HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   samura 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 22. 16:51

Idézet: dlt - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 17:18

Sziasztok!

Szerintetek mi lehet a gáz? Tegnap óta olyat csinál az internet, hogy egyszercsak ledob és a modemen elkezd villogni a showtime... Ma jöttek a netesek és kicserélték a modemet egy ilyen fehér kis ufo-ra, de sajnos ezzel a modemmel is előfordult ugyanez a hiba... Egyébként használja valaki még rajtam kívül ezt a modemet? Az van a tetején, hogy ADSL Router és 4 kis zöld lámpa villog alatta. Valahogy az az érzésem, hogy nem volt feltétlenül jó ez a csere.

Helló!
Nekem is ilyen modemet hoztak, 1 hétig birta, jött a service, kicserélte a "régi" fekete modemre, azóta jó.

#1342 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 10:34

A nyomtatot begyujtotte mindenki? Mivel mas lehetoseg nem leven lemondani ugyse fogjuk, alairtunk meg egy evet... es kaptunk egy potya nyomtatot. :)

Szerk: azt mondtak a csaladnak, hogy hibaztak a dolog meghirdetesekor: ok igazabol csak az uj bekotesekre gondoltak, de mivel hibas volt a kiiras rank (akinek mar letelt a ket ev rabsag) is ervenyes...

Samott

Szerkesztette: Samott 2005. 04. 24. 10:36 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1343 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 10:44

hát én még csak most vagyok cirka 1 éve bekötve, szóval messze vagyok a hosszabbítgatástól...
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#1344 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 24. 18:37

Idézet: Samott - Dátum: 2005. ápr. 24., vasárnap - 11:34

Szerk: azt mondtak a csaladnak, hogy hibaztak a dolog meghirdetesekor: ok igazabol csak az uj bekotesekre gondoltak, de mivel hibas volt a kiiras rank (akinek mar letelt a ket ev rabsag) is ervenyes...

Erdekes. Azzal is hibaztak, hogy elfelejtettek odairni, hogy az adsl light-ra az akcio nem vonatkozik. "Meglepo" modon ennek elismereset nem kezeltek ilyen rugalmasan...  :think:
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1345 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 16:45

Idézet: szuvi - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 18:31

Hali,

tudja valaki, hogy ezt a Monorneter ADSL Modem/routert, amiben ez a cx 82310 es tipusjelzesu eszkozt lehet-e konfiguralni, ha igen hogyan?
Mi a default IP-je?
A dobozan ir mindenfele lehetoseget, hogy firewall meg ilyenek, de persze semmi tipusjelzes, semmi kezikonyv semmi CD.

Koszi az infot

Ugyanezt szerettem volna én is kérdezni.
Ráadásul azt is, hogy ha DC-t szeretne az ember használni ilyen modem/routerrel akkor hogyan lehet beállítani ezen az aktív módot? (ezzel a kérdéssel mondjuk még átmegyek a DC-s topicba is)

#1346 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 20:45

Idézet: mexel - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 16:45

Ugyanezt szerettem volna én is kérdezni.
Ráadásul azt is, hogy ha DC-t szeretne az ember használni ilyen modem/routerrel akkor hogyan lehet beállítani ezen az aktív módot? (ezzel a kérdéssel mondjuk még átmegyek a DC-s topicba is)

DC-nél az aktív módot nem a modemben, hanem a program beállításainál kell állítani (a kapott IP cím). Ha routerrel osztod a netet, akkor kell port forwardot csinálni a routerben, ha aktív módban akarsz DC-zni.

#1347 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 21:10

Idézet: Kenderice - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 21:45

DC-nél az aktív módot nem a modemben, hanem a program beállításainál kell állítani (a kapott IP cím). Ha routerrel osztod a netet, akkor kell port forwardot csinálni a routerben, ha aktív módban akarsz DC-zni.

Idáig rendben is lenne, én chellos vagyok és már régóta DC-zek. Azzal van a bibi, hogy hiába állítom be bármelyik IP-t, nem müxik, csak passzívban. Valószínűleg be kellene állítani a routert, de nem adtak hozzá semmit, típus pedig nincs ráírva a készülékre.

#1348 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 16:10

Idézet: mexel - Dátum: 2005. ápr. 25., hétfő - 21:10

Idáig rendben is lenne, én chellos vagyok és már régóta DC-zek. Azzal van a bibi, hogy hiába állítom be bármelyik IP-t, nem müxik, csak passzívban. Valószínűleg be kellene állítani a routert, de nem adtak hozzá semmit, típus pedig nincs ráírva a készülékre.

A routerek IP-je a legtöbb esetben: 192.168.1.1

#1349 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 26. 20:11

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 17:10

A routerek IP-je a legtöbb esetben: 192.168.1.1

Köszi, már próbáltam de vmiért nem jött be semmi. :(  Le tudják tiltani a hozzáférést?

Egyébként ez már a második készülék mert az első 1 nap alatt meghalt.

#1350 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 16:31

Na, nálunk is lesz sávszélemelés, mint a matávnál? Szerintetek mennyi lesz a 768-ból? 1Mbit, vagy másfél? Szerintem minimum másfél! :D :D

#1351 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 17:20

szerintem 768. :)

#1352 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 01. 17:35

Idézet: HavocS - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 17:20

szerintem 768. :)

Kb. :)

#1353 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 06:40

Szervusztok !

Sávszélemelés ? Nálunk ? Megint ?
:nevet2: :bolond:
Ugyan,ne poénkodjunk már !
Nem is oly rég "dupláztak",igaz természetesen két lépcsőben. Örüljünk,hogy egyáltalán a névleges sávszél megvan úgy fel mint le,normálisnak mondható pinggel.
Jut eszembe : nálatok is elzárták a bitcsapot (ha jól emlékszem) péntek délután úgy 6 óra körül ? Vagy csak velünk,péteriekkel játszadoztak ? Mondjuk ahogy haver ideszólt megkérdezni nálam sincs-e net (persze hogy nem,szegény DC is teljesen rezzenéstelen volt),rácsörögtem a monori kisasszonyokra. Aszondja a csaj : "Óh,igen,igen,tudjuk,hogy nem ment az ADSL,de a kollégák már meg is csinálták,nézze meg uram most !" Ahh,mondom akkor egy pillanat,ne tessék letenni a telefont,már nézem is ! Persze,hogy nem lehetett felcsatlakozni. "Felhasználónév és jelszó ellenőrzése" - tehát úgy vélem Péteri és Monor közt rendben voltak a dolgok. Aztán,hogy megelőzzem a csaj következő szavait,modemrestart. Természetesen nem oldotta meg a problémát. Csak ezután hagytam,hogy a telefont letegye a kis kezitcsókolom.
Nem voltam túl boldog.
Ám szerencséjük,hogy még mielőtt el kellett indulnom éjszakába rendbe rakták a rendsz@rt,ismét csuroghatott az anyag DC-n.

Apropó : Ti,akik szintén DC-ztek Nyomorneten keresztül ! Ti sem tudjátok aktív módban előadni a dolgot ? Vagy csak engem illetnek ezzel a kitüntető figyelmességgel ? Bárhogy konfigolok is a programban,nem hajlandó még fájllistákat sem húzni,bármely aktív módozati beállítással is próbálkozom ! Régen szimplán csak bejelöltem hogy aktív,és üresen hagyott mezőkkel tökéletesen működött,ahogy az elő vagyon írva. Viszont (nem is tudom már pontosan) olyan 2 hónapja csak passzívban tudok manőverezni. :grrr:  :banghead:  !
Csak velem szórakoznak (24/24 megy a DC,mee a géjp azé van,hogy dóugozzon ugyebár :)  ) vagy mást is szívatnak ezzel ezek a gennyek ? (Mondjuk megértem,hogy korlátozni próbálják az általam és más "hardcore-downloader"ek ( :boa: ) általgenerált forgalmat,de ez akkor is aljas dolog szó nélkül !)

Üdv : Zso.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#1354 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 09:13

nálam simán megy a dc aktív módban. mondjuk én csak akkor megyek fel ha kell valami.

#1355 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 02. 10:53

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 7:40

Sávszélemelés ? Nálunk ? Megint ?
:nevet2:   :bolond:
Ugyan,ne poénkodjunk már !
Nem is oly rég "dupláztak",igaz természetesen két lépcsőben. Örüljünk,hogy egyáltalán a névleges sávszél megvan úgy fel mint le,normálisnak mondható pinggel.

Jajjj, hétvégén láttam az öt perc távközlést, megvan a monortel 5000. adsl ügyfele. Ennek kapcsán a szerencsés nyertes (egy enyhén reklámszagú ;)) riportban bálványozta az adsl-t. Majd érkezett a monortel-vezér, hogy ők a piac többi szereplőjéhez hasonlóan sávszélességet emeltek és lépést tartottak velük. Kár, hogy ez a kijelentés csak most péntekig érvényes :) (lásd még matáv khmm.., magyar telekom újabb sávszélemelése)

Szerkesztette: Monortel te DRÁGA 2005. 05. 02. 10:53 -kor

Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#1356 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 12:42

Idézet: -=G.I.JOE=- - Dátum: 2005. máj. 1., vasárnap - 16:31

Na, nálunk is lesz sávszélemelés, mint a matávnál? Szerintetek mennyi lesz a 768-ból? 1Mbit, vagy másfél? Szerintem minimum másfél! :D :D

Na ne viccelj :D
A MonorTel most 2 évre kijótékonykodta magát ezzel a 2 lépcsős duplázással :)
Sztem majd csak akkor emelnek legközelebb, amikor már Matáv körzetben mindenki 3-6 megabiten fogja nyomni... na akkor leszünk mi másfelesek :D

(Mellesleg péntek este nálam se ment a net úgy fél óráig, betelcsiztem, aztán pár perc múlva már jó volt.)

#1357 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 22:19

Nálam gyerekek olyan problémák, hogy fent voltam a neten, de kb. 0,005 k-val hozta be az oldalakat. Egyik pillanatban szupergyors, másikban csiga... :think:
Ehhez hozzájött az is, hogy pl asszem tegnap egy csomó oldalt nem tudtam megnézni. Valamelyik bejött, valamelyik nem... :eek:

#1358 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 02. 22:21

A sávszélről annyit, hogy akkor lesz itt valami is, ha lép a UPC, de akkor is kb. az ő lépése után néhány hónappal!

#1359 Felhasználó inaktív   -=G.I.JOE=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 03. 18:56

Idézet: HuNReal - Dátum: 2005. máj. 2., hétfő - 22:21

A sávszélről annyit, hogy akkor lesz itt valami is, ha lép a UPC, de akkor is kb. az ő lépése után néhány hónappal!

Mondom én, másfél megabit ... Kép

#1360 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 03. 19:51

hát valószínűleg akkor nem egy megabitre emelnek, 768 után az már nem lenne akkora ugrás... a kérdés inkább csak az, hogy MIKOR.

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.