HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 384
  • 385
  • 386
  • 387
  • 388
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#7701 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 15. 17:35

Ha pro és kontra egyformán meggyőző írások vannak akkor azt kell eldönteni hogy kinek akarsz hinni, vagy marad az említett népi bölcsesség, attól piszkos a keze amivel dolgozik :cool2:

#7702 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 18:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 15. 17:35

Ha pro és kontra egyformán meggyőző írások vannak akkor azt kell eldönteni hogy kinek akarsz hinni, vagy marad az említett népi bölcsesség, attól piszkos a keze amivel dolgozik :cool2:

Ezt nem ismerem, viszont sokkal meggyőzőbbek vannak az egyik oldalon, az a helyzet. No meg, hogy az, hogy mennyi az olajtartalék, az egy dolog, nem akkor kezdődnek a problémák, amikor az elfogy, hanem sokkal, sokkal hamarabb. S nagyjából elhagyjuk a Peak Oilt, persze még csak nem is az számít igazán, hanem, hogy a kínálat meddig képes kielégíteni a keresletet. Amint nem jut mindenkinek, az erősebbek háborúba kezdenek, a kicsiknek pedig kevesebb jut. S akár csak kicsivel kevesebb is eléggé rosszul hat a gazdaságra. Aj, de finom voltam.

Motorról most nem tudok írni sajna, pocsék idő van mostanság. Az se biztos, hogy a hétvégén motorra tudok ülni, de ha befut egy adag szép idő, akkor megteszem :) Szerdán megy szervízbe a kicsike s még nincs meg a 25 ezer.

#7703 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 18:36

Nah, még mindig vímax a király, hiába nehezebb közel 100 kilóval mint a diavel még elrontott rajttal is legyorsulja a négyszáz méteresen:

#7704 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 18. 19:44

Mindkét motor gyönyörű. :)

#7705 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 07:50

Minden állat egyenlő de vannak egyenlőbbek :D

#7706 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 19. 11:25

Mindkettőhöz benzinkutat és gumigyárat kell venni! :) De kétségen kívül vagány gépek.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#7707 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 07:35

Tegnap felkerültek az új Michelin Pilot Power gumik. Rendeltem egy kuplung kábelt is, mert elég ratyin müxik a mostani. A gumicserénél láttam, hogy az első fékpofák a végüket járják. Az is csere lesz, szerencse azokat még tavaly megvettem. Lassan le kell redukáljam a motoros kiadásokat, mert nem marad pénz benzinre :p . Berendeltem egy bőr cuccot is, most azt várom. Nem nagy durr, de árához képest jó vásárnak tűnik. Katt

#7708 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 08:31

Üzenet megtekintéseIdézet: KBoti - Dátum: 2011. 04. 20. 07:35

Tegnap felkerültek az új Michelin Pilot Power gumik. Rendeltem egy kuplung kábelt is, mert elég ratyin müxik a mostani. A gumicserénél láttam, hogy az első fékpofák a végüket járják. Az is csere lesz, szerencse azokat még tavaly megvettem. Lassan le kell redukáljam a motoros kiadásokat, mert nem marad pénz benzinre :p . Berendeltem egy bőr cuccot is, most azt várom. Nem nagy durr, de árához képest jó vásárnak tűnik. Katt

Bátor ember vagy, én ruhafélét sose mernék felpróbálás nélkül megvenni!

Ha minden igaz, ma hozzuk el Teresát, kíváncsi leszek azokra a Heidenau K73-akra. Csak a szokásos: egyesek szerint hű de jó, mások szerint szar bakelit, a szerelőm meg nagyon ajánlgatta már egy ideje, gondoltam, miért ne próbáljam ki (még csak nem is drága). Szerinte direkt vizes-poros úton tud nagyon, tavaly meg állandóan esett, szóval az időjárás meggyőzött :Đ Most majd figyelem, mit villant tapadásban, gördülési ellenállásban (tudom, ez sokaknál nem szempont, és a gyártók nem is közlik motorguminál :rolleyes:), na meg tartósságban. Az utóbbi Metzeler Z6 pár 28 ezret volt fönt, előtte a "hozzá kapott" pár 21 ezret.

Amit meg a neten ajánlgattak nagyon, az a Michelin PilotRad 2, arra is kíváncsi vagyok, de hát egyszerre nem tudok mindent kipróbálni... majd elválik, mennyire volt jó döntés, de végülis a gumi se örökre szól.

Szerkesztette: alvaro 2011. 04. 20. 08:31 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#7709 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 08:50

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 04. 20. 09:31

...

Ugyanezt akartam írni. :)

#7710 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 14:11

pilot road nekem már volt, hogy 1 vagy 2 azt nem tudom. röviden: jól tapad, gyorsan kopik.

most beneveztem egy garnitúra metzeler z6-ra, remélem 10k km-t kibír :D

#7711 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 17:10

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 04. 20. 09:31

Azért annyira nem. A viszonteladóval, aki megrendelte elég jóba vagyok, ha véletlen mellé lőttünk a mérettel, akkor rendel mást, az meg megy a polcra. :rolleyes: Igaz még így is van egy kis rizikó, hogy szabása, formája, akármije nem passzol az alkatomhoz, de ennyit bevállalok.

#7712 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 20. 21:35

Csak a megírása után olvastam Alvaro postját, na mindegy.

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 20. 14:11

pilot road nekem már volt, hogy 1 vagy 2 azt nem tudom. röviden: jól tapad, gyorsan kopik.

most beneveztem egy garnitúra metzeler z6-ra, remélem 10k km-t kibír :D

Ez mondjuk motortól, vezetési stílustól és egyebektől is igencsak függ.
Pilot Roaddal valaki 20 és 30 ezer km-t nyomott (első/hátsó), Alvaro a Metzeler Z6-ot 28 ezernél cserélte, de ezt már írta.

Hmmmmmmm... Teresa megkapta a Heidenau K73-ait, amit a szerelőnk dícsér igen nagyon, vizes, poros úton állítólag remekül tapad. Meg olcsó is :) Teresa szervíze most 85 ezer volt, gumiszettel, tükörrel, olaj, szűrő, telófolyadék, fékbetét, mifenék. A tükör még nem jött meg, ahogy Ciliegia új első gumija se, úgyhogy kedden megint megyünk :)
Nem tudom, hogy jó úton az én motorozási módszereimmel érezhetem-e, de nekem egyre borzalmasabbnak hat a jelenlegi gumi... Szeretném már az újat látni s érezni a kicsikémen :)
Valamiért a szaki szereti alacsony guminyomással ideadni a motorokat (mélyen az előírt max alatt, Alvaro pedig kifejezetten felette szereti tartani), de ezt orvosoltuk egy benzinkútnál.
Jó volt hazafelé, nem nekem való a hátsó ülésen utazás, bármennyire is szép egyenes háttal tudok ülni... Nem is tudom hova tenni a kezem meg semmi...

Nyilván rengeteg motorost láttunk :) Szép idő volt, mit mondjak. A nap ilyenkor szereti kisütni a szememet, de nem tudtam napszemüveges sisakot venni annak idején. Gyalog elvagyok, mert fényre sötétedik a szemüvegem, de a sisakban akkor sem aktivizálódik, ha a szemembe süt a nap. Hm, ez van.

Szerkesztette: shr 2011. 04. 20. 21:37 -kor

#7713 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 07:26

Nálam idáig a z6 bizonyult viszonylag tartósnak, 10k körül bírta. A pilot road jóval kevesebbet élt meg.

#7714 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 21. 08:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 21. 08:26

Nálam idáig a z6 bizonyult viszonylag tartósnak, 10k körül bírta. A pilot road jóval kevesebbet élt meg.

Nagy blokk -> nagy nyomaték -> gyorsan kopó hátsó papucs. :) Valamit valamiért, ugyebár. Nekem most kellett első gumát cserélnem, kb. 15-16 ezer km volt benne. Töredezni kezdett, pedig volt még profilmélysége bőve.

#7715 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 07:44

Ja, valamit valamiért. Mindegy már, ez ilyen. Vigasztalom magam azzal hogy az erejéhez képest étvágytalan és a karbantartás költségei is alacsonyak. A gps-el meg jól összejöttünk, volt már korábban szerencsém hozzá kocsiban de ott nem hatott meg. Motoron viszont kiváló. Ha pont rásüt a nap akkor is viszonylag jól látszik. A programozás viszont kissé döcögős még, legalábbis nekem, nem olyan egyszerű mint a gugli maps. Ha nem csak célállomást akarok elérni hanem útvonalat jelölök ki (ami túránál alapvető) akkor köztes állomásokat kell előre menteni, elég sűrűn, és azokból útitervet összerakni. Különben önállóskodik hogy merre menjünk. Egy ilyet kitalál/térképen kijelöl/pontonként ment/útiterv összeállít/egyben is elment akár 20-30 perc is lehet. Nagyobb túra előtt pár ilyet előkészíteni órákig tarthat.

Szerkesztette: Ombuccmann 2011. 04. 22. 07:48 -kor

#7716 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 08:07

Na, nekem meg elkészült az olajdeknim.
Háromezer forint volt a móka, nem pénz. Azonban a szaki nem gyengén szentségelt, mikor nekiállt megheggeszteni a repedést: kiderült, hogy már javítva volt a dekni, ráadásul mindenféle kókány módon, ragasztva - elkezdte heggeszteni és folyt a ragasztó mindenfelé... Mondta is, hogy nagy nehezen helyrerakta és járhatok vele nyugodtan, de ha van érkezésem rá és rá hallgatok, akkor vegyek bontóban egy olyat, ami nincs így szétbarmolva.
Fasza.

#7717 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 04. 22. 08:44

Ja, valamit valamiért. Mindegy már, ez ilyen. Vigasztalom magam azzal hogy az erejéhez képest étvágytalan és a karbantartás költségei is alacsonyak. A gps-el meg jól összejöttünk, volt már korábban szerencsém hozzá kocsiban de ott nem hatott meg. Motoron viszont kiváló. Ha pont rásüt a nap akkor is viszonylag jól látszik. A programozás viszont kissé döcögős még, legalábbis nekem, nem olyan egyszerű mint a gugli maps. Ha nem csak célállomást akarok elérni hanem útvonalat jelölök ki (ami túránál alapvető) akkor köztes állomásokat kell előre menteni, elég sűrűn, és azokból útitervet összerakni. Különben önállóskodik hogy merre menjünk. Egy ilyet kitalál/térképen kijelöl/pontonként ment/útiterv összeállít/egyben is elment akár 20-30 perc is lehet. Nagyobb túra előtt pár ilyet előkészíteni órákig tarthat.

Olyat nem tud, hogy számítógépen keresztül szinkronizálsz egy tervet? Az lényegesen lerövidítené a folyamatot.

#7718 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 08:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 04. 22. 09:07

Na, nekem meg elkészült az olajdeknim.
Háromezer forint volt a móka, nem pénz. Azonban a szaki nem gyengén szentségelt, mikor nekiállt megheggeszteni a repedést: kiderült, hogy már javítva volt a dekni, ráadásul mindenféle kókány módon, ragasztva - elkezdte heggeszteni és folyt a ragasztó mindenfelé... Mondta is, hogy nagy nehezen helyrerakta és járhatok vele nyugodtan, de ha van érkezésem rá és rá hallgatok, akkor vegyek bontóban egy olyat, ami nincs így szétbarmolva.
Fasza.

Anno sejtettem, hogy jobb egy újat/sértetlent beszerezni. Főleg, ha nagy igénybevételnek van kitéve. Bár most lehet, hogy önmagamat ismételgetem. :)

#7719 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 08:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 04. 22. 08:49

ha nagy igénybevételnek van kitéve

= gyakran tervezi, hogy esik vele? :think: :Đ
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#7720 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag