HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#741 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 28. 18:26

Bogyesz részvétem, sajnálom szüleidet meg a gépet is.

Az viszont jó lenne ha a téma nem a balesetkről meg sérülésekről szólna. Az meg főleg jó lenne ha a motorozásról nem csak a madmax klisék jutnának eszünkbe. Nem kell ez ide, máshogy is le lehet vezetni a frusztrációt  :rolleyes: Száz motorosból egy-kettő van aki tényleg gyökér, de száz autósból legalább öt. Nagyságrendileg kb ilyen a helyzet.

#742 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 06:12

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 19:26

Bogyesz részvétem, sajnálom szüleidet meg a gépet is.

Az viszont jó lenne ha a téma nem a balesetkről meg sérülésekről szólna. Az meg főleg jó lenne ha a motorozásról nem csak a madmax klisék jutnának eszünkbe. Nem kell ez ide, máshogy is le lehet vezetni a frusztrációt  :rolleyes: Száz motorosból egy-kettő van aki tényleg gyökér, de száz autósból legalább öt. Nagyságrendileg kb ilyen a helyzet.

Pedig bármit csinálsz a baleset mindig benne van. Szerintem jobb kibeszélni őket, hátha tanulunk belőle okosságot!

BoGyesz: jobbulást a szüleidnek ;) Leírnád, hogy hogyan történt?

#743 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 08:58

Idézet: =Oli= - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 7:12

Pedig bármit csinálsz a baleset mindig benne van. Szerintem jobb kibeszélni őket, hátha tanulunk belőle okosságot!

BoGyesz: jobbulást a szüleidnek ;) Leírnád, hogy hogyan történt?

Autópályáról volt leterelés egy kis útra Rómától 160km-re. Nem volt tartva a követési távolság és az előttük haladó régi Fiat nyomott egy satut vmiért. A kocsi lökhárítójának a sarka lett eltalálva, aztán pafff.

#744 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 09:10

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 11:23

Akkor jó, mert ez egy cruiser!  :)  (Sokan keverik. Láttam Drummaster barátom is "chopper"-ként utalt a Honda Gold Wing-re, pedig az egy bazi luxus cruiser.)

Lehet, hogy félreérthető voltam, de tremészetesen tudom, hogy a chopper és a cruiser az kettő. Írtam is, hogy a chopper nem az én világom. Azt viszont nem írtam, hogy a cruiser viszont igen, nézegettem is őket, de azok is elég drágák.

#745 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 29. 09:37

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 9:58

Nem volt tartva a követési távolság és az előttük haladó régi Fiat nyomott egy satut vmiért.

Hát igen... a tévedésekért egyébként is, de a közlekedésben különösen, jellemzően magas árat kell fizetni.

Örülök, hogy nem lett komoly baja a szüleidnek. Gyógyuljanak meg mihamarabb!

(Azért a gyönyörű mociért is nagy kár.)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#746 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 29. 09:43

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 10:10

Azt viszont nem írtam, hogy a cruiser viszont igen, nézegettem is őket, de azok is elég drágák.

Nekem is a cruiser a kedvencem. De - ahogy mondod - sajnos nagyon drága.

Egyre jobban bánt, hogy nem tartottam igényt az édesapám által részemre felajánlott gyönyörű 250-es és 350-es JAWA-ra, no és a a 350-es Junak-ra.

Ráadásul a "klasszikus" motor a másik kedvencem. Most a fenti példányoknak mindenki a csodájára járna.

Arról már nem is beszélve, hogy közülnéztem a hazai Triumph forgalmazó honlapján, s amikor megláttam a Boneville horror árait, akkor mindjárt rosszul is lettem.

A másik kedvenc, a BMW R75 is ritka, mint a fehér holló, és az is rettenetesen drága.

Szóval nem tudom...  Kezdem azt érezni, hogy nekem már soha nem lesz saját motorom.  :(

#747 Felhasználó inaktív   Gery80 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 09:47

Valaki kifejtené (akár képekkel is illusztrálva), hogy mi a különbség a chopper és a cruiser között?
Rosszul nézel ki... iszol te rendesen? :D

#748 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:48

Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 9:47

Valaki kifejtené (akár képekkel is illusztrálva), hogy mi a különbség a chopper és a cruiser között?

Cruiser:

Kép

Chopper:

Kép

#749 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 10:51

Cruiser:

Kép

Chopper:

Kép

#750 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 11:11

Nekem ez a nagy kedvencem, bár nem vennék. Aztán ki tudja lehet ez lesz majd a 3. számú mocim. :)

Kép

Jawa 350 TS

Displacement: 343.00 ccm (20.93 cubic inches)
Engine type:      Twin
Stroke:          2
Power:              27.00 HP (19.7 kW)) @ 5500 RPM
Daedalus is the Internet

#751 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:21

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 11:28

Szerinted. Szerintem meg nem az. Én ugyan sportmotoron nem ültem még, de azt leszámítva sok féle motorkerékpáron igen.

De őszintén szólva nehezen tudom elképzelni, hogy egy sportmotornál igaz lehet, hogy nem érzed a sebességet.

Nem inkább arról van szó, hogy "nem pálya" a sportmotorosoknak 100 alatt menni bárhol is?

Mert lássuk be... aki ilyen motort vásárol, az jellemzően nem azért veszi, hogy betartsa a sebességkorlátozást, hanem városban "virgázni", lámpától lámpáig csutkagázzal nyomatni, városon kívül meg nyomni neki amennyivel lehet.

Szóval egy dolog, hogy valakinek a viszonylag alacsony sebesség "bakfitty", és másik, hogy egy autóhoz képest sokkal jobban érzed a sebességet, mert nem egy "zárt dobozban" utazol, hanem szinte az út felett "szabadon".

Annyit, hogy mit is akartál ebben a pár mondatban közölni velem, mert nem világos. :) Szemmel láthatólag belekeveredtél. Írod először, hogy a Suzuki-d nyergében lomhábbnak érzed a haladást, mint számtalan autó esetében, aztán azt írod, hogy a motorról a Mondeo-ba átülve nem érzed a sebességet.  :think:  :think:

Nem tudok érveiddel harcba szállni. Azért örülnék, ha megírnád milyen motorokkal és mennyit mentél, hogy ezt a parádés megállapítás halmazt így összeraktad.  Legalább menj el moziba, most megy a "Faterok motoron" (Wild Hogs) talán összeáll valami amiről beszélek. Egy kis szeletét látod valaminek, képet alkotsz és kapitális baromságokat írsz.  Vásárlási szokások, motorozási szokások, életmód, sportolás... összefüggenek igen, mindenki tiszteli a másikat szakágtól függetlenül. Az értelmesebbje legalábbis igen, de éppen ez nem ér el hozzád. Csak a negatívumokat látod, sorolod.

És még egy kérdés: mi nevezel sportmotornak?
Ez mind az: trial, cross, enduro, hardenduro, supermoto, stuntride, drugbike... pontosíts kérlek, a motorsportnak sok ága van  :)

Abba az idézetbe nem keveredtem bele. Értem. Ugyanis rendszeresen vezetem őket, tudom miről beszélek.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#752 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:30

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 11:34

:blink: Kezdő motornak egy 650-es gép? Nem viccelsz?  :confused:

Nem.

Drumm robogórol jön, nem tizenéves hüjegyerek, nem harmincötkilós...  felesleges motort váltani később majd "kinövés miatt" és bukni az adásvételen. Sőt, tervei közt utas is szerepel.

#753 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:32

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 18:02

Helyes, könnyebb lesz az azonosítás, ha esetleg még somogyban elterülsz, mint pusztán a furulyaszó! :nevet: Láma :lama: :D

Szép nagy szaftos puzzle  :Đ

#754 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:41

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 25., péntek - 11:00

EZT nézzétek, a 46 másodpercnél, megaLOL :D

Ilyen videoim vannak a múlt hétvégi stunt riding vb futamról és pénteki edzéséről....  élesből... ha érdekel  ;)  de titkosámmm  :D

#755 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 29. 19:43

Idézet: Gery80 - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 10:47

Ahogyan a Drummaster által beszúrt kiváló képeken is megfigyelhető, a legszembetűnőbb különbség az, hogy a chopper esetében hosszú az első villa; gyakran extrém mértékben. Nem ritka, hogy elöl egy igen vékony kerék, hátul pedig egy igen vastag kap helyet.

Mindamellett a chopper gyakran meglehetősen "lecsupaszított", egyszerű építésű, egy személyre tervezett járgány. (Érdemes megnézni a Dennis Hopper és Jack Nicolson főszereplésével készült "Easy Rider/Szelíd motorosok" című filmet, ami erősen kapcsolódik a témához.  ;)  )

A cruiser pedig ahogyan a neve is sejteti arra terveztetett, hogy egy, vagy két személyt akár nagy távolságra is, egy motortól elvárható lehető legkényelmesebb módon juttasson el. Szépen, komótosan.  :cool:
Bazi nagy motor, bazi nagy tank, bazi sok felpakolható cucc, fotel méretű nyereg jellemzi.

(Mondjuk forgalmaznak 150-200 cm3 körüli "cruiser"-eket is egyes cégek, de azon csak mosolygok.)

#756 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 29. 19:49

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:21

Nem tudok érveiddel harcba szállni. [..]

Onnantól kezdve, hogy szimplán lehülyézel engem (pusztán mert nem osztom a véleményedet), én meg nem kívánok reagálni a hozzászólásod ezen részére. Gondolj, amit akarsz!

Idézet

És még egy kérdés: mi nevezel sportmotornak?
Ez mind az: trial, cross, enduro, hardenduro, supermoto, stuntride, drugbike... pontosíts kérlek, a motorsportnak sok ága van  :)

:confused: Azt nevezem "sportmotornak", amit a gyártók is a saját értelmezésük szerint.: Triumph Daytona 675, SUZUKI Hayabusha 1300, KAWASAKI ZZR600, stb.

Idézet

Abba az idézetbe nem keveredtem bele. Értem. Ugyanis rendszeresen vezetem őket, tudom miről beszélek.

Belekeveredtél, de mindegy. Nem érdekes.

#757 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 19:56

Idézet: Ombuccmann - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 18:26

Száz motorosból egy-kettő van aki tényleg gyökér, de száz autósból legalább öt. Nagyságrendileg kb ilyen a helyzet.

Ez szerintem így nem igaz. Az a baj, hogy manapság a robogók elterjedtek és mindenféle hülyegyerek ül rajtuk.
Cirka 80%uk dilettáns és ostoba módon közlekedik. Én is szívesen motorozok, járok gyakran autóval. De én azt mondom, hogy a gyökérek száma kb megegyezik, mert éppen úgy van hajtós állat kocsiban is, mint motoron. De ha a robogókat is hozzávesszük, akkor magasan a motorosok irányába mozdul a gyökérség index.
Mondom ezt úgy, hogy én is motoros vagyok, van két motorom.
Daedalus is the Internet

#758 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:02

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:49

Onnantól kezdve, hogy szimplán lehülyézel engem (pusztán mert nem osztom a véleményedet), én meg nem kívánok reagálni a hozzászólásod ezen részére. Gondolj, amit akarsz!

:confused: Azt nevezem "sportmotornak", amit a gyártók is a saját értelmezésük szerint.: Triumph Daytona 675, SUZUKI Hayabusha 1300, KAWASAKI ZZR600, stb.

Belekeveredtél, de mindegy. Nem érdekes.

Leírtam mit gondolok.

A sportmotor...  triumph daytona 675... stuntridingban is indult a Kaposújlakon... és azért ot tudnak, persze "virgáznak is csutkagázon" 250méteres zárt pályán...
Varga Ákos dakart megjárt KTM-je nem sportmotor? 

Onnét lehet úgy tűnik belekeveredtem, innét nem. Én tudom miről írok.

#759 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:03

Közben kiigazítok azért valamit.
A robogó nem motor, az egy kétkerekű talicska. Egy verhovina bármikor jöhetne bármelyik robogó helyett használhatóságra.

Verhovina:
Kép

Ne adj isten egy S51-es simson egy robogó után már maga a csúcs.

Sportmotor meg már nincs, régen volt. Azokban kétütemű motor lakozott. Buzi zöldek szerint környezetszennyező, de ők dízellel járnak és akkora kormot vernek a motorosok orra alá hogy háromnapig nem látnak.

Amúgymeg nincs gond szerintem az 500-as kezdőgéppel, ha az user nem hülye. Pl egy GSXR 600-al is lehet kezdeni. Allúl amúgy is viszonylag gyenge, egy hasonló teljesítményű 1200-es géphez képest.
Ha meg hülye, akkor úgyis mindegy, akár egy 4 ütemű 125-ösnél is, főleg ilyen nagytestű talicskáknál. Kiskerékkel könnyű bukni a jó magyar utakon. Legalább hamar szervdonor lesz és segíthet másokon és remélhetőleg addigra nem találják ki az agyátültetést, hanem a kukába dobják.

Szerkesztette: Daedalus 2007. 05. 29. 20:07 -kor

Daedalus is the Internet

#760 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 29. 20:04

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:02

Leírtam mit gondolok. 

Jójó. Ne ragozzátok már túl emberek.
Te is, meg én is tudjuk, hogy mire gondolt Piftuka. Minek feszíteni feleslegesen az indulatokat?
Daedalus is the Internet

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.