HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#1351 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 01. 17:20

szerintem 768. :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1352 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 17:35

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 17:20

szerintem 768. :)

Kb. :)

#1353 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 06:40

Szervusztok !

Sávszélemelés ? Nálunk ? Megint ?
:nevet2: :bolond:
Ugyan,ne poénkodjunk már !
Nem is oly rég "dupláztak",igaz természetesen két lépcsőben. Örüljünk,hogy egyáltalán a névleges sávszél megvan úgy fel mint le,normálisnak mondható pinggel.
Jut eszembe : nálatok is elzárták a bitcsapot (ha jól emlékszem) péntek délután úgy 6 óra körül ? Vagy csak velünk,péteriekkel játszadoztak ? Mondjuk ahogy haver ideszólt megkérdezni nálam sincs-e net (persze hogy nem,szegény DC is teljesen rezzenéstelen volt),rácsörögtem a monori kisasszonyokra. Aszondja a csaj : "Óh,igen,igen,tudjuk,hogy nem ment az ADSL,de a kollégák már meg is csinálták,nézze meg uram most !" Ahh,mondom akkor egy pillanat,ne tessék letenni a telefont,már nézem is ! Persze,hogy nem lehetett felcsatlakozni. "Felhasználónév és jelszó ellenőrzése" - tehát úgy vélem Péteri és Monor közt rendben voltak a dolgok. Aztán,hogy megelőzzem a csaj következő szavait,modemrestart. Természetesen nem oldotta meg a problémát. Csak ezután hagytam,hogy a telefont letegye a kis kezitcsókolom.
Nem voltam túl boldog.
Ám szerencséjük,hogy még mielőtt el kellett indulnom éjszakába rendbe rakták a rendsz@rt,ismét csuroghatott az anyag DC-n.

Apropó : Ti,akik szintén DC-ztek Nyomorneten keresztül ! Ti sem tudjátok aktív módban előadni a dolgot ? Vagy csak engem illetnek ezzel a kitüntető figyelmességgel ? Bárhogy konfigolok is a programban,nem hajlandó még fájllistákat sem húzni,bármely aktív módozati beállítással is próbálkozom ! Régen szimplán csak bejelöltem hogy aktív,és üresen hagyott mezőkkel tökéletesen működött,ahogy az elő vagyon írva. Viszont (nem is tudom már pontosan) olyan 2 hónapja csak passzívban tudok manőverezni. :grrr:  :banghead:  !
Csak velem szórakoznak (24/24 megy a DC,mee a géjp azé van,hogy dóugozzon ugyebár :)  ) vagy mást is szívatnak ezzel ezek a gennyek ? (Mondjuk megértem,hogy korlátozni próbálják az általam és más "hardcore-downloader"ek ( :boa: ) általgenerált forgalmat,de ez akkor is aljas dolog szó nélkül !)

Üdv : Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1354 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:13

nálam simán megy a dc aktív módban. mondjuk én csak akkor megyek fel ha kell valami.

#1355 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 10:53

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 7:40

Sávszélemelés ? Nálunk ? Megint ?
:nevet2:   :bolond:
Ugyan,ne poénkodjunk már !
Nem is oly rég "dupláztak",igaz természetesen két lépcsőben. Örüljünk,hogy egyáltalán a névleges sávszél megvan úgy fel mint le,normálisnak mondható pinggel.

Jajjj, hétvégén láttam az öt perc távközlést, megvan a monortel 5000. adsl ügyfele. Ennek kapcsán a szerencsés nyertes (egy enyhén reklámszagú ;)) riportban bálványozta az adsl-t. Majd érkezett a monortel-vezér, hogy ők a piac többi szereplőjéhez hasonlóan sávszélességet emeltek és lépést tartottak velük. Kár, hogy ez a kijelentés csak most péntekig érvényes :) (lásd még matáv khmm.., magyar telekom újabb sávszélemelése)

Szerkesztette: Monortel te DRÁGA 2005. 05. 02. 10:53 -kor

Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#1356 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:42

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 16:31

Na, nálunk is lesz sávszélemelés, mint a matávnál? Szerintetek mennyi lesz a 768-ból? 1Mbit, vagy másfél? Szerintem minimum másfél! :D :D

Na ne viccelj :D
A MonorTel most 2 évre kijótékonykodta magát ezzel a 2 lépcsős duplázással :)
Sztem majd csak akkor emelnek legközelebb, amikor már Matáv körzetben mindenki 3-6 megabiten fogja nyomni... na akkor leszünk mi másfelesek :D

(Mellesleg péntek este nálam se ment a net úgy fél óráig, betelcsiztem, aztán pár perc múlva már jó volt.)

#1357 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 22:19

Nálam gyerekek olyan problémák, hogy fent voltam a neten, de kb. 0,005 k-val hozta be az oldalakat. Egyik pillanatban szupergyors, másikban csiga... :think:
Ehhez hozzájött az is, hogy pl asszem tegnap egy csomó oldalt nem tudtam megnézni. Valamelyik bejött, valamelyik nem... :eek:

#1358 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 22:21

A sávszélről annyit, hogy akkor lesz itt valami is, ha lép a UPC, de akkor is kb. az ő lépése után néhány hónappal!

#1359 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 03. 18:56

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 22:21

A sávszélről annyit, hogy akkor lesz itt valami is, ha lép a UPC, de akkor is kb. az ő lépése után néhány hónappal!

Mondom én, másfél megabit ... Kép

#1360 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:51

hát valószínűleg akkor nem egy megabitre emelnek, 768 után az már nem lenne akkora ugrás... a kérdés inkább csak az, hogy MIKOR.

#1361 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 20:03

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 19:51

hát valószínűleg akkor nem egy megabitre emelnek, 768 után az már nem lenne akkora ugrás... a kérdés inkább csak az, hogy MIKOR.

1.5-2 év, elhiheted :D
Talán ennyi idő alatt utolérjük Európát ADSL tekintetében (vagy nem :) )

#1362 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 21:49

Szvsz ha ebben az évben a monortel emel pl. ősz tájéka (szeptemberben) akkor 1 megabitre tudnék gondolni. ha 1,5 kapunk CSODA történt!!  :D

HuNReal

#1363 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 13:01

bár végülis az egy megára emelés azért valószínűbb, mert akkor nem is nagy lépés, és mégiscsak elmondhatják magukról, hogy emeltek... 

#1364 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 13:13

Álmodozzatok csak :p :D
Mint mondtam, én MonorNet tekintetében igen pesszimiska állásponton vagyok: sztem idén már biztosan nem nyúlnak a központban a Beállítások panelhez. Talán jövőre... vagy akkor se :rolleyes:

#1365 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 15:18

"A Matáv ma hivatalosan is megerősítette az ADSL szolgáltatás sebességének növeléséről szóló korábbi értesüléseket. A távközlési szolgáltató (...) május másodikától területén díjtalanul növeli az ADSL-hozzáférések maximális letöltési sebességét." - írta tegnap az IT.news. Mindez azt jelenti, hogy változatlan havi díjak mellett, az 512, az 1024 és az 1536 kbit/s-os csomagok 1024, 2048 és 3072 kbit/s-osra változnak.

Legutóbb novemberben duplázta meg az ADSL-kapcsolatok sávszélességét a Matáv, ezzel hasonló lépésre kényszerítve a UPC-t és az Invitelt. Az Invitel szintén emelni fog a Matávval közös területeken, a UPC viszont nem tervez a novemberihez hasonló emelést.

A sávszélesség mostani emelésében valószínűleg a márkanév váltás is közrejátszott, így a jövőben ne számítsunk hasonlóan gyors ütemű duplázásra.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

A chello eddig is gyorsabb volt

A UPC pedig úgy véli: jelenleg nincs lépéskényszerben, sokkal inkább a Axelerónak volt ledolgoznivalója, hogy felzárkózzon a chello sebességéhez és ár-érték arányához – érvel lapunknak Szűcs László, a szolgáltató média- és sajtókapcsolati igazgatója. A chello ugyanis azonos áron már eddig is kétszer akkora maximális sávszélességet biztosított, mint az Axelero. Ráadásul – mondja Szűcs – a feltöltési sebesség is jóval több, 512 kbit/sec a UPC-szolgáltatás esetében, ennek pedig ma, amikor a felhasználók által küldött fájlok mérete az új technológiák terjedésével rohamosan növekszik, egyre nagyobb jelentősége lesz.

A szóvivő hozzátette ugyanakkor, hogy mivel UPC arra törekszik, hogy azonos árkategóriában továbbra is mindig ő nyújtsa a leggyorsabb, legmagasabb értékű internetkapcsolatot, az előfizetői igények és a piaci környezet változásait követve szükség esetén készek bármikor módosítani szolgáltatásaik jellemzőin.

HuNReal

#1366 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:18

a UPC ne csak a chellot ajnározza, ha már nagyon barátkoznak az MTT-vel, akkor itt is olyan szolgáltatást adjanak, mint amilyen ott van.
És itt még mindig az ár/érték arányra gondolok...

#1367 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 18:50

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 17:18

a UPC ne csak a chellot ajnározza, ha már nagyon barátkoznak az MTT-vel, akkor itt is olyan szolgáltatást adjanak, mint amilyen ott van.
És itt még mindig az ár/érték arányra gondolok...

Mi sose leszünk olyan helyzetben, mint a Csellósok. Gondolom észrevetted, hogy itt nincs konkurencia, így a UPC nem kényszerül rá, hogy különféle "harci taktikákat" vessen be a felhasználók megszerzéséhez. MTT-s körzetben választhatsz: vagy MTT ADSL-t kérsz, vagy semmit.
A UPC meg majd hülye lenne levágni az aranytojást tojó tyúkot - annyit kérhetnek a szolgáltatásért, amennyit nem szégyellnek.
Ott, ahol M.Telekom is van, egy kicsit jobban rá vannak kényszerülve az emelgetésre/árcsökkentésre, hogy magukhoz édesgessék a júzereket. Szal' a csellósoknak még tuti, hogy fognak emelni az idén, na de nekünk......

#1368 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 21:23

ettől tartok én is :(

#1369 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 09. 10:22

FRISSÍTÉS

A Magyar Telekom -ex Matáv- újabb sávszélesség-bővítése újabb összehasonlító-táblázat után kiáltott ;). Ezt, valamint azt, hogy a Monortel egyelőre nem tervezi az újabb bővítést találhatjátok a ma kirakott anyagban.

Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel

#1370 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 12:08

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 10:22

(...) valamint azt, hogy a Monortel egyelőre nem tervezi az újabb bővítést (...)

Annyira utálom, hogy mindig igazam van :D

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.