Idézet: Samott - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 14:05
A rádiós net: drága!, időjárásfüggő!!!!!, korlátozott!!!!, valamint marketing igencsak elmaradott!! (A tv-ben orrba-szájba az ADSL hírdetések mennek, szal aki nem tudja mi az internet, az biztos, hogy a dsl választja)
HuNReal
...
A radios netnek sincs nagy jovoje, mert az mtt merlegel es alkalmazkodik a helyzethez... savszelt emel, uj csomagot vezet be. Arat nem fog csokkenteni, inkabb tobbet ad... pont annyival lesz dragabb, mint amennyivel megbizhatobb a kabel a mikronal... jo, hogy probalkoznak a mikrosok de nem sok eselyuk van.
Samott
Mindkettőtökkel vitatkoznék. A rádiós net nem feltétlen drága (5.9k/hó br), nem feltételen időjárásfüggő (elég sűrűn letett, nem túlterhelt ap), és nem korlátozott. A p2p miatt a korlátok elkerülhetetlenek. Ez nem titok, már sokat beszéltünk róla.
Amit aláírok az a marketing hiánya. Megmnodom őszintén mi legritkább esetben hirdetünk. tipikus a szórólap illetve plakát (A4). Ennél többet nem vagyok hajlandó tenni, inkább olcsóbban adom a netet. Az emberek egymásnak viszik a hírt. a jó hírnév nekem elég. A jelenlegi helyzetben nem is tudnánk többet kötni, mint amennyi rendelés van (30-40/hó), tehát nem fogok erőlködni hogy még sok-sok előfizető, azt fulladjak bele a hitlbe, meg a sebtében épített sz@r hálóba.
Viszont mi sokkal jobban tudunk alkalmazkodni az előfizetőkhöz, és kevésbé szabad elhenyagolni őket. Melyik szolgáltató ad 256k mellé 128 upload-ot? Még a 1024 mellé is képes 128k uploadot odaírni a multi. Vagy mikro van 1/1M településen belül egy mtt-nél? (na jó, nálunk sem fix, hogy marad, de dolgozunk rajta). Szvsz mindig lesz egy szegmens, ahol a mikró megmarad.
Sokan igénytelenül csinálják, mert tény ,hogy lolcsón össze lehet dobni vmit, ami működni látszik. De nekem pl. fontosabb az, hogy Apajon, a rendszer legvégén is 10-15 ös pingje legyen a usernek az index.hu-ra. És ezért nem kellett 1000szer felhívnia.
A másik oldala a dolognak, hogy a "mikrósok" sokmindenre rászorítják a nagyokat. Ahogy írtam a matáv később lesz mtt területen mint a kicsik, és bizony sokat el fognak halászni a nagyok orra elől.

Súgó
A téma zárva.