HDSNET miért vagyunk kiszolgáltatott helyzetben
Elküldve: 2004. 12. 23. 15:45
90napon belülre ígérték, május végén még mindig semmi, úgyhogy az újabb halogatást elkerelündő rákérdeztem, hogy tud-e valami biztosat, azt mondta nem.Mondtam, hogy köszööm, akkor mégse kérném a szolgáltatást.
www.radioQ.hu
Elküldve: 2004. 12. 23. 20:50
Elküldve: 2004. 12. 27. 00:07
Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 23:41
Legyen Neked igazad, de mutass nekem még egy olyan szolgáltatót a HDSNet-en kivül, aki tiltja a levélküldést a fentebb írtak alapján.
Arról nem is beszélve, hogy a problémát részben oldottam meg, mert a leveleket tértivevénnyel küldtem korábban, most pedig hiába küldöm: nincs visszajelzés.
Biborkékhóvirág
freestart adsl is igy tesz...
Igazuk van, volt valaki aki spam-elt mint az allat 2 eve.
Bar kisse primitiv megoldas egy spam/openrelay kizarasara.
Kerj rev DNS-t mert nem lehet hogy emiatt nem kapsz visszajelzest.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!
Elküldve: 2004. 12. 28. 20:44
Idézet: mocsi - Dátum: 2004. dec. 26., vasárnap - 23:07
Igazuk van, volt valaki aki spam-elt mint az allat 2 eve.
Bar kisse primitiv megoldas egy spam/openrelay kizarasara.
Kerj rev DNS-t mert nem lehet hogy emiatt nem kapsz visszajelzest.
Szia!
Köszönöm a tájékoztatást.
Sajnos hiába kérem, hogy engedélyezzék az általam kért domainokról a levélküldést, ez a mai napig nem történt meg.
Van valamilyen megoldás ennek megkerülésére?
Azelőtt ha levelet küldtem, akkor a levélküldése után kaptam visszajelzést arról, hogy a levél megérkezett a címzett szerverére, illetve később arról is, hogy az olvasva volt-e, vagy sem (mármint, ha a címzett ezt lehetővé tette).
Biborkékhóvirág
Elküldve: 2004. 12. 28. 21:18
Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 20:44
Köszönöm a tájékoztatást.
Sajnos hiába kérem, hogy engedélyezzék az általam kért domainokról a levélküldést, ez a mai napig nem történt meg.
Van valamilyen megoldás ennek megkerülésére?
Azelőtt ha levelet küldtem, akkor a levélküldése után kaptam visszajelzést arról, hogy a levél megérkezett a címzett szerverére, illetve később arról is, hogy az olvasva volt-e, vagy sem (mármint, ha a címzett ezt lehetővé tette).
Biborkékhóvirág
jha ezt az SMTP programnak is tudnia kell kezelnie, marmint a reszt vevo szerver-eknek.
Elküldve: 2004. 12. 28. 21:23
Idézet: mocsi - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 20:18
mármint mit?
Elküldve: 2005. 01. 03. 12:27
Idézet: Biborkékhóvirág - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 21:23
Az X-Disposition Notification-t a kliens kezeli, az X Delivered Notification-t a server, ha nem tudja akkor nem fogsz a kiszolgalotol valaszt kapni, marpedig nem kotelezo tudnia.
Elküldve: 2005. 01. 03. 20:29
Idézet: mocsi - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 11:27
Szia!
Köszönöm!
Biborkékhóvirág
Elküldve: 2005. 02. 09. 07:28
tegnap voltam bent a EMKTVnél (X.ker) hogy megrendeljem az internet szolgáltatást (Home1). Lazán azt mondták hogy 30 munkanapon belül meg is fog történni? Úgye ez csak a a biztonsági tartalél nekik vagy tényleg ennyi az átfutási idő? :confused:
Elküldve: 2005. 02. 09. 18:00
Idézet: Jéé - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 12:45
Hehehe, jo helyre szerzodtel te is
Szamits arra, hogy akarhany honapig is huzhatjak, de ha hamar kotik is be, nagyban feledkezz el mas szolgaltatoknal latott megbizhatosagrol, savszelessegrol es rendelkezesre allasrol.
Szerk: egy kis ragozas helyesbites
Szerkesztette: Nezelodo 2005. 02. 09. 18:01 -kor
Elküldve: 2005. 02. 10. 14:14
Idézet: Jéé - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 8:28
tegnap voltam bent a EMKTVnél (X.ker) hogy megrendeljem az internet szolgáltatást (Home1). Lazán azt mondták hogy 30 munkanapon belül meg is fog történni? Úgye ez csak a a biztonsági tartalél nekik vagy tényleg ennyi az átfutási idő? :confused:
Kérdésem még mindig él!
Elküldve: 2005. 02. 10. 14:17
Idézet: Jéé - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 14:14
Attól függ mennyire van bekötve már most a házadban (ha társasházban laksz), ha még nincs akkor inkább nem áltatlak.
Elküldve: 2005. 06. 06. 11:00
Decemberben szoltunk januarban bekotottek... VI ker.
Home1-es csomag 10e brutto (512/512 aszinkron, 40G limit).
Mire bekotottek a csomag kinotte magat 768/768-ra es eltunk a forgalomkorlat.
Majusban ket hetvegen volt egy csomo packet lost, de ugy hogy mar vasarnap nem lehetett semmit csinalni.
Mondjuk nem uzemeltetek web szervert otthonrol, csak hobbi celokra van.
Azert lettek ok, mert nincs husegnyilatkozat, es alberletben lakunk...
Most az 512 oda-vissza 7500-be kerul. Lehet lesz egy downgrade, mert annyira nem fontos a sebesseg...
Merlot
Blog
Elküldve: 2005. 06. 06. 18:50
Már nem hdsneté az internet szolgáltató, most az emktvé.
Elküldve: 2005. 08. 28. 21:08
Éppen most váltanék ISP-t, és felmerült az EMKTV neve is, tudna valaki valami időszerűt mondani velük kapcsolatban? Itt a topikban ilyen meg olyan vélemények is elhangzottak.
A X. kerületben lakom (Kőbányai út), és emberemlékezet óta tőlük van kábelTV-nk.
Mivel az ÁSZF-et nem sikerült megtalálnom a honlapjukon, így itt tenném fel a kérdéseimet:
- lehet itthoni hálózaton megosztani a netet?
- Mi igaz abból, hogy csak *@hdsnet.hu címről lehet levelet küldeni?
- sebességek, rendelkezésre állás
- fix/dinamikus IP van-e?
- link az ÁSZF-hez...
Szóval csak bátran.
Most 1024/128 (jáájjj!) T-ré ADSL van (üzleti) de mivel 5 éve köttettük be, és akkor a havi 12900 igen olcsó volt, a 384/64 csomagért, ez mára viszont már igen drága let számomre. Azonban nagy megdöbbenéssel vettem észre, hogy annak ellenére, hogy a sajtó tele van azzal, hogy az internetelőfizetések ára leesett a béka *egge alá, ha ma akarnék egy ugyanilyen (1024/128) csomagot kapni, akkor 13900+Á lenne a havidíj 1 éves igával!!!
Gyula
Elküldve: 2005. 08. 29. 04:49
Idézet: GyuliMali - Dátum: 2005. aug. 28., vasárnap - 21:08
Mivel az ÁSZF-et nem sikerült megtalálnom a honlapjukon, így itt tenném fel a kérdéseimet:
- lehet itthoni hálózaton megosztani a netet?
**** MINDEN ISP-NEL LEHET HAZON BELUL
- Mi igaz abból, hogy csak *@hdsnet.hu címről lehet levelet küldeni?
**** MINDEN IGAZ BELOLE, PLUSZ JELSZO.
- sebességek, rendelkezésre állás
**** MANIPULALT, RENDELKEZESRE ALLAS NINCS.
- fix/dinamikus IP van-e?
**** DINAMIKUSM HA EGYALTALAN VAN NET
- link az ÁSZF-hez...
**** HA KERESTED ES NEM TALALTAD, AKKOR NINCS, SZAMODRA LEGALABBIS.
Szóval csak bátran.
**** KAKA.
A **** altalam beszerkesztett valasz.
hdsnetet keruld, mint a bunodet. Ne uzleti adsl-t vegyel es probald kiszelesiteni a palettadat a t-rehanyon kivuli vagy 20 masik ISP-re, es varj be egy akciot.
Egybeknet komolyan gondoltad, hogy szerzodnel egy ceggel, aki a felszamolas hataran tamolyog, es akinek nem talalod az ASZF-jet publikalva? Ugye nem.
Elküldve: 2005. 08. 29. 09:14
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 3:49
Szia!
Köszi a gyors választ! Igazad lehet. Csak gondoltam, megkérdezem, mielőtt döntök. Akár jól is járhat az ember. Mert ugye, ha 3 éve elolvasom a topikokat, akkor nem veszem meg azt a vacak Pinneacle tunerkártyát sem, amit azóta sem sikerült rendesen beüzemelni, pedig villamos mérnök vagyok...
Az a bajom, hogy az ADSL-nél 128k az upload, ami nagyon kevés...
No mindegy, most nézem isite-t, de nem nagyon olcsóbb egyik szolgáltató sem...
Esetleg kétirányú műholdas net kellene
Csak az 1 guriga kezdeti beruházás kicsit ütős
Meg a 40k+Á/ hó is...
No, mindegy, köszi a véleményt! megvárom a Pantel ajánlatát két hét múlva...
Gyula
Elküldve: 2005. 08. 30. 09:15
Idézet: Nezelodo - Dátum: 2005. aug. 29., hétfő - 5:49
Bocsi, hogy a csapos közbeszól, de:
- a honlapjukon a "bemutatkozás" fülecsre kattintasz, akkor biza mevvan mind a kábel, mind a internet ÁSZF.
- a felszámolás határán támolygásról pár forradalmi gondolatot, ha lennél oly bátyám és megosztanál mondjuk velem, esetleg másokkal is. Előre is köszönöm.
És még valami: esetleg azt is megtudhatnám, pesten-e, melyik kerületben olyan kakmányos a neted?
Szerkesztette: bipi 2005. 08. 30. 09:18 -kor
[ Script Execution time: 0.1000 ]
Elküldve: 2005. 09. 01. 13:47
Idézet: bipi - Dátum: 2005. aug. 30., kedd - 8:15
- a honlapjukon a "bemutatkozás" fülecsre kattintasz, akkor biza mevvan mind a kábel, mind a internet ÁSZF.
- a felszámolás határán támolygásról pár forradalmi gondolatot, ha lennél oly bátyám és megosztanál mondjuk velem, esetleg másokkal is. Előre is köszönöm.
És még valami: esetleg azt is megtudhatnám, pesten-e, melyik kerületben olyan kakmányos a neted?
Szia!
Először is, köszi! Elolvastam, nem olyan vészes, bár azt nem találtam meg, hogy akkor most hány gépet köthetek rá a netre. itthon van kettő, és mindkettőt használjuk is, úgyhogy router biztosan befigyelne.
A másik kérdés a fix IP, azt írják, 3000HUF, de azt nem, hogy havi, vagy egyszeri a díj?
Valamint a hűségről sem szerepel benne semmi. Az alján lévő mintaszerződés határozatlan időtartamra szól, de valahol az is benne van, hogy a legrövidebb időszak 6 hónap lehet. Ezen felül nem különböztetik meg az árakat sem.
Egyszóval, ez az ÁSZF semmivel nem rosszabb, mint a többi, amit eddig olvastam. Ha a szolgáltatás is olyan, mint a TV, akkor az még elmegy nekem (néha egypár másodperces kimaradás), főleg, ha a 1500/386 brutto 10k/hó. Igazából nekem szükségem van a magasabb feltöltési sebességre, és az is előny, ha cégként is előfizethetek ugyanannyiért. Letölteni viszont már 512kbit/sec is bőven elég lenne. De mivel a magyar piacon van a T-kóma ADSL, meg a T-ábel kábelnet, meg az UPC (ami nálunk "majd telefonáljon úgy fél évente, hogy elérünk-e már odáig" állapotban van 5 éve) meg wireless szolgáltatók, amiben igazából nem nagyon bízom meg, A bérelt vonal, meg a műholdas szélessávú netet pedig drágállom...
Ha tényleg nincs a HDSnet-nek hűségideje, és elfogadható a szolgáltatása, akkor bizony elő fogok rá fizetni.
Szóval, csak halljuk a Kőbányai tapasztalatokat!
Gyula

Súgó
A téma zárva.