HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 31. 12:07

Nekem meg anno a KX Driver jött be, megy XP, Vista és 7 alatt is.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1522 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 12:31

Héthúros gitár beszerzését még mindig nem tervezi senki? Nekem továbbra is van egy eladó.

#1523 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 14:49

Idézet: Satriani - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 13:31

Héthúros gitár beszerzését még mindig nem tervezi senki? Nekem továbbra is van egy eladó.

:offtopic: Annyi ujjam nincs is... :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1524 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 15:09

:D

Djangónak kettő volt, mégis egész jól boldogult. :)

#1525 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 08:55

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 15:09

Djangónak kettő volt, mégis egész jól boldogult. :)

Eszméletlen fazon volt. A Mafia játékban hallottam először a zenéjét, és azonnal megfogott. Jó, hogy felhozod, újra hallgatom  :up:

7 húros gitárnak úgy lenne értelme, ha az extra húr az 1. húr alá kerülne, nem a 6. fölé  :D

Szerkesztette: N0zer0 2010. 01. 02. 09:01 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1526 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 11:06

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 8:55

7 húros gitárnak úgy lenne értelme, ha az extra húr az 1. húr alá kerülne, nem a 6. fölé  :D

megoldható :D 7. húr helyére kierül sima E húr, és így tovább, legalulra meg egyel puhább készlet E húrja A-ra hangolva.

más:
Tudom ezer éves vita de lehet-e bass gitárt sima gitár erősítőre kötni? elmondom mire, meg miért:
Akarok egy alap bass-t saját kíséreteket felvenni, semmi komoly, csak meglegyen brummogás gitár alatt. Ehhez kellene egy olyan erősítő, aminek csak annyi dolga van, hogy tiszta vonalszintű jelet produkál bass gitárból. (utána, gépen VST-kel alakítanám tovább) Azt tudom hogy gitárcombo hangszórója nem bírná bass igénybevételét, de nem is használnám úgy.
Kérdés az erősítő elektronika mit szólna hozzá, illetve nem vágná / torzítaná alapból a mély hangokat. Az egész amiért ez felmerült, hogy használt bass combo min 20k egy használt gitár combo meg 5.  :D Jó volna minél jobb ár / érték aránnyal megúszni, főleg hogy pontosan megvan mire kell.

#1527 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 11:28

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 8:55

Simán feltehetsz rá olyan húrokat, amiket akarsz, csak előbb találj olyan vékony és erős húrt, ami kibír egy nyújtást, ha üresen A-ra van hangolva. ;) Steve Vai, a modern héthúrosok atyja is így kezde, aztán rájött, hogy misson impossible.

Egyébként a mély H húr büntet. :cool: Akkora malac hangja van, mint a ház. :] Tegnap lehangoltam fél hanggal az egsz gitárt, plusz még egy egésszel a 7. húrt, iszonyat vadállat. Mondjuk ilyenkor nem ártana egy vastagabb készlet.

Szerkesztette: Satriani 2010. 01. 02. 11:29 -kor

#1528 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 11:34

Idézet: gbr - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 11:06

...Azt tudom hogy gitárcombo hangszórója nem bírná bass igénybevételét, de nem is használnám úgy.
Kérdés az erősítő elektronika mit szólna hozzá, illetve nem vágná / torzítaná alapból a mély hangokat...

Próbáld ki, de szerintem maga az erősítő boldogulna egy bézgitárral.

#1529 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 02. 12:07

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 11:28

Egyébként a mély H húr büntet. :cool: Akkora malac hangja van, mint a ház. :]

Asszem  Fear Factory gitárosa is 7húrossal nyomta ;)
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#1530 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 13:58

http://www.youtube.c...h?v=S9_UdD6eXl4

na mégeccer :)

#1531 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 14:23

Idézet: Gery80 - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 13:58

A Diablo Rojoval ismertem meg őket, a CSI:Miami s6e01-ben hallottam először. Ez a feldolgozásuk nagyon király, kár, hogy nincs tovább...

Te is fiam Geri nyócvan, még nem szabad ilyeneket hallgatnod. Ott a karika a sarokban. Tessék a Static-X-nél maradni  :reklamacio:  :Đ

Szerkesztette: N0zer0 2010. 01. 06. 14:23 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1532 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 06. 14:28

Hehehe.. hallgatok én sokfélét  apuci :D

#1533 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 18:45

Idézet: gbr - Dátum: 2010. jan. 2., szombat - 11:06

...Azt tudom hogy gitárcombo hangszórója nem bírná bass igénybevételét, de nem is használnám úgy.
Kérdés az erősítő elektronika mit szólna hozzá, illetve nem vágná / torzítaná alapból a mély hangokat...

akkor, empirikus módon válaszolnák saját kérdésemre, hátha később okul belőle más is.
Igen, megszólal a bass gitár sima gitár combon, viszont utóbbi 60-70hz körül vág (legalábbis a modern tranzisztoros erősítők) így egy bass gitár igen rosszul szól rajta. valamint mivel nem minden model tartalmaz beépített limitert az sem kizárt hogy kárt okoz benne.

#1534 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 07. 22:33

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2010. jan. 6., szerda - 15:23

Ez a feldolgozásuk nagyon király, kár, hogy nincs tovább...

van tovább :)

http://www.youtube.c...feature=related

Van tőlük egy tokiói koncert dvd-m... jók nagyon  :up:

Nekem ez a kedvencem tőlük:
http://www.youtube.c...feature=related

Szerkesztette: begbie 2010. 01. 07. 22:35 -kor

#1535 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 09. 23:58

eBayen nyertem egy DiMarzio D-Sonic 7 pickupot, kíváncsi vagyok, milyen lesz.

#1536 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 12:41

bass of the week rovat

komolyabban: közép kategóriás bass erősítőre valami javaslat? vonalkimenetnek lennie kellene rajta mindenképp. én egy warwick blue cab 30.1 néztem ki. ha van erről is jöhet vélemény.

#1537 Felhasználó inaktív   gagyimami 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 19. 12:03

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: páromnak szeretnék elektromos gitárt venni. Ami a lényeg: hasonlítson Jimmy Page gitárjára, és árban se legyen eget rengető. Amit találtam: Epiphone Les Paul LH 100. 63ezer körül lehetne megkapni. (Használtan nem találtam.) Tudnátok abban segíteni, hogy mi az amit azonnal le kell rajta cserélni? Totálisan kezdő, első gitár lenne. Vagy esetleg tudnátok ajánlani hasonló árban ilyen kinézetű, de jobb gitárt? (..tudom, álmodozzak csak.. :) )
Előre is köszönöm!

#1538 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 19. 20:06

Idézet: gagyimami - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 12:03

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: páromnak szeretnék elektromos gitárt venni. Ami a lényeg: hasonlítson Jimmy Page gitárjára...

Szia!

Itt nézz szét:
http://hangmester.hu...opik=26&start=0

#1539 Felhasználó inaktív   gagyimami 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:18

Idézet: Satriani - Dátum: 2010. jan. 19., kedd - 20:06

Szia!

Hű, ezt az oldalt nagyon szépen köszönöm, megnéztem a frissebb hirdetéseket. Az ilyen erősítők meg ilyesmik valószínű innen lesznek :) Közben tegnap még találtam egyfajta gitárt ami hasonlít Jimmy Page-ére, Stagg LP 320 a neve. Ezekről a Staggokról is kerestem véleményeket, hát elég vegyesek. Van aki isteníti őket, merthogy ár/érték arányban nagyon jók, és a testük tömör fából készült, nem lapolt, meg hogy nem távol-keleti hanem belga, meg szépen szól stb. A másik rész meg azt mondja hogy nem jól szól. Látom hogy Te vagy itt a topic-gazda, Neked mi a véleményed? Meg persze bárki másnak még mi a véleménye erről?
És még egy kérdés: elbizonytalanodtam abban, hogy Jimmy Page gitárja milyen színű? Cherry Sunburst, vagy Vintage Sunburst?
Illetve ha már így bennvagyok a kérdezésben: Jimmy Page ugye balkezes alapjából, és jobbkezes gitáron játszott? Csak mert ugye ő a példakép, és párom balkezes...szóval azért kérdezem, hogy milyen kezes gitárt vegyek végülis neki...

Köszönöm a leendő válaszokat!

#1540 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 20. 11:33

Szia!

- A Stagg hangszereket nem ismerem, tényleg lövésem sincs, milyenek lehetnek. A harmony centralon is érdemes olvasgatni, talán abból teljesebb képet kaphatsz róluk.

- Ha a párod balkezes, és nem csak dísznek lesz a hangszer, akkor célszerű balkezes gitárt venni. Jobbkezes gitáron "fordítva" is lehet játszani, de a test a magasabb fekvésekben zavarni fogja a játékban.

Page mester lehet, hogy balkezes, de egy biztos: jobbkezes gitáron jobbkezesként játszik.

Kép

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.