HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#781 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:00

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:41

Ilyen videoim vannak a múlt hétvégi stunt riding vb futamról és pénteki edzéséről....  élesből... ha érdekel  ;)  de titkosámmm  :D

Persze hogy... ;)

#782 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:14

Idézet: Omega - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 8:00

Persze hogy... ;)

Persze.. hogy?

:D
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#783 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:21

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:23

Több lehetőség áll fenn:
- nem mondassz igazat, ezt félretenném, mert miért is tennéd.
- szokásos robogós jelenség áll fenn, amikoris az óra 90-100-at mutat, a GPS meg 70-et.
- nem széria motor van benne, 21 Le azért nem rossz, éppen, mint egy 250-es ETZ. Meg hát gyárilag is 10-es gyorsulást írnak rá, ez asszem gyengébb, mint az ETZ.
(
http://www.gileraclub.hu/modules.php?name=...ReadStory&sid=1
http://www.einszweid...u180fxr2002.htm
http://www.kleinanze...ige-244464.html
)

Egyébként tényleg mentem runnerrel, igaz nem 180-as 2T-vel. Én azt mondjuk sosem kételkedtem, hogy jól megy egy 180-as 2T motor, ha visszaolvasnál.

A majd 20 éves 530-as BMW 7.7 alatt van 100-on, a legújabb meg 6.9 alatt.

Még egy valamit tudok elképzelni, benéztem és a runner rugalmasságáról írtál, hogy 90ről 100 km/h a cikra 5 másodperc. :)

Teljesen fölösleges azt gondolnod, hogy nem a valóságot írom. Az FXR 180 az 28 LE szériablokkal (úgy tudom, hogy a 125-ös négyütemű a 21 LE). Az óra pedig valóban nem teljesen pontos, 90-nél 86 a valós sebesség, ezt mértem, ezt tudom biztosra. Ezért írtam, hogy kb 5 mp alatt van 90-100-on, mert lehet, hogy 90-nél 4-et csal az óra, 100-nál meg már 10-et, passz + a mérésben is lehet úgy 0,5 mp pontatlanság. Fogalmam sincs, hogy az általad adott német linkeken milyen módszerrel mértek (gileraclubra nem enged fel), az én értékem transzponder alapján lett megállapítva. Biztosíthatlak, hogy nem 20 éves Bömbi volt az "ellenfél". ;) :D

Egy szó mint száz, olyan dologról vitázunk, amin fölösleges, mert természetesen egyetértek, hogy egy nagyrobogó sem hasonlítható egy "igazi" nagy motorhoz, mások a dimenziók és a használati cél is. Én a magam részéről nem érzem a Runnert sem instabilnak, sem talicskának, pedig a majd' 100 kilómat azért nehezebb vinni, mint egy ropi kiscsávót, de elképzelhető, hogy ha egyszer felülök egy "rendes" gépre, meg fog változni a véleményem.

#784 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 07:23

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 8:14

Persze.. hogy?

:D

...érdekel. :)

#785 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 12:18

Párásodás ellen mit használtok? Most hogy kezd egyre hidegebb lenni, minden piros lámpánál meg kell nyitnom a plexit, hogy lássak vmit. Vettem egy kenőcsöt, ami állítólag párátlanító, felkentem de szerintem rosszul, mert olyan, mintha zsírral kentem volna be a plexit.  :confused: pedig sima ronggyal kentem fel egyenletesen.
Még paintballnál használtunk egy spray-t, ami egész jól bevált, lehet inkább ilyat kéne vennem.  :cool:

#786 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 12:52

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 12:18

Párásodás ellen mit használtok? Most hogy kezd egyre hidegebb lenni, minden piros lámpánál meg kell nyitnom a plexit, hogy lássak vmit. Vettem egy kenőcsöt, ami állítólag párátlanító, felkentem de szerintem rosszul, mert olyan, mintha zsírral kentem volna be a plexit.  :confused: pedig sima ronggyal kentem fel egyenletesen.
Még paintballnál használtunk egy spray-t, ami egész jól bevált, lehet inkább ilyat kéne vennem.  :cool:

Páramentes plexi ha cserélhető, vagy nyitogatás. Nálam nyitogatás, mert ugyan cserélhető, de annyiba kerülne a csereplexi, mint amennyiért a bukót vettem... :D

Ha találsz megoldást, oszd meg velem is pls. :respect:

#787 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 13:56

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 20:14

...Ha motort cserélek és felülök egy igazi gépre, nem szeretném egy-két év múlva eladni, mert "kevés". Ezt a 400-650 cm^3 környéki túramotor, vagy cruiser dolgot célzom be,...

CB 500 Honda nem tetszik? Mindig is sebesseg-orult voltam de miota jarkaltam vele egy honapig mostmar az egyik kedvenc gepem. Raadasul 140-ig huz is ugy, hogy el sem hinne az ember egy 60 paci koruli geprol :eek: Kis szelvedo es turadoboz ra, szuper megbizhato, kis karbantartasi igenyu gep, kenyelmes meg a hatul ulonek is, 160-al ket szemellyel kimegy a vilagbol. Szerintem nincs igazan alternativaja a commuter / light tura gepek kozott, egyszeruen jobb barmelyiknel.
Raadasul az elso szeria is jo vetel, az meg Japanban keszult es rengeteg van belole mivel nem tul regi, olcso es nagyon jo.

Szerkesztette: szabinar 2007. 05. 30. 13:57 -kor

#788 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 14:22

Megnéztem, de így képek alapján nem kimondottan túramotornak tűnik, inkább nakedbike érzésem van. Nem ronda egyébként. Viszont amiket írtál róla, az elég jónak tűnik, nem tudom, hogy rendes túraszélvédővel kiegészítve mennyire jó a szélvédelem, illetve kérdés még, hogy mennyire kényelmes. Ahogy a képeken nézem, a kormányszarv elég alacsonyan van az üléshez képest, de lehet, hogy csak "illúzió", mindenesetre nem szeretnék tankon hasalva/görnyedve motorozni. Látnom kéne élőben is, mert a fotók nekem nem sok mindent mondanak.
A CB 500S inkább túrajellegű, de az meg fejidomos, gondolom ott nem lehet szélvédőt nagyobbra cserélni. A sima CB 500 meg - mint mondtam - olyan nakedbike-nak tűnik, bár még nem nyálaztam végig az évjáratokat teljesen.

#789 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 14:34

Tipikus baranyborbe bujt farkas ez a gep, olyan semmilyen elso ranezesre, vezetesi elmenyre pedig kb a motorok "Toyotaja" imo, abszolut baratsagos, megbocsajto, biztonsagos, kenyelmes. (Hatul is, Totalcarosan szolva "ultem magam mogott" es kenyelmesnek talaltam :) )
Alapbol nem fogsz tura verziot talalni szerintem, opcionalis kiegeszitokkel felszerelve viszont mindenre jo.
Probalj ki egyet, kellemes csalodas lesz. Motoros futarok 90%-a ilyennel jar, napi 10-12 orat ulnek rajta, heti atlag 700 merfoldet belepakolnak es birjak (Ok is meg a motor is :D ) tehat kenyelmes es elpusztithatatlan. Viszont unalmasan nez ki ezert kevesbe lopjak, ez is egy szempont lehet.

#790 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 16:34

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 7:21

Teljesen fölösleges azt gondolnod, hogy nem a valóságot írom. Az FXR 180 az 28 LE szériablokkal (úgy tudom, hogy a 125-ös négyütemű a 21 LE). Az óra pedig valóban nem teljesen pontos, 90-nél 86 a valós sebesség, ezt mértem, ezt tudom biztosra. Ezért írtam, hogy kb 5 mp alatt van 90-100-on, mert lehet, hogy 90-nél 4-et csal az óra, 100-nál meg már 10-et, passz + a mérésben is lehet úgy 0,5 mp pontatlanság. Fogalmam sincs, hogy az általad adott német linkeken milyen módszerrel mértek (gileraclubra nem enged fel), az én értékem transzponder alapján lett megállapítva.

Akkor valamit nagyon benéznek a külföldi honlapok, mert én 3 helyen is 21-et olvastam, de én hiszek neked. Legyen 28Le. Az 5 másodperc körüli 0-100-ra gyorsulás még mindig nagyon távol van.

Közben rákerestem paramétereire, vagy valami kurva nagy gebasz van a neten, mert mindenhol 21Le-t írnak, vagy te tudod rosszul, szóval lepaszolom.
De kb 10 oldalon megnéztem a sebesség és gyorsulás adatait, a 21 le-höz passzol. Ha 28, akkor baromi veszteséges hajtáslánca van.
A Runner 125 Vx 4T-re én 11kW-ot (15Le-t) találtam.

Gilera Runner 125 VX

Gilera Runner 180 FXR 2T

Idézet

Biztosíthatlak, hogy nem 20 éves Bömbi volt az "ellenfél". ;) :D

Én meg biztosíthatlak, hogy a bömmös nem nyomta teljesen, csak te gondolod úgy.

Közben megnéztem a gilera.com-on is és a 125-ös 4T 15Le, a 200-as 4T 19Le. A magyar oldaláról elérhető link, amiben a neten fellelhető adatokkal megegyező található, ami szerint az FXR 180 2T a legerősebb a maga 21Le-vel.

Ja mégvalami. Amúgy azt ne gondold, hogy veled valami bajom lenne, mert nem célom megzavarni a békességet.

Szerkesztette: Daedalus 2007. 05. 30. 16:41 -kor

Daedalus is the Internet

#791 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 30. 20:00

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 29., kedd - 21:02

Leírtam mit gondolok.

Én is. Akkor ebben kiegyeztünk.  :)

Idézet

A sportmotor...  triumph daytona 675... stuntridingban is indult a Kaposújlakon...   és azért ot tudnak, persze "virgáznak is csutkagázon" 250méteres zárt pályán...
Varga Ákos dakart megjárt KTM-je nem sportmotor? 

Ki mondta, hogy nem az? Egyébként is... most miért engem csesztetsz?

Kérdezd már meg légyszíves a motorgyártókat, hogy a nemes egyszerűséggel "sportmotor"-ként aposztrofált kétkerekű járművek címén miért eleve az általam említett motorkerékpárokra gondolnak!

Idézet

Onnét lehet úgy tűnik belekeveredtem, innét nem. Én tudom miről írok.

Csak tudod ez egy fórum. S ha valamelyik gondolatodat megosztod a nagyközönséggel, akkor nem árt, ha úgy teszed, hogy meg is értsék azt.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#792 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 20:22

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 16:34

Ja mégvalami. Amúgy azt ne gondold, hogy veled valami bajom lenne, mert nem célom megzavarni a békességet.

Nem gondolok semmi ilyet, beszélgetünk. Közben kiderült, hogy neked is igazad van és nekem is. Felhívtam a kereskedőt (régebbi ismerősöm, motorb@zi), mert idegesített, hogy szemlátomást neked van igazad  :Đ Szóval komolyra: Idegesített, mert a kereskedő 28 lovat mondott és az is idegesített, hogy az általad linkelt oldalakon 10,7-et írtak a gyorsulásra, engem meg transzponderrel mértünk és a hibahatárok alsó és felső értékeivel számítva is legfeljebb 6 mp alatt voltam 100-on.

Szóval felhívtam a kereskedőt aki felvilágosított, hogy neked valószínűleg igazad van a gyári széria Runnereket illetően, azonban én csak nyugodtam védjem meg a saját motorom, mert az biza 28 lóerős, bár tény, hogy nem egészen a gyári állapotában leledzik a blokk és az erőátvitel. Állítólag ezt a tényt ismertette is velem, mikor megnéztem a motort, de én nem emlékszem ilyenre. :omg:

#793 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 20:45

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 20:22

Szóval felhívtam a kereskedőt aki felvilágosított, hogy neked valószínűleg igazad van a gyári széria Runnereket illetően, azonban én csak nyugodtam védjem meg a saját motorom, mert az biza 28 lóerős, bár tény, hogy nem egészen a gyári állapotában leledzik a blokk és az erőátvitel. Állítólag ezt a tényt ismertette is velem, mikor megnéztem a motort, de én nem emlékszem ilyenre. :omg:

És a 28Le az csak bemondásra 28Le, vagy pedig padon le is lett mérve?
Mert a +5-6 Le-s tuningoknak az az alapja álltalában (itt most nem konkrétan a te motorodra gondolok), hogy kiveszik a fojtást. Ezzel egy lépésben elbaltázzák a kétütemű motornál igen kényes hangolást és teljesítménycsökkenést érnek/érhetnek el vele.
Mivel bármennyire is hihetetlen, nem fojtatlan állapotban a legjobb egy kétütemű motor. Fontos szerepe van a fojtásnak és a visszatöltő, kiszívó hullámnak a megfelelő működéshez.
Én nem kételkedek abban, hogy erősebb mint a széria 180-as runner, de a csak rámondásra 28Le-k eléggé nem annyiak szoktak lenni.
Persze adódhatnak olyan fojtások is, amelyek eltávolításával tényleg teljesítménynövekedést érhetünk el.
(sőt, amikor a mérőpadra felkerülnek a motorok, álltalában mindenki szomorúan konstatálja az eredményt. :) )

Mindenesetre a 6 másodperc akár 28Le-vel is NAGYON-NAGYON megkérdőjelezhető 100-ra.
Ugyanis egy Aprilia RS125 a maga 34Le-vel 7 másodperc alatt van 100-on. És ez a motor éppen arra is jó. Persze, mondhatnád, hogy a tied alacsony fordulaton akár erősebb is lehet, de egy normális gyorsulásnál alacsony fordulaton nem jár a motor.
Szóval én tartom magam amellett, hogy képtelenség az, hogy egy akár 28Le-s Runner is képes legyen 5 (na jó, akár 6) másodperc alatt 100-on lenni.
Daedalus is the Internet

#794 Felhasználó inaktív   szabinar 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 21:14

Valoban hataresetnek tunik az 5-6 de keptelensegnek semmikeppen sem neveznem. Kb 7-8 sec az mar SIMAN hiheto. Az altalad idezett MZ kb 21 loeros, 150 kilo es 11 sec alatt van szazon. Egy kb 30 evvel ujabb (nem a motor, a konstrukcio) 25-28 pacis gep eseteben siman hiheto ertekek. A bmw-t legyorsulni pedig nem ugy szoktuk, hogy osszeeresztjuk a szaraz technikai adatokat, a valos eletben az emberi tenyezo rengeteget szamit, meg sima szar 50-es robogokkal is jol el lehet lepni (szinte)barminlyen kocsi elol a lampanal. Amugy milyen 5-6 loeros tuningokrol beszelsz es milyen fojtasrol? Mlyen motor, mekkora hengerurtartalmu? Millio kulonfele lehetoseg van a ketutemu motorok teljesitmenynovelesere, de amire te celzol -kiszedni a kipufogobol minden folytast- az sehol sem alkalmazott modszer, magyar faluk kornyeki foldutakon lehet neha latni ilyen "tuning" motorokat, innen szarmaznak az ezzel kapcsolatos tapasztalataid?

#795 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 22:06

Idézet: szabinar - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 21:14

Valoban hataresetnek tunik az 5-6 de keptelensegnek semmikeppen sem neveznem. Kb 7-8 sec az mar SIMAN hiheto. Az altalad idezett MZ kb 21 loeros, 150 kilo es 11 sec alatt van szazon. Egy kb 30 evvel ujabb (nem a motor, a konstrukcio) 25-28 pacis gep eseteben siman hiheto ertekek.

Namost a 30 éves konstrukció a valamivel 11 másodperc alatti 100-ra gyorsulásával éppen ott van, mint a Runner a gyári paraméterei alapján.

28 pacis gép esetén csakis akkor lehet hajszálnyit elgondolkozni rajta, hogy ha ez a keréken ténylegesen leadott teljesítmény és nem a főtengelyre vonatkoztatott. De akkorsem az 5-6 másodpercre, ráadásul nem ezzel a felépítménnyel.
Az is baromi érdekes, hogy a gyorsulásra kihegyezett, gyorsulás szempontjából minden téren megfelelőbb a 28-nál 6Le-vel erősebb Aprilia RS125 sem képes erre.

Idézet

A bmw-t legyorsulni pedig nem ugy szoktuk, hogy osszeeresztjuk a szaraz technikai adatokat, a valos eletben az emberi tenyezo rengeteget szamit, meg sima szar 50-es robogokkal is jol el lehet lepni (szinte)barminlyen kocsi elol a lampanal.

Ja, hát pont emiatt van az, hogy mindketten hibázhatnak.
A rajt elkapást nagyon jól lehet a teljesítény tömegarányból következtetni, utána a sebesség növekedésével egyre inkább a nyers teljesítmény dominál. Vagyis a fékező teljesítményigény és a leadott teljesítmény különbözete.
Szóval nagyon is jól lehet ezt száraz adatok alapján elemezni, hidd el. De végülis 0-100-ról volt szó, szóval ez számszerűen megvan adva.
Ennyi erővel kijelenthetném azt is hogy egy Bugatti Veyront legyorsulok a trabanttal 0-100-ra, mert "kicsit" hibázik. Ez nem így megy.

Idézet

Amugy milyen 5-6 loeros tuningokrol beszelsz es milyen fojtasrol? Mlyen motor, mekkora hengerurtartalmu? Millio kulonfele lehetoseg van a ketutemu motorok teljesitmenynovelesere, de amire te celzol -kiszedni a kipufogobol minden folytast- az sehol sem alkalmazott modszer, magyar faluk kornyeki foldutakon lehet neha latni ilyen "tuning" motorokat, innen szarmaznak az ezzel kapcsolatos tapasztalataid?

Hát konkrétan egy naffalusi emberke jutott eszembe, amikor írtam a dolgot. Egyébként általánosságban írtam, és álltalánosságban meg is felel. De egyébként melyik része nem világos?
Ha megkeresel privátban, akkor szívesen segítek részletekbe menően. De nagyon jó cikkeket lehet találni angolul, de néha még magyarul is a kétütemű motorok lelki világáról.

Egyébként a legtöbb kétütemű "tuningot" bármennyire is fáj a naffalukban látni, robogóknak híjják őket. És egykerekező, visító diós suhancok játszák velük a "milyen lehet az amikor valentínó rózsi egykerekezik"... Csak hogy helyén kezeljük a dolgokat. És sajnos ezek a naffalusiak jelentik a motorosok egyik nagy szégyenét, már amennyire a robogósokat közéjük számoljuk.
És itt elnézést kérnék a normálisan és tisztellettudóan közlekedni tudó robogósoktól, velük semmi bajom.

Szerkesztette: Daedalus 2007. 05. 30. 22:12 -kor

Daedalus is the Internet

#796 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 30. 23:48

Szerintem kicsit túlparázzátok ezt a robogó gyorulás dolgot.  :D

De, ha meg ez a topic, akkor:

Az e havi Rapid motoros magazinban van egy nagy teszt, amiben összemérik az ezres szörnyeket (mind 2007es): CBR, ZX-10R, R1 és a 'Gixer'.
Ha csak a számokat nézzük:
(az első sor a katalógus szerinti LE)

CBR              ZX-10R          R1                    GSX-R
LE          169.5                181                  175                  182
mért LE  153.7                162.2                160                  167
BEST ET 10.71@141Mph  10.50@143Mph 10.45@142Mph  10.43@142Mph

#797 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:09

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 21:00

Én is. Akkor ebben kiegyeztünk.  :)

Ki mondta, hogy nem az? Egyébként is... most miért engem csesztetsz?

Kérdezd már meg légyszíves a motorgyártókat, hogy a nemes egyszerűséggel "sportmotor"-ként aposztrofált kétkerekű járművek címén miért eleve az általam említett motorkerékpárokra gondolnak!

Csak tudod ez egy fórum. S ha valamelyik gondolatodat megosztod a nagyközönséggel, akkor nem árt, ha úgy teszed, hogy meg is értsék azt.

Ki.
Te írtál ostobaságot, ki mást csesztettem volna?
Olyan szinten írni, hogy mindenki megértse, annyira nehéz, hogy még nekem sem megy.  :)

#798 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:15

Idézet: Drummaster - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 21:22

Nem gondolok semmi ilyet, beszélgetünk. Közben kiderült, hogy neked is igazad van és nekem is. Felhívtam a kereskedőt (régebbi ismerősöm, motorb@zi), mert idegesített, hogy szemlátomást neked van igazad  :Đ Szóval komolyra: Idegesített, mert a kereskedő 28 lovat mondott és az is idegesített, hogy az általad linkelt oldalakon 10,7-et írtak a gyorsulásra, engem meg transzponderrel mértünk és a hibahatárok alsó és felső értékeivel számítva is legfeljebb 6 mp alatt voltam 100-on.

Mekkora össztömeget mozgat az a 28 paripa?
(nem kell télikabátos+jóllakott verzió, csak kb  :D )

#799 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:32

Idézet: tolvaly - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 7:15

Mekkora össztömeget mozgat az a 28 paripa?
(nem kell télikabátos+jóllakott verzió, csak kb  :D )

Amikor mértünk, akkor úgy sacc 190 kilót kellett vinnie. A motor 115 kiló és a csávó, aki mérte, nálam könnyebb és alacsonyabb. Ha én ülök rajta (mármint a motoron :D ), akkor kb 210 kilót kell vinnie szerencsétlennek.

#800 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 31. 07:52

Idézet: Daedalus - Dátum: 2007. máj. 30., szerda - 20:45

És a 28Le az csak bemondásra 28Le, vagy pedig padon le is lett mérve?
Mert a +5-6 Le-s tuningoknak az az alapja álltalában (itt most nem konkrétan a te motorodra gondolok), hogy kiveszik a fojtást. Ezzel egy lépésben elbaltázzák a kétütemű motornál igen kényes hangolást és teljesítménycsökkenést érnek/érhetnek el vele.
Mivel bármennyire is hihetetlen, nem fojtatlan állapotban a legjobb egy kétütemű motor. Fontos szerepe van a fojtásnak és a visszatöltő, kiszívó hullámnak a megfelelő működéshez.
Én nem kételkedek abban, hogy erősebb mint a széria 180-as runner, de a csak rámondásra 28Le-k eléggé nem annyiak szoktak lenni.
Persze adódhatnak olyan fojtások is, amelyek eltávolításával tényleg teljesítménynövekedést érhetünk el.
(sőt, amikor a mérőpadra felkerülnek a motorok, álltalában mindenki szomorúan konstatálja az eredményt. :) )

Mindenesetre a 6 másodperc akár 28Le-vel is NAGYON-NAGYON megkérdőjelezhető 100-ra.
Ugyanis egy Aprilia RS125 a maga 34Le-vel 7 másodperc alatt van 100-on. És ez a motor éppen arra is jó. Persze, mondhatnád, hogy a tied alacsony fordulaton akár erősebb is lehet, de egy normális gyorsulásnál alacsony fordulaton nem jár a motor.
Szóval én tartom magam amellett, hogy képtelenség az, hogy egy akár 28Le-s Runner is képes legyen 5 (na jó, akár 6) másodperc alatt 100-on lenni.

Kötve hiszem, hogy a kereskedőnek (aki mellesleg szerelő is egy füst alatt) lenne padja, úgyhogy bemondásra 28 Le. Mivel azonban elmondása szerint valami tuningkészletet alkalmazott (nem részletezte) annak a teljesítménynövekedése a gyártó szerint adott és kb fix. Úgyhogy én - ha nem gond - elhiszem, hogy annyi és nem különösebben zavar, hogy ha véletlenül 26, vagy 30.

Mivel megrendelésre is tuningolgat nagyobb gépeket is (a te olvasatodban motorokat), olyan szempontból bízom a munkájában, hogy nem sufnituning ultrakókány munkát csinál. A Runnert kizárólag az én kedvemért pöccintette meg, mikor kinéztem magamnak a kirakatban.

Tulajdonképp fogalmam sincs, hogy most épp miről vitázunk. Nekem van egy motorom bizonyos paraméterekkel, amelyekből egyet (gyorsulás) műszeres mérés bizonyít, de amiket te nem hiszel el. Előbbi végett én továbbra is szükség esetén gyorsulgatom le a bömbiseket, utóbbi meg szíved joga. Mivel nem szokásom hazudozni, te viszont indirekt módon mégis ezt feltételezed, hanyagoljuk a témát, ha kérhetem, tudniillik nekem édesmindegy amúgy, hogy most 21, vagy 28 Le-s a motorom és hogy 6 mp alatt van 100-on, vagy 12 alatt, ugyanis ez számomra nem szempont. Mondhatni, lényegtelen, mert arra kell a gép, hogy munkába járjak vele, nem pedig arra, hogy kinek nagyobb a farka vetélkedőt rendezzek belőle és jampizzak a többiek előtt. Kinőttem már az ilyen mentalitásból. :)

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.