HWSW Informatikai Kerekasztal: MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

MOTOROSOK TOPICJA (A ruhám bőr és nem ballon...) Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#7781 Felhasználó inaktív   Teppik 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 04. 08:55

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 05. 03. 12:45

Az, az... <1000km :omg:

De most úgy tűnik, azóta egyben van. Ami készülődik itthagyni, az a kuplungbowden. Gondolom, azt nem nagy kunszt kicserélni.

Szívás. Tessék gumishoz elvinni megreparáltatni, én így nem járnék vele. Kuplung bowdent meg cserélTESD asap. Ott hagy valahol a puszta közepén..aztán csak szívás van. Nem egyszerű úgy hazamenni hogy bal kézre rátekered a megmaradt bowdent és úgy váltasz. (felfelé lehet simán kuplung nélkül is, csak lefelé gáz)

#7782 Felhasználó inaktív   Lobo Marunga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 04. 09:44

:up:
The Road is long. Ride or die...

#7783 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 05. 03. 15:59

Műszaki tudásom legjavát adva sem menne még egy izzócsere sem. :D Na jó, azt lehet, hogy össze tudnám hozni egy délután alatt. :)

Alvaro cserélte már az izzókat, amit lehetett, LEDre, de a bowdent nem ő akarja :) Csak mostanában háromszor voltunk Csepelen a szervízek miatt, nem akar megint felutazni ilyesmi miatt, Fehérváron keres egy helyet, ahol megcsinálják :)

Az időjárás kaotikus folyamat, pici eltérés naggyá nő hamar, nem lehet előrejelezni. Ha a következő hétre országos esőket ígérnek, akkor valszeg esni fog valamikor, de hogy ez az apró felhőtömb mikor és hova ér, azt nem nagyon lehet megmondani, főleg több nappal előre nem ;)
De az idokep.hu-n láttam olyat, hogy délutánra (az akkori jelen), teljesen mást írtak, mint ami volt.

Volt egy ilyen szezonindító találkozó március 15-én, egyesek elég megmosolyogtatóan írták be, hogy jaj, 8 fokban nem megy, mindezt februárban... Kis naiv elhitte a 30 napos előrejelzést, pedig az csak olyan, hogy megkeresik, mikor volt hasonló az idő egy pár napos intervallumban és odarakják az azután következőt (amikor április végén ráhúznak egy régi március közepi időjárást, akkor különösen nem célszerű arra számítani, hogy májusban hideg lesz, de egyébként is 100% fikció).
Végül meleg napos idő volt március 15-én, ha jól emlékszem, valami 20 fok. Most nem nézem meg.

#7784 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 11:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 05. 04. 08:55

Szívás. Tessék gumishoz elvinni megreparáltatni, én így nem járnék vele. Kuplung bowdent meg cserélTESD asap. Ott hagy valahol a puszta közepén..aztán csak szívás van. Nem egyszerű úgy hazamenni hogy bal kézre rátekered a megmaradt bowdent és úgy váltasz. (felfelé lehet simán kuplung nélkül is, csak lefelé gáz)

Igyekszik, de most péntekig dolgozik és alszik, remélem, nem szakad el neki, mint a szíj... A szíjjal máskor nem leszünk optimisták, nem mindig veszélytelen, ha elszakad valahol.

Alvaro mondjuk szokott váltani hazafelé (én nem, Fehérvártól Acsáig nem kell lefordulni sehol s én ötödikben megyek harmincas táblás résztől autópályáig bárhol, előzni pedig nem szoktam, itt forgalom is alig van), a kuplungot inkább gurulásra használjuk mindketten, igen sokat. Megfelelő terepen (bakonyi falvakban Zircről haza) ez 50%-ra lazán felmegy, egy jó lejtőn Alvaro esetében simán lehet 100%, de még ezen a laza kis hazaúton is lehet akár még FASolni is.
Rendes hegyről lefelé pedig be se kell indítani a motort, bár akkor kopni fog a fékbetét, de ez van (de legalább csönd van, Teresát nem ismerem ennyire, de Cili motorféke kettesben brutálisan darál). De olyan terep errefelé nincs.

#7785 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 12:12

Ezért (is) szeretem a Banditot, elég jól van belőve az áttételezés, 3-4 ezertől már kényelmesen húz, nem kell őrült módjára pakolgatni a sebességfokozatokat a normál városi tempónál.
Persze ha siet az ember, akkor pörgeti a motort, és ez azzal is jár, hogy sűrűbben vált.

És most, hogy jobban belegondolok, elég sokat használom a motorféket, szóval lassításnál szinte többet váltok, mint gyorsításnál. :D (Amitől egyébként kicsit parázok, mert ugye ilyenkor nem villan fel a féklámpa, bamba autósok meg szép számmal akadnak, ezért ha motorfékkel intenzívebben lassítok, meg szoktam pöccenteni a féket, hogy legalább felvillanjon kicsit a lámpa.)

#7786 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: shr - Dátum: 2011. 05. 04. 12:04

...Végül meleg napos idő volt március 15-én, ha jól emlékszem, valami 20 fok. Most nem nézem meg.

Péntek hajnalra talajmenti fagyokat mondanak, nesze neked május. Faszom.

#7787 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 12:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 05. 04. 12:12

Ezért (is) szeretem a Banditot, elég jól van belőve az áttételezés, 3-4 ezertől már kényelmesen húz, nem kell őrült módjára pakolgatni a sebességfokozatokat a normál városi tempónál.
Persze ha siet az ember, akkor pörgeti a motort, és ez azzal is jár, hogy sűrűbben vált.

És most, hogy jobban belegondolok, elég sokat használom a motorféket, szóval lassításnál szinte többet váltok, mint gyorsításnál. :D (Amitől egyébként kicsit parázok, mert ugye ilyenkor nem villan fel a féklámpa, bamba autósok meg szép számmal akadnak, ezért ha motorfékkel intenzívebben lassítok, meg szoktam pöccenteni a féket, hogy legalább felvillanjon kicsit a lámpa.)

Én is szoktam pöcögtetni a féklámpát, akkor is, ha csak gurulok (és vannak mögöttem), az is lassulás.
Én meg nem tudok nem váltani, mert ötödikben 70-nál összvissz 2800-nál vagyok, és azt már nem mindig szereti, hát még ha beérek egy faluba - szóval ott muszáj visszább váltani.

Szerkesztette: alvaro 2011. 05. 04. 12:32 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#7788 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Teppik - Dátum: 2011. 05. 04. 08:55

A bowdenhez már keresem a helyet, mert anélkül tényleg azonnal kínos lenne, a gumit meglátjuk, mindenesetre az azóta eltelt cca 500km-en semmi gond nem volt vele, majd utánaolvasok, másoknak mi a tapasztalata az ilyen kezeléssel. Azt semmiképpen nem szeretném, ha rontanának rajta :Đ

#7789 Felhasználó inaktív   Lobo Marunga 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 05. 04. 14:18

Ezt olvastátok? Linkjeim

Én anno még Jawa-val kezdtem, régi szép idők... :smoker:
The Road is long. Ride or die...

#7790 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 14:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Lobo Marunga - Dátum: 2011. 05. 04. 15:18

Ezt olvastátok? Linkjeim

Én anno még Jawa-val kezdtem, régi szép idők... :smoker:

Igen, egy újabb márka megy a levesbe... :s Nekem mondjuk sosem volt vele dolgom, de azért rossz olvasni ilyen híreket.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#7791 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 17:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Etele - Dátum: 2011. 05. 04. 12:12

Mivel én jobbára csak áthajtok falvakon ötödikben, megvagyok váltogatás nélkül (városban a sok egymás utáni piros lámpát nem szeretem... nem nagy ügy váltogatni, de ha párszáz méterenként odavissza kell játszani vele, az nem szórakoztató), de országúton már nagyon pörög szegényke, hisz akkor már régesrég ötödikben van, nekem pedig hiányzik még egy fokozat... De még inkább hosszítani kéne, azt meg is lehet csinálni, talán a következő szervíznél... Túl sűrűn vannak s a négyes fokozat pl. csak úgy van, majdnem olyan, mint az ötödik, nem is szoktam használni. Egyes nélkül is meglennék, az sem való semmire, csak bonyolítja az elindulást, anno a nyolcasozást is másodikban nyomtam, mert ott is elég lassan megy alapjáraton, viszont egyesben nem kanyarodik, ilyen béna, nehéz bicikli lesz belőle akkor. A hármasnak megint van értelme, abban szoktam előzni, nem túl brutális, de már számottevő emelkedőn menni meg ilyenek. Cili nem egy erőgép, de túrázni azért lehet vele :)
Lehet, hogy hanyagolnom kéne az egyest, mintha ott se lenne :) Kettesben elindulni nem nagy kunszt, magasabb fokozatokban már egyre jobban kell figyelni, de ötödikben is megtörtént már egyszer :D

#7792 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 17:58

Na, eddig tartott a bowden. Akkor nem holnapután szerviz, hanem holnap. A műsorváltozás jogát Teresa fenntartotta. Egyébként meglepően könnyű váltani kuplung nélkül, főleg lefele, azt eddig meg se mertem próbálni, de igazából sima ügy. Elindulni lesz csak vicces, azt hiszem. Meg jó lenne, ha aztán nem kéne megállni a szervizig... kár, hogy addig van egy csomó lámpa.

#7793 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 18:31

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 05. 04. 18:58

Na, eddig tartott a bowden. Akkor nem holnapután szerviz, hanem holnap. A műsorváltozás jogát Teresa fenntartotta. Egyébként meglepően könnyű váltani kuplung nélkül, főleg lefele, azt eddig meg se mertem próbálni, de igazából sima ügy. Elindulni lesz csak vicces, azt hiszem. Meg jó lenne, ha aztán nem kéne megállni a szervizig... kár, hogy addig van egy csomó lámpa.

Ezt a pillanatot nem akarnám megvárni. Persze kioktatni sem szeretnélek, de máskor inkább időben vidd el. ;)

#7794 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Lali-213 - Dátum: 2011. 05. 04. 18:31

Ezt a pillanatot nem akarnám megvárni. Persze kioktatni sem szeretnélek, de máskor inkább időben vidd el. ;)

Hát, nagyon sajnálom, de munkanapokon nem megy... csak ha pl. itt maradok Fehérváron éjszakásban, amit most tenni fogok. Csak igyekeztem elkerülni, mert annyira nem jó az.
Hétvégén meg nagyon sürgős túránk volt.
De van egy elméletem: szerintem ezt is Walpurgis rángatta meg, hogy figyelmeztessen. Csak azt nem értem, minek ilyesmivel vacakolni, mikor lazán ráboríthatta volna a városra a Sclossberget...

Szerkesztette: alvaro 2011. 05. 04. 19:08 -kor

#7795 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 04. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: alvaro - Dátum: 2011. 05. 04. 20:04

Hát, nagyon sajnálom, de munkanapokon nem megy... csak ha pl. itt maradok Fehérváron éjszakásban, amit most tenni fogok. Csak igyekeztem elkerülni, mert annyira nem jó az.
Hétvégén meg nagyon sürgős túránk volt.
De van egy elméletem: szerintem ezt is Walpurgis rángatta meg, hogy figyelmeztessen. Csak azt nem értem, minek ilyesmivel vacakolni, mikor lazán ráboríthatta volna a városra a Sclossberget...

Az éjszaka egy más féle történet. Én már csak tudom, 3 éve csinálom. Az elméletedet megcáfolni pedig nem tudom. ;)

#7796 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 00:04

Máskor szervíz előtt szerintem átnézzük a motorokat, most mindkettőnek olyan baja támadt (a defekten kívül), amit laikus szem is lát. Én a szervízből visszahozás után vettem észre, hogy a kipufogócsőt takaró lemez az egyik oldalon már nincs rögzítve... De emiatt nem halasztottam el a túrát. Az meg leesett. Úgy látszik, ha elindul a lejtőn, már nincs sok neki hátra. Hát, ez van.

#7797 Felhasználó inaktív   Ombuccmann 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 07:15

Ez a vasárnapi tervem:

http://maps.google.h...95,2.221985&z=9

Idáig egy ismerős van aki elvileg érdeklődik meg egy másik a lehet hogy de lehet hogy nem, bár őket ismerve úgyis lemondják. Gyíkok. Nem baj, nem jön senki megyek egyedül :]

#7798 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 07:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Ombuccmann - Dátum: 2011. 05. 05. 08:15

Ez a vasárnapi tervem:

http://maps.google.h...95,2.221985&z=9

Idáig egy ismerős van aki elvileg érdeklődik meg egy másik a lehet hogy de lehet hogy nem, bár őket ismerve úgyis lemondják. Gyíkok. Nem baj, nem jön senki megyek egyedül :]

Szép terv, mit mondjak! ;) Ha nem dolgoznék szombat este, még el is mennék. Gondolom, ezt egynaposra lőtted be.

#7799 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 08:28

Nagykoru de meg szuz
No comment, nincs mit hozzafuznom... csopog a nyalam, epilepszias rohamot kaptam es a fejem verem a falba. Ciki vagy sem, ez a motor gyonyoru es nagyon kellene... hatalmas like a cuccnak. :up:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#7800 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 05. 05. 09:26

A dolgok jelenlegi állása szerint én szombaton és vasárnap is dolgozom, fasza. :(

Szerkesztette: Etele 2011. 05. 05. 09:26 -kor

Téma megosztása:

• (424 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 388
  • 389
  • 390
  • 391
  • 392
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.