HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   Tomik@ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 05. 03:25

Állítólag jön a T-online üllőre.Mit tudtok erről?

#2222 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 07:26

Idézet: Tomik@ - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 2:25

Állítólag jön a T-online üllőre.Mit tudtok erről?

Elméletileg az egész 29-es körzetben elérhető a T-Online április 4-től. Nem tudom, miért nem hírdetik...

#2223 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 12:01

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. ápr. 29., szombat - 21:51

dlink 604-es routert használ vki közületek? Havernál napközben megy, este/éjjel/hajnalban ált. elveszíti a fonalat a router és nincs net, kikapcs-bekapcs párszor, kis setup variálás és megint megy. Mitől lehet ez? Állítólag reggelelente - v éjjel vmikor - változtatnak ip-t és lehet h ez a baj?

Nekem egy D-Link DI-624+ -os router van (igaz, csak pár napja) és az is non-stop eldobálja a kapcsolatot éjszaka. Múlt éjjel 20 oldalas log-ot "gyártott" és végig csak az volt benne, hogy "connected... disconnected... connected". Át is állítottam always connected-ről connect on demand-ra (vagyis csak akkor konnektel, ha szükség van rá), ne kínlódjon fölöslegesen egész éjjel.

#2224 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 19:58

És így már jó? Működik rendesen, folyamatosan akár több napig is?
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#2225 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 05. 23:22

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 20:58

És így már jó? Működik rendesen, folyamatosan akár több napig is?

Pont ez az, hogy nem :) A mostani beállítás szerint csak akkor csatlakozik fel a netre, ha valamelyik gépről (2 van rajta) kérés érkezik. Ha nincs adatforgalom, fél óra elteltével bontja a kapcsolatot.

#2226 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:02

Off:

Tovább csökkennek a vezetékes összekapcsolási díjak

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának határozata szerint esetenként 10-50 százalékkal csökkennek négy jelentős piaci erejű vezetékes szolgáltató referencia összekapcsolási díjai.
A díjak jelentős csökkentésével a szolgáltatók kedvezőbb ajánlatokkal jelenhetnek meg a piacon, közölte az NHH pénteken. A referencia összekapcsolási ajánlatok (RIO) jelentik a távközlési piacon működő szolgáltatók közötti nagykereskedelmi szerződések alapját. A szolgáltatók RIO-iban szereplő forgalmi és ma már a verseny szempontjából még fontosabb egyszeri díjak jelentős csökkentésével a vezetékes piacon tovább erősödhet a verseny, mondta Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke.
Az NHH stratégiai céljainak megfelelően, az összekapcsolási díjak további csökkentésével mérséklődhetnek a szolgáltatások árai közötti indokolatlan különbségek, és újabb lendületet kaphat Magyarországon a számhordozás és a közvetítőválasztás elterjedése.
Az NHH Tanácsának legfrissebb határozatai szerint a Magyar Telekom esetében a helyi hívásvégződtetési díjak átlaga 11 százalékkal, 1,47 forint/percre csökken. A Monortel díjai 26 százalékkal, átlagosan 2,25 Ft/percre, az Emitel tarifái 11 százalékkal, átlagosan 2,45 Ft/percre, az Invitel díjai pedig 20 százalékkal, átlagosan 2,31 Ft/percre csökkenek – és így mérséklődhet a legnagyobb szolgáltató, illetve a kisebbek által alkalmazott tarifák közötti indokolatlan különbség is.

HuNReal

#2227 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 13:51

A mobilról is volt anno egy hasonló hír jó féléve, ott is beígértek hasonló csökkenést. Nos én azóta sem vettem észre a mobil végződtetési díjak csökkenése - ami után úgy emléxem talán a Tíonlányt meg is akarták büntetni - miatt akármennyit is változott volna a díj vezetékes-mobil irányba. Legalábbis Tí vezetékesről továbbra is az elég irreális 75Ft/perc van hosszú évek óta.

#2228 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 12. 15:06

Idézet: shabba - Dátum: 2006. máj. 12., péntek - 12:51

A mobilról is volt anno egy hasonló hír jó féléve, ott is beígértek hasonló csökkenést. Nos én azóta sem vettem észre a mobil végződtetési díjak csökkenése - ami után úgy emléxem talán a Tíonlányt meg is akarták büntetni - miatt akármennyit is változott volna a díj vezetékes-mobil irányba. Legalábbis Tí vezetékesről továbbra is az elég irreális 75Ft/perc van hosszú évek óta.

Na igen, erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Majd meglátjuk, hogy ebből a 4 szereplőből hány tartja be.. :rolleyes:

HuNReal

#2229 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 05:14

Egyik sem, mert sokkal nagyobb hasznot hoz nekik a magasabb kapcsolási díjak+esetleges büntetések, mint az hogy lejjebb vigyék ezt az összeget. Tudom, mert én is olyan cégnél vagyok kénytelen melózni, ahol a munkaidő beosztása a jelenlegi törvények szerint a szabályokba ütközik. A nagyobb nyereség miatt inkább évente rendszeresen fizetik a büntit emiat. Hja, és immáron tizenéve...
Szóval a pénz beszél. És nem a "tisztelt" előfizető.
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#2230 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 09:34

Hi All!

Mivel Monorierdőn (Monor mellett, ki gonolná mi?:)) lakom, ezért sok alternatívám nincs...
Dunaweb... hát erről sokat hallottam, sok rosszat...
Monortel ADSL

ADSL Light csomagban van forgalmi korlátozás?

Anno (ápr. elején) olvastam vmi olyasmit, hogy T-Online-os ADSL szolgáltatásokat is igénybe lehetne venni Monortel területen... ebből mi valósult meg, v. van rá esély, hogy a közeli jövőben meg is valósítják ezt?

thnx

#2231 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 10:29

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 8:34

Hi All!

Mivel Monorierdőn (Monor mellett, ki gonolná mi?:)) lakom, ezért sok alternatívám nincs...
Dunaweb... hát erről sokat hallottam, sok rosszat...
Monortel ADSL

ADSL Light csomagban van forgalmi korlátozás?

Anno (ápr. elején) olvastam vmi olyasmit, hogy T-Online-os ADSL szolgáltatásokat is igénybe lehetne venni Monortel területen... ebből mi valósult meg, v. van rá esély, hogy a közeli jövőben meg is valósítják ezt?

thnx

Na igen van T áprilistól a 29-es körzetben, bár még egy embert sem tudok aki igénybe vette volna. Az a érdekesség, hogy semmi reklám nincs... :rolleyes:
Ha jól tudom, semmi korlátozás nincs light-ban, de ha valaki tudja az erősítse meg.

HuNReal

#2232 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 10:48

Ez is monortel, es meg nem volt szo rola: Junius elsejetol van SportKlub a Csaladi csomagban (tehat set top box kell hozza) illetve a Rai Uno atkerul a Bovitett csomagba a TVE helyere.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2233 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 11:09

Idézet: HuNReal - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 10:29

Na igen van T áprilistól a 29-es körzetben, bár még egy embert sem tudok aki igénybe vette volna. Az a érdekesség, hogy semmi reklám nincs... :rolleyes:
Ha jól tudom, semmi korlátozás nincs light-ban, de ha valaki tudja az erősítse meg.

HuNReal

A 29-es körzet... mint vmi Amcsi filmben... :D

Próbáltam felvenni a kapcsolatot e-mailben a T-Com-mal, de eleddig nem méltattak válaszra.

Egyébként ha T-s ADSL-re fizetnék elő, akkor a telefon-vonal havidíját (nethez is kell ugyebár) kienk kellene tejelnem? Monortel v T-Com?

...illetve, mivel nálunk nincs vezetékes telefonvonal kiépítve, akkor az kit terhelne? A T-Comnál elvileg 2éves hűs.nyil. esetén ingyenes lenne. (tudom Monortel is ,de ez most már helyzet) Az valóban ingyenes lenne, v. mivel a 29-es Monorteles körzetben vagyok, fizetni kéne a Monortelnek?

egyébként T-Com-os Monortel területes netet nem találtam a weboldalukon.

#2234 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:36

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:09

Próbáltam felvenni a kapcsolatot e-mailben a T-Com-mal, de eleddig nem méltattak válaszra.

Egyébként ha T-s ADSL-re fizetnék elő, akkor a telefon-vonal havidíját (nethez is kell ugyebár) kienk kellene tejelnem? Monortel v T-Com?

...illetve, mivel nálunk nincs vezetékes telefonvonal kiépítve, akkor az kit terhelne? A T-Comnál elvileg 2éves hűs.nyil. esetén ingyenes lenne. (tudom Monortel is ,de ez most már helyzet) Az valóban ingyenes lenne, v. mivel a 29-es Monorteles körzetben vagyok, fizetni kéne a Monortelnek?

Hát, a kérdés jó. Szerintem T-Online szolgáltat és akkor netet nekik fizeted, a telefont meg Nyomorteléknek. Nem tudom, hogy a T-Com vonal+adsl (T-DSL) az ott nenne-e, hosz nem T-Comos  a terület és hurokátengedés ügyileg nem tudom hogy állnak egymással Monor és T-Com.

#2235 Felhasználó inaktív   Lewes 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:41

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 10:09

A telefonvonalat kiépítteted a Monortellel, az Internetet pedig a T-Online-al (a T-Com-nak ehhez semmi köze). A www.t-online.hu -n egyébként fent van az elérhető területek között a Monortel területe is...

#2236 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 12:54

Idézet: Lewes - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 12:41

A telefonvonalat kiépítteted a Monortellel, az Internetet pedig a T-Online-al (a T-Com-nak ehhez semmi köze). A www.t-online.hu -n egyébként fent van az elérhető területek között a Monortel területe is...

t-online-t akartam írni, kissé foglaomzavarban vagyok.

valóban ott van a Monortel, de arról semmi szó sem esik, hogy kinek fizessek a telefonvonal használatért.
habár józanparasztiésszel vsz. a Monortelnek.:)

Akkor így viszont a bekötés nem lesz ingyenes.... átgondolandó.

Mivel nem hirdetik, ezért vagyok kicsit bizonytalan, hogy valóban lehet-e így T-online-os ADSL-em Monorierdőn.

Na majd teszek még egy próbát.

köf a választ.

#2237 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:16

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:54

t-online-t akartam írni, kissé foglaomzavarban vagyok.

valóban ott van a Monortel, de arról semmi szó sem esik, hogy kinek fizessek a telefonvonal használatért.
habár józanparasztiésszel vsz. a Monortelnek.:)

Akkor így viszont a bekötés nem lesz ingyenes.... átgondolandó.

Mivel nem hirdetik, ezért vagyok kicsit bizonytalan, hogy valóban lehet-e így T-online-os ADSL-em Monorierdőn.

Na majd teszek még egy próbát.

köf a választ.

Amúgy a megoldás, ha mind T-onlinet mind Monortelt telefonon keresed meg, és nem e-mailben. Előadod, hogy pontosan mi érdekel, és elvileg megmondják, hogy milyen kedvezményeket hgy vehecc igénybe illetve hogy nem. ;)

#2238 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:37

Idézet: addictive - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:16

Amúgy a megoldás, ha mind T-onlinet mind Monortelt telefonon keresed meg, és nem e-mailben. Előadod, hogy pontosan mi érdekel, és elvileg megmondják, hogy milyen kedvezményeket hgy vehecc igénybe illetve hogy nem. ;)

okés.

Egyébként kicsit alaposabban megnéztem a T-Online weblapját (legutóbb 1 hónapja) és Monortel területen az alábbi csomagokat vehetem igénybe 1éves hűségny-zal:
- ADSL Család br. 9400
- ADSL Megasztár br.11900

Ha ezekhez még hozzáveszem a 960Ft-os netvonalat... hááát. Akkor inkább Monortelnél marad a Light-csomag (igaz csak 512K-s, de legalább netvonallal együtt br. 8500 (igaz 2évre)).

#2239 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:43

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 14:37

Ha ezekhez még hozzáveszem a 960Ft-os netvonalat...

Ezzel is lehet elofizetni adsl-re? Nem kell havi 2400-at kipengetni, ha nem kell amugy a telefon?

Szerk: az aszf szerint ilyesmi csak masodik vonalkent kotheto... kell hozza egy teljesaru elofizetes is.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 05. 23. 13:46 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2240 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 23. 13:54

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 13:43

Ezzel is lehet elofizetni adsl-re? Nem kell havi 2400-at kipengetni, ha nem kell amugy a telefon?

Szerk: az aszf szerint ilyesmi csak masodik vonalkent kotheto... kell hozza egy teljesaru elofizetes is.

Samott

én így értelmeztem a Monortel weboldalán leírtakat...

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.