LABDARÚGÁS, avagy a viszonyok itthon és külföldön. Klubok, pályák, emberek, játék
Elküldve: 2003. 10. 11. 17:54
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]
Elküldve: 2003. 10. 11. 17:57
Elküldve: 2003. 10. 11. 18:04
Ennyi. A magyar csapat ennyit tud.1-1 után megálltak, pedig az egyenlítés után lendületben voltak. Jó lenne, ha 20 év után elgondolkodnának a "Mezey" garnitúra emberei.Sz@rból nem lehet várat építeni. Lassúak.Hiába van néhány jobb játékosunk, egy gyors ember elöl az ellenfélnél, és nekünk annyi.Ez volt Lett országban is.Válalkozó szellem alig van.Szabics, aki távolról el meri lőni.A többiek???? "A gólvonalról talán be tudom rúgni".Ki-ki mérközésen Lengyelország is sok nekünk.Ki nem az?????? :confused:
Igazán nem vagyok szomorú, hogy nincs meg a selejtező hely ezzel a csapattal, de azért a harmadik hely illett volna.
A Magyar focinak az előrelépést csak a drasztikus változások bevezetése tudja felfelé vezetni.Ami most fekete, az eztán fehér.
Profi mentalitás,erőnlét,technikai tudás, és megfelelő futógyorsaság (gyorsulás) rövid távon, 10-30 méteren.Ehhez pedig megfelelő edzők kellenének szakmailag, és emberileg.A mai edzők erre alkalmatlannok.
Garami: " 70 percig bírtuk" .Ez igen.
Mezey : " Két jól felkészített csapat mérkőzését láttuk." (Siófok-Újpest) Én láttam a TV-ben, de nem tudom Mezey mit látott.
Megy a mellébeszélés, teljesítmény független szerződések, mind az edzőknél, mind pedig a játékosoknál.Szóval a magyar foci a fejétől bűzlik.Edzők,Vezetők.
A játékosok.Ők megteszik amit követelnek tőlük.Az pedig, hogy ennyi követelmény......
Igazán, nagyon jól meg vannak fizetve.Nem érdeke, hogy megtanuljon focizni, és esetleg a MU-ben, vagy Real-ban játszon.De azt hiszem "A" licensz ide vagy oda , nincs is szakember aki JÁTÉKOST faragjon belőlük.
Lehet, be kéne szüntetni a magyar focit egynehány évre, hogy ÖNTUDATRA tudjanak ébredni????????????
Nem azért mondtam ezeket, mert kikaptunk, egyszerűen nem látok kiutat ebből az állapotból, és az elmúlt 20 év bebizonyította, hogy belülről nem is fog bekövetkezni.
Üdv
macska
[ 2003. október 11.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2003. 10. 11. 18:36
Az egész védelmet a bús p******!
Elegem van! Kész!
Elküldve: 2003. 10. 11. 18:48
idézet:
Ezt írta Dj.Kakukk:
Végeredmény : 1 : 2[/quote]
Ahogy elnézem, egyedül én tippeltem erre. Nyertem !![]()
![]()
![]()
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2003. 10. 11. 19:03
idézet:
Ezt írta Macska:
Mezey : " Két jól felkészített csapat mérkőzését láttuk." (Siófok-Újpest) Én láttam a TV-ben, de nem tudom Mezey mit látott.
[/quote]
Tessék ! Ugye megmondtam ?!?De jó, hogy más valaki is nézte a meccset !
Na szóval...
Srácok !
Ez van. Erre számítani lehetett. Én sem azért tippeltem 1:2-t, mert nem szerettem volna, ha győznek a fiúk ! Hanem mert, mint látjátok ez a realitás.
Ide jutott a magyar foci szintje, hogy a legkülönfélébb csapatok, akiket anno 5 góllal vertünk rajtunk állítják fel a szintén legkülönfélébb rekordjaikat, jubileumi győzelmeiket. Higgyétek el, semmi nem lett volna, ha a svédek is és mi is győzünk ! A 2. helyen lévő csapatok közül bárki megverné a válogatottat.
Szomorú -de nem meglepett- voltam Gellei 1. félidő utáni, majd a mérkőzés utáni nyilatkozatán.
Igazából nem ismeri el, hogy ennyi volt.
Most komolyan elhiszi, hogy akik látták a meccset, elhiszik, hogy azon a kapufán, meg a két gólvonal közelében lévő magyar lövésen múlott ?
Pláne, hogy a második gólvonal felé tartó lövés, ha gól is lett volna, nem tudatos volt, azaz "erényként", eredményként felsorolni durva lett volna.
Amikor pedig a kérdésre, hogy nem kellett volna-e lecserélni a lett mérkőzés után a sokat -teljes joggal- bírált védelmet, azt válaszolta, hogy: "Nem, ide ez elég." (nem pontosan, hanem kb. ezt).
Hát igen. Ehhez elég volt. Többhöz nem.
De összességében (most még csak a meccset elemzem) ismétlem magamat: egyedül Lisztes emelhető ki a találkozón pozitív értelemben, negatív értelemben pedig Dárdai a védők fölé emelkedik. Ki merem jelenteni, hogy rajta sok múlott; hiszen rengetegszer volt nála a labda, amit egyszer nem tudott jó helyre játszani, ésszerűen "használni" és több 16-os környéki lövést -nagy góleséllyel- elereszthetett volna, de kivétel nélkül lepasszolta, elpattant stb.
Ilyen rosszul nem láttam még játszani.
Bővebben pedig valóban ott kezdődik a probléma, amiről már annyit beszéltem többek között én is.
Önkritika; hibák elismerése és azok okainak megszüntetése.
Na mindezek hiányoznak nálunk az ilyen Mezey féle "brancs" miatt.
Hangsúlyozom: nem az edző, nem Gellei hibája elsősorban, hogy megint/még mindig nem sikerült.
Borzasztóan rosszul állunk még középszerű focisták szintjén is. Lám az Olimpián sem leszünk ott, mert az U17-esek is kikaptak. Nekik is ezen a meccsen múlott minden.
És ilyenkor bosszantó az olyan idióta riporter is, aki azt mondja: "hiába a sok kreatív játékos, ha rossz a védelem".
Kreatív játékosok Magyarországon ? HOL ?![]()
Szóval jó lesz, ha ezek a hibáikat be nem ismerő, egymásra ujjal mutogató vezetők "kikopnak" és lecserélődnek olyan színvonalú vezetésre, mint az a külföldi profi fociban tapasztalható.
Ezután ők elkezdhetik a foci népszerűsítését -mindenekelőtt kedvező feltételek megteremtésével-, majd a hatékony utánptólás nevelést.
Akkor már 10 év alatt klasszisokkal lehet jobb a magyar foci (mint ahogyan az egyes más országokban is tapasztalható volt a közelmúltban) !
Elküldve: 2003. 10. 11. 19:21
Szerintem a megoldás, hogy ami ma fekete az mostantól fehér.
Meg az is jó lenne, ha a Mezey féle banda eltakarodna a magyar fociból.20 év alatt sikerült tönkretenni.Változás kell, teljes változás. Garami, Gelei,Mezey stb lejárt az időtök.Meg a szponzoroknak is el kéne gondolkodni, mire is adják a pénzt.Talán vannak olyan sportágak, ahol jobban megérdemlik a pénzt a sportolók.A magyar foci ezekkel az emberekkel nem fog megújúlni.Az állam segítse a pályák építését, FŐLEG azt, hogy a jövő futbalistái (utánpótlás) füvön tudjon játszani.Edző pedig az lehessen aki nemcsak szakmailag,de EMBERILEG is tudjon hatni a játékosokra, hogy a profi morál,a munka megalkuvást nemtűrően,nemzetközi szinttel lépésttartva el legyen végezve.Jó lenne elöször a tudást megmutatni, majd ehhez mérten menni a pénztárhoz felvenni a fizetést. Ehhez pedig teljesítmény és játéktudáshoz orientált szerződéseket kellene kötni.Ez pedig a szponzor, de legfőképp a vezetők dolga lenne.Itt nálunk nagyon sok minden fordítva működik, meg is van az eredménye az elmúlt 20 évben nyomonkövethető.
Remélem Szabics sokra hivatott, persze a német bajnokság biztosítja ezt számára. Lisztes szerintem ennyi idő alatt, amióta kint játszik többre vihette volna, de van még egy kis ideje.Szabicsban több van.
Király Gabi jó, de mostanság a "védelem" olyan helyzetbe hozza, hogy tehetetlen.
Dárdai Pali. Szerintem nagyon gyenge.
Az idegenlégiósoknak nagyon nehéz, mert a kinti bajnokság tempója,technikai felkészültsége egész más.Az olyan labdák, amik ott jók, azok a magyar válogatott esetében már nem.Nehéz így játszaniuk.
Üdv
macska
Elküldve: 2003. 10. 11. 19:49
Nekem Böőr Zoli játéka tetszett, a többi... Nem tudom, Ti mit láttatok Lisztesnél, SZVSZ nem emelkedett ki a mezőnyből, mint ahogy az tőle elvárható lett volna. Az egész csapat fejetlenül focizott, az első félidő végét leszámítva.
Sosem felejtem el azt a percet, amikor megtudtam, hogy csapatunk ebbe a csoportba került. Szinte kiugrottam a bőrőmből, annyira boldog voltam. Akkor még hittem benne, hogy csoportelsők lehetünk. Igen, nem írtam rosszul, hittem benne. Lehet, sőt most már biztos, én vagyok a naív Magyar foci rajongó, de... Hiába folytatni a mondatot.
Talán legközelebb...
Elküldve: 2003. 10. 11. 20:16
idézet:
Ezt írta GNR:
Most már én is lenyugodtam...
Nekem Böőr Zoli játéka tetszett, a többi... Nem tudom, Ti mit láttatok Lisztesnél, SZVSZ nem emelkedett ki a mezőnyből, mint ahogy az tőle elvárható lett volna. Az egész csapat fejetlenül focizott, az első félidő végét leszámítva.
Sosem felejtem el azt a percet, amikor megtudtam, hogy csapatunk ebbe a csoportba került. Szinte kiugrottam a bőrőmből, annyira boldog voltam. Akkor még hittem benne, hogy csoportelsők lehetünk. Igen, nem írtam rosszul, hittem benne. Lehet, sőt most már biztos, én vagyok a naív Magyar foci rajongó, de... Hiába folytatni a mondatot.
Talán legközelebb...[/quote]
Üdv GNR
"Remélem Szabics sokra hivatott, persze a német bajnokság biztosítja ezt számára. Lisztes szerintem ennyi idő alatt, amióta kint játszik többre vihette volna, de van még egy kis ideje.Szabicsban több van.
Király Gabi jó, de mostanság a "védelem" olyan helyzetbe hozza, hogy tehetetlen.
Dárdai Pali. Szerintem nagyon gyenge.
Az idegenlégiósoknak nagyon nehéz, mert a kinti bajnokság tempója,technikai felkészültsége egész más.Az olyan labdák, amik ott jók, azok a magyar válogatott esetében már nem.Nehéz így játszaniuk."
Igen, ebből a csoportból tovább lehetett volna jutni akár az első helyen is. A kérdés az, hogy jó lett volna ez nekünk.Lehet hogy igen, mert "az magyar a csapat" legalább helytállt volna az EB-n, de ez a csapat, ha tobábbjut a második helyen, és a selejtezőn. :confused:
Anno Újpest-Osztrák csapat BEK-be jutás.Ott sem volt semmi esélyünk a mérkőzések alapján, pedig a legkönnyebb ellenfél volt amit kaphattunk anno.(Persze, ekkor voltak szponzori gondok Újpesten, de nem ennek tudható be a kudarc.) Tehát, igazán, van olyan ellenfél a világon, akivel szemben a magyar futballnak esélye lenne egy ki-ki mérkőzésen??????? :confused: De vannak "A" liszenszes edzőink ala "Mezey", és a magyar labdarugásban dolgozó vezetők.
(Az osztrák csapatban befektettek a csapatba 9 millió shilinget az Újpest meccs előtt.Így volt kb 3 játékosuk. Bécsben 4-est kapott az Újpest.Nálunk meg nem volt ebben a helyzetben az Újpestnek rendes szponzora.Talán, ha nyugodt körülmények között lehetett volna felkészülni a fontos mérkőzésre. Lehet, hogy ez nem volt érdeke senkinek a magyar fotball vezetői között?????)
Itt a magyar fociban bizonyos dolgok nem úgy működnek, mint kellene, több szempontból is.
Üdv
macska![]()
ui: Szóval , ha van egy kis esélyünk, akkor sem tudunk élni vele.Nincs ebben semmi meglepő, nem változott itt semmi.
Elküldve: 2003. 10. 12. 09:42
idézet:
Ezt írta Macska:
...
Igen, ebből a csoportból tovább lehetett volna jutni akár az első helyen is. A kérdés az, hogy jó lett volna ez nekünk.Lehet hogy igen, mert "az magyar a csapat" legalább helytállt volna az EB-n, de ez a csapat, ha tobábbjut a második helyen, és a selejtezőn. :confused:
...
[/quote]
Amikor az első meccsen x-eltünka Svédeknél, én szentül meg voltam győződve, hogy kezdhetem gyűjteni a pénzt, a portugáliai EB-re.Ugyanis megfogadtam, ha kijutnak a fiaink, ott a helyem.
Sajnos úgy alakult, hogy idén nyáron nem Portugáliába kell menjek nyaralni.
Pedig szép ország állítólag...
Ami az UTE-t illeti. Nem a Sturm Graz elleni meccsre gondolsz? Kint asszem 4:0 lett, itt meg 2:3, tehát 7:2-vel léptek tovább az Osztrákok. Az valóban nagy pofon volt. Mindenesetre a sógroktól lehetne tanulni, mert bár válogatott szinten kb. ugyan ott vannak, mint mi, de klub szinten... Nem is olyan rég, még UEFA kupa döntőt játszott a Salzburg. Igaz, elbukták, de oda jutottak. Mi legutóbb a Vidi menetelésének örülhettünk, az meg közel 20 éve volt... Na de majd most a Loki kárpótol minket!
Ami pedig a jelenlegi helyzetet illeti. Én nem hiszem, hogy Faragó Ricsinek igaza van, hogy hagyni kéne így a bagázst. Vérfrissítésre lenne szükség, új, ambíciókkal, lendülettel teli szakember kéne a válogatott élére. VAGY!!! Egy neves, tapasztalt külföldi szakember. Lehet, ez utóbbival járnánk a legjobban!!! Ki tudja???
Üdv
Elküldve: 2003. 10. 12. 09:54
[url="http://"http://www.kino1.tv/index.php/template_kino1tv/article_6022/contractor_2/owntemplate_/first_"]Das Wunder von Bern - film[/url]
És magáról az évről: [url="http://"http://www.wunder-von-bern.de/"]Das Wunder von Bern[/url]
Vajon mikor lesz újra ilyen csapatunk, amikor is a világ más csapati is, úgy mond, rettegve várják majd a mérkőzést?
Daihelyon
Csak azért is.
"Üdvözlöm, az anyázáshoz kérem vegyen egy sorszámot és álljon be a sorba. Köszönöm megértését."
Elküldve: 2003. 10. 12. 10:01
idézet:
Ezt írta GNR:
Sajnos úgy alakult, hogy idén nyáron nem Portugáliába kell menjek nyaralni.Pedig szép ország állítólag...
[/quote]
Hát pedig én a helyedben bizony oda mennék ! Aztán, amikor egy hűs teraszon eszegetem a caldo verde-t kolbászos kenyérrel, leöblíteném egy jó vörösborral, olyan magasról tojnék a magyar focira, hogy az el sem lehet mondani !
idézet:
Ezt írta GNR:
Mindenesetre a sógroktól lehetne tanulni,
[/quote]
Semmit. Éppen semmit. Régen volt a már, nagyon régen amikor a Rapid Wien és az Austria Wien élcsapatok voltak.
Az utolsó normális osztrák focista is Polster volt. Na, az akkori osztrák válogatott még volt valahol. De azóta...
idézet:
Ezt írta GNR:
Na de majd most a Loki kárpótol minket![/quote]
Azért várjuk ki a végét !
idézet:
Ezt írta GNR:
Egy neves, tapasztalt külföldi szakember. Lehet, ez utóbbival járnánk a legjobban!!! Ki tudja???
Üdv[/quote]
Meg neves külföldi sztráok vennék fel a magyar állampolgárságot és minden rendben, igaz ?![]()
![]()
Elküldve: 2003. 10. 12. 10:24
Én egyre inkább a vezetőket és az edzőket kezdem szapulni a magyar foci jelenlegi helyzetéért.Nem azért, hogy ezeket, a önbecsülés nélküli,dilettáns játékosokat védjem, de az a véleményem, hogy a vezetők és az edzők feladata lenne megfelelő szinten felkészíteni, és megfelelő teljesítmény követelmény szint felállítása.Az sem ártana, ha a klub kötné a szerződést a játékosokkal, edzőkkel az előbb említett feltételek függvényében, és nem fordítva.Az utánpótlás részére kellene a megfelelő feltételeket biztosítani már 10 éves kortól, megfelelő szakemberekkel, akik a profi morált,megfelelő fizikai,technikai képességeket meg tudnák tanítani a fiataloknak, persze füves pályán kezdettől fogva.A foci szeretete gyermek korban megvan, de a profi hozzáállás (hiszen az szeretne lenni),az alázat a foci iránt, az megvan??? Ez már itt egy fontos kérdés.Az élsport könyörtelen.Gondoljunk pl.Egerszegi Krisztinára.Gyerekkorban is keményen kell dolgozni ahhoz, hogy késöbb világklasszissá váljon valaki.Az élsport az emberi teljesítőképesség aktuális határán mozog mindig.Ez vonatkozik minden sportágra.A gond az, hogy a foci már kevésbé motiválja a gyerekeket, épp a közel 20 éve tartó csúfos szereplés miatt, tehát kevesebb gyerekből lehet válogatni, mint azelőtt.Aki meg bekerül, nem a focival foglakozik 17 éves kortól, hanem már azt számolja mennyit fog keresni, persze ha neves csapatnál van.Az edzők félnek bevetni a fiatalokat.Mészöly Kálmánt én nem igazán kedvelem, de egyben egyetértettem vele anno."Minden klubnak legalább 2db 21éven aluli játékost kéne játszatni a mérkőzéseken."
Az utánpótlásra kellene fektetni a hangsúlyt.Megfelelő edzők szakmailag, emberileg, és egy olyan játékosállomány nevelése,akik profi mentalitással,jó fizikai,technikai felkészültséggel rendelkeznek, és alázattal a foci iránt.Akik tudják, hogy elöször meg kell mutatni, mit tudnak a futbal tudományából, és majd ehhez mérten kapnak fizetést, és nem ők mondják meg előre mennyit kérnek.
Ha valaki bebizonyítja, hogy világklasszis, akkor már kérhet bizonyos összeget, de elöször le kell tenni az asztalra, valamit...
Az alapoktól kell indulni szerintem, mert ez a magyar foci önmagától megújúlni nem fog.
Üdv
macska
ui: Azon szerencsés emberek, akik képviselhetik bármely nemzetet a világon a sportban, szerintem kötelesek a maximumot kihozni magukból.Ez igen sok megpróbáltatással jár, de cserébe egy egész nemzet szereti, tiszteli,becsüli őket.Mindennek megvan az ára, a kérdés az, megéri ? Szerintem sokaknak igen, belőlük lesznek Olimpiai,Európa, Világ bajnokok, akiket nem csak nemzetük, de az egész világ tiszteli.Ez a focistákra is ugyanúgy érvényes, hiszen ők is sportolók.
[ 2003. október 12.: Macska szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 12. 10:35
Az olyan neves szakembert, aki ide kellene, nem tudjuk megfizetni.Arra esetleg jó lenne, hogy mentalitásával, szigorával, szakmai tudásával megmutassa, mi is az a profi labdarugás, hozzáállásban, követelményben.
Nálunk mind az edzők ( A liszenszel a zsebükben), mind a játékosok csak nevükben profik, nemzetközi szinten mérve AMATŐRÖK.
Üdv
macska
Elküldve: 2003. 10. 12. 11:30
Ciprus-Szlovénia 0:1 --> 2:2
Franciaország-Izrael 3:0 --> 3:0
Norvégia-Luxemburg 1:0 --> 1:0
Bosznia-Dánia 1:2 --> 1:1
X Ausztria-Csehország 0:3--> 2:3
X Hollandia-Moldova 2:0 --> 5:0
Magyarország-Lengyelország 1:2 --> 1:2
Svédország-Lettország 3:1 --> 0:1
X Skócia-Litvánia 2:1 --> 1:0
Németország-Izland 1:1 --> 3:0
Görögország-Észak-Írország 1:0 --> 1:0
X Örményország-Spanyolország 2:3 --> 0:4
X Törökország-Anglia 2:2 --> 0:0
X Lichtenstein-Szlovákia 0:1 --> 0:2
Horvátország-Bulgária 0:0 --> 1:0
Belgium-Észtország 1:1 --> 2:0
X Olaszország-Azerbajdzsán 3:0 --> 4:0
Wales-Szerbia 1:1 --> 2:3
X Oroszország-Grúzia 2:0 --> 3:1
Svájc-Írország 1:2 --> 2:0
Ezek az eredmények. Kérek mindenkit, aki tippelt, hogy hasonlóan a régi tippjeit másolja be a hozzászólásába, mert akkor nem kell visszalapozgatni !
Félkövérrel kiemeltem a telitalálataimat. Kicsit meglepett, hogy ebben a körben ilyen jól tippeltem.
Akkor most így 12 pontom van a 4 telitalálatért. A többiért mennyi pont jár ?
[ 2003. október 13.: Piftuka szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 10. 12. 21:33
idézet:
Ezt írta Piftuka:
...
Kérek mindenkit, aki tippelt, hogy hasonlóan a régi tippjeit másolja be a hozzászólásába, mert akkor nem kell visszalapozgatni !![]()
...
[/quote]
OK, majd holnap, mert most már irány az ágyikó!
Joccakát!![]()
Elküldve: 2003. 10. 13. 07:20
× Ciprus-Szlovénia 1:1
× Franciao.-Izrael 4:0
× Norvégia-Luxemburg 3:1
Bosznia-Dánia 1:3
× Ausztria-Csehország 0:2
× Hollandia-Moldova 4:0
Magyaro.-Lengyelo. 2:1
Svédország-Letto. 2:0
Skócia-Litvánia 1:0
Németország-Izland 1:1
× Görögo.-Észak-Íro. 3:1
Örményo.-Spanyolo. 0:4
× Töröko.-Anglia 2:2
× L'stein-Szlovákia 0:3
Horvátország-Bulgária 0:1
Belgium-Észtország 2:0
× Olaszo.-A'bajdzsán 5:0
Wales-Szerbia 1:1
× Oroszország-Grúzia 2:1
Svájc-Írország 1:1
Ami félkövér az telitalálat, aminél "×" van a sor elején ott eltaláltam, hogy ki nyer, vagy a döntetlent.
Egyedül a mi csoportunk az, ahhol semmi találatom nincs. :)Persze itt azért befolyásoltak az érzelmeim is a tippelésnél.
Elküldve: 2003. 10. 13. 08:16
idézet:
Ezt írta DzsiAr:
Ami félkövér az telitalálat, aminél "×" van a sor elején ott eltaláltam, hogy ki nyer, vagy a döntetlent.
[/quote]
Hasonlóképpen szerkesztettem én is, hogy egységes legyen !![]()

Súgó
A téma zárva.