HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#731 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 23. 12:24

Idézet: Gery80 - Dátum: 2006. szept. 23., szombat - 8:41

...Azt szeretném kérdezni, hogy ti láttatok már máshol Magyarországon új, eladó bk 300 ast,vagy 400 ast?? Kíváncsi vagyok hogy ki mennyiért adja...

Nem nagyon jártam az utóbbi pár évben hangszerboltok környékén, de a madamusic.sk szlovák bolt irányadó lehet. Náluk egy ilyen gitár 714 euró, azaz ~200 rongy. (Nem néztem a mai árfolyamot, 280-nal szoroztam.) Mennyi az Oroszlánbarlangban?

#732 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 23. 16:40

Szintén 200.000,keménytokkal. Az arc mondta is, hogy meglepődött, hogy "csak" ennyi.
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#733 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 10. 10. 15:09

Húú :cool:

Kép

#734 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 13. 10:11

No, bevásároltam :cool:

Jackson PS-4 (öreg darab már, de baromi jó, a képen közvetlenül felhúrozás után)
Kép

Zoom G7.1ut csöves multi:
Kép

Használ amúgy közületek valaki Elixir húrokat? Gondoltam, az új gitárt megtisztelem vele, és azt kell, hogy mondjam, nagyon megéri azt a 3300 Ft-ot, amibe kerül! Cirka egy hónapja van meg a fenti motyó, de még mindig olyan szép hangja van, mint az új húroknak...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#735 Felhasználó inaktív   Malmsteen 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 10. 13. 13:04

Idézet: HavocS - Dátum: 2006. okt. 13., péntek - 11:11

No, bevásároltam :cool:

Jackson PS-4 (öreg darab már, de baromi jó, a képen közvetlenül felhúrozás után)
Kép

Zoom G7.1ut csöves multi:
Kép

Használ amúgy közületek valaki Elixir húrokat? Gondoltam, az új gitárt megtisztelem vele, és azt kell, hogy mondjam, nagyon megéri azt a 3300 Ft-ot, amibe kerül! Cirka egy hónapja van meg a fenti motyó, de még mindig olyan szép hangja van, mint az új húroknak...

Ernie Ball bevált.

Mesélj már egy kicsit a Zoom-ról :)

#736 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 01:55

Ernie Ball van a másik gitáromon, hát... _eddig_ nekem is bevált :)

Hát a Zoom egy érdekes állat. Elég sokrétű, jazz/blues/light rock cuccra nagyon jó (az acoustic simulator nagyon jó benne, bár a Boss megoldása jobban tetszett, de azt kiállításon próbáltam, szóval lehet, hogy gitárfüggő is), sok hi-gain modell is van benne, erősítővel frankón szólnak, szólóra inkább, ritmusra nekem eddig a metal zone+marshall kombó páros a legjobb. A modellek élethűségéről sajnos nem tudok mit mondani, a Boss DS-1 modellezése nagyon jó lett, a metal zone viszont egy vicc, köze sincs hozzá. A cső is nagyon jó dolog benne, habár csodákat az sem tesz. A sokak által agyondícsért felvételi lehetőségek (usb, hangfalmodellek) viszont nekem határozottan nem tetszenek, pontosabban a hangfalmodellek nem elég sokrétűek, eléggé ugyanúgy szól mind. Bár ez is szubjektív, haveromnak meg pont vonalból, hangfalmodellel tetszett. Szóval végülis jókis cucc, még egy Boss GT-8-on gondolkoztam, de az már nem ez az árkategória.
Az effektek nagyon tetszenek, sokféle zengető, delay effekt van, a wah pedálok is jól szólnak, ami kifejezetten hasznos volt, az a pitch shifter: jól beállítva, nem túl extrém eltérés esetén (-1, -2 félhang, de még -4-gyel is használható) remek megoldás arra, ha több zenekar kottái közül akarsz gyakorolni, és nem akarsz a gitáron hangolgatni számonként (floyd rose-zal ez amúgy is felejtős móka lenne). Persze nem tökéletes, de otthonra, gyakorolni frankó.
Két dolog van még, amivel kifejezetten reklámozzák: az egyik ZNR (speckó zajzár), tényleg baromi jó, nagyon szépen kiszűri a zajt a sustain megölése nélkül (egyedül a single coilt nem szereti higain patcheknél, de ez egyrészt lehet az én gitárom hibája, másrész higainre tessék humbuckert használni :)), a másik a patchváltás: abszolút nulla késés, tényleg azonnal vált, nincs kihagyás. Ami szerintem kifejezetten hülye ötlet volt benne, az a felső fém potik (a preamp állítására szolgálók) megoldása: ezek ugyanis nem végtelenítettek, de természetesen patchváltáskor nem is az aktuális pozíciójuk lesz figyelembe véve (hanem ami a patchben be van állítva), így ha teszem azt 0-n van a basszus poti, de én csak kicsit akarok az aktuális patchnél ráadni (mondjuk +1 dB helyett +3 dB), akkor bizony nem elég egy finom jobbrafordítás, hanem pontosan oda kell tekerni, ahol a +3 dB állás lenne. Tulajdonképpen nem olyan egetrengető hiba, csak tervezői hülyeség.
Végülis meg vagyok elégedve vele :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#737 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 21:57

http://www.youtube.c...h?v=eFcKOhUQYwo

Yyyyyyyiiiiiiiiiiiihhhhhhhhhhhááááááááááá! :rock: :cool:

Ez egy isten.

#738 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 27. 22:08

nem akármi  :respect:

#739 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 07:12

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. okt. 27., péntek - 22:57

Ez egy isten.

Miért is  :confused:

Mit tud, amit Vai, Malmsteen, Satriani nem? Még másokat is meg lehetne említeni, akár klasszikus/jazz oldalról is. Egy biztos, a felvételen nem tekert úgy, mint az említettek. Sőt, a youtube-n sok névtelen gitáros ennél meggyőzőbben játszik.

Lehet jó gitáros, de a felvétel egy maszlag, végtelen összemosott skálázás az egész, se füle, se farka.

Mit fogok én ezért a beszólásért kapni :fear: :oops:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#740 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 10:04

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 8:12

Mit tud, amit Vai, Malmsteen, Satriani nem?
...a felvételen nem tekert úgy, mint az említettek. Sőt, a youtube-n sok névtelen gitáros ennél meggyőzőbben játszik.

...a felvétel egy maszlag, végtelen összemosott skálázás az egész, se füle, se farka.

Akkor szép sorjában nézzük.

Először is, nem mondtam, hogy bármit is tudna, amit Satriani, Vai vagy Malmsteen nem. De ha már így rákérdeztél:
- tud improvizálni, amit ők egyiken sem tudnak (lásd G3 koncert; koncepció nélküli tekerés az egész G3 jam szóló);
- tud érzéssel játszani, amit Vai az utóbbi évtizedben, Malmsteen pedig a bő 20 éves karrierje során hanyagolt;
- otthonosan mozog több stílusban is - ez sem jellemző egyikükre sem;
- képes alázattal gitározni és koncertezni - erre Malmsteen zsigerből képtelen.

Hozzáteszem gyorsan, mindhármukat kedvelem, Satriani egyenesen a legnagyobb kedvencem, de ha megismernéd Timmonst, rájönnél, hogy rendkívül komoly tudással bír. Nagyon-nagyon jó gitáros.

A tekerésről röviden: lófasz. Semmi értelme. Nem tekerni kell (azt én is tudok), hanem gitározni. Ezért unom sokszor Malmsteent, és nem nézem semmibe az Impellitteri-, Rusty Cooley-féle tökfejeket, akik minden energiájukat a sebességbe fektették, de egy épkézláb dalt, egy fogós dallamot, egy szép harmóniát, egy kifejező riffet nem képesek játszani. A dal sebességéről annyit, hogy a lemezen sem lassú a felvétel, de ezen a koncerten egyenesen brutálisan gyors. Próbáld csak meg eljátszani, vagy kérd meg a legügyesebben gitározó haverod, aki keni-vágja a Malmsteen szólókat, hogy vágja be. :) Ez piszok nehéz nóta még lassan is, nemhogy ilyen sebességgel.

A youtube-ról mutathatnál pár olyat, aki számodra meggyőzőbb. Élek a gyanúperrel, hogy mást nevezünk meggyőzőnek. ;)

A felvétel valóban nem jó minőségű. Ha tudod, szerezd meg az eredeti számot, és ahhoz viszonyítsd. Annyit azért hadd mondjak el, hogy egyetlen egy skálázás nincs a dalban. ;)

Egyébként levadászhatod a szám tabját a netről: http://www.911tabs.com/tabs/a/andy_timmons...mer_sez_tab.htm Ún. chicken picking technikát kell benne alkalmazni. Ezt sem Satriani, sem Vai, sem Malmsteen nem használja túl sokat (hirtelen egyetlen nóta sem jut eszembe egyikőjüktől sem, amiben alkalmazzák ezt a pengetést), annál inkább a coutry gitárosok, vagy mondjuk Steve Morse. Gyorsan csinálni pokoli nehéz. :)

#741 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 10:54

mi az a chicken ping ?:D mókásan hangzik

#742 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 11:27

Idézet: Gery80 - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 11:54

mi az a chicken ping ?:D mókásan hangzik

Chicken ping? :confused: :D Valóban mókás, ugyanis chicken picking az elnevezés.  :Đ

Komolyra fordítva, ez egy olyan technika, amikor a pengető kéz nem csak pengető segítségével, hanem a pengetőt tartó kéz ujjainak használatával szólaltat meg hangokat. Countryban gyakran alkalmazzák, de bluegrass művészek, akusztikus gitáron játszók és rockzenészek is szokták használni. Pl. Impellitterri egyetlen használható száma is erre a technikára épül - bár elég kezdetlegesen építette be a dalba a tekerőmester a stílust.

http://www.freeguita...J2/LJ2T05a.html
http://www.youtube.c...h?v=jXhMeZKIJ5I
http://www.youtube.c...h?v=T-cEd_Zp2F0
http://www.youtube.c...h?v=wVWsbiRco_8

#743 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 15:21

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 12:27

Komolyra fordítva, ez egy olyan technika...

Tartom, hogy nem vagyok beájulva a klipptől. Andy Timmons-t még nem ismerem, biztos jó gitáros. Belinkelted, hogy egy isten. Azt vártam a látatlanban, hogy dobok tőle egy hátst. Erre 1:25 perc idegesítő dobolás után elkezdett valami monoton témát és azt viszi végig, majdnem bealudtam. Száraz tekerés...van benne skála is bőven ;) Az ilyen száraz tekeréseket Malmsteen jobban csinálja. Vai új korszaka nekem sem tetszik.

Arra számítottam, hogy valamiben majd többet/mást nyújt majd Timmons, mint az emlegetett gitárosok, de nem. Van ez a chicken picking izé, de nem találom részemről olyan meggyőzőnek (egyéni szocprobléma), hogy a többi nagyhoz hasonlítsam.

chicken pick: a neten össze-vissza szövegelenek róla (felületesen körbeírják). A videókon nem sok látszik. Lehet az én felfogásom nehéz, de nem tudom pontosan mi is ez. Ezeket találtam:
- van aki a palm mute-al rokonítja
- van aki szerint egyszerre ujjal és pengetővel pengetés egy húron, de az ujjvarációk eltérnek. Emlegetnek hüvelyk-, mutató-, középső ujjat. Mindenki másképp írja le, teljesen ellentmondásos.
- a videókon azt látom, hogy míg az egyik húrt pengetővel pengetik, addig egy másik húrt csak ujjal.

Eddig ezt szűrtem le: egy húron kell csinálni. A pengető normál fogásban (hüvelyk- és mutató ujj között). Megpengetem a pengetővel a 6. húrt lefelé, de a pengető pengetésével teljesen egyidőben megpengetem húrt a középső ujjammal is (felfelé). Így olyan tompa is lesz a hangzás és éles is. Jól értem?

Ha nem, akkor írd már le légyszi pontosan mi ez a chicken pick, lépésről lépésre, ahogy az üveghangot oktatják kezdőknek.
Azt hittem már mindenféle pengetést ismerek, de ez mégis újdonság erejével hat.

Szerkesztette: N0zer0 2006. 10. 28. 15:59 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#744 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 15:43

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 11:27

Chicken ping? :confused: :D Valóban mókás, ugyanis chicken picking az elnevezés.  :Đ

jóvanna, ne izélj :D

#745 Felhasználó inaktív   MStipee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 17:07

Malmsteen bácsi nagyon fennhordja az orrát, beképzelt majom, pedig igazán nincsen mire...
Nem csak skálázik, egyetlen felmutatjató erénye hogy gyors. Nade számtalan előadó olyan gyors, vagy még gyorsabb is mint ő... Említhetném Petrucci-t akiről azt hittem semmi technikája nincs, ő is csak gyorsaságáról híres, aztán megnéztem egy G3 koncit és leesett az állam...

Satriani pedig igenis egy isten... Vai-t annyira nem szeretem, de neki is fene jó a gitártudása, ezek beteg emberek (a jó értelemben) :)

Ez az Andy Timmons is piszok kemény volt leesett állal néztem, elég komoly amit művel. Aki lehordja az próbálja utánacsinálni :eek:

Ugyanígy vagyok pár másik előadóval is, Tony Levin, Vic Wooten, Josh Homme... ( Eddie Van Halen :D )

Más:

Kép

Vélemények? :)
"Every time i see an automatic door i feel like i'm a Jedi"

>>Egészség és Harmónia<<

#746 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 17:40

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 16:21

...Andy Timmons-t még nem ismerem...

Ismerd meg, aztán térjünk vissza a témára. :)

A chicken pickingről érdekeseket írsz, még sehol sem olvastam, hogy tompítással mosná valaki össze, vagy esetleg csak egy húron kellene ezt alkalmazni. Az előbb Gery80 hozzászólására reagálva kerestem pár linket viszonyításképp, az elsőt tessék áttanulmányozni. Lépésről lépésre le van írva, a kották alá oda is jegyezték, mit kell pengetővel és ujjal játszani. Ugyanazon az oldalon van egy videó, mutatják is a gitáros pengető kezét. Arról szól a technika, hogy pengető (vagy hüvelykpengető) mellett ujjal is játszunk. Hol bontásokat, hol szólókat; hol egy húron, de jellemzően 2-3-4 húron; hol egyszerre több hang is megszólal, hol csak egy-egy hang szól egyszerre. Talán a nevén keresztül érteni fogod, miről van szó: a pengetőt nem fogó ujjainkkal belekaparászunk a gitár húrjaiba. Kaparászunk, mint egy csirke. Aztán ha jól csináljuk, játszhatunk vele country-t, bluegrass-t, bluest, rockot, metált, bármit. A lényeg, hogy nem csak a pengetővel, hanem a pengető kéz szabadon maradt ujjaival (általában tehát a jobb kéz középső és gyűrűs ujjaival) is pengetünk.

Nézd meg ezt úgy, hogy csak a pengető kézre koncentrálsz: http://www.youtube.c...h?v=SGx8la_BSwo

#747 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 17:47

Idézet: M_Stipee - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 18:07

Aki lehordja az próbálja utánacsinálni :eek:

Először inkább ismerje meg, aztán már lehet fikkantani. Amúgy én sem tudom Rusty Cooley után eljátszani a dolgait, de azt világosan látom, hogy cirkuszi mutatványos, nem pedig zenész. Ezt nézd:
http://www.youtube.c...h?v=97LTj-_8at0
Értelmetlen. Ráadásul női órát hord.

Milyen gitár az az ebay-es?

#748 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 28. 18:58

cirkuszi mutatvány vagy sem,nem sírnék,ha ezt utána tudnám csinálni  :Đ
naon kéne tanárhoz járni csak nincs zsém :(

#749 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 06:23

Idézet: Satriani - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 18:40

hol egy húron, de jellemzően 2-3-4 húron; hol egyszerre több hang is megszólal, hol csak egy-egy hang szól egyszerre.

Akkor a 3. tippem jött be: vagy 1 húron pengetünk felváltva (hol pengető, hol ujj, de sosem egyszerre) vagy több húrt egyszerre/külön (egyiket csak pengetővel, másikat csak ujjal). Így már világos.

Akkor mégis ismerem ezt a tachnikát, már láttam máshol is, csak nem tudtam, hogy ez nagy számnak számít (külön elnevezéssel) a pengetősök körében. Nekem az ujjal (inkább körmökkel pengetés) olyan természetes, hogy nem hat különlegesnek, még pengetővel vegyítve sem.

Ígérem, beszerzek néhány Timmons felvételt.

Rusty Cooley: őt sem ismerem, de a felvétel gáz. Rossz az ülőpozíció (vagy leül egy rendes székre vagy áll) és hibás a balkéz és gitár tartása (3-4. ujjak hadonásznak kifelé, alsó fekvésekben nem állnak a bundokra az 1-2. ujjak sem a rossz fogólapszög miatt). Az egész erőltetett és nem energiatakarékos. Lehet, hogy ezt a hibát szándékosan szimulálja így mutatványként, csak értelme nincs.

Gery: add el pókot + az egyik vesédet és indíts egy tanárhoz  :reklamacio:  :Đ  :Đ  :p

#750 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 29. 10:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 6:23

Gery: add el pókot + az egyik vesédet és indíts egy tanárhoz  :reklamacio:  :Đ  :Đ  :p

:eek:  Miről beszélsz ? :D Még be kell szerezzek pár szép példányt :)

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.