HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 409
  • 410
  • 411
  • 412
  • 413
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#8201 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 03. 03. 19:40

Én is szezonnyitottam a héten, motorral ügyintéztem. Első utamon beszereztem egy defektjavító készletet:

Kép

Tavaly az évzáró egy defekt volt, robogós-kismotoros évek majd hatodik nagymotor szezon után az első. Asszem itt nem dicsekedtem vele.. Nem jó érzés. A mocit otthagyni meg főleg nem. Még viszonylag szerencsém is volt mert a közelben találtam egy gumist, egy biciklistől kunyerált pumpával fújtam valamennyit a kerékbe aztán a félkemény gumival eldülöngéltem odáig, mire odaértem megint teljesen leeresztett. Akkor elhatároztam hogy idén kell valami. Gondolkoztam a slime-on is de szerelő ismerős szerint a behúzószálas jobb a belső nélküli gumiba, a kis zsebibaba kompresszor meg konkrétan vicc, jó drágán. Inkább a szalag+patron meg egy kis pumpa is lesz nálam, ülés alá befér aztán sose kelljen.

#8202 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 03. 19:52

Szóval 2012.

Mottónk: "Distant lands are not so far away" A szezont hivatalosan megnyitja ez a nem kicsit fárasztó sunshine hit :laugh:

#8203 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 03. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2012. 03. 03. 19:40

Én is szezonnyitottam a héten, motorral ügyintéztem. Első utamon beszereztem egy defektjavító készletet:

Kép

Tavaly az évzáró egy defekt volt, robogós-kismotoros évek majd hatodik nagymotor szezon után az első. Asszem itt nem dicsekedtem vele.. Nem jó érzés. A mocit otthagyni meg főleg nem. Még viszonylag szerencsém is volt mert a közelben találtam egy gumist, egy biciklistől kunyerált pumpával fújtam valamennyit a kerékbe aztán a félkemény gumival eldülöngéltem odáig, mire odaértem megint teljesen leeresztett. Akkor elhatároztam hogy idén kell valami. Gondolkoztam a slime-on is de szerelő ismerős szerint a behúzószálas jobb a belső nélküli gumiba, a kis zsebibaba kompresszor meg konkrétan vicc, jó drágán. Inkább a szalag+patron meg egy kis pumpa is lesz nálam, ülés alá befér aztán sose kelljen.

Ez a legjobb. Én kocsin javítottam vele gumit, miután kioperáltam az abroncsból egy belső kulcsnyílású csavart. Érdemes megnézni a jutúbon egy videót róla, utána már gyerekjáték javítani.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#8204 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 04. 00:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2012. 03. 03. 17:31

Ma megvolt az év első menete! Kiváló volt. Még jó, hogy bejáratós a gép, mert így kibírom, hogy ne cibáljam oda a hideg aszfalton. :) Azért így is rángattam kicsit a bajszát. :)

Irigyellek. Én még mindig nem keltettem fel a masinát. Amúgy meg egy Fireblade igényli, hogy keményen bánjunk a gázkarral! ;)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#8205 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 04. 00:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2012. 03. 03. 19:40

Sajnos ismerem már az érzést én is. Bár nekem otthagynom nem kellett a gépet. Jött helybe egy mobilgumis, aki megjavította a defektemet. 5 ropi volt a történet.

#8206 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 04. 01:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2012. 03. 04. 00:56

Sajnos ismerem már az érzést én is. Bár nekem otthagynom nem kellett a gépet. Jött helybe egy mobilgumis, aki megjavította a defektemet. 5 ropi volt a történet.

Mi meg ugye május elsején, vasárnap ott ültünk egy osztrák kisvárosban, hogy na most akkor mit csinálunk :-D
Még jó, hogy 2 motorral voltunk, a másikkal el tudtunk menni keresgélni, így tudtunk 10 ojróért defektsprayt keríteni egy autóklub-garázsból.

Tényleg, annak a történetnek a legvégét talán nem is meséltem. Mikor lekopott egy kicsit a gumi, megtaláltam benne egy szép lúdlábszelet alakú üvegszilánkot, mint tettest. Tűnődtem, hogy ezzel most mi legyen, aztán kihúztam, gondolván, hogy ha megint ki akar lyukadni, akkor tegye azt meg gyorsan a garázsban, ne útközben, amikor esetleg véletlenül beljebb nyomódik a szilánk.

De nem tette, a spray megóvta a belső levegőt a gumi teljes élettartamán át, ami mondjuk nem volt túl sok (10250km). Szóval bevált a javításra ez a módszer - persze a lyuk nem is volt rémesen nagy.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#8207 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 04. 08:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2012. 03. 04. 00:54

Irigyellek. Én még mindig nem keltettem fel a masinát. Amúgy meg egy Fireblade igényli, hogy keményen bánjunk a gázkarral! ;)

Nagyon nem kellett keltegetni szerencsére. Garázsba (nem fűtött) állt, a takarót lekaptam, elvettem az emelőket, kitoltam, rányomtam az önindító gombra és pöccre indult. Túl van misztifikálva ez a téli tárolás, ill. nyilván kor és állapotfüggő a dolog.(Az akku is végig benne volt.)

Szerkesztette: Mikeee 2012. 03. 04. 08:06 -kor

#8208 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 04. 11:57

Én azért kiszedtem tölteni az akkukat idén: Ciliegiából azért, mert november közepe óta állt, Teresából meg azért, mert a hidegben azért sikerült legyengíteni. Szokásomhoz híven alacsony fordulaton megyek, csak télen még jobban, mert sokszor föl se teszem ötödikbe, annyira hideg van reggel (50-nel megyek, fázok a nagyobb menetszélben). Gyakran gurulok rá fordulásra, lámpára alapjáraton. Leállítani mondjuk most jóval kevesebbet állítom le (pl. Iszkaszentgyörgyre egy kilométert lehet így gurulni munkába menet), mint jóidőben, de azért elő-előfordul. Mindehhez még fűtött kesztyűt is használok, szóval ilyenkor inkább merül az akku, mint töltődik - ráadásul eleve nehezebben forgatja át a motort hidegben a saját és talán az olaj magasabb ellenállása miatt. Összességében inkább töltöttem a szünetben, nem hagytam kinn hetekre a februári nagy fagyban.

Szerkesztette: alvaro 2012. 03. 04. 11:58 -kor

#8209 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 09:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2012. 03. 04. 08:04

Nagyon nem kellett keltegetni szerencsére. Garázsba (nem fűtött) állt, a takarót lekaptam, elvettem az emelőket, kitoltam, rányomtam az önindító gombra és pöccre indult. Túl van misztifikálva ez a téli tárolás, ill. nyilván kor és állapotfüggő a dolog.(Az akku is végig benne volt.)

Én ma akarom beindítani, de menni nem fogok még vele. Jobb, ha most megtudom, fel kell-e tenni töltőre az akumulátort, vagy sem.

#8210 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 12:48

Nekem meg le kéne műszakiztatni, de előtte olajcsere, meg a tavaly őszi borulásom (amikor kivágott egy rendőrautó elém, villamossín, blokkoló kerekek, dőlés) nyomait kéne eltüntetni, venni egy kuplungkart mert annak letörött a vége, meg a sebességváltó pedál is begörbült kicsit. Plusz kéne szerezni gyári kipufogót is, mert nekem sportdob van rajta, azzal meg tuti nem engedik át.
De az igazi feketeleves, hogy holnap a citroent viszem szerelőhöz, van vagy 5-6 tételes hibalistám, azon kívül, hogy önindító szétesett és járóképtelen a kocsi, az lesz vagy 100k alsó hangon, a moci csak utána jöhet sajna, nincs most rá keret, mert párhuzamosan a végéhez ér a lakásátalakítás is, ott is fizetgetnem kell az utolsó tételeket.

Kemény az élet, urak, kemény. :)

#8211 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 12:56

Ahogy sejtettem, a motor még csak meg sem nyikkant. Megpróbálom az aksit feltölteni, aztán meglátjuk, hogy kuka vagy sem.

Szerkesztette: Lali-213 2012. 03. 05. 12:56 -kor

#8212 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2012. 03. 05. 12:48

Kemény az élet, urak, kemény. :)

Hát, én Teresát rakattam helyre - ha most lenne műszaki, hát egyenes a fék, yeah! Nem mintha Ciliegián megnézték volna októberben. Meg nem is most lesz, hanem augusztusban. Erről jut eszembe: a gumiméret mennyire érdekli őket? Semmi vad dolog, csak 110/70-es gyári méret helyett most épp 120/70-es első van rajta.

szerk. felújítás itt is lesz, nem kicsi...

Szerkesztette: alvaro 2012. 03. 05. 13:51 -kor

#8213 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2012. 03. 05. 12:56

Ahogy sejtettem, a motor még csak meg sem nyikkant. Megpróbálom az aksit feltölteni, aztán meglátjuk, hogy kuka vagy sem.

Most lehet, hogy hülyeséget mondok. Ha nincs csepptöltőn az akksi télire, akkor az első indítást miért nem "begurulással" kezditek? Akkor nincs önindítás, csak a benzinpumpának kell feltölteni a rendszert nyomásra. Utána már a lejtővel párhuzamos komponens elintézi a maradékot. Mindazonáltal egy csepptöltő nem árt télire. Ahogy értelmezem ezek a motoros akksik elég drágák.
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#8214 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 07:43

nem kell csepptöltő elég ha kiszeded és két három hetente simán feltöltöd. ha hónapokig áll és teljesen lemerül akkor nagy valószínűséggel tönkremegy vagy legalábbis sokat romlik az állapota. a töltő egy fél akksi ára, kiszedni két perc. szerintem megéri.

Szerkesztette: Ombuccmann 2012. 03. 06. 07:44 -kor

#8215 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 06. 10:27

Mondjuk motorja válogatja, mennyi kiszedni. Ciliegián (Hyosung GV250) elég könnyű azt a kicsiny lemezt kicsavarozni, ami mögött van. Teresán (BMW F650CS) egy komplett oldalidomot kell kibontani hozzá. Nem is szoktam örülni. Mondjuk elvileg tölthető a kesztyűfűtés vezetékén keresztül is. Csak most kinn áll a szabadban, és rosszul vette volna ki magát kicsapni a töltőt a hóba :Đ

Szerkesztette: alvaro 2012. 03. 06. 10:28 -kor

#8216 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 08. 05:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Mikeee - Dátum: 2012. 03. 04. 09:04

Ezt én is így gondoltam, amíg patent volt az akksim :).

#8217 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 07:24

megyek a 15-i sukoró menetre. bár be sem regisztráltam a motorozz.hu-ra már voltam többször. ha valakinek innen +felel tarthatunk egy szezonnyitó rosszalkodást :cool2:

#8218 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 10:14

Valószínűleg én is megyek, de arra szerintem nem vagyok vevő, amit itt más rosszalkodásnak hív: abban általában val fékhasználat :think:

#8219 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 12. 18:34

Maga lenni különleges eset..

#8220 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 14. 00:20

Ma szerzem be az akksit, remélem a hétvégén már gurulhatok. Kiderül, hogy a "mama" szeret-e motorozni. :)

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 409
  • 410
  • 411
  • 412
  • 413
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.