HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 401
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8041 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 29. 06:18

szép túra, gratulálok :up:

#8042 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 29. 07:50

Jaja, én most kicsit irigy is vagyok. :)

#8043 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 31. 11:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 08. 28. 18:59

Erre jó a túramotor, fel lehet jól cuccolni, meg kényelmes hosszú távon is.

Tudom, nekem is volt egy. ;) De feláldoztam a kényelmet a sportosság oltárán. Nem tehetek róla, ezért a Fireblade-ért őrültem meg a legjobban. :Đ
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8044 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 31. 23:13

A mieink ugyan nem túramotorok, de ugyanúgy kényelmesek (ki-kinek a magáé) és pakolni is lehet rájuk. Bár utóbbit még annyira nem próbáltuk, de pár napra még a hátsó dobozok is megfeleltek. Hosszabb időre se visz az ember sokkal többet (s akkor befigyelhet a tanktáska, hátsóülésre pókozás, vannak itt lehetőségek), úgysincs annyi ruhánk, hogy hetekig elég legyen, valahol mosni kell őket a hosszú túrákon majd. Nem tudom, milyen kategóriájú szálloda kell ahhoz...

Alvaro amúgy sem nem akar oldaldoboztartót, mert rontja a légellenállást, kivéve, ha leszerelhető.

Amint megvesszük a házat, amit kinéztünk s odaköltözünk, veszünk bicikliket, rakatunk rá visszapillantó tükröket (miért nincs a bicikliken alapból? Lassú, minden megelőzi, ő meg nem látja, brrr) s legalább az enyémre GIVI doboztartót :) Aztán veszek egy nagy (remélem, van kellően nagy, ami passzol a mostani tartóhoz) GIVI dobozt a motoromra, az eddigi 37 litereset pedig megkapja a bicikli :D Majd megyek vele boltba krumpliért meg ilyesmi. Persze majd cserélgetjük ideoda, Alvarónak negyvenvalahány literes van. Majdnem belefér két sisak, de nem.

#8045 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 10:17

Amúgy vannak sportmotorra erősíthető hengertáskák, amiket a hátsó üléshez lehet szíjazni, de akkor meg a benzintyúk marad otthon! :) Így eddig mindig a hátizsák volt a nyerő megoldás. Azzal mondjuk eléggé le van korlátozva az ember. Ha túlpakolja, akkor baromi kényelmetlen. (Azon felül, hogy maga a motor is az. :D )

#8046 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 21:05

Hajjaj... első utamon én is hátizsákkal mentem, mert bevállaltam, hogy házhoz viszek egy 19" wide monitort, és az pont olyan volt, mint két sisak: ippeg nem fért be a hátsó dobozba...
Nem volt kellemes. Egyáltalán nem.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8047 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 01. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 09. 01. 22:05

Hajjaj... első utamon én is hátizsákkal mentem, mert bevállaltam, hogy házhoz viszek egy 19" wide monitort, és az pont olyan volt, mint két sisak: ippeg nem fért be a hátsó dobozba...
Nem volt kellemes. Egyáltalán nem.

Én egy hétre való cuccot hoztam benne haza szabadságom alatt. Annyira vészes nem volt, de nagyon megkönnyebbültem, miután levettem a hátamról. :)

#8048 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 02. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 01. 11:17

... Így eddig mindig a hátizsák volt a nyerő megoldás. Azzal mondjuk eléggé le van korlátozva az ember. Ha túlpakolja, akkor baromi kényelmetlen. (Azon felül, hogy maga a motor is az. :D )

Rövid úton én el tudom viselni a hátizsákot, de hosszabb túrára nem megyek vele, baromi zavaró. :(

#8049 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 02. 08:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 09. 02. 08:50

Rövid úton én el tudom viselni a hátizsákot, de hosszabb túrára nem megyek vele, baromi zavaró. :(

Nálam szinte mindig ott van. Ha csak egy napos túrára megyek, akkor nem vészes, mert akkor alig kell pár dolgot beletennem. Pótplexi, víz, fényképezőgép (bár ezt inkább csak viszem, mint használom :)), szemüvegtok, meg még egyéb apróságok, amik zsebben nem férnek el.

#8050 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 04. 13:26

Hátizsákot élménymotorozásra semmiképp, csak és kizárólag kényszer hatására, amikor cuccok traszportálása az elsődleges és egy motor van. Különben nem :) Zavar. Akkor már elmegyek biciklizni, sokkal szórakoztatóbb és kényelmesebb.
Jó, hogy két motor van, nem lennék utas egy hosszú túrán, kb. semmi jó nincs benne, rossz annál inkább. Főleg így 3 hónap utaskodás után utálom nagyon, pedig többnyire aprókat mentünk :D Utasként megpakolt hátizsákkal pedig masszívan borzalmas, az első alkalom óta hanyagolom a dolgot.

Holnap jön haza Cili. Yay!

#8051 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 04. 13:45

Üzenet megtekintéseIdézet: shr - Dátum: 2011. 09. 04. 14:26

Hátizsákot élménymotorozásra semmiképp, csak és kizárólag kényszer hatására, amikor cuccok traszportálása az elsődleges és egy motor van. Különben nem :) Zavar. Akkor már elmegyek biciklizni, sokkal szórakoztatóbb és kényelmesebb.
Jó, hogy két motor van, nem lennék utas egy hosszú túrán, kb. semmi jó nincs benne, rossz annál inkább. Főleg így 3 hónap utaskodás után utálom nagyon, pedig többnyire aprókat mentünk :D Utasként megpakolt hátizsákkal pedig masszívan borzalmas, az első alkalom óta hanyagolom a dolgot.

Holnap jön haza Cili. Yay!

Mivel a gerincprotektorom is olyan, mintha hátizsák lenne, így szokszor fel sem tűnik, hogy egy vagy két pánt van rajtam. :)

#8052 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 05. 22:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 09. 04. 13:45

Mivel a gerincprotektorom is olyan, mintha hátizsák lenne, így szokszor fel sem tűnik, hogy egy vagy két pánt van rajtam. :)

Nem a pánt zavar :D

Visszakaptam Ciliegiát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma még nem mentem vele (kánikula volt, pakoltam s nem voltam valami friss, nem is leszek egészen nyugodt, míg át nem költözünk, de azért a motor visszakapása is igen nagy különbségként érezhető), majd holnap.
Alvaro hozta el s otthagyta Teresát, remélhetőleg szerdára meglesz ő is. Nem annyira szeretném, hogy Alvaro vele járjon munkába. Ezzel ő is így van (mármint Alvaro, nem Cili).

#8053 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 08:26

GZ hogy újra van mocid. :)

Sajnos a héten fos idő lesz, sok esőt mondanak... :( Meg nekem bejött egy lakásfelújítás/átalakítás project, szerintem szarni nem lesz időm (a pénzről nem is beszélve).

#8054 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 11:22

Tuti lesz azért rengeteg jó idő... De ha esik, esik, na és :) A gumik jók.

Vigyázat, innentől offtopic.
Nekünk már idegünk meg a tél beálltáig valszeg időnk nem lesz a szigetelésre (még ember sincs hozzá. egyesek hülyének néztek minket, azokkal nem fogjuk csináltatni. Szerintem bő 5 milla elég sok egy icipici nyaralóra, tetőtér ide vagy oda, ráaádásul elírtak egy csomó mindent, olyasmi ablakokat írtak tripla áron, amilyenek most vannak a házon kb, csak műanyagok, amit mindig mondtam, hogy nem, és pont kihagyták azt a két dolgot, ami a legfontosabb. De a 120 nm-es padlószigetelés is érdekes, honnan jött a hármas szorzó, rejtély, a feléhez amúgysem kell felverni a betont és mindent, mert pince van alatta. De padlószigetelést egyáltalán nem is kértünk. És még sorolhatnám.), de nem baj, legalább lesz összehasonlítási alapunk. Ahol most vagyunk (régi vályogház), annál sokkal jobb lesz, itt a nyílászárók némelyike igazából csak dísznek van, még az egyetlen üveg a legjobb rész benne, a vékony hulladékfalap résekkel a darabok közt, az olyan hőszigetelő képességű, amilyennek tűnik. Csak azért ébredtünk télen 9 fokban, mert akkor már túl kicsi volt a delta ahhoz, hogy gyorsan essen a hőmérséklet.
Közel passzív házat (A és sok plusz) terveztünk, egy jó esetben J-s házban... De most már ki fog alakulni ;)

#8055 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 17:26

Na mi is jöttünk olaszból (ugyan kocsival voltunk, de hogy on is legyen majd dobok fel motoros képeket este).
Autópályadíj: Triest-Salerno 56.5€, onnantól ingyenes. Desparban vettünk ipari méretű pizzát 7.99euróért, négyen ettük két napig. Auchan kúton 1.42€ a benzin, ennél olcsóbbat nem találtam. Az önkiszolgálós kutakon 10centtel olcsóbb a benga.
Közlekedés botrány, de ezt mindenki tudja, 2nap alatt felvettem én is a ritmust.
Megtett út>4800km

Szerkesztette: Harlequin 2011. 09. 08. 17:26 -kor

"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#8056 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 21:02

:cool2:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  1.jpg (150,47K)
    Letöltések:: 8

Szerkesztette: Harlequin 2011. 09. 08. 21:03 -kor

www.radioQ.hu

#8057 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 21:04

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  2.jpg (151,03K)
    Letöltések:: 7

www.radioQ.hu

#8058 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 21:05

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  3.jpg (182,53K)
    Letöltések:: 8

www.radioQ.hu

#8059 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 15:09

Huhuhúúú... azért az 56 ojrós autópályaszakasz nem kicsit odab* :blink:

Ja, akkor ide is, elfelejtettem :D

Kép

80000 (96000), újra See&See, Csepel:

- Szokásos olaj + szűrők (ha nem változott semmi, továbbra is castrol 10w40).
- Második eset, hogy szelepet kellett állítani, megint 2db lapkára volt szükség.
- A tükrök végre fölkerültek - bár még nem hoztam el, csak telefonáltam, szóval inkább azt írom, lekopogom :D Mert legutóbb kiderült, hogy mégse passzolnak, kellett hozzá faragni átalakítót... a jobbost egyébként elhagytam kb. 5000km-rel ezelőtt Lovasberény és Nadap között, meg se találtam többet :laugh:
- A hátsó Heidenau K73-at nagyon szeretheti Teresa, mert az előző szerviz óta eltelt 10250km alatt gyakorlatilag kopásjelzőig megette. Tény, hogy ennek a távnak a felét 2 emberrel tette meg. Most jött rá a következő darab ugyanilyen, meglátjuk, ez mit villant. Hidegebb idő jön, házat se keresünk már, sőt shr is visszakapta a saját motorját, így nagyobb arányban használom majd egyedül. Így talán többet bír majd - ez ki fog derülni.

Ja, mindez kutya-féle számítási módszerrel:

- Kumulált karbantartási költség cca 821 ezer huf / 59300km = 13.84huf/km
- Adó+biztosítás+műszaki: 105 ezer huf / 59300km = 1.77huf/km
- Üzemanyag 3.032l/100km 3 éves átlag, mai ára ~380ft/l = 11.52huf/km

Összesen 27.13huf/km

Vételár+papírok eddig a pillanatig 1045/59.3 = 17.62huf/km, folyamatosan csökken.

Szerkesztette: alvaro 2011. 09. 09. 15:09 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8060 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 09. 15:26

Az 56 euró azért az kb 1000km. Igazából én is szívtam a fogamat, de ha azt veszem, hogy a fos szerb pályákra is kifizettem eddig minden évben 600km-re 7-8ezer forintnyi dínárt, akkor tök rendben van.
www.radioQ.hu

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 401
  • 402
  • 403
  • 404
  • 405
  • Utolsó »