HWSW Informatikai Kerekasztal: Monortel ADSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Monortel ADSL Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 19. 13:27

idézet:
Ezt írta Samott:

Az uj modemben ([url="http://"http://www.conexant.com/products/entry.jsp?id=784"]CX82310[/url]) hasznalt chip elvileg mar router nelkul is meg tudja osztani a kapcsolatot, csak egy switch kell neki... de igazan csak akkor leszunk okosabbak, ha valaki megprobalja az uj felhasznalok kozul.
...
[/quote]

Vagy félreértettem valamit? Azt akartad mondani, hogy a régi modem tuti megy routerrel, az új meg tán anélkül is?! :confused:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#222 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 13:44

dlt: ha leszakad legközelebb ígérem hogy felhívom a hibabejelentőt. A 143-at kell akkor hívni?
Hívják a többiek is! :)
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#223 Felhasználó inaktív   Kenderice 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 14:34

idézet:
Ezt írta Samott:

Na latod, ezt viszont nem hiszem hogy jo szemmel neznek az MTT-nel...

A technikai reszehez: jol gondoljatok meg a megosztast, mert az amugy is rossz ping meginkabb leromlik. Ha az egyikotok eppen letolt meg a bongeszes is erezhetoen lelassul... neten jatszani gyakorlatilag nem lehet.

Samott
[/quote]
Hali!
Toronymagasról lesz*rjuk, hogy mit nézne milyen szemmel az MTT. Nem erre voltam kíváncsi, hanem arra, hogy a fent említett eszköz alkalmas-e a megosztáshoz?
Játszani nem játszanánk soha, inkább a böngészésen lenne a hangsúly.

Köszi.

#224 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 15:23

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:
Vagy félreértettem valamit? Azt akartad mondani, hogy a régi modem tuti megy routerrel, az új meg tán anélkül is?! :confused:[/quote]

Ket fajta regi modem van: a HM220dp es a HM120dp az elso tud router nelkul is megosztani (leven van neki beepitett routere es dhcp szervere) a masodikkal meg nem talalkoztam, nem ismerem. De elkepzelheto hogy egy routerrel meg lehet osztani azt is... bar ha jol tudom csak USB interface van rajta. Aki ilyet hasznal majd leirja a tapasztalatait.

Az uj valoszinuleg tudja mindazt, amit a HM220dp tudott... szinten varjuk a tapasztalatokat. ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#225 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 19:27

idézet:
Ezt írta HavocS:
dlt: ha leszakad legközelebb ígérem hogy felhívom a hibabejelentőt. A 143-at kell akkor hívni?
Hívják a többiek is! :)
[/quote]

Igen azt kell hívni! Sajnos itt nem változott semmi... :(

#226 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 21:13

idézet:
Ezt írta dlt:

Igen azt kell hívni! Sajnos itt nem változott semmi... :(
[/quote]

Sőt, annyira nem, hogy max egy órát tudok fent lenni aztán vége. Most mi a francot csináljak? :(

#227 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 22:22

Újabb rekord: 33 perc és vége. Szerintetek hogy lehetne kideríteni, hogy mi a gáz? Egyszerűen megáll a kapcsolat, de nem szakad meg, mert nem kezd újratárcsázni. Érdemes lenne a hálókártyát kicserélni próbából?

#228 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 19. 23:49

Teljesen felesleges, nálam is csinálja. A kártya Realtek RTL8139 (10/100).
Egy maglódi MTT-s sráccal játszottam a minap Quaket. Meglepő módon nála 40-50-es ping volt szemben az én 100-asommal. Lehet hogy csak néhány központja sz@r a monortelnek? Nem tudom, de rohadtul idegesít.
Egyébként ma 3x kellett újracsatlakozni. Legalább mostmár elsőre ment. :rolleyes:

#229 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 07:59

Kicseréltem a kártyát és meglepő módon ment egész éjszaka. Viszont reggel szintén megállt, de most meg is szakadt rendesen. Teszek mégegy próbát, mert az előző kártya nekem is Realtek 8139...

#230 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 08:19

Nahh a próba gyorsan hozta az eredményt, ugyanis 22 perc múlva meg is állt szakadás nélkül... A hálókártyánál nem lehet semmmit állítani? Azért az nekem is gyanús, hogy a többszáz felhasználóból csak 2-3-nál jelentkezik ez a gond. Jó lenne tudni, hogy hol a hiba!

#231 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 09:06

Probaltatok mar valami normalisabb halokartyaval? Pl. 3Com? Az elozo gepemben egy 3Com kartyan logott, es ment szepen vele, az ujba lusta voltam beszerelni es most az alaplapi integraltal is megy szepen... de egy probat megerne.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#232 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 09:14

Inkább úgy mondanám hogy több százból 2-3 olvas HWSW-t.
Egyébként szerintem megdöntöttem szakadásban a rekordot! 8:49 - connect, 8:57 - szakasás, és csak 9:13-kor tudtam visszacsatlakozni :mad: Vagyis mindössze 6 perc online után szakadt meg... csodálatos... ráadásul az újracsatlakozáshoz is 16 perc kellett... :mad: :mad: :mad:

#233 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 09:15

Tényleg Samott, Te hol is laksz? Pinged milyen?

#234 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 10:41

idézet:
Ezt írta HavocS:
Tényleg Samott, Te hol is laksz? Pinged milyen?[/quote]

Ullo, es bar en nem jatszom online, de ocsem igen, es neki 80-as pingje van ET-ben... modem HM220dp.

Samott

#235 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 10:58

Rendben, köszönöm. Csak azt nem értem akkor hogy a maglódi srácnak hogy lehet 40-50 a pingje?

#236 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 12:10

idézet:
Ezt írta Samott:
Probaltatok mar valami normalisabb halokartyaval? Pl. 3Com? Az elozo gepemben egy 3Com kartyan logott, es ment szepen vele, az ujba lusta voltam beszerelni es most az alaplapi integraltal is megy szepen... de egy probat megerne.

Samott
[/quote]

Mint mindig, megpróbáltam valami normálisabb hálókártyát venni, amikor tudtam, hogy jönni fog a net. Természetesen 3com let a vége, de sajnos pattog a hangkártyám, ha használom. Szóval 3com azóta pihen a sarokban. Visznont eleinte a Realtekkel sem volt szakadás. Azért, végső elkeseredésemben lehet, hogy visszarakom egy próba erejéig, bár értelme nincs sok, hisz ha jó sem használhatom. :(

#237 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 12:40

idézet:
Ezt írta HavocS:
Inkább úgy mondanám hogy több százból 2-3 olvas HWSW-t.
Egyébként szerintem megdöntöttem szakadásban a rekordot! 8:49 - connect, 8:57 - szakasás, és csak 9:13-kor tudtam visszacsatlakozni :mad: Vagyis mindössze 6 perc online után szakadt meg... csodálatos... ráadásul az újracsatlakozáshoz is 16 perc kellett... :mad: :mad: :mad:
[/quote]

Értem én, de miért nem jelentik a hibát, ha olyan sokan vannak? Nekem most 4 óra után állt meg. Egyébként tökéletesen tudom szimulálni a leállós szakadást: ki kell húzni a modemből a telefonkábelt. Így megszűnik a kapcsolat, de a Windows szerint nem szakad meg. Annyi a különbség, hogy ha visszadugom, akkor újra működik, vagyis a meglévő kapcsolatok elszálltak, de újat (pl egy új weblepot) tudok létrehozni! Nem lehet, hogy nekünk egyszerűen valahol sérült a vezeték az oszlop és a modem között?

szerk: veblap :)

[ 2004. március 20.: dlt szerkesztette a hozzászólást ]

#238 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 12:53

Nem értem miért próbáljátok kliensoldalon keresni a hibát. Én ezt a vezetéket használom 3 éve és még soha semmi baja nem volt. Ráadásul nekem _megszakad_ vagyis a kapcsolat ikon is eltűnik. Ha az adatforgalom 0-ra csökken akkor is észreveszi egy idő után és lekapcsolódik (=megszakad). Hálókártya itt megint tökmindegy, nem többtíz mbites hanem párszáz kbites forgalomról van szó, azt meg bármi elbírja... én inkább arra tippelek (a pingekből is) hogy a központ kiépítésekor valamit nagyon elcsesztek, és ha be kéne ismerniük, a kijavítása rengeteg pénzükbe kerülne.

#239 Felhasználó inaktív   dlt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 20. 13:42

Lehet, de ez nem megoldás. Nem sokat vagyok itthon és nincs időm újra csatlakozni valamit figyelni, hogy mikor áll meg. Arról nem is beszélve, hogy a netrádiónál az újracsatlakozás mitsem ér. Lehet, hogy ők a ludasok, de nekem most az a fontos, hogy jól működjön a net akár ha ők bénáznak, akár ha én. Szóval az érdekelne, hogy mit tudok tenni a probléma megoldására? Az ügyfélszolgálattal rendszeresen tartom a kapcsolatot, de csak annyit mondanak, hogy náluk minden ok. Majd tivábbítják a problémát a netes kollégák felé, de egyenlőre nem tehetnek mást. Jahh meg azt, hogy tegyek fel egy vírusirtót. Nem zárom ki, hogy nálam a hiba, de valahogy mindenképp meg kellene oldani, hogy jól működjön a net, mert így csak a pénzt dobom ki az ablakon! :(

#240 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 06:48

Na most telt be a pohár. Tegnap pontban 9-kor megszakadt a kapcsolat. Próbáltam visszamenni. Hibás felhasználónév v. jelszó. Na jó, rendben. Próbálkozok újra. Fél óra múlva már kicsit ideges lettem. Egy óra múlva még mindig nem tudtam visszacsatlakozni. Ami érdekes, hogy szerveroldalon él a kapcsolhat, mivel a CD-n található raspppoe.exe-vel le tudom kérdezni az elérhető szolgáltatásokat (query available services). A jelenség szerintem a következő: mint DC++ -ban, a kapcsolat megszakad, azonban a név beragad a szerveren, és idő kell neki amíg ott is leszakad, ezért hivatkozik a jelszóra. Viszont most fogalmazok nekik egy kedves és szívhezszóló mailt. :mad: :mad: :mad:

Téma megosztása:

• (125 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.