HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 113
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#2281 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:39

Idézet: Monortel te DRÁGA - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 11:24

Áprilisban megszűnt a monopólium, új akciók a Monorteltől:
monorteltedraga.freeweb.hu

osztom desiderius véleményét...
A T-online 1 éves hűségnyilatkozat mellett havi br. 9600Ft-ot kér az ADSL csomagjáért...

bárcsak 6500Ft-ért lenne 2 évessel mint a monorteltedraga.freeweb.hu címen megadott... szerintem félreinformálták, v. minket :confused: ? de jó is lenne, ha minket :Đ

#2282 Felhasználó inaktív   Monortel te DRÁGA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 11:44

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 12:33

Hmmm... Én valahogy nem igazodom ki rajta... Tréoffline oldalán kicsit más árakat találtam...  :think:

A copypaste hatalma :) Bocsánat, javítottam...
Gazdasági VersenyHivatal vs. én vs. Monortel
http://monorteltedraga.freeweb.hu

#2283 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 19:16

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 11:39

Ping: az az általad küldött csomagra érkező válasz ideje. Ez normális ADSL-en 10-20 ms a www.bix.hu-ig. Ilyennel normálisan lehet netezni. Ha ez 100 felett van, az már szívás. A csomagvesztés meg az, hány kérésedre nem jön semmilyen válasz, magyarul nem ér el hozzád az adat. Dunawebes tapasztalataimból tudom, hogy 3% felett már meg lehet érezni, 9-10%-nál a net gyakorlatilag használhatatlan. Ilyenkor 10kB-os anyagot nem tudtam pl. feltölteni ftp-n.

Amúgy parancssorba írd be, hogy ping bix.hu, ott megtalálod az említett adatokat.

Ismétlem: lehet, hogy ott, ahol vagy, jobb a Dunaweb, de az ÁSzF-jük kriminális, sok velük a rossz tapasztalat. Egyik kedves ismerősöm szerint "kókler banda"... Ha neked ezek után havi 3k-ért megéri a kockázat, áldásom rá... :D  Én a világ minden kincséért nem mennék vissza hozzájuk, pedig nálunk is olcsóbb lenne a dunaweb jóval, mint a madzagos, de hát inkább a drágább, mint a nem működő olcsóbb.

Ps.: Mellesleg a vonal minőségén kívül egyéb problémáim is voltak, pl. publikus IP ellenére szintén dunawebes haver gépét nem lehetett elérni. stb, stb, stb.

Ps2: Nálam a ping anno jó esetben is 50-60 ms volt, csomagvesztés minimum 2%, pedig a jelerősség tökéletes volt, és szintén tökéletes rálátásom volt az AP-jukra.

A ping semmire sem jó rádiós kapcsolat tesztelésénél. Vannak pillanatok, amikor a rádiós kütyü egyszerűen visszautasítja a pingeléssel küldött csomagokat, mivel fontosabb dolga akadt. Kicsit olyan, mint a proci prioritás. Ha magasabb prioritású csomagokat észlel, tehát valamit forgalmaz, képes nem válaszolni a pingelés során megkapott csomagokra.
A 10% veszteség nem okozhat semmi problémát, hiszen minden 10. csomagot kell csak újra küldenie az AP-nak, tehát észre sem veheted. kb 20-30% között lesz gond. Ahol 20% fölötti az érték, de 40 alatti, ott már előfordul lassulás, de nem válik használhatatlanná. 50%-on eldöcög, de afölött már szar.
Ha 10% veszteséget mutatott a BIX pingelése, akkor valószínűleg nem a veszteség miatt volt szar a neted, hanem a limitálás miatt. A limitálás lényege, hogy azonos csomaggal rendelkező ügyfeleket összesoesol a szervergép, majd azok osztoznak a sávszélességen.
Tehát ha van 2 db 512-es ügyfél, akinél a garantált mondjuk 256, akkor az 512-ből neked 256 jut, és még annyi, amennyit a másik éppen nem használ.
Ha 2 DC-s összekrül, és mindketten nyomatják, akkor szívnak mindketten. Viszont, ha az egyik böngészik, akkor a másiknak jut a nagyobb sávszélesség.
Valszeg nálad a limitáló korlátozhatott vissza, vagy valaki visszább húzott.
Rádiós nettel pont annyi baj van, mint az ADSL-el.Elmúlt időszkaban láttam annyi hibás ADSL modemet, mint meghibásodott rádiós eszközt. Nálunk példul több a kimaradás a 2 nagy szolgáltatótól kapott bérelt vonalakon (optikai szálon kapjuk), mint a saját hálózatunkon belül, pedig azokon 99%-os rendelkezésre állásnak kell lennie. Ha kimarad, akkor mi is csak várunk, és számoljuk, hogy mikor lesz meg az egyszázalék, de az még sosem jött össze.
Nem ismerem a DW-t, de ha tényleg igaz, amit itt sokan leírnak (nem valószínű, mert már régen csődbe ment volna) akkor valamit nagyon szarul csinálnak.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2284 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 21:24

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 20:16

A 10% veszteség nem okozhat semmi problémát, hiszen minden 10. csomagot kell csak újra küldenie az AP-nak, tehát észre sem veheted.

Ez azért erős... Nem vagyok szakmabeli, de hidd el, már az 5%-ot megéreztem, 10 körül már használhatatlan volt.

#2285 Felhasználó inaktív   DuplaZso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 04:16

Szervusztok !

"A ping semmire sem jó rádiós kapcsolat tesztelésénél" - Igen, az ilyen elvont, levezethetetlen matematikai és fizikai jelenségek, hihetetlenül bonyolult dolgok valóban nem alkalmasak egy kapcsolat alapvető minőségének meghatározásához.

"Vannak pillanatok, amikor a rádiós kütyü egyszerűen visszautasítja a pingeléssel küldött csomagokat, mivel fontosabb dolga akadt" - Igen. Sőt, ha játszom épp neten, akkor ne is nagyon foglalkozzon az én kártyám által küldött csomagokkal az AP, úgyis csak mondjuk az uploadom cirka 10%-át használom ki épp. És ugyebár kit érdekel az a 10% ? Gyakorlatilag elfér hibaarányként. Sőt ! Szinte kívánatos.

"A 10% veszteség nem okozhat semmi problémát, hiszen minden 10. csomagot kell csak újra küldenie az AP-nak, tehát észre sem veheted" - Persze, hogy nem. Annak aki csak böngészik, valóban nem. Viszont ha például játszol, és pont az a csomag vész el, ami (tekintsünk példának okáért FPS-t) a megindulásodat vagy lövésedet tartalmazza, ha a gépednek újra kell küldenie a pozícionálási adatokat mondjuk 50-100 ms-ra visszamenőleg, akkor Te már holtan fekszel, mire a megkésett csomagok visszaigazolódnak. Valóban elhanyagolható szempont.

Jómagam is használtam már (és használok is) rádiós rendszert, és rádióamatőrként viszonylag tisztában vagyok a működési sajátosságaival is. Bár szerencsére netre nem ezen keresztül kellett csatlakoznom, de ismerem a buktatóit és senkinek sem ajánlom, aki böngészésen és _le_töltésen kívül másra is akarná használni a világhálót.

Non plus ultra : Aki WLAN-os, az (benne van ugyebár a rövidítésben is) helyi hálón keresztül kapcsolódik a netre. Ebből kifolyólag kapásból felejtős a DC aktív módban (nem is beszélve mondjuk egy mások által kiérdemelt jó kis IP-banról), FTP, webszerver és egyéb olyan dolgok, amik mondjuk ADSL-nél teljesen maguktól értetődő, külön konfigurálást nem igénylő velejárók. Kivétel persze, ha spanban vagy azokkal, akik portot forwardolhatnak számodra az AP-n. Ennek viszont az esélye a nullához erősen közeli érték.

De a rádiós net valóban egy csudajó dolog, mely simán vetekszik az ADSL színvonalával.

Üdv:

Zso. (da reel, da beginnaa, an da luuzaa)
Ájemdé mega zati. Csak azt szereti. A többit mindössze tiszteli (és használja... :-D)

#2286 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 07:41

Idézet: DuplaZso - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 5:16

Non plus ultra : Aki WLAN-os, az (benne van ugyebár a rövidítésben is) helyi hálón keresztül kapcsolódik a netre. Ebből kifolyólag kapásból felejtős a DC aktív módban (nem is beszélve mondjuk egy mások által kiérdemelt jó kis IP-banról), FTP, webszerver és egyéb olyan dolgok,

Hát ha nem jár hozzá publikus IP, akkor így van. Pesten van ilyen, most hirtelen nem jut eszembe a nevük. De a DW-nél publikus IP-m volt, ment ftp, DC aktívban, VNC-t is használtam, sőt, az IP-m is csak elméletben volt dinamikus.

Ps.: Ha a wlanos netet helyi hálónak fogod fel, nyugodtan tedd ezt az egy szolgáltatóhoz tartozó ADSL-esekkel is...

#2287 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 09:43

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 20:16

A ping semmire sem jó rádiós kapcsolat tesztelésénél.

Tehát úgy érted, hogy ha pingelem például az AP-t, amin keresztül a szolgáltató gerincéhez kapcsolódok, akkor az nem utal a kapcsolatom minőségére? Ergo mindegy, hogy 10 ms, 100 ms, 1000 ms, vagy 3500 ms? Én nem így tapasztaltam...

#2288 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:45

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 8:43

Tehát úgy érted, hogy ha pingelem például az AP-t, amin keresztül a szolgáltató gerincéhez kapcsolódok, akkor az nem utal a kapcsolatom minőségére? Ergo mindegy, hogy 10 ms, 100 ms, 1000 ms, vagy 3500 ms? Én nem így tapasztaltam...

A pingelés némi következtetésre jó, de nem használható precíz vizsgálatra.
Nálunk van olyan eszköz, amit nem is tudunk pingelni, és eszméletlenül jól működik. De voltak kütyük amik tökéletes pingelés ellenére szarul mentek... vonj le következtetést! Reális a ping? Nem! Arra jó, hogy pár ember pánikoljon, mert elveszett egy csomag. Ráadásul van olyan ügyfél, aki játszik, és marhára nem zavarja a 10%-os veszteség.

Arra pedig, hogy alkalmatlan egy rásiós kapcsolat játékra... :) Nem volt még JÓ rádiós interneted. Egy rádiós kapcsolat sokkal kisebb válaszidőt produkál bármely ADSL kapcsolatnál.
Van egy falu akik csak játékra kapnak tőlünk x megás gerincet, és a seggüket csapkodták a földhöz, mert a rádiós hálózatukat nem akarták ADSL-el lerontani. Saját maguk építették a belsőhálózatukat, és tökéletes.

Az, hogy használsz rádiós kapcsolatot nem jelenti azt, hogy értesz a megfelelő kiépítéséhez. Sajnos sokan hiszik, hogy értenek, és szétbasszák erősítőkkel, meg házibarkács cuccokkal... nem összerakáshoz kell "érteni", hanem végig számolni, mit hogyan, és nem spórolni a legfontosabb alkatrészeken.

Ha egy helyi hálózatról mész ki, akkor is tudsz DC-zni port forwarding nélkül, de a normális szolgáltatónál nem is kérnek érte pénzt... külső címért igen!

Elég elvetemült szolgáltatók lehetnek felétek, hogy ilyen előítéleteitek vannak. :think:

Megjegyezném, a saját kapcslatomban is vannak 10%-osveszteségek, és mégis tudok frankón játszani. Bennem lehet a hiba, vagy a pingelésben? Vagy lehet, hogy a szerverben, amihez kapcsolódtok??? Egyébként egy rádiós szolgáltatásnál a névszerverig szóló pingelés adja meg a kapcsolat minőségét, és nem a névszerveren túli rész. Ha a névszerverig jó a ping, akkor azon túl már nem a rádiós szolgáltató a felelős, hanem a T-com+T-online. Ott már az optikai hálózat hibái jönnek elő... és ami elromolhat az el is romlik!
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#2289 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 22:53

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 8:43

jah! még annyit a pingről, hogy akinél 1000 ms válaszidő van, vagy 100 fölötti a névszervert pingelve, annál valami rádiós hiba van a hálózatnál, amit a szolgáltató némi állítgatással orvosolni tudna, csak érteni kell hozzá!

#2290 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 23:00

Idézet: Ladis - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 23:45

A pingelés némi következtetésre jó, de nem használható precíz vizsgálatra.
Nálunk van olyan eszköz, amit nem is tudunk pingelni, és eszméletlenül jól működik. De voltak kütyük amik tökéletes pingelés ellenére szarul mentek... vonj le következtetést! Reális a ping? Nem! Arra jó, hogy pár ember pánikoljon, mert elveszett egy csomag. Ráadásul van olyan ügyfél, aki játszik, és marhára nem zavarja a 10%-os veszteség.

Arra pedig, hogy alkalmatlan egy rásiós kapcsolat játékra... :) Nem volt még JÓ rádiós interneted. Egy rádiós kapcsolat sokkal kisebb válaszidőt produkál bármely ADSL kapcsolatnál.
Van egy falu akik csak játékra kapnak tőlünk x megás gerincet, és a seggüket csapkodták a földhöz, mert a rádiós hálózatukat nem akarták ADSL-el lerontani. Saját maguk építették a belsőhálózatukat, és tökéletes.

Az, hogy használsz rádiós kapcsolatot nem jelenti azt, hogy értesz a megfelelő kiépítéséhez. Sajnos sokan hiszik, hogy értenek, és szétbasszák erősítőkkel, meg házibarkács cuccokkal... nem összerakáshoz kell "érteni", hanem végig számolni, mit hogyan, és nem spórolni a legfontosabb alkatrészeken.

Ha egy helyi hálózatról mész ki, akkor is tudsz DC-zni port forwarding nélkül, de a normális szolgáltatónál nem is kérnek érte pénzt... külső címért igen!

Elég elvetemült szolgáltatók lehetnek felétek, hogy ilyen előítéleteitek vannak. :think:

Megjegyezném, a saját kapcslatomban is vannak 10%-osveszteségek, és mégis tudok frankón játszani. Bennem lehet a hiba, vagy a pingelésben? Vagy lehet, hogy a szerverben, amihez kapcsolódtok??? Egyébként egy rádiós szolgáltatásnál a névszerverig szóló pingelés adja meg a kapcsolat minőségét, és nem a névszerveren túli rész. Ha a névszerverig jó a ping, akkor azon túl már nem a rádiós szolgáltató a felelős, hanem a T-com+T-online. Ott már az optikai hálózat hibái jönnek elő... és ami elromolhat az el is romlik!

Hmmm. Ehhez annyit, hogy a szolgáltatóm építette a kapcsolatot, pont mert én nem értettem hozzá. Az errefelé pedig Budapesten van. Februárban áttértem (vissza, mert WLAN előtt is ADSL volt) ADSL-re megint és hát a 2,5 év alatt egyszer sem volt olyan, hogy ne tudtam volna használni a netemet bármire, ellentétben a 6 hónap WLAN-nal... Abban igazad van, hogy jobb válaszidők érhetők el WLAN-nal, mint ADSL-el, de az ADSL-en pedig stabil a ping, 1-2 ms eltérés van csak. A name serveres dologban pedig lehet igazad van, de az AP, amire csatlakozom az a name servernél picit előrébb van, mondjuk a legelső láncszem a bridgem után. És ha oda 3500ms a ping, akkor azért nem a T-Com gerinc a ludas.

üdv:
addictive

ja és sorry az OFFért :)

#2291 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 07:31

Idézet: addictive - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 22:00

Hmmm. Ehhez annyit, hogy a szolgáltatóm építette a kapcsolatot, pont mert én nem értettem hozzá. Az errefelé pedig Budapesten van. Februárban áttértem (vissza, mert WLAN előtt is ADSL volt) ADSL-re megint és hát a 2,5 év alatt egyszer sem volt olyan, hogy ne tudtam volna használni a netemet bármire, ellentétben a 6 hónap WLAN-nal... Abban igazad van, hogy jobb válaszidők érhetők el WLAN-nal, mint ADSL-el, de az ADSL-en pedig stabil a ping, 1-2 ms eltérés van csak. A name serveres dologban pedig lehet igazad van, de az AP, amire csatlakozom az a name servernél picit előrébb van, mondjuk a legelső láncszem a bridgem után. És ha oda 3500ms a ping, akkor azért nem a T-Com gerinc a ludas.

üdv:
addictive

ja és sorry az OFFért :)

Ezt a szolgáltatód számlájára írhatod, és nem a rádiós kapcsolat számlájára. Megoldható probléma. Nálunk folyamatosan monitorozva van, tehát lépünk, amikor gond van.
Az ADSL seem olyan stabil. Éppúgy vannak helyek, ahol gond van, mint a wireless netnél. Legfőbb probléma a szar telefonos hálózat, és a dögledező adsl modemek, illetve a T-com által elkövetett bakik.
Nem kapcsolattartó eszköz függő egy netszolgáltatás, hanem szakmai felkészültség, befordított tőke illetve szolgáltatói hozzáállás függvénye.

#2292 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:40

olcsóbb havidíj a Monortelnél!!!!

2évre havi br. 8900 ért már van net!!! telefonnal együtt!! igaz 512-es de már ez is jobb mint a wlan!

na érdemes volt aludni még párat:)

ezt már 90% hogy bevállalom,...

Szerkesztette: eM82 2006. 06. 02. 12:47 -kor

#2293 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:47

Idézet: eM82 - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 13:40

2évre havi br. 8ért már van net!!! telefonnal együtt!! igaz 512-es de már ez is jobb mint a wlan!

Ez nem csak azoknak van, akiknek már van ADSLje?

#2294 Felhasználó inaktív   eM82 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:49

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 12:47

de, sajna benéztem, ezért javítottam ki gyorsan  :Đ

de 1 év után nekem (v. bárkinek ugyanúgy havi 8 lenne, 1 évet kell végül is "szenvedni")
hacsak fel nem viszik az árakat, bár nem hinném.

Mindenesetre egy 1000-essel még így is jobb, mint a múltkori ajánlatuk

Szerkesztette: eM82 2006. 06. 02. 12:49 -kor

#2295 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:51

Mondjuk lehet, hogy nyomornet vacak, de az upload nagyon baráti: 3Mbitnél már 896...  :think:

#2296 Felhasználó inaktív   HuNReal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 19:11

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 11:51

Mondjuk lehet, hogy nyomornet vacak, de az upload nagyon baráti: 3Mbitnél már 896...  :think:

Itt a pont!  :smoker:

HuNReal

#2297 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 21:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 13:47

Nem, ez pont hogy az uj elofizetokre vonatkozik. De ala lehet irni egy evre is adsl belepesi dij nelkul, ez multkor meg 10 ropi volt.
Hmmm, hmmmm, elkezdtem gondolkodoba esni :) Irjak ala meg egy evet 512-re, vagy inkabb ugorjak 1024-re? Ezt sem gondoltam volna, hogy monortel valaha is olyan akciot fog csinalni, amin elkezdek filozni, hogy erdemes lenne, mert nem annyira elszallt havidijak vannak benne :)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2298 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 12:06

Azt csiripelik a madarak, hogy erdemes ujrainditani a modemet... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2299 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 12:58

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 13:06

Azt csiripelik a madarak, hogy erdemes ujrainditani a modemet... ;)

Samott

1M/256k => 2M/512k ? :Đ

#2300 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 15:35

Idézet: Ndrew - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 12:58

1M/256k => 2M/512k ? :Đ

És lőn!!! Igaz, az upload maradt, de így sem rossz... :D

Szerkesztette: Kenderice 2006. 06. 10. 15:36 -kor

Téma megosztása: