HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyerekszaj, avagy gyermekeink mondtak - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyerekszaj, avagy gyermekeink mondtak Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 02. 23:59

2,5 eves Roxi lanyom bolcsodes. Valami nagyon rossz fat tett a tuzre amiert igy dorgaltak a gondozonenik:
"Na megallj Roxi baba, megmondalak a mamanak, hogy milyen rossz vagy!"
Mire kisse flegman a csemete felidezte a mamajatol gyakran hallott szereto szavakat:
"Eeeen vadok mamanak szeme feeeenee!"
Gyerek- Gondozok 1-0
-----------------------------------------------------------
Nem tul regen beszel a kolok, de azt mostra folyamatosan teszi. Eves kozben is.
Nemreg tortent hogy egy vacsora alkalmaval szinten tele szajjal beszelt, es kozben megharapta a szajat.
"Jajjjjj"
"Mi tortent? meleg volt?" - kerdi anya
"Nem!! Husi hajap!"
Ertetlen arccal neztunk egymasra s megkerdeztem hatha rosszul ertettem
"Mit csinalt?"
Mire a gyerek igen morcosan:
"Hat husi! Hajap! Hajap!"
;)
Kép

[ 2002. május 04.: Jeges szerkesztette a hozzászólást ]

[ 2002. június 28.: Jeges L szerkesztette a hozzászólást ]
forro fej - hideg ver

#2 Felhasználó inaktív   Integer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 03. 07:37

Heti egy alkalommal számtechet tanítok óraadóként egy általános iskolában. Óra előtt a srácok a terem előtt várnak, hogy nyissam az ajtót.

Ötödikesekkel volt órám, állnak szépen sorban, és mikor odaértem, az egyik kis sajtkukac gyerek azt mondja nekem:

- Nahát, tanár bá', de örülök, hogy látom!

Gondoltam magamban, jó, biztos megint valamivel próbálkozik és kétértelműen azt válaszoltam:

- Hát még én mennyire örülök, Gábor.

Mire a gyerek önérzetesen:

- Jó, de én tényleg örülök...
Minden Medve szereti a mézet...

#3 Felhasználó inaktív   -Kriszta- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 05. 03. 08:16

3 éves volt Anna lányom , amikor először vittük el szentmisére . Nagyon jól viselkedett , nyugodtan ült a szertartás alatt , egészen addig a pillanatig , amikor a pap így szólt : És most álljunk fel és énekeljük el a Himnuszt.
Ezt már a lányom nem hagyta szó nélkül , jó hangosan felordított : Ne azt , ne azt , inkább a gólya gólya gilicét :)
Nos , ezt már pap sem bírta ki nevetés nélkül. :))

#4 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 05. 03. 09:19

Unokahúgom, Tina egy belevaló cserfes kislány. Most lesz 4 éves, de kb. 2 éves kora óta játszuk el a kis színdarabunkat, amikor hozzájuk megyek. A menete a következő:

Húgom ajtót nyit, én be, Tina vigyorog, majd elszalad. Ezután kérem a jól megérdemelt puszimat, amit természetesen nem kapok meg egészen addig, míg a rejtett csokit, gumicukrot vagy gyümölcsöt oda nem adom.
Ezek után levakarni sem tudnám magamról :)

Egyébként a kis huncut tudja, hogy imádom, és ezt maradéktalanul ki is használja. Hosszú ideig szégyelltem magam, hogy az édességekkel megzsarolom a gyereket, de rá kellett jöjjek, hogy pont ő zsarol engem :)
Ha csak a felét tudnám annak, amit nem tudok, én lennék a legokosabb ember a Világon! ®
Wick

#5 Felhasználó inaktív   Wick 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 03. 09:27

Szintén Tinával történt a következő eset.

A gyerek volt vagy 1,5-2 éves.
Nekem kb 4 éve van mobilom, és természetesen mindig nálam van. Egyszer csak csörgött a telefon, a barátom (Gábor) keresett. Beszéltem vele, majd letettem.
Tina, mint nagy telefonos, elkunyerálta tőlem, majd önérzetesen közölte:
- Felhívom a Gáboromat!

Hogy kicsodát??? Az anyja is és én is döbbenten ültünk. Anyja rákérdezett: kicsodát?
- Hát a Gáboromat!

Ezek után visszahívtam a fiút, és a Tina kezébe adtam a telefont, beszéljen vele! Ő pedig széles vigyorral az arcán kedélyesen cseverészett kb. 2 percig, aztán az ölembe pottyantotta a készüléket:
- Tedd le!
Ha csak a felét tudnám annak, amit nem tudok, én lennék a legokosabb ember a Világon! ®
Wick

#6 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 03. 10:43

Kis hosunk ismet Roxi baba. Mivel a bolcsodeben kotelezo a delutani alvas, igy megreformalta a dolgot: otthonra nem vonatkozik az O kis szabalyai szerint. Gyakorta nem is kerem szamon rajta ezt, de ha nagyon nyugos, akkor bizony elkuldom alukalni egy kicsit. S ha meg fel ora multan is "kukorekol" alvas helyett hat kap meg egy pluss allatkat, es fennhangon mondom "Na mostmar aztan aludjal!"
Egyszer tortent, hogy az apja hetvegen is dolgozott. Faradtan delutan jott haza es elnyult az agyon.
"Faradt vagy apa?" - kerdi Roxi
"igen Roxi, faradt vagyok"
Mire Roxika szaladt a mesefiguras takaroert, jol betakarta apat es ugyanolyan hanglejtessel "raszolt" apara :
"Na mostmar aztan aludjal!"
:)
forro fej - hideg ver

#7 Felhasználó inaktív   Zsaner 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 03. 11:05

Kislányom, Panna 3 éves lesz.
A minap az ebédnél hisztizett: -Kééjek innivalóóóót!!!
Az édesanyja bekeményített - Addig nem kapsz, amíg meg nem etted! mire Panna jelentősségteljesen az anyukája szemébe nézett, és megfogta a vállát (a babaszékben ülve pont egymagas velünk) - Jó, de előszöj is .... iszunk valamit!
Asus TXP4, PI200MMX, 64Mb SD, Matrox Mystique 220 2Mb, Innovision Voodoo2 12Mb, Gravis Ultrasound PNP

#8 Felhasználó inaktív   __zso2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 03. 11:11

Lucusunk lassan 4 éves. Ovodába jár, és mióta ott egész nap dumál a társaival, otthon sem tudja befogni. Ez néha idegesítő, de azért a legtöbbször öröm hallgatni.

Szóval ha vki nálunk van, és Lucus mexokta a jelenlétét, a következő monológnak lehet fültanúja:
... jól van kissüni (kissünk és kisborz kitalált figurák) menjél nyugodtan... KISBORZ! már megint rossz voltál, menj azonnal a sarokba! Látod, kissüninek vérzik a lába! Na, Te meg gyere ide, adok rá puszikát, aztán bekötjük jóóóó?? Ne félj, nem fog fájni, és hamar meggyógyul. MONDTAM, HOGY MENJ A SAROKBA, TE ROSSZ! Mindjárt kapsz egy pofont, ha nem mész! És még a mesét se nézheted a TV-ben! Ne haragudj sünikém, de látod, hogy milyen rossz kutya ez a kisborz... mindig csak a bajt csinálja... Na, mehetünk fürödni... Jó, jóóóóó, majd vigyázok a bibis lábadra, ne félj. Kisborz, Te csak zuhanyzol ma, mert rossz voltál!....

És ez így meg órákon keresztül....
Ajhééé!!!

#9 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 03. 11:32

Nehany honapja tortent, hogy volt egy rakas regi oreg alaplap 286-PII-ig minden elkepzelheto. Es valogattuk a haverommal. Gyerek es kutya persze ott jelen, a ket elmaradhatatlan asszisztencia. Es kulonbozo "szaxavakat" hallott a gyermek. Mint "kitort a CMOS nincs masik", "nem tom, ennek valami kinnya van, nem vesz fel aramot", "ennek rossz a biosza" stb... s kozben hajigaltuk egy nagyobbacska kukaba a dolgokat. Par hettel kesobb latogatas tettem egy ismeros hasznalt cikkes szamteches embernel. Dumalunk egyszer csak a raktarbol fura zorejek kisereteben "nah! ennek mar nincs ceemoszaja" csatt... "nincen ajama" crash "essenemjo" pafff... berontunk vajon mit csinal a csemete (en mar sejtettem) mikor beleptem a raktarba felkialt a gyerek egy talan halokartyaval a kezeben: "ennek rossz a bioszja??" szerencsere ezt nem hajitotta be .. a papirkosarba. Szelektalt a gyermek. Ugyhogy megtanultam, keretik vigyazni az ilyen kukaba ramolassal a jovoben :D
---------------------------------------------------
Megallapitasom: amit egyszer elles a gyerek, azt utana nagyuzemben csinalja. A forrasa eme megallapitasomnak:
Parszor latta Roxika, hogy a rontott cd-t vagy ami mar nem kell kidobas elott vegighuzom a hazunk durvan vakolt falan.
Roxi ezt mindjart nagyuzemben gyarotta..... a leltar eredmenye: 16 CD valt friztbive fel ora alatt. Elonye is volt: a tok nelkuli cd-k gondja is megoldva.
:)
forro fej - hideg ver

#10 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 04. 10:28

Ma reggel a gyerekem mondta:
Ebredesem utan eleg morci voltam es beszoltam az apjanak. Roxi 10 perc mulva eppen "jokor" visszhangozta:
- van kave? kerdem
- na neked meg kuss az ajvegen!

Kép

Szinten ma:

Leontottem magam kolaval kisse meg felalomban voltam:
- na ezt jooo ejbajtaztad!
forro fej - hideg ver

#11 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 04. 11:00

[ 2003. május 09.: Jeges szerkesztette a hozzászólást ]
forro fej - hideg ver

#12 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 04. 11:18

Gyerkocom mondta:

- videki nagyszuleinel voltunk, Roxi beteg lett, kanalas gyogyszert kapott. Kicsi meropohara pont olyan volt, mint a nagypapa "feles" pohara, csak kicsiben. Apja mondta neki mokasan, hogy "na Roxika, kell egy feles?" a gyerek igy orommel itta ki a kicsi poharkabol a gyogyszert, mert akkor pont ugy csinalhat mint a papa. Tudni kell meg, hogy a nagyszuloknel estenkent nagy a forgalom, tehenek vannak, es a friss tejet haztol viszik a szomszedok, ismerosok, utcabeliek.
Eppen voltak nehanyan, vartak a sorukra, mire akkor 2 eves lanyom kiszaladt a mamahoz, es odakiabalt neki, hogy "mamaaa, kejek egy felest" :D

Tortent egyszer, hogy szetment egy regi egerem. Kivettem belole a kapcsolokat, ez meg kellhet valamikor. Kint felejtettem a golyojat az asztalomon. Roxika kezebe vette, nezegette mi az, meg is szerette volna kostolni. (1 eves lehetett kb) Mondtam, neki, -nehogy lenyelje- uhjujj, azt nem szabad, az az egerkeje! Erre roxi elokereste a pluss egeret a kosarabol, es tuszkolta a plusseger mancsaba a golyot fennhangon mondogatva "nesze ittan! Tijjed"

Kép
Roxi baba es Ryu kutya jatszanak

forro fej - hideg ver

#13 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 04. 11:20

nem minden allat maci, ami annak latszik. Viszont ami a legkevesbe sem tunik annak, az biztosan "maszi"
Tomindegy hogy az most egy mokus, vagy Jerry a Tom&Jerrybol. Jerry amugy a mai napig is maszi. Talan mar sosem lesz eger :)

forro fej - hideg ver

#14 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 04. 13:18

amiert kivagtak hittanrol....

6 eves voltam, elso osztalyos. Beirattak hittanra, hatha az majd javit ontorvenyu viselkedesemen, s "bizonyara jot fog tenni".
Egy alkalommal a pap megkerdezte a jelen levoket (6-9 eves kolkok), hogy kinek mi jut eszebe a Noe Barkajarol.
Tobben is elmondtak, mikor a pap eszrevette hogy valami massal foglalkozom es nem is figyelek. Megkerdezett engem is, hat nekem az apukam legvadabb karomkodasa jutott eszembe rola.. miszerint "bas**a meg Noe a barkajat!"
mondanom sem kell rovid uton repultem, igaz nem igazan bantam a dolgot :)

forro fej - hideg ver

#15 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 04. 13:30

egy kollegam kisfia mondta (4 eves)

Zsoltika kijelentette, hogy o bizony mar igazi ferfi.
Apukaja megkerdezte, hogy mitol ferfi a ferfi.
Zsoltika roviden gondolkodott, majd hatarozottan kijelentette, attol hogy elol propelleres hatul cicas a kisgatyoja. :D
forro fej - hideg ver

#16 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 05. 20:16

Roxi megkerdezte aput:
- Neked van nunid?
- Nincs.
- Hogyhogy??????

humm.. koran ernek a gyerekek :)
forro fej - hideg ver

#17 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 05. 05. 20:25

idézet:
Ezt írta Jeges:
Roxi megkerdezte aput:
- Neked van nunid?
- Nincs.
- Hogyhogy??????

humm.. koran ernek a gyerekek :)
[/quote]

Áááá, csak a szülők nem érik be őket :D
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#18 Felhasználó inaktív   Jeges 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 21. 06:40

Roxi szeretett volna rallyzni egy kicsit (tudjatok, minel koszosabb, sarosabb, annal jobb!), elovadasztam a kellekeket. Konyhai etetoszek+asztal baba meretben. Asztalra kormany ra, ala pedalok bepresel :). Kerdem Roxit, melyikkel szeretne jatszani. ööö... Ok, csak Need For Speed van fent. Mindjart kis is valasztotta a tuzpiros Roadstert, hogy O biza azzal szeretne nyomulni. Hagytam a gyereket kibontakozni, s kozben tettem-vettem korulotte, gyerek meg bal kanyarban jobbra, jobb kanyarban balra, s mikor mar szepen felpolirozta a kocsi oldalat a kanyarokban, egy vad szaguldasa utan megperdult es fel egy domb tetejere. Roxi hatradolt, es elegedetten szemlelte a kilatast :) Ezt mar nem alhattam szo nelkul:
- Hat Te meg kitol tanultal vezetni?!
Mire a gyerek nagy komolyan felem fordult, s magyarazolag:
- Hat apatol!!
forro fej - hideg ver

#19 Felhasználó inaktív   __zso2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 21. 09:19

Lucusunk mostanában (mióta sokat van oviban) csúnya szájú lett, (mondjuk egypár fordulatot tőlem is tanult...) és ráadásul igen hirtelen haragú.

Minap játszadozott egy plüssállatával, de közben másra is figyelt. Ennek eredményekét természetesen kiejtette a kezéből. Teljesen begerjedt hangon, ordított nyomorult állatra:
- Hányszor kell még elmondanom, hogy maradj nyugton, te rohadt!
Ajhééé!!!

#20 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 05. 21. 09:41

idézet:
Ezt írta Jeges:
nem minden allat maci, ami annak latszik. Viszont ami a legkevesbe sem tunik annak, az biztosan "maszi"
[/quote]

:) erről eszembe jut kiskorom.
valamikor 2 éves lehettem, amikor először voltunk a Tiszán. roppant kedveltem, alig lehetett belőle kihúzni. akkor kezdődött a Tisza-kultusz.
megláttam egy folyót vagy egy halastavat, természetesen az Tisza. tócsa a járdán? Tisza! esik az eső? Tisza...

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó