HWSW Informatikai Kerekasztal: Gitár topik - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gitár topik Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:17

:eek: 2-3 tizedmásodperc rengeteg! 5-6 századot is meg fogsz érezni.

Kontrol helyett:

#1582 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 13:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 23. 13:17

:eek: 2-3 tizedmásodperc rengeteg! 5-6 századot is meg fogsz érezni.

Ez mondjuk valami bug lehet a szoftverben, felvételkor nincs semmi csúszás, viszont "erősítőnek" így alkalmatlan. Viszont a Guitar Rig is tud rögzíteni, szóval semmi gond. :)

#1583 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 15:07

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 03. 23. 13:05

Egy dolgot nem tudok vele megoldani: az effekt kapcsolgatását kéz nélkül. :) A Jolánkával már kipróbáltam, a beépítettel nincs érezhető latency. A GarageBand viszont borzalmas, ha a monitor be van kapcsolva, akkor pengetek egyet, és két-három tizedmásodperc múlva érkezik a hang. Kevésnek tűnik, de marha zavaró.

Guitar Righez létezik kontroller, ami elég jó dolog, csak elég drága is... ebay-en nézegettem régebben, de letettem a vásárlásról.

Kép

#1584 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 23. 23:47

2-3 tizedmásodperc késésnél már nem lehet szólózni, az ember ujjai megzavarodnak. Nekem is az ASIO-kompatibilis eszközök jöttek be mindig, jó kis SBLive kártyával... Anno P4-esen valami 25ms-os válaszidőt adott a CuBase VST. Aztán vettem 1 kis multieffektet, oszt hali.

ps.: az ASIO pont az alacsony válaszidők miatt van, oszt belepakolhatsz pár effektet is. Nem is kell erős vas, de pl. egy emu10k1 csipes hangkari jól jön, vagy ami ASIO-s.

Szerkesztette: Warrior 2010. 03. 23. 23:48 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1585 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 10:20

Azt nem tudom, hogy mac alatt az ASIO hogyan működik, egyáltalán működik-e.

-------

Na, tegnap elment a héthúros. Én meg hülye vagyok, máris Washburn N2-eseket nézegetek. Ha valaki tud eladót, természetesen pofátlanul olcsón, ne tartsa magában.

#1586 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 12:05

Jó gitárok a Nuno modellek, nekem N4 volt a kezemben, barátságos gityó, de nekem nem tetszenek. Teljesen más beállítottságú vagyok.

Musicman vonal tetszik, főleg a Luke modellek, ha már te is Nuno modellel apellálsz.

#1587 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 15:30

Jáj, nagyon nem akar jönni ez a gitár, az egész nagyker kinn van a Musikmessén :-( :Đ Na, majd akkor jövő héten.

#1588 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2010. 03. 24. 12:05

Musicman vonal tetszik, főleg a Luke modellek

Húúúú, akinek az nem tetszik, az nem is szereti a gitárokat. :cool: Egy csoda az a hangszer.

-----------------------

Ez meg egy hülye:

#1589 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 26. 08:36

[quote name='Satriani' date='2010. 03. 25. 17:41' timestamp='1269535286' post='6202361']
Húúúú, akinek az nem tetszik, az nem is szereti a gitárokat. :cool: Egy csoda az a hangszer.

Nekem van 1 :-) Kedvenc gitáros, példakép.

#1590 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 07:05

Akkor most picit irigy vagyok, Luke-ot és a gitárt is nagyon csípem.

...de csak egy nagyon picit, mert tegnap csak vettem egy N2-est. :D

#1591 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 04. 16:44

Na, pénteken megjött az álat, kicsit megpengettem, mielőtt hazajöttem, egész meggyőző hangja van a dobozból előszedve is. Viszont ha lesz egy kis szabadidőm, beállítgatom normálisan, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: a pickupválasztó kapcsoló érezhetően lötyög, bár mintha rugózva lenne a két csavar alatt, de kapcsolgatáskor látni, hogy a csavarfejek is emelkednek egy kicsit. Ez így a jó, és hagyjam békén, vagy inkább húzzam feszesebbre?

#1592 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 05. 15:08

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 04. 04. 17:44

Na, pénteken megjött az álat, kicsit megpengettem, mielőtt hazajöttem, egész meggyőző hangja van a dobozból előszedve is. Viszont ha lesz egy kis szabadidőm, beállítgatom normálisan, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: a pickupválasztó kapcsoló érezhetően lötyög, bár mintha rugózva lenne a két csavar alatt, de kapcsolgatáskor látni, hogy a csavarfejek is emelkednek egy kicsit. Ez így a jó, és hagyjam békén, vagy inkább húzzam feszesebbre?

Hangzásba nem szól bele. Max. esztétikum, hogy fixálod-e vagy sem. Én rögzíteném - ha lazák azok a csavarok.

Szerkesztette: Warrior 2010. 04. 05. 15:08 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1593 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 05. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 04. 05. 16:08

Hangzásba nem szól bele. Max. esztétikum, hogy fixálod-e vagy sem. Én rögzíteném - ha lazák azok a csavarok.

Nem a hangzás miatt kérdeztem, hanem hogy ennek hogy kell állnia? Gondolom, ha nagyon mozog, egy idő után kikezdheti a furatokat, ha meg nagyon szoros, akkor a kapcsoló sérülhet.

#1594 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 05. 20:19

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2010. 04. 05. 16:55

Nem a hangzás miatt kérdeztem, hanem hogy ennek hogy kell állnia? Gondolom, ha nagyon mozog, egy idő után kikezdheti a furatokat, ha meg nagyon szoros, akkor a kapcsoló sérülhet.

Á, akkor félreértettem: azt hittem, a kapcsoló egyetlen tokban van, s az lazult meg.

#1595 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 08:52

a kapcsolohoz hozza lehet ferni a gitar hatoldala felol. le kell szedni a kis muanyag fedelet, aztan lehet latni, mi a helyzet. a kapcsolo nem egy tul erzekeny joszag, latatlanban azt mondom, lehet meg huzni a csavarokon.

a beallitas amugy kisse bonyolultabb ennel, azt erdemes szakemberre bizni. ;)

#1596 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 10:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 03. 30. 08:05

Akkor most picit irigy vagyok, Luke-ot és a gitárt is nagyon csípem.

...de csak egy nagyon picit, mert tegnap csak vettem egy N2-est. :D

Gratula!

#1597 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 13:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 04. 06. 09:52

a beallitas amugy kisse bonyolultabb ennel, azt erdemes szakemberre bizni. ;)

Van "szakember" a szobában, a gitárt is ő hallgatta meg vásárlás előtt :) Az ő állatai elég szépen szólnak, bábáskodik majd felettem, de szeretnék én is beletanulni :)

#1598 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 13:58

Uhh, debaj. Tapasztalt, értsd több éve gitározó emberek is inkább hangszerészhez viszik gityójukat beállítani. Teljesen más szakma.

Jó példa pl. Medgyesi (http://www.hangszercenter.hu/), gitározni nem tud, de a hangszerekhez nagyon ért. (az már más, hogy eléggé simlis lett manapság).

Én az Angyal Tivadarhoz szoktam vinni az új gityókat, ha éppen nem tudom beállítani otthon, de Megyónál is járt pár hangszerem.

Szerkesztette: Tiga 2010. 04. 06. 14:00 -kor

#1599 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Tiga - Dátum: 2010. 04. 06. 14:58

...Tapasztalt, értsd több éve gitározó emberek is inkább hangszerészhez viszik gityójukat beállítani. Teljesen más szakma...

Így van, főleg egy új gitár nyűgös ilyen szempontból. Lehet, hogy nem pontosak az oktávok, a húrláb biztos, hogy nincs jól beállítva, nem beszélve arról, hogy amint az olcsó gyári (8-as :D) húrkészletet lecseréli az ember egy rendesebbre, a nyakat is azonnal korrigálni kell. Ezt persze ki lehet tanulgatni, de nem biztos, hogy érdemes kísérletezni. A 30 rongyos kínaim nyakát a 15-20 éves gitáros tapasztalatom birtokában elállítgattam én otthon, a rendes hangszereimhez nem nagyon merek komolyabban hozzányúlni. Az N2 pl. hamar megy a Vintage 52-be, annyira szar a húrláb, hogy fölösleges lenne szétszednem, úgysem tudom beállítani.

#1600 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 06. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Satriani - Dátum: 2010. 04. 06. 15:30

Így van, főleg egy új gitár nyűgös ilyen szempontból. Lehet, hogy nem pontosak az oktávok, a húrláb biztos, hogy nincs jól beállítva, nem beszélve arról, hogy amint az olcsó gyári (8-as :D) húrkészletet lecseréli az ember egy rendesebbre, a nyakat is azonnal korrigálni kell. Ezt persze ki lehet tanulgatni, de nem biztos, hogy érdemes kísérletezni. A 30 rongyos kínaim nyakát a 15-20 éves gitáros tapasztalatom birtokában elállítgattam én otthon, a rendes hangszereimhez nem nagyon merek komolyabban hozzányúlni. Az N2 pl. hamar megy a Vintage 52-be, annyira szar a húrláb, hogy fölösleges lenne szétszednem, úgysem tudom beállítani.

A húrlábon az alátámasztás "távolságát", azaz a hatásos húrhosszt lehet állítgatni kismértékben. Én is kínlódtam már 1 ideig ezzel, nem tudom, nekem azt mondták, hogy oktávot, ill. 12. bundon üveget kell fogni (ez ugyanis az üres húr oktávja), s azt összevetni az üresen pendített húrral, aztán ehhez mérten változtatni a távolságot: ha a "lefogott" oktáv magasabb, mint az üveg, akkor a húr "túl rövid". remélem jól gondolom, de mindenesetre, ha lefogja az ember, hallható. Persze finoman beállítani nem ugyanaz. Asszem állítok én is ma este (Hohner Rockwood LX-90, Strat-utánzat). Hangolni meg torzítóval szokok, szerintem (persze ha pontos a hangszer) könnyebb kihallani a kis "eltéréseket" (kvintet/kvartot kell fogni természetesen), főleg, ha nincs hangológép, de van torzító... :) Ill. javasolták anno, hogy kezdeti felhangolás után játsszak bátran, néhány akkord után úgyis kihallani majd, min kell lazítani/húzni. Voltam olyan koncerten (szabadtéri volt), ahol rendesen hamisan szólt már a gitár, gitáros nem nagyon figyelt oda, csak fogta a témát. Nem csak nekem szúrta a fülem. :)

ps.: ha meg a bundozás pontatlan (főként ha nem csak az oktávnál), akkor lehet cumizni bőven a húrlábaknál. :(

Szerkesztette: Warrior 2010. 04. 06. 19:19 -kor

Téma megosztása:

• (89 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.