HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#7661 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 07. 14:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 04. 07. 12:55

Jajajaja, ezt láttam! Szerintük "hibátlan" az üléspozíció. Na de mit jelent ez náluk? :think:
Mondjuk abból a szempontból hót mindegy, hogy nem akarok én most másik motort venni, de azért csak érdekel :)
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#7662 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 08:36

Hú de baszott nagy szél volt ma reggel!
Jöttem át az Árpád hídon, és majdnem lefújt a motorról, a lábam meg szétfagyott...

#7663 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 11:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 04. 08. 08:36

Hú de baszott nagy szél volt ma reggel!
Jöttem át az Árpád hídon, és majdnem lefújt a motorról, a lábam meg szétfagyott...

Én marha meg elmentem vékony bőrkesztyűben a délutáni 24 fokra tekintettel... kaptam is reggel a széltől :Đ

#7664 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 11:59

idén is kihagyom a motorozz pont hu 48 órást. most futottam át a témát, valami 2350 km-t szedtek össze ezek a jóemberek, 48 óra alatt az végig autópályán lenne elfogadható. sebességkorlátozást betartva ismeretlen helyen járva sima országúton megállásokat beleszámítva 50km/óra átlag fölé szinte lehetetlen menni. az pedig 47 óra :D marad napi 30 perc alvás. vagy három nap lesz a kettőből de még az is húzós napi ~16 óra, vagy 90 helyett mennek 150-et ahol lehet. egyik sem bejövős.

a legelső ország körbemotorozás volt jó, azt kár hogy kihagytam. ezt már nem sajnálom.

#7665 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 13:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 08. 11:59

idén is kihagyom a motorozz pont hu 48 órást. most futottam át a témát, valami 2350 km-t szedtek össze ezek a jóemberek, 48 óra alatt az végig autópályán lenne elfogadható. sebességkorlátozást betartva ismeretlen helyen járva sima országúton megállásokat beleszámítva 50km/óra átlag fölé szinte lehetetlen menni. az pedig 47 óra :D marad napi 30 perc alvás. vagy három nap lesz a kettőből de még az is húzós napi ~16 óra, vagy 90 helyett mennek 150-et ahol lehet. egyik sem bejövős.

a legelső ország körbemotorozás volt jó, azt kár hogy kihagytam. ezt már nem sajnálom.

Én is arra jutottam, hogy ezt élvezetesen végigcsinálni kb. lehetetlen. Még a 60 órás limittel is necces lenne aludni közben, egy csomó dolgot sose látnék belőle az éjszakai menetek miatt, és őszintén szólva dolgozok eleget éjszaka ahhoz, hogy ne legyen semmi humorom "buliból" még többet fönnmaradni (szigorúan nappali típus vagyok). Pedig határozott tervem volt beszállni, és lealázni a 250-eseket is fogyasztásban, még vetélyársam is lenne, de így nem poén :(
Különben is, egy ilyen azért van, hogy az ember lépten-nyomon megálljon fotózni. Na, ez így nem lenne kivihető.

Szerkesztette: alvaro 2011. 04. 08. 13:15 -kor

#7666 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 15:33

Esetleg megtenni ezt a kijelölt utat önszorgalomból, saját tempóban? ;)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#7667 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 15:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 04. 08. 15:33

Esetleg megtenni ezt a kijelölt utat önszorgalomból, saját tempóban? ;)

Persze, azt is lehet: megvan a tavalyi, meg a tavaly előtti is, azokat se jártas be, persze kisebb részek megvannak (pl. várak csak az ember útjába akadnak néha) :)

#7668 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 04. 08. 16:49

Persze, azt is lehet: megvan a tavalyi, meg a tavaly előtti is, azokat se jártas be, persze kisebb részek megvannak (pl. várak csak az ember útjába akadnak néha) :)

Velem még sosem jött szembe a neuschwansteini kastély. Pedig megnézném. :)

#7669 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 08. 18:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 04. 08. 15:56

Velem még sosem jött szembe a neuschwansteini kastély. Pedig megnézném. :)

{hogy milyen kényes ízlésűek egyesek...}

Én is. El fogok menni oda, az tuti :)
De még pl. Cseszneken se voltam, pedig közel van és szimpatizálok az odavezető úttal is. Csak ez a nyamvadék szél menjen el, most már kezd hiányozni a motorozás... Legutóbb kevésbé voltam béna, mint az előző pár szezonkezdő úton, az idő is egyre szebb... Megjött a kedvem, na. Idén nem is mentem még sehova, csak ilyen teleknéző utakra s az hiába jó irányban van, csak nem olyan. Főleg autók után araszolni a földes-köves utakon...

Ja, a 48-as brutálisan hosszú idén. Mindenféle utakon valóban nem lehet jó átlagot nyomni biztonságosan és nagyjából szabályosan, ha az ember még ki is akarja aludni magát. Eh. Szegény Alvarónak ez lenne közel az egyetlen szervezett túra, amire tudna menni, mert a legtöbbnél együtt megy a társaság és Alvaro tempóját kevesen bírják, én se mindig.

Már csak párszáz km és mindkét kislány megy a szerelőhöz :) Új gumit kapnak, Cili most 25 ezernél cseréli a gyárit, az első már kopott. A hátsó nem, de nem tartunk rajta 25 ezret ment 6 éves gyári Hyo gumit az első új mellett :D Érdekel, mennyire lesz más érzés... Életemben csak ezzel az egyszem motorral mentem, abszolút nincs összehasonlítási alapom.

#7670 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 09:49

Üzenet megtekintéseIdézet: shr - Dátum: 2011. 04. 08. 18:07

Már csak párszáz km és mindkét kislány megy a szerelőhöz :) Új gumit kapnak, Cili most 25 ezernél cseréli a gyárit, az első már kopott. A hátsó nem, de nem tartunk rajta 25 ezret ment 6 éves gyári Hyo gumit az első új mellett :D Érdekel, mennyire lesz más érzés... Életemben csak ezzel az egyszem motorral mentem, abszolút nincs összehasonlítási alapom.

Itt a tavasz, tessék elmenni motoros továbbképzésre, már említettük párszor hova (Honda ;) )
Ott megtanítanak kanyarodni, meg a motorozás alapjaira. Adnak motort is, nem a sajátot kell félteni. Utána sokkal-sokkal jobban terelgetni a tiedet is. Szerintem mindenképpen megérné rááldozni (időt és pénzt is)
A gumi csere után meg, tapasztalat szerint, érzehető lesz a különbség.

#7671 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 09. 17:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 04. 09. 09:49

Itt a tavasz, tessék elmenni motoros továbbképzésre, már említettük párszor hova (Honda ;) )
Ott megtanítanak kanyarodni, meg a motorozás alapjaira. Adnak motort is, nem a sajátot kell félteni. Utána sokkal-sokkal jobban terelgetni a tiedet is. Szerintem mindenképpen megérné rááldozni (időt és pénzt is)
A gumi csere után meg, tapasztalat szerint, érzehető lesz a különbség.

Régebben terveztem ezt, persze nem full kezdőként, mert olyankor NEM dőlök és kész, de ma már nem tűnik olyan szimpatikusnak.
Pénzem sincs rá idén, az idegen motor is kifejezett hátrány, de nagyjából biztos vagyok benne, hogy sokkal óvatosabban mennék ott, mint jobb formámban országúton és csak felidegesíteném őket. Persze ki tudja. igazából mindegy, 1-2 év múlva majd meglátom, addig minden pénz a házra kell, bár szerintem Alvaro vehetne egy nadrágot, de egyelőre ragasztószalagcsíkokat cserélget rajta.
Teresa viszont kap tükröt, a pillanatragasztó sokat ér, de csodákra azért nem képes.
Meg ugye az új gumik, yay. Meg apró túrák, Alvaro mint hardcore Puella Magi Madoka Magica fanboy meg akar nézni egy börtönt, aminek valami köze van az animéhez és megjárható egy nap alatt, mindössze 700km. Ez nekem új rekord lenne, valamint fel kéne kelnem korán reggel. Ehhez kisebb csoda kell, bár a korai lefekvés segíthet.
A Google maps valami 12 órát ír rá, nyilván nem autópályán megyünk, viszont lesz benne sok főút (ahol még Alvaro sem szokott 70 alatt menni normál esetben, település pedig nincs túl sok... a magyar részen... ajajjj). Úgyhogy ez az idő hihető. Ez áprilisban nem lenne semmi, meg is kéne állni néha, tankolni, enni. A börtönön nem tudom, mennyi a néznivaló :D
Hm, vannak kétségeim. No de majd lesz valahogy.

#7672 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 07:50

Olajdekni javítás alatt (meglehetősen pici a repedés rajta szerencsére), vissza a BKV-hoz amíg újra menetkész nem lesz a vas, broáf.

#7673 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 11. 13:05

Üzenet megtekintéseIdézet: shr - Dátum: 2011. 04. 09. 17:32

nagyjából biztos vagyok benne, hogy sokkal óvatosabban mennék ott, mint jobb formámban országúton és csak felidegesíteném őket.

Azért mész oda, hogy ne ezt csináld, ők meg azért vannak ott, hogy idegeskedjenek. Nem fogják hagyni, hogy óvatoskodj.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#7674 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 06:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 04. 11. 08:50

Olajdekni javítás alatt (meglehetősen pici a repedés rajta szerencsére), vissza a BKV-hoz amíg újra menetkész nem lesz a vas, broáf.

Akkor már nem sok hiányzik egy fórum-túrához? ;)

#7675 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 04. 12. 07:14

Akkor már nem sok hiányzik egy fórum-túrához? ;)

Jaja, csak annyi, hogy minél előbb összeálljon a gép. :)

#7676 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 12:26

Hajrá fórum túra. Alvaro meg shr is jöjjön, rákapatjuk őket a gyorshajtásra :laugh:

#7677 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 13:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 12. 12:26

Hajrá fórum túra. Alvaro meg shr is jöjjön, rákapatjuk őket a gyorshajtásra :laugh:

Engem? Kizárt.

#7678 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 18:53

Ha esetleg Erdélyt érintőre sikeredne, szóljatok... szállás s miegymásban segítek :)

#7679 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 12. 18:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 12. 12:26

Alvaro mint high speed pulse and glide-oló hypermiler, eleve gyorshajtó néha, csak másodpercekben mérve :D Hihetetlen átlagokat tud nyomni, volt, hogy 75-tel mentem autópályán és nem akart beérni. Ez persze kirívó eset, többnyire megy azért ott 80-nal. Én úgy az életemet megunom autópályán, igaz, ez igaz 100-ra és 110-re is, utána pedig kifullad a kicsikém és iszonyú sokat kezd zabálni, hangos lesz, szétpörög, nem jó az.
{meg ott van a lovasberényi 40-es kanyar is... meg az összes többi kellemes kanyar az idióta táblákkal. biztos meséltem már róluk. lazaaaaaaaaa országúti kanyarok 40-es limittel, ami szerintem rossz futóművel rendelkező autóban ülő gyakorlatlan vezetők számára ajánlott jeges úton. de van 60-as táblás rész is, ahol 90-nél még az esetlegesen hátsó ülésen üldögélő nagymama sem ébredne fel, az út sima, a kanyarok kellemesek... bezzeg visszavonják a táblát, amint jönnek a beláthatatlan éles kanyarok rossz úton}

Én viszont mindenfélében benne vagyok, amíg merem és nem megyünk tartósan 100 fölött :) Az ugyanis az én kicsikémnek már kezd sok lenni. Szóval nekem kellemes kanyarokat adjatok, amiket jó bevenni normál sebességgel :D

Jó lenne már másokkal menni, úgy javulni szokott a sebességem s ezzel exponenciálisan a fun. Persze ha kifejezetten veszélyesnek érzem, akkor nem megyek úgy, mint mások előttem.
Hova megyünk? :D

Remélem, a héten tudok majd motorozni, ebben a szélben nem volt kedvem, meg Alvaro el is vitte Cilit, mert Teresában már túl sok km van így a szervíz előtt... Csütörtökön lesz egy országátszelés megint, brrr. Alföld. Szép meg jó meg szülöföldem, de motorozni főutakon az valami borzalom. Abszolút semmi nincs ott, csak az egyenes út s pár egyéb jármű a nagy pusztában. Most legalább lesz néha némi zöld domb, de annyi. Ja, egyszer láttunk egy csomó színes léghajócskát :)

#7680 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 06:29

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 04. 12. 19:53

Ha esetleg Erdélyt érintőre sikeredne, szóljatok... szállás s miegymásban segítek :)

OK kösz, észben tartjuk. Melyik városban vagy?

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 382
  • 383
  • 384
  • 385
  • 386
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.