HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 24. 06:48

Az éjszaka folyamán megszakadt a kapcsolat :mad:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1142 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 10:19

Idézet: Ariel - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 1:07

hogy jon ide a chello?
azt allitottad forgalmi korlat van. a kerdesem: hol?

Keress nekem plz a bix.hu-n mtt vagy monortel tagot. nincs. Az egész cájg UPC néven fut akkor is, ha más rajta a cimke (mtt)
www.kevenet.hu

#1143 Felhasználó inaktív   Ariel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 13:04

Idézet: mip - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 11:19

Keress nekem plz a bix.hu-n mtt vagy monortel tagot. nincs. Az egész cájg UPC néven fut akkor is, ha más rajta a cimke (mtt)

szerinted kit erdekel a miniszteriumban vagy a versenyhivatalban a bix.hu-s statisztika?
itt cegekrol van szo..jogilag..

az mtt teruleten nincs adaforgalmi korlat. pont. a suketeles meg engem nem erdekel.

#1144 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 13:15

Idézet: Ariel - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 12:04

szerinted kit erdekel a miniszteriumban vagy a versenyhivatalban a bix.hu-s statisztika?
itt cegekrol van szo..jogilag..

az mtt teruleten nincs adaforgalmi korlat. pont. a suketeles meg engem nem erdekel.

Bocs ,nem voltam pontos. A lényeg az, hogy amit MTT adsl néven vesznek akiknek nincs más, az a UPC egy szolgáltatása. A upc egy szolgáltatási területére nyert fejlesztési támogatást, aminek kikötése az volt, hogy a teljes szolgáltatási területén (nem csak a támogatott területen) biztosítania kell korlátlan csomagot.
Nem szeretném tovább ragozni egyrészt mert nem jutunk előbbre, másrészt mert bántó a stílusod. Nem hiszem, hogy bármivel megbántottalak volna, vagy okot adtam volna erre a hangnemre. Ha mégis, nem volt szándékos.
Engem hidegen hagy a upc és a mtt is, csak kérdések merültek fel, ezekre válaszoltam, ha neked így jobb, akkor nem neked.
Sajnos a lényegen, mármint azon hogy a jelenlegi kormányzat tömi pénzzel a multikat nem sokat tudunk változtatni.

ps: Témától, hangnemtől és beállítódástól függetlenül kérek viszont mindenkit, hogy írjunk helyesen, pontosan, tagoltan.
www.kevenet.hu

#1145 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:51

Egy kis Off a bix.hu-ról:

2005-01-11
The link upgrade to 3 Gbit/sec between Matáv BIX Node and ISZT BIX Node finished.

HuNReal

#1146 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:17

SÁVSZÉLESSÉGEMELES 2.0, ADSL LIGHT

A monortel új honlaját böngészve találtam két mindjárt hatályba lépő ÁSZF-et.

Február 1-től bevezetésre kerül az ADSL LIGHT csomag,
0 év hűséggel: 10 900
1 év hűséggel:  8 900
2 év hűséggel:  7 900 Ft.  bruttó
Web tárhely nincs, egy 10 megás mail terület jár hozzá, már harmadszor futom át, egyelőre nem találtam adatforgalmi korlátra való utalást. Egy éves hűséghez 25 000 a bekötési díj, részemről tehát megvárok egy akciót :D.

A február 20-tól érvényes ÁSZF szerint az 512-esek 768-ra ugranak, az 1024-esek 1500-ra, az 1500-asok 3000-re, díjemelés nélkül.
Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#1147 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:33

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 11:17

SÁVSZÉLESSÉGEMELES 2.0, ADSL LIGHT

Nekem az is jo, ha negyedevente emelnek savszelt... ;) Csak szoljanak elore, es akkor nem haborgunk... :up: Nem lett volna akkora csalodottsag decemberben ha ezt tudjuk.

Szerk: az uj ASZF-ben szerepelnek a nagyker arak is... nem lesz tobb szolgaltato meg egy jo darabig.

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 01. 28. 11:56 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1148 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 11:58

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 11:33

...Nem lett volna akkora csalodottsag decemberben ha ezt tudjuk....

Samott

Lehet, hogy éppen ezért emelnek megint...

#1149 Felhasználó inaktív   szuper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:17

Idézet

Web tárhely nincs, egy 10 megás mail terület jár hozzá, már harmadszor futom át, egyelőre nem találtam adatforgalmi korlátra való utalást.

384/64
:rolleyes:

Benne van az ASZF-ben...

Szuper
Asus P8Z68-V PRO; Intel Core™ i7-3770 CPU; 16 GiB (4*4 GiB Kingston); WD 1 TB, FireWire/eSATA; 0,5 TB Seagate SATA-II; ASUS PB248Q monitor; 1 db Blu-Ray, Brother HL-5380DN, CanoScan 9950F,...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

#1150 Felhasználó inaktív   szuper 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 12:23

...mármint a sebesség...

...de elolvasandó az is, hogy mik felhasználás feltételei... :think:

Ha valaki olvasott 1989 előtti "szerződéseket, korlátozásokat" azok ezt tartalmazzák:

Nem szabad...., Nem szabad...., Nem szabad....,
Tilos.., Tilos.., Tilos.., Tilos.., Tilos.., Tilos.., Tilos..,

valamint túl általános pl. az a megfogalmazász is, hogy "illegális tartalom", "dúrva, sértő", "mocskolódó'
stb....

Érdekes olvasmány az ASZF... ill. a felhasználási feltételek....
Asus P8Z68-V PRO; Intel Core™ i7-3770 CPU; 16 GiB (4*4 GiB Kingston); WD 1 TB, FireWire/eSATA; 0,5 TB Seagate SATA-II; ASUS PB248Q monitor; 1 db Blu-Ray, Brother HL-5380DN, CanoScan 9950F,...
vware v12: 6 virt. gép (W7 64 Ent; W7 64 Ulti; W8.1 64 Ent; WXP SP3; W10 64 Ent HUN by Torko; W2012 R2 Server)
Lap: Asus K52F, 8 GiB RAM

#1151 Felhasználó inaktív   morgo73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 18:29

Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 12:33

Nekem az is jo, ha negyedevente emelnek savszelt... ;)

... nyugtasd magad, ezek után két évig hozzá sem fognak nyúlni  :mad:
Legfeljebb csak akkor, ha ezért az árért a többi szolgáltató 5x ekkora sebességget fog nyújtani.

morgo

#1152 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 10:27

Van benne valami, de egyet ne felejtsen el senki: a MATÁV már a nyakán van, és ezt az mtt is tudja...
Szted miért emel megint az mtt sávszélt?? Kötelessége?? Nemhiszem!!!!!!!!!
Mint mondtam az idő már nekünk dolgozik! Nem kell rinya! :cool:

HuNReal

#1153 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 12:04

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 9:27

Van benne valami, de egyet ne felejtsen el senki: a MATÁV már a nyakán van, és ezt az mtt is tudja...
Szted miért emel megint az mtt sávszélt?? Kötelessége?? Nemhiszem!!!!!!!!!
Mint mondtam az idő már nekünk dolgozik! Nem kell rinya! :cool:

HuNReal

Kevésbé a Matáv, mint inkább a kis alternatív szolgáltatók. A fatáv csaka z mtt-n keresztül jut el az előfizetőhöz, a kicsit megkerülik az mtt-t. Igaz kisebb a fejlesztési keret is, de ez az egyetlen szerencséje az mtt-nek. Ha valaki megdobott volna 56 millával, már kész lenne az 51-es és 4 közötti mtt terület jelentős része, benne Monorral....
Csakhát nem mi kaptunk 3,2 milliárdott hálózatfejlesztésre.....
www.kevenet.hu

#1154 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 13:05

Én néztem a hétvégi kábeltv-s műsort, ott azt mondta a csóka, hogy nem akartak egy lépcsőben emelni, először emeltek egyet, megnézték hogyan bírja a háló és mivel szerintük tök jól bírta, így meg is lépik a mostani emelést.
Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#1155 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:19

Srácok! Tegyük fel, hogy a Matáv szeretné bekebelezni a 29-es körzetet (de ugy teljesen). Azonban van egy kis problem, miszerint a upc-be botlott. 

Megteheti e a Matáv, hogy ő is kiépíti a hálózatot, szal az mtt-s oszlopok mellé betesz még1-et (már láttam máshol is ilyet)???!!  :think:

Miért lenne hasznos a Matávnak:

A 29-es körzet elég jó földrajzi hely! Jó vonzáskörzet stb... Sok előfizetővel!!
Matáv célja szvsz szerint, hogy MO. monopolium joga legyen (igaz erről anno lemondott), szal kisebb legyen a verseny. A 29-es körzettel 1 pofont adna a upc-nek! A kiépítés költsége nem hiszem, hogy olyan nagy anyagi költséget jelenthet számára....

sztem ha ez lehetséges, előbb-utóbb történni fog egy hasonló eset.  :o

HuNReal

#1156 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:26

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:19

Megteheti e a Matáv, hogy ő is kiépíti a hálózatot, szal az mtt-s oszlopok mellé betesz még1-et (már láttam máshol is ilyet)???!!  :think:

Háááát, nem vagyok nagy szakértő, de legjobb tudomásom szerint egy oszlopot letenni nem csak annyi, hogy odamegyek, beszúrom a földbe, azt' rádobom a kábelt :)
Engedélyt kell rá kérni rá földhivataltól, annyakínyjától'... és biztos vagyok benne, hogy az MTT még itt is keresztbe tudna tenni  :cool:
Szóval szvsz még sokáig nem lesz a házunk előtt Matávos oszlop :D

#1157 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:27

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 13:19

Srácok! Tegyük fel, hogy a Matáv szeretné bekebelezni a 29-es körzetet (de ugy teljesen). Azonban van egy kis problem, miszerint a upc-be botlott. 

Miért lenne hasznos a Matávnak:

A 29-es körzet elég jó földrajzi hely! Jó vonzáskörzet stb... Sok előfizetővel!!
Matáv célja szvsz szerint, hogy MO. monopolium joga legyen (igaz erről anno lemondott), szal kisebb legyen a verseny. A 29-es körzettel 1 pofont adna a upc-nek! A kiépítés költsége nem hiszem, hogy olyan nagy anyagi költséget jelenthet számára....

sztem ha ez lehetséges, előbb-utóbb történni fog egy hasonló eset.  :o

HuNReal

A Matáv elsőrosrban azokat a körzeteket adt ki koncesszióba annó, ahol középtávon sem látott fantáziát, az infrastruktúra kiépítése (az elsőé,nem a másodiké!) nem jelentett olyan gyorsan mehtérülő befektetést, mint máshol.
Miért menne most ezekre a khm. gyengébb helyekre vissza? Nem, nem fog.
A hálózat drágább része nme a póznákon van (jelzme nálunk az olcsóbb része is a földben van már).
Mind1, csak leírtam.
www.kevenet.hu

#1158 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:37

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 12:05

Én néztem a hétvégi kábeltv-s műsort, ott azt mondta a csóka, hogy nem akartak egy lépcsőben emelni, először emeltek egyet, megnézték hogyan bírja a háló és mivel szerintük tök jól bírta, így meg is lépik a mostani emelést.

MÉg, hogy bírta.... persze-persze...  :mad:  :mad:  :mad:

Azért volt p2p, ping, kapcsolat bontás gondok.... :reklamacio:

Sztem ezt azért csinálja, mert TUDJA, hogy a jövőben már nem játszhatja el mint anno... SZVSZ a matáv&tele2 kicsit beijesztette. Amióta ez a 2 szolgáltató megjelent (tud róla) azóta csinál valamit az mtt...

Mint írtam a mtt-nek semmi, de semmi kötelessége nem volt, hogy a sávszélt újból emelje, csak gondoljatok bele!!!!! mIT ÉRDEKLI, hogy pista bácsi Vasadon nyafog, hogy jaj pesten milyen olcsó a dsl.. Másfelé ugyse tud fordulni !! Monopol helyzet !!

Persze valaki most biztos azt mondja, hogy ott az alternatív rádiós net.... Volt is rá kezdeményezés, jó sok, de valahogy az összes "csődbe fulladt"!
A rádiós net: drága!, időjárásfüggő!!!!!, korlátozott!!!!, valamint marketing igencsak elmaradott!! (A tv-ben orrba-szájba az ADSL hírdetések mennek, szal aki nem tudja mi az internet, az biztos, hogy a dsl választja)

HuNReal

#1159 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:53

Savszelt azt emelnek, de rovid idon belul ugyis csak letoltesi korlatos csomagok lesznek. A teljes netforgalom iszonyatnagy szazaleka p2p forgalom mar sztem, es mindenkepp nagyobb, mint amit az ISP kiszolgalni kivannak :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1160 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 15:05

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:19

Tegyük fel, hogy a Matáv szeretné bekebelezni a 29-es körzetet (de ugy teljesen).

Erre hiaba varsz... a monortel is tudna annyiert (vagy akar olcsobban is) adni mint a matav. Ha bejonne, levinnek az arakat a matav szintjere... es a matav bukna a beruhazast. A radios netnek sincs nagy jovoje, mert az mtt merlegel es alkalmazkodik a helyzethez... savszelt emel, uj csomagot vezet be. Arat nem fog csokkenteni, inkabb tobbet ad... pont annyival lesz dragabb, mint amennyivel megbizhatobb a kabel a mikronal... jo, hogy probalkoznak a mikrosok de nem sok eselyuk van. 

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.