HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1181 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 26. 20:49

egy kis oktatoanyag, akit erdekel :  itt

cirill betuktol nem kell megijedni, konnyen megtalalod a download gombot

akinek ez sem eleg, meg szetnezhet : itt

de ez mar rapidos :(

#1182 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 00:10

Idézet: begbie - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 8:18

Most akadtam rá erre is, ha még érdekel a téma:

Tavaszjokka

köszi :)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1183 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 17:21

no, keresgéltem de nem sikerült számomra is érthető leírást találni a gitár húrok jelöléséről. Szóval vettem egy húrkészletet (akusztikus gitárhoz) eladó szakértelmére támaszkodva, (nekem még nincs). A hangja szép csak nemigazán értem mi mit jelent. erről van szó: ez890

a kérdéseim: mit jelent a 85 15?
mi az hogy super light? és mi a különbség a többihez képest?
mindenféle akusztikus gitárral lehet mindenféle akusztikus gitárhúrt rakni? (persze fém és nylon húros megkülönböztetésével)
miután ez vékonyabb mint az előző készlet (az E húr olyan vastag mint az A az előzőben volt) hangolás után sokkal puhább, vagy ezt feljebb kéne hangolni? vagy az előző volt túl magasan? :p

#1184 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 08. 19:54

Srácok!

Nem vagyok valami okos a témában de számít hangzásban valamit az, hogy milyen húrkészlet van a basszus gitáron?

Illetve tudnátok ajánlani valami minőség, "puha" húrkészletet az 5 húros Ibanez-hez amit itthon is meglehet vásárolni akár rendelésre is?

Köszönöm előre is a választ!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1185 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 12. 16:16

Szerintetek mennyit érhet egy ilyen cucc?

Kép

BOSS HM-2 Heavy Metal

Kicsit kopottasabb, jópár éve került hozzám. Most azonban feleslegessé vált, ha valakinek szüksége lenne rá akkor eladó.

#1186 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 11:34

Még egy dolog:

Lassan érkezik a Guitar Rig 3!

Guitar Rig 3

Senki nem gondolkodott még el rajta, hogy megvegye legálisan, a hozzá tartozó Rig Kontrollal együtt?
Mondjuk az új verziónak még a kinti ára is elég húzós, az itthoniba bele sem merek gondolni, de a 2-t láttam 300 euro körül...
Ez így már nem annyira vészes, ha azt nézed, hogy ezért kapsz egy ASIO-s hangkártyát, lábkapcsolóval, wah/hangerő pedállal.
Én fontolgatom egy 2-es verzió beszerzését külföldről. Gondolom a 3-mal is megy a korábbi pedál (bár ez az új jobban néz ki  :cool:  )

Szerkesztette: begbie 2007. 09. 13. 11:35 -kor

#1187 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 14. 07:20

Idézet: gbr - Dátum: 2007. szept. 8., szombat - 18:21

mit jelent a 85 15?
mi az hogy super light? és mi a különbség a többihez képest?
mindenféle akusztikus gitárral lehet mindenféle akusztikus gitárhúrt rakni? (persze fém és nylon húros megkülönböztetésével)

Minden gyártó máshogy számozza a húrkészleteit. A két szám jelenthet húrvastagságot, feszítőerőt, de tényleges húrhosszt is. A fene tudja melyiket. Lehet, hogy csak fantázia kódszámok. D'Addario technikai leírás

A super light azt jelenti, hogy nagyon kicsi a húrok feszítőereje. A lightnál feszesebbek emelkedő sorrendben: normal, high, extra high, hard, extra hard. Ez egyben ársorrend is.
Mindkét fajta húrnak megvan az előnye: a feszesebb húrok tisztábban, hangosabban szólnak, de korábban elszakadhatnak, nem olyan tartósak.
A puhább húrok halkabbak, tompábbak, de puhaságukkal jobbak kímélik a kezet és az ujjbegyeket, tartósabbak, olcsóbbak. Kezdőknek ideálisabb.

Akusztikus gitárokon általában mindig a 4. azaz a D-húr a kritikus, mert saját vastagságához és huzagolásához képest relatíve abban van a legtöbb feszítőerő és az kopik leghamarabb. Az 1. húr az abszolút legfeszesebb és az abszolút legvékonyabb, de más a kiképzése, nem huzagolt.

Akusztikus gitárra bármilyen akusztikus (fém) húrt fel lehet tenni. Sőt klasszikus nylon-t is, csak fos hangja lesz a kisebb feszítőerő miatt. A húrkészletre mindig rá van írva, mire szánják: classic, acoustic, electric, electric bass.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1188 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 14:13

Idézet: begbie - Dátum: 2007. szept. 13., csütörtök - 12:34

Még egy dolog:

Lassan érkezik a Guitar Rig 3!

Guitar Rig 3

Senki nem gondolkodott még el rajta, hogy megvegye legálisan, a hozzá tartozó Rig Kontrollal együtt?
Mondjuk az új verziónak még a kinti ára is elég húzós, az itthoniba bele sem merek gondolni, de a 2-t láttam 300 euro körül...
Ez így már nem annyira vészes, ha azt nézed, hogy ezért kapsz egy ASIO-s hangkártyát, lábkapcsolóval, wah/hangerő pedállal.
Én fontolgatom egy 2-es verzió beszerzését külföldről. Gondolom a 3-mal is megy a korábbi pedál (bár ez az új jobban néz ki  :cool:  )

A 3 megjelenésével azt hiszem a 2 ára lassan eléri a minimumot, azt vettem észre, hogy sok helyen már nem is lehet kapni, csak a 3-mat előrendelni.
Szóval most komolyan elgondolkodtam, hogy megvegyem külföldről.
Tudna nekem valaki segíteni mondjuk egy angliai rendelésben?
Konkrétan ITT néztem, 300 euro körül van. Viszont fogalmam sincs, hogy erre még mennyi költség jönne rá...  :think:
Itthon viszont a legolcsóbb helyen 140k  :reklamacio:

Nem tudom még mi legyen.. ebay-en néha lehet látni, de kicsit tartok az ebay-es vásárlástól...

#1189 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 14:17

Idézet: begbie - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 15:13

...ebay-en néha lehet látni, de kicsit tartok az ebay-es vásárlástól...

Nincs sok időm keresgélni, de ha belinkelsz párat, szívesen megnézem őket, és ha úgy gondolod, meg is tudom rendelni.

#1190 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:05

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 15:17

Nincs sok időm keresgélni, de ha belinkelsz párat, szívesen megnézem őket, és ha úgy gondolod, meg is tudom rendelni.

USA ebay is lehet? ott van most egy csak pedál, szoftver nélkül, 250 dollárért azonnal vihető.
RIG KONTROL 2

Németen egyelőre nem találok megfelelőt.
Szerinted nagyjából mennyi költség lenne még rajta, míg hazajut?

köszi

#1191 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:23

Ezzel van egy gond: "Ships to: United States" Olyat keress, aki ide is szállít.

Egyébként szállítás, vám, áfa jön rá a cucc árára. Ha Európából (illetve az unióból) jön a szajré, vám nincs. ha feladják ajándékként, és a vámhivatal el is hiszi mindezt, akkor meg lehet úszni az áfát is, de ha a gyanúja felmerül, hogy a cuccot rendelted, nem pedig kaptad, akkor kivetik az áfát, nincs mese.

#1192 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 15:29

Idézet: Satriani - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 16:23

Ezzel van egy gond: "Ships to:    United States" Olyat keress, aki ide is szállít.

Egyébként szállítás, vám, áfa jön rá a cucc árára. Ha Európából (illetve az unióból) jön a szajré, vám nincs. ha feladják ajándékként, és a vámhivatal el is hiszi mindezt, akkor meg lehet úszni az áfát is, de ha a gyanúja felmerül, hogy a cuccot rendelted, nem pedig kaptad, akkor kivetik az áfát, nincs mese.

Hát igen... akkor a németen kell inkább szemezgetnem.

Ajánlottak is egy céget akik segítenek, szállításban, beszerzésben.
Nem tudom reklám lenne-e beírni ide a nevüket, de kíváncsi lennék van-e valakinek tapasztalata velük...

Talán így:) :

www.e*rocent.hu

Van egy díjkalkulátoruk, amivel kiszámolható a díjuk, ezt adják hozzá a cucc árához és hazahozzák.
Találkozott már velük valaki?

#1193 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 09. 22. 10:43

Zseniális: http://www.youtube.com/watch?v=O9mEKMz2Pvo...related&search=:respect:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1194 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 19:27

Adott egy Hartke VX-410-es láda. Ehhez szeretnék egy emelvény, 'állványt' venni, ha lehet valami szövet burkolatost.. nem tudjátok honnan tudnék rendelni ilyesmit? Akár netről is?

#1195 Felhasználó inaktív   vati182 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 26. 11:33

Hello mindekinek
nem vagyok teljesen szakértő a témában de szeretnék venn iegy uj gitárt jelenleg egy squierem van amt annak ideén 40 rongyért vettem használtan és most szeretnék venni egy uj gittyót kialakult egy adott izlés is tehát a les paul formák azok amik bjönnek nézegettem ephiphonokat sokáig ugy voltam vele meg is veszem majd de 130e ft és találtam  Jay Turser JT 200 Serpent PS gitárt 90e ért és nem tooom halottam rl h hol gyártják de véleményt ésegyebeket kérnék aza bajom nem lessz annyi pénzem h megvegyem az ephiphonet és ott amugy is 20% névre megy... úgy tudom tehát elmletileg ez a gitár van olyan jó mint az ephi...változat  segítséget előre is kösuönöm még ugyis fogok kérdezni ha erre válaszoltatok..:D

#1196 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 17:32

Idézet: vati182 - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 12:33

Hello mindekinek
nem vagyok teljesen szakértő a témában de szeretnék venn iegy uj gitárt jelenleg egy squierem van amt annak ideén 40 rongyért vettem használtan és most szeretnék venni egy uj gittyót kialakult egy adott izlés is tehát a les paul formák azok amik bjönnek nézegettem ephiphonokat sokáig ugy voltam vele meg is veszem majd de 130e ft és találtam  Jay Turser JT 200 Serpent PS gitárt 90e ért és nem tooom halottam rl h hol gyártják de véleményt ésegyebeket kérnék aza bajom nem lessz annyi pénzem h megvegyem az ephiphonet és ott amugy is 20% névre megy... úgy tudom tehát elmletileg ez a gitár van olyan jó mint az ephi...változat  segítséget előre is kösuönöm még ugyis fogok kérdezni ha erre válaszoltatok..:D

Neki kellett futnom párszor mire megértettem a problémát, de azt hiszem nagyjából sikerült :)
Ha jól értem Les Paul fazont keresel mondjuk 90k környékén...
Én is hasonló cipőben jártam kicsit korábban, még kevesebb pénzzel. Rengeteg véleményt meghallgattam, fórumot elolvastam és nekem két márka maradt bent, a Jay Turser és a Vintage.
Végül Vintage lett, úgyhogy csak arról tudok személyesen nyilatkozni. Nekem az általad kiválasztott JT egyébként nem is tetszik, de ez csak személyes vélemény. Ha már JT, akkor nekem a 200D N.
Általános vélemények szerint a JT-k kicsit szebben kidolgozottabbak, mint a Vintage-k, viszont míg a JT 200D éger testű, a hasonló árban lévő Vintage V100 mahagóni, ami azért sokat számít. Mondjuk az általad linkelt JT is mahagóni, de az 89k, míg a Vintage V100 72k.
Szóval én V100-at vettem 72-ért és nagyon jó választásnak bizonyult. Teljesen elégedett vagyok vele, szerintem maximálisan megérte a pénzét. Mahagóni test, ragasztott nyak, Wilkinson PU-k. Pár oldallal korábban egyébként eleolvashatod, hogy hogy jutottam el idáig, tettem fel képet is róla.
Szóval én nem akarlak rábeszélni, próbáld ki mindkettőt vedd azt, amelyik jobban tetszik, de a Vintage-ben szerintem nem fogsz csalódni. Ha kicsit többet szánsz rá, vehetsz V100 ICON-t is...

Sorban:

Vintage V100 Series
Body: Mahogany
Top: V100CS Flame Maple
Neck: Mahogany – Set Neck
Fingerboard: Rosewood
Scale: 24.75"/ 628mm
Frets: 22
Neck Inlays: Pearloid Crown
Tuners: Wilkinson® Deluxe WJ44 Chrome (GT/ CS) Gold (TSB/ BB/ WR/ GDL)
Bridge: Tune-O-Matic
Pickups: V100TSB/BB/CS Wilkinson® Double Coil x 2 (N) MWVC (B)MWVC
V100GT Wilkinson® Stacked Ceramic x 2 (N) W90SK (B)W90SK V100WR Wilkinson® Mini Double Coil x 2 (N) WMC301 (B)WMC301
Hardware: Chrome (GT/ CS) Gold (TSB/ BB/ WR/ GDL)
Controls: 2 x Volume/ 2 x Tone/ 3-Way Toggle
Kép

Vintage® V100 ICON Series
Body: Mahogany
Top: V100CS Flame Maple
Neck: Mahogany – Set Neck
Fingerboard: Rosewood
Scale: 24.75"/ 628mm
Frets: 22

Neck Inlays: Pearloid Crown
Tuners: Wilkinson® Deluxe WJ44 Chrome
Bridge: Tune-O-Matic
Pickups: Wilkinson® Double Coil x 2 (N) MWVC (B)MWVC
Hardware: Chrome
Controls: 2 x Volume/ 2 x Tone/ 3-Way Toggle
http://www.jhs.co.uk...V100MRHBamp.jpg
igényesebb kidolgozás, "viseltes" kivitel...

Vintage® V100 ICON Lemon drop

http://www.jhs.co.uk...c/V100MRPGM.jpg
http://www.jhs.co.uk...ctric/TREV1.jpg

Ha lehetne itthon kapni és lenne rá 130-am, akkor biztos ilyet vennék Epiphone helyett... Szerintem gyönyörű és nagyon dögös hangja van...  :wub:

Kis kedvcsináló hozzá:
Rob Chapman Demos the Vintage Lemon Drop

#1197 Felhasználó inaktív   vati182 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 17:04

bocsi de az első kép ami linkként van benn és egy erősítő meg egy gitár van a képen az most mennyi és az az icon  vay az csak a sárga??? amy néztem amikor előzőekben csak annyi volt itt a szöveg h ne mirtam mind végigvesézni és gondoltam irok és nekem a markolaton végigmenő minta az ami nagyon tetszik a jay truser gitáron és mit mondasz szerinted melyik az amelyik szép akkor közöttük?? a les paul formák közül??? a többiek véleményét és segítsgét is szivesen várom jah nem azért mintha a te véleményed nem számitana sőt örülühk ha mg ehhez is hozzászosz..:D téllleg midnen segítséget köszönök..
:D

#1198 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 30. 21:19

Musicman gitárokból milyet érdemes vásárolni? Olyan szeretnék ami szépen kiadja a mélyeket is (5húros) és a magasakat is... Ashdown MAG-300H és Hartke VX-410XL cumóm van hozzá... Ibanez SRX-305-ös gitáromat szeretném lecserélni..

Illetve mitől ilyen drágák a Musicman-ek? Mitől olyan különlegesek? :) Netről nem sok infót tudtam gyűjteni róluk vagy nem jó helyen kerestem.

Szerkesztette: Hippo 2007. 09. 30. 21:29 -kor

#1199 Felhasználó inaktív   vati182 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 08:29

http://www.youtube.c...h?v=f_da4hhwo30
ezt érdemes megnézni kegyetlen és ezt midn egyedűl csinálja láttam piftuka Jake Shimabukuroról  is linkelt be az sem rossz de ez sztem felér vele..:D eléggé szép kis teljesítmny..:D

a gitártémában továbbra is váro m a segitságet é érdeklödnék h milyen humbuckerek vanka a jay truser gitáron és h azok jok e  egyáltáln??

és begbie nek meg közönöm a hozzászólást..:D

#1200 Felhasználó inaktív   vati182 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 08:33

jah az illető férfi milőtt valakit megcsalna a kinézt..:DDDDDDDDD

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58