HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 399
  • 400
  • 401
  • 402
  • 403
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8001 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 21. 14:28

Én se indulok el soha protektoring vagy motoros dzseki nélkül... pont ezért.

Jobbulást, a mocinak szintén!

#8002 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 21. 14:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 07. 21. 15:28

Én se indulok el soha protektoring vagy motoros dzseki nélkül... pont ezért.

Jobbulást, a mocinak szintén!

Első körben csak a törött idomot cserélem. Horror áron mérik az eredeti alkatrészeket. :( Mást meg nem vagyok hajlandó a Blade-re tenni!
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8003 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 10. 08:30

Egy előnye van a Szigetnek: megmutatta, hogy egy bálna BMW-vel is lehet a városban közlekedni...
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#8004 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 15:43

szia topic :)

megvoltak a nyári kötelező körök, mostmár jó lenne motorozni is egy kicsit. idei évem még bőven 10k km alatt van ami elég sovány.

bár végülis jól szórakoztam meg dolgoztunk mindenfelé, legutóbb olaszoknál voltunk közel két hetet Róma-Nápoly felé amolyan félig munka-félig családi összeröffenésen. kellemest a hasznossal. de hogy az milyen egy arrogáns pökhendi népség, hihetelen. nem érdemlik meg azt a szép országot. visszafoglaljuk :D

hogy a taxi elüt a zebrán ha nem vigyázok az már fel sem tűnik, de hogy a három sávos körforgalomból rendszeresen a belső sávból kell kihajtani mindenkin keresztül, és ha vissza merek szólni vagy dudálni akkor neki áll feljebb, az már nekem is sok. az egy vicc ami ott megy az utakon, legalábbis délen. sokkal rosszabbak nálunk.

nem baj, munkát hamar letudtuk aztán csavarogtunk jó sokat, olyan helyeken ahol külföldiek is alig voltak nemhogy magyarok. Vesuviot is megmásztuk, ha már ott vagyunk Napoli környékén. furcsa egy hegy, egy nagy salak kupac az egész, helyenként majdnem bokáig érő puha salak, kézzel szét lehetne hordani bár elég sok kéz kéne hozzá.. benéztem a kráterbe is elég randa egy látvány. még így nyugalomban is.

Kép

egyszer már mocival kéne eljutni ide, meg lejjebb is. a nagyvárosaik meg a turista csapások elviselhetetlenül zsúfolt idegbeteg helyek de a hegyek meg a tengerpart az kiváló. a nap meg nem viccel, úgy süt ahogy egy naptól elvárható.

#8005 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 15:50

Igen, ezt eltaláltad - el akarunk jutni oda, meg délebbre is. A tapasztalatokat nagyon szívesen vesszük :)
Idén sajna nem megy, több torpedó is fúródott a tervbe. De majd...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8006 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 17:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 08. 11. 16:43

megvoltak a nyári kötelező körök, mostmár jó lenne motorozni is egy kicsit. idei évem még bőven 10k km alatt van ami elég sovány.

bár végülis jól szórakoztam meg dolgoztunk mindenfelé, legutóbb olaszoknál voltunk közel két hetet Róma-Nápoly felé amolyan félig munka-félig családi összeröffenésen. kellemest a hasznossal. de hogy az milyen egy arrogáns pökhendi népség, hihetelen. nem érdemlik meg azt a szép országot. visszafoglaljuk :D

hogy a taxi elüt a zebrán ha nem vigyázok az már fel sem tűnik, de hogy a három sávos körforgalomból rendszeresen a belső sávból kell kihajtani mindenkin keresztül, és ha vissza merek szólni vagy dudálni akkor neki áll feljebb, az már nekem is sok. az egy vicc ami ott megy az utakon, legalábbis délen. sokkal rosszabbak nálunk.

nem baj, munkát hamar letudtuk aztán csavarogtunk jó sokat, olyan helyeken ahol külföldiek is alig voltak nemhogy magyarok. Vesuviot is megmásztuk, ha már ott vagyunk Napoli környékén. furcsa egy hegy, egy nagy salak kupac az egész, helyenként majdnem bokáig érő puha salak, kézzel szét lehetne hordani bár elég sok kéz kéne hozzá.. benéztem a kráterbe is elég randa egy látvány. még így nyugalomban is.

egyszer már mocival kéne eljutni ide, meg lejjebb is. a nagyvárosaik meg a turista csapások elviselhetetlenül zsúfolt idegbeteg helyek de a hegyek meg a tengerpart az kiváló. a nap meg nem viccel, úgy süt ahogy egy naptól elvárható.

Vezúv, Nápoly, Sorrento, Capri, Amalfi nekem már meg volt, természetesen nem motorral, idén calabria a cél a szokásos Görögország helyett. Remélem lesz valami kölcsönző arrafelé.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#8007 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 08. 11. 15:43

....

Nem akarok idegesíteni senkit, de hétfőn indulok :D Rómáig megyünk, de 1 napot tervezünk hogy leugrunk és megnézzük Pompei-t. Aztán hazafelé meg az északi szebb városok +Garda tó. 2 hét csak elég lesz rá ;)

#8008 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 11. 22:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 08. 11. 20:16

Nem akarok idegesíteni senkit, de hétfőn indulok :D Rómáig megyünk, de 1 napot tervezünk hogy leugrunk és megnézzük Pompei-t. Aztán hazafelé meg az északi szebb városok +Garda tó. 2 hét csak elég lesz rá ;)

Az szép :) Mi ugye Palermóba akarunk elmenni és nagyon sok hetet szánunk rá... :D

Engem már nem lehet idegesíteni. A házkeresés és a motorom teljes hiánya hónapok óta, az elég, pedig van több is.

Mire meglesz Cili, addigra mehet Teresa a 80 ezres szervízre (s utána hamarosan meglesz a 100000. km-e :D Jöhet a következő). Ami jó, legalább Alvaro hozza haza Cilit, én már nem is hiszem, hogy tudom vezetni *itt nincs eléggé sírós smiley*
De tényleg fura lesz megint ráülni. S főleg JÓ, gondolom... Idén se nyaralás, se kirándulások, csak házakat nézünk, oldaná a stresszt, ha motorozhatnék.
Utána viszont picit bepótoljuk a nyarat, legalább Bledbe el kell menni nyilván :) Meg ugye köröskörül a környéken. Még a Szápár-Várpalota útvonalon se mentem (szép, az út pedig az erdőben igen szar. A Bakonyban sok ilyen kombó van), a Zámoly-Pátka földutat sem hagyhatom ki :D Kedvelem az ilyen szolid terepezést (nyilván a normál is bejönne, de ahhoz más motor kell), amíg a kis cruiser bírja ;) Ahol Teresa elmegy, ott Cili is el szokott.

Tanulság, azonnal meg kell rendelni az alkatrészeket, mert a csont hamar forr, azok pedig tetű módon jönnek, a szerelő pedig nyaral. Gondoltam én rá, de kicsit el voltam foglalva a csuklómmal, a szerelővel való kommunikáció pedig nem ment gyorsan, előbb el kellett vinni a pénzt is az alkatrészekre... De már az is régen volt.

Soha többé nem akarok nagyot esni, rossz ötlet. Nem akarok még egyszer kihagyni több hónapot. Télen úgyis ki kell vagy 2 hónapot két motorozás közt, ha nem veszek én is fűtött kesztyűt.
Ó tényleg, kell venni sisakplexit, mert ez megkarcolódott, amikor arcra estem, illetve plexire. Azóta szép tájakon egyszerűen felhajtom, legalább szokom a szelet. Cilin, ha visszakapom, nem lesz nagy plexi, érdekel, úgy milyen lesz. Eddig csodálatos volt, se szél, se rovar nem jött előlről. Teresa viszott NAGYON szeles. Ha kicsit is fúj a szél, zenét nem lehet rajta hallgatni, pedig utasként kicsit unalmasabb utakon kell valami.

#8009 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 08:07

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 08. 11. 16:50

Igen, ezt eltaláltad - el akarunk jutni oda, meg délebbre is. A tapasztalatokat nagyon szívesen vesszük :)
Idén sajna nem megy, több torpedó is fúródott a tervbe. De majd...

tapasztalatok.. nos általánosságban: pénz az legyen nálad. húzósan drága minden. üzemanyag 1,50-1,65 között, autópálya fizetőkapus és botrányosan sok. ausztria 10 napos 8 euro, trieszt-róma között egyszeri út 42. róma-nápoly 27. bár mi furgonnal voltunk nem szgk-val de akkor is rossz vicc.

éttermekkel, boltokkal kb hasonló a helyzet. vannak hipermarketek viszonylag elfogadhatóbb árakkal, ósan-tesco-spar és társai de azok rafinált módon nem a turisták által látogatott helyeken vannak hanem jóval arrébb és kevesebb is mint nálunk megszokott. hozzánk legközelebb egy ósn volt, oda-vissza 40 km. ha tervezel ottani anyagbeszerzést ezek közül párat érdemes előre beprogramozni. étteremben egy alap cipőtalp pizza 8-10 euro, egy dobozos üdítő 3 körül. valami egyszerűbb fogás 15-20-tól indul de az még nem túl sok és nem is túl jó. szóval vannak árak.

aztán a közlekedés mint olyan. rómába gps nélkül én be nem mennék, de még úgy is izgi volt. alapvetően nem rosszindulatúak de a tempó meg szokások elég különbözőek. a város meg egy óriási labirintus, keresztül kasul autópályázva, össze vissza tekergő felhajtók lehajtók tömkelege mindenütt. táblák úgy ahogy kint vannak de azok alapján megtalálni valamit, abban a forgalomban, hááát... minden célpontot előre alaposan beprogramozva, a reggeli és a délutáni forgalmat kikerülve végülis be lehet menni de csak óvatosan. a heti bérlet 16 euro, elővárosi vonatokra is érvényes, inkább azt javaslom.

még egy dolog, a legismertebb turista célpontok mint pl colosseum/vatikán múzeum/pompei nagyon zsúfoltak. ha ilyet meg akartok nézni érdemes előtte felderíteni, pontosan hol a bejárat, mikor nyit, aztán másnap nyitásra vagy inkább kicsit előtte odamész akkor megúszhatod fél óra sorban állással.

#8010 Felhasználó inaktív   Tiga 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 08:51

Vagy veszel Róma kártyát 25 EUR-ért és mindehol soron kívül beengednek :-) tapasztalat, voltam többször és mindig ezt csináltuk. Nagyon kevesen tudják ezt a trükköt, nem is reklámozzák sehol.

Róma kártyát minden újságos standnál lehet venni.

Jó drága pizzákat ehettetek, én Rómában 5 EUR környékén szoktam venni, 12 EUR-ért már egész jó kaját lehet venni. Nyilván a külső részeken kell enni és nem a Colosseum mellett :-)

Amúgy mi is készülünk Bled-Bohinj-Júlia-Alpok-Bovec túrára. Főleg bringával, a nagyobb távokat tesszük csak meg kocsival :-)

Szerkesztette: Tiga 2011. 08. 12. 08:55 -kor

#8011 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 09:06

Hmmm... alapvetően azt hiszem a nagyobb városokat élből kikerüljük, nem akarok flekket kapni :D
Csizma oda-vissza, lehetőleg az autópályákat is kikerülve. Tavaly azokon mentünk Bledbe, az elég is volt. Célszerszámok, nem élvezkedésre kihegyezve. Ingázni, "gyorsanottakaroklenni" utakra alkalmasak. Ha még rohadt drágák is, az főleg nem gyenge ellenérv.

De ráérős, nézelődős túrákhoz úgyse az való. Kanyargásra meg teljesen alkalmatlan :D
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8012 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 10:25

Én Pompei helyett inkább a Herculaneumot ajánlom. Kb ugyanaz lett a vége a városnak és ott van az is a közelében és negyedannyi turista van.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#8013 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 15:46

néztük a róma kártyát, ha jól emlékszem három napi tömegközlekedés van benne plusz kétszeri belépő csak állami múzeumba, magán tárlatokba nem pedig pont azok a jobbak. a többire kedvezményt ad de az már sorbanállós. 5 euros pizza biztos van valahol de ha már bent ténfergünk azért nem fogunk kimenni aztán vissza hogy valamivel olcsóbb legyen a táp.

#8014 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 08. 12. 10:06

Hmmm... alapvetően azt hiszem a nagyobb városokat élből kikerüljük, nem akarok flekket kapni :D
Csizma oda-vissza, lehetőleg az autópályákat is kikerülve. Tavaly azokon mentünk Bledbe, az elég is volt. Célszerszámok, nem élvezkedésre kihegyezve. Ingázni, "gyorsanottakaroklenni" utakra alkalmasak. Ha még rohadt drágák is, az főleg nem gyenge ellenérv.

De ráérős, nézelődős túrákhoz úgyse az való. Kanyargásra meg teljesen alkalmatlan :D

ebben van valami de nekünk egy nap alatt kellett leérni, az meg másképp nem megy. irigylem azt akinek van ideje ráérős-nézelődős túrákra :)

#8015 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 12. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 08. 12. 15:54

ebben van valami de nekünk egy nap alatt kellett leérni, az meg másképp nem megy. irigylem azt akinek van ideje ráérős-nézelődős túrákra :)

Alvarónak élből van szabad hete minden negyedik héten, ahhoz még kivesz pár napot és két hét :) De idén nem voltunk irigylésre méltók, de legalább a Bled meglesz, de beleférhet persze több külföldi nyaralás is, szeptember és november között :D

Az alkatrészeket a motoromhoz postára adták. Bő két hét alatt. Már csak ide kéne érniük, szerelőnek naponta mondjuk majd, hogy ahogy megjön, AZONNAL rakja össze. Nekem is hiányzik, de az se lenne szép, hogy Alvaro viszi Teresát szervízbe, aztán fél nap alatt hazajön tömegközlekedéssel. Valahogy összeéresztjük őket ;)

Ahogy Alvaro mondta, akkor Róma nem. Úgyis túl nagy.
Ételárakat kibírjuk majd, úgy állunk neki :D Ha Kefalónián éttermeztünk, akkor az olasz boltok sem okozhatnak problémát.
Én amúgyse tudok megenni egy egész főételt egy étteremben, egyszerűen nincs akkora gyomrom. Múltkor Gánton egy levest s pár tócsnit ettem (nem az egész adagomat), 2 deci ananászlevet (a gyümölcs jelentős kalória), majd egy kiscsokit, na az volt az egész napi táplálkozásom, némi nyers zöldséget s egy nektarint kivéve. Persze egyesek 99-100% nyerseken élnek. Az nekem még nem megy és fotoszintetizálni sem tudok :)

Jövő héten keleti út. Próbáljuk kihagyni a négyest. És sokszor megállni. Nem bírja a hátsóm az utasságot. Elől tízszer annyi se gond, de hátul... Régen azt hittem, Teresa ülése kemény, de Cilin ugyanez van.

#8016 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 14. 15:05

Róma szép és jó, hat éve voltam hosszabb időre, de gondolkodás nélkül bevállalnék még pár hetet ott. :)

Motorozás a nyáron nekem is karcsú, leginkább azért, mert sokat megyek 4-7 napokra ide-oda csajossal, de ő meg utál motorozni, ergo kocsival megyünk (meg hát a csomagoknak is kell bőven hely :D ). De most már nagyon viszket a seggem, el akarok menni kanyarogni jövő héten akár csak egy napra is valahova, kicsit megkergetni jobban Bandit.

Szerkesztette: Etele 2011. 08. 14. 15:05 -kor

#8017 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 15. 15:20

Sziasztok ismét!
Az elmúlt egy hét nekem is tartogatott érdekességeket. Megvolt az első defektem (a hátsó gumiba egy szeg állt bele). Valamint az első közúti bünetésemet is összeszedtem. Azt hiszem, most egy elég rossz szérián vagyok túl. Remélem nem folytatódik. De azért 950km-t bele tudtam csavarni a CBR-be! :)

#8018 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 18:11

Ezt még be is vállalnám... :)

http://suzuki.fullga.../3553&p=71301#p

#8019 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 18:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 08. 16. 19:11

Ezt még be is vállalnám... :)

http://suzuki.fullga.../3553&p=71301#p

Mi tart vissza? :) Lehet ezzel jókat menni! ;)

#8020 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 18:14

Az, hogy én szeretem a mostani mocimat is. :)

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 399
  • 400
  • 401
  • 402
  • 403
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.