[ 2003. október 13.: RuleZ szerkesztette a hozzászólást ]
LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön. Klubok, pályák, emberek, játék
Elküldve: 2003. 10. 13. 08:21
[ 2003. október 13.: RuleZ szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 13. 08:23
Ciprus-Szlovénia 0:2 --> 2:2
X Franciao.-Izrael 4:0 --> 3:0
X Norvégia-Luxemburg 2:0 --> 1:0
Bosznia-Dánia 1:3 --> 1:1
X Ausztria-Csehország 0:2 --> 2:3
X Hollandia-Moldova 2:0 --> 5:0
Magyaro.-Lengyelo. 1:0 --> 1:2
Svédország-Letto. 1:0 --> 0:1
X Skócia-Litvánia 2:0 --> 1:0
X Németország-Izland 2:1 --> 3:0
X Görögo.-Észak-Íro. 2:0 --> 1:0
X Örményo.-Spanyolo. 0:3 --> 0:4
X Töröko.-Anglia 1:1 --> 0:0
X L'stein-Szlovákia 0:2 --> 0:2
X Horvátország-Bulgária 1:1 --> 1:0
X Belgium-Észtország 2:1 --> 2:0
X Olaszo.-A'bajdzsán 4:0 --> 4:0
X Wales-Szerbia 1:2 --> 2:3
X Oroszország-Grúzia 3:2 --> 3:1
X Svájc-Írország 2:1 --> 2:0
Az ábra hasonló, mint Dzsiar-é.
X, ahol eltaláltam ki győz, vagy hogy döntetlen lesz. Dőlt, ahol az eredményt is telibe trafáltam.
Konzekvencia: Góltotón nem kéne erősködnöm...
[ 2003. október 13.: GNR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 13. 10:15
Ki tudna felsorolni egy ideális hátvédsort??? Mert ugyebár az már eldőlt, hogy nekünk sajna ilyen nincs...
Elküldve: 2003. 10. 13. 10:58
idézet:
Ezt írta GNR:
Költői kérdés!
Ki tudna felsorolni egy ideális hátvédsort??? Mert ugyebár az már eldőlt, hogy nekünk sajna ilyen nincs...![]()
[/quote]
Hegedűs-Kuttor-Radics-László
Na jó tényleg nem igazán lehetne mondani jó hátvédsort. Míg más posztokon tényleg akad játékosunk, aki nyugat-európai csapatban játszik, hátvéd egy darab sem. Sajnos itthon sem igazán játszik jó hátvéd. Szerintem, még a nagy tehettségnek tartott Gyepes sem olyan jó. Bár a Dragoner-Juhár kettősnél, az is jobb lett volna, ha a nézők közül áll be 2 ember (akár az ellenfél nézőiből is)
Elküldve: 2003. 10. 13. 11:38
idézet:
Ezt írta GNR:
Az ábra hasonló, mint Dzsiar-é.
X, ahol eltaláltam ki győz, vagy hogy döntetlen lesz. Dőlt, ahol az eredményt is telibe trafáltam.[/quote]
A te ábrád a legáttekinthetőbb. Aszerint szerkesztettem én is.![]()
Amúgy most akkor melyik mennyit ér ? Nem te találtad ki a pontozási rendszert ?
idézet:
Ezt írta GNR:
Konzekvencia: Góltotón nem kéne erősködnöm...
[/quote]
Miért ? Nálad is közel volt még jópár tipp. Dzsiar is remekelt (mint mindig) ! Szóval szvsz egész jól tippeltünk most.
De hol vannak a többiek, akik még tippeltek ? :confused:
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 10. 13. 11:47
idézet:
Ezt írta GNR:
Költői kérdés!
Ki tudna felsorolni egy ideális hátvédsort??? Mert ugyebár az már eldőlt, hogy nekünk sajna ilyen nincs...![]()
[/quote]
Buzánszky, Lantos, Lóránt...![]()
Egyébként, nem csak mi kesergünk. Az írek sem jutottak ki (még ilyet, hogy Svájc kijutott !). A spanyolok másodikak lettek, mert a görögök (
) lettek a csoportelsők.
Számomra még Ausztria két rúgott gólja -a cseheknek- is meglepő. Hát ilyen a foci.
Amúgy néztétek, kik játszák a pótselejtezőket ?
Lettország-Törökország
ROTFLMBO !Gyereke, mindegy ! A törököket tutti nem buktattuk volna el. Szvsz a lettek is mehetnek majd haza.
Skócia-Hollandia (a skótok is simán esélyesek. A holland válogatott nem túl egységes csapat)
Horváthország-Szlovénia (nagy derbi lesz a Balkánon !)
Oroszország-Wales (talán az oroszok esélyesebbek)
Spanyolország-Norvégia (2000-ben a norvégok győztek 1:0-ra az EB-n. Remélem, most a "kis spanyoljaim" törlesztenek !)
Leszögezhetjük, hogy mindegyik izgalmas összecsapásnak ígérkezik !![]()
![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 12:08
Úgy olvastam Piftukánál, hogy " A törököket tutti nem buktuk volna el"
Már kezdtem megkérdőjelezni szellemi épségét, mikor újra elolvastam
Eszembe jutott 95-ben(?)a magyar-török meccs Mészöly kapitánykodása alatt, mikor 2-0-ról egyenlítettek a törökök a Népstadionban. Mi meg ott bosszankodtunk a nézőtéren, hogy ez a sz@r tötök csapat, hogy tudott egyenlíteni. De szép idők voltak azok
Egyébkén szerintem is fix, hogy a törökök jutnak tovább.
Skócia-Hollandia
Szerintem itt is egyértelműen esélyesek a hollandok, hiába nem egygégesek (soha nem voltak azok, még a nagy hetvenes években sem)
Horváthország-Szlovénia
Ez már húzosabb, de szerintem a horvátok jutnak az EB-re.
Oroszország-Wales
Az oroszok se valami jók mostanában, de azért esélyesebbek.
Spanyolország-Norvégia
Gőzöm sincs. Talán a spanyolok. Mindig kijutnak világeseményekre, csak ott mondanak csődöt.
Elküldve: 2003. 10. 13. 12:56
A magyar válogatott teljesítményét nem kommentálom. Inkább csak annyit, hogy ahol a focisták Szlovákiába járnak rendszeresen tippelni, ahol a Hamar kijelenti, hogy "a bundaügy nem nagy dolog, minden meccs meg van a szlovák tippmix miatt dumálva", ahol a vezetők azért fizetnek többet, hogy az ő jutalékuk is több legyen, ahol a Mezei úr 15 éve ködösíthet, ott ne számítsunk jobbra... Sajnos a szombati meccsen a magyar csapatban 2 épkézláb focista akadt: a Böőr és a Szabics. A Gera lelkes volt még, a többiek: gyatra. Sajnálom, nagyon sajnálom.
Selejtező párosítások:
Lettország-Törökország
A törököknek jobb csapatuk van, de a lettektől papíron jobbak a lengyelek meg mi is, úgyhogy hagyjuk a papírformát! Ezzel együtt a lett egy szervezett, de nem európai szintű csapat, a törököknek tudásuk, rajongótáboruk, a játékosok egyéni képességei miatt tovább kellene menniük.
Skócia-Hollandia
Ha a hollandok összeszedik magukat, az oroszok mellett sima útjuk van az EB-re. Szerintem a skótok hulla gyengék...
Horváthország-Szlovénia
Abszolút kétesélyes, tippelni sem merek... Talán a szlovénok, idegenben rúgott góllal
Oroszország-Wales
Fix ruszki továbbjutás, nincs mese. Ezt nagy összegben le merném fogadni.
Spanyolország-Norvégia
Szegény spanyolok, kifogták a legocsmányabb stílusú csapatot... Rosszul vagyok az északi antifutballtól. Drukkolok nekik, de a jobb csapatok közül nekik lesz a legnehezebb dolguk. Azért a papírforma szerint oda-vissza verniük kell a norvégokat. Valerón, Raúl meg Joaquin elintézi őket
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:05
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Lettország-Törökország
Úgy olvastam Piftukánál, hogy " A törököket tutti nem buktuk volna el"
Már kezdtem megkérdőjelezni szellemi épségét, mikor újra elolvastam[/quote]
Szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál !![]()
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Eszembe jutott 95-ben(?)a magyar-török meccs Mészöly kapitánykodása alatt, mikor 2-0-ról egyenlítettek a törökök a Népstadionban. Mi meg ott bosszankodtunk a nézőtéren, hogy ez a sz@r tötök csapat, hogy tudott egyenlíteni. De szép idők voltak azok
[/quote]
Hmmm, valóban nem biztos az a '95, de mindegy. A lényeg, hogy a törökök azóta fejlőttek, de sokat; mi pedig annál kétszer erősebben visszafejlődtünk.
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Skócia-Hollandia
Szerintem itt is egyértelműen esélyesek a hollandok, hiába nem egygégesek (soha nem voltak azok, még a nagy hetvenes években sem)[/quote]
Nem értek egyet. Ezt a holland csapatot ne hasonlítsd ahhoz, mert sértés rájuk nézve. Olyan válogatottja a hollandoknak nem lesz mégegy !
A mostanival nem a játékosállomány a probléma, hanem az, hogy együtt nem megy nekik a játék. Most is csak a gyenge csapatok ellen tudtak brillírozni a selejtezőkön.
Amúgy én a portugálok produkciójára leszek nagyon kiváncsi !
Gyakorlatilag az U21, U19, U17 stb. bajonkságokban szinte mindig döntőt játszanak, kiváló teljesítménnyel.
Namost a felsorolt 3 csoportból rengeteg világszínvonalú játékos kerül a felnőtt csapatba, amelyet az edző kiegészít a tapasztalt "öregekkel"...
A világon talán a legkönnyebb helyzetben a protugál válogatott edzője van. 4-5 teljes csapat kijön a zsneiális tehetségekből.
Megjegyzem ez is mutatja, hogy portugáliában milyen kiváló az utánpótlásnevelés. Talán nem lenne szégyen kimenni és tanulni tőlük !
Szóval szvsz a portugálok -nem csak a hazai pálya miatt- toronymagas esélyesei az EB-nek.
(Azért remélem, a spanyolok győznek !Egy spanyol-portugál döntő méltó lenne a sporteseményhez !)
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:15
idézet:
Ezt írta Piftuka:
Szóval szvsz a portugálok -nem csak a hazai pálya miatt- toronymagas esélyesei az EB-nek.[/quote]
Mondom a legjobb négyet: portugál, olasz, francia, spanyol. (A csehek a tartalékok) A sorrendet még nem tudom, alszom rá egyet
Abban pedig egyetértek, hogy a portugálokat nem az utolsó 2 meccsük alapján (otthon 0:3-as zakó a spanyoloktól; otthon 5:3 - félidőben 1:2- az albánok ellen) kell megítélni. Szenzációs focistáik vannak, egy brazil csapat kitelne belőlük.
Arra viszont tessék figyelni, hogy a szigorú, fegyelmezetten bekkelő csapatok mindig jól pengetnek világversenyeken! Én nem lennék azon sem meglepődve, ha az olaszok kapott gól nélkül, ocsmány, de hatékony játékkal megnyernék az egészet... A portugálok is jobban tennék, ha a fifikás focisták mellé bepakolnának egy-két favágót; különben úgy járhatnak, mint a brazilok '98-ban: két meccs szigorú csapat (norvég, francia) ellen, két zakó, 0:4...
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:18
idézet:
Ezt írta Daihelyon:
A labdarugáshoz szorosan kapcsolódik, de nem mai közvetlenül. A régi szép idők, amikor még a magyar csapat tudott. (Igaz a film a német győzelemre van kihegyezve, de nekünk is felüdülés lehet, mert abban az időben legendás volt a magyar csapat.)
[url="http://"http://www.kino1.tv/index.php/template_kino1tv/article_6022/contractor_2/owntemplate_/first_"]Das Wunder von Bern - film[/url]
És magáról az évről: [url="http://"http://www.wunder-von-bern.de/"]Das Wunder von Bern[/url]
Vajon mikor lesz újra ilyen csapatunk, amikor is a világ más csapati is, úgy mond, rettegve várják majd a mérkőzést?
Daihelyon[/quote]
a németek a mai napig legnagyobb sportsikerüknek tartják azt a vb győzelmet. 2000-ben volt egy doku sorozat, amiben németország elmúlt száz évét mutatták be. ebben majdnem húsz percet szántak a meccsre, ami nem csak a győzelem miatt volt számukra fontos, hanem mert a vh után az ország a sporton keresztül fogadtatta el ismét magát a világgal. a németek kívülről tudják a rádióközvetítés minden mondatát, a játékosok legendák lettek, de persze mi tudjuk, és szerintem ők is, hogy akkoriban nem az volt a világ legjobb csapata..![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 13:30
Én azt mondom, addig itt nem lesz újra nagy labdarugás, amíg az egész MLSZ-t ki nem rugják, és végre nem hajtanak egy igen radikális reformot.
Daihelyon
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."
Elküldve: 2003. 10. 13. 17:38
idézet:
Ezt írta Piftuka:
...
Amúgy most akkor melyik mennyit ér ? Nem te találtad ki a pontozási rendszert ?
...
[/quote]
Nem én találtam ki. De valami olyasmi rémlik, hogy teli találat 3 pont, "totó" találat (1,2,X) 1 pont. De lehet, hogy keverem a témát...
Mindenesetre, ha így számolunk, nekem 20 pontom van.![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 18:02
idézet:
Ezt írta GNR:
Költői kérdés!
Ki tudna felsorolni egy ideális hátvédsort??? Mert ugyebár az már eldőlt, hogy nekünk sajna ilyen nincs...[/quote]
Hogy válaszoljak eme remek kérdésre (nem is tudom, ki tette fel), véleményem szerint nem fekszik nekünk a 3 védős felállás. Amíg ilyen lassú, pocsékúl helyezkedő védőink vannak, nincs esély felvenni a futóversenyt...
Tehát ha én lennék a kapitány
, a Molnár(Korsós Gy. :confused: ), Urbán, Gyepes, Lőw sort küldeném pályára, a két szélső hátvédnek plusz szélenkéti felfutással. Előttük játszana két védekező/robotoló, és egy támadó/szervező középpályás, és elől pedig 3 csatár. Magyarul az én válogatottam:
Király - Molnár(Korsós Gy. :confused: ), Urbán, Gyepes, Lőw - Lipcsei(Pető), Lisztes, Dárdai - Gera, Fehér M., Rósa D.(!)
Huhh...
Hogy el kalandoztam...
Gondolom sokaknak feltűnt, hogy nincs ott Fehér Cs. a jobb boldalon. Nos SZVSZ, "nem tud" védekezni, csak támadni. Azt viszont nagyon jól, azt elismerem. De ezen a poszton szükség van hátvéd vérre is. Rósa Dini amit idén a Fradiban művel, az nekem nagyon meggyőző. "Kétlábas", gyors, fürge, erőszakos, RENGETEGET FUT(!), ha így folytatja, nagy jövő áll előtte.
Most már abbahagyom, ígérem!!!
[ 2003. október 13.: GNR szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 13. 18:15
idézet:
Pótselejtezők
1.Lettország-Törökország
2.Skócia-Hollandia
3.Horváthország-Szlovénia
4.Oroszország-Wales
5.Spanyolország-Norvégia
[/quote]
1. Olyat kaptunk volna a Törököktől, hogy azt nem tennénk ki az ablakba...![]()
Talán jobb is így, de azért a Lengyeleket lenyomhattuk volna, mert így a következő sorsoláskor a 4. kalapba kerülünk, így meg még inkább nehéz lesz...
Amúgy a tippem Török továbblépés, de...
2. No ennél a pontnál, abszolult nem gondolkoztam a továbblépő kilétéről. Nem kérdés, hogy a Hollandok lépnek tovább. (SZVSZ, még a Lett-Török meccsnél is "tisztábbnak tűnik a kép".)
3. Hatalmas meccs lesz, talán sajnos balhékkal is tarkítva, biztos vagyok benne, hogy a Horvátok felszívják magukat, főleg erre a két meccsre!
4. Ezt eddig a percig nem tudom eldönteni. Az szól az Oroszok javára, hogy a "plávik" is lenyomták őket. Az Oroszok is hasonló stílusban fociznak, talán ezért. De erre nem mernék nagy összegekben fogadni!
5. Szívem szerint, nagyon remélem, hogy a Spanyolok, de az északi "bunkerfoci" tud néha meglepetéseket szolgáltatni. De azért ha a Spanyolok fejben is felkészülnek, nem lehet gond!
Elküldve: 2003. 10. 13. 18:26
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
...
...
[/quote]
Én is ott voltam, természetesen a kapu mögött (Keleti pu felöli)!!!
![]()
Amúgy 1994 szeptember 7.-én volt, és Kiprich, valamint Halmai voltak a gólszerzők!![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 19:18
Elküldve: 2003. 10. 14. 07:18
Hát szimpatikusabb nem lett számomra
GNR hozzászólásaihoz:
Szerintem Urbán se lenne jobb a hátvédsorban, meg mint korábban írtam Gyepes sem az igazi szerintem. Nem is annyira a játékával van a baj. Talán ha elkerülne a Fradiból. Mivel a Fradiban beléjük nevelik, hogy ők "felsőbbrendűek" a többi csapat játékosainál, és ez már látszik Gyepes viselkedésén is.
Tényleg 94 szeptemberében volt a magyar-török, később már én is rájöttem. Természetesen én is a Keleti PU felöli kapu mögött voltam.
Ah, majdnem elfelejtettem az MLL-ben történő nagy vátozásokról írni
Persze igazándiból sokmindent nem lehet. Keverik megint rendesen. Ha valaki tényleg le akar mondani, annak elfogadják a lemondását. Mondjuk szerintem tök fölösleges a Liga. Minek még egy halom embert füzetni, szinte semmiért.
[ 2003. október 14.: DzsiAr szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 14. 08:50
idézet:
Ezt írta GNR:
Magyarul az én válogatottam:
Király - Molnár(Korsós Gy. :confused: ), Urbán, Gyepes, Lőw - Lipcsei(Pető), Lisztes, Dárdai - Gera, Fehér M., Rósa D.(!)
[...]
Rósa Dini amit idén a Fradiban művel, az nekem nagyon meggyőző. "Kétlábas", gyors, fürge, erőszakos, RENGETEGET FUT(!), ha így folytatja, nagy jövő áll előtte.[/quote]
Nem rossz, de 1. szegény Gyepes elég rég sérült 2. Urbánnak nincs sok hátra 3. a jobb bekkek sem acélosak 4. Lipcsei, Dárdai semmit nem mutatott a sorozatban 5. a leghatékonyabb csapatok 4-4-2-t játszanak, és meccs közben néha átállnak a 4-3-1-2-re, SZVSZ azt kellene nekünk is követni. Igaz, ehhez kellene egy brilliáns irányító, Lisztes pedig csak csúcsformában tudná azt a bizonyos 1-et játszani.
Rósával egyetértek, már a BVSC-ben nagyon tetszett a játéka. Volt ott pár tehetséges gyerek...
Böőr volt számomra a szombati meccs egyetlen pozitív meglepetése, ha ilyen technikásan, sokat mozogva, nem fáradva mosoznának a többiek, egészen más lenne a csapat. Szerintem a középpálya jobb oldalára őt kellene berakni.
Elküldve: 2003. 10. 14. 09:31
idézet:
Ezt írta Error.Fsi:
x Ciprus-Szlovénia 1:1
x Franciao.-Izrael 2:0
x Norvégia-Luxemburg 3:0
Bosznia-Dánia 1:3
x Ausztria-Csehország 1:2
x Hollandia-Moldova 3:0
Magyaro.-Lengyelo. 1:1(Sajnos)
Svédország-Letto. 2:0
x Skócia-Litvánia 2:0
x Németország-Izland 2:1
Görögo.-Észak-Íro. 1:1
x Örményo.-Spanyolo. 0:2
x Töröko.-Anglia 2:2
L'stein-Szlovákia 0:2
Horvátország-Bulgária 1:0
x Belgium-Észtország 3:1
Olaszo.-A'bajdzsán 4:0
Wales-Szerbia 2:1
x Oroszország-Grúzia 1:0
Svájc-Írország 0:0[/quote]
ezek az eredmenyeim lettek. 20 pont kereken. Ti osszeszamoltatok mar a pontokat? telitalalat 3 pont eredmeny 1 pont
[ 2003. október 14.: Error.Fsi szerkesztette a hozzászólást ]

Súgó
A téma zárva.