HWSW Informatikai Kerekasztal: RLAN Internetszolgáltató - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

RLAN Internetszolgáltató Értékeld a témát: -----

#361 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 04:44

Idézet: gezza - Dátum: 2007. jan. 16., kedd - 20:28

Ma (!!! - figyelitek a véletlen egybeesést?) bekövetkezett a várva várt sávszélemelés:

Az új sávszélességek:
384 K -> 512 K
512 K -> 768 K
768 K -> 1 Mb
1 Mb -> 2 Mb
2 Mb -> 4 Mb

Örülök neki, mert ingyen kaptam az extra sávszélt, de ennyit már egy éve is emelhettek volna. Nem tudom, tudnak-e róla, de 512 kb/s már mutatóban sem nagyon van... Ha cinikus akarnék lenni, azt mondanám, hogy a szolgáltatás ár/érték aránya már nem szánalmas, csak nevetséges.

2 Megás netem van itthon, ami ADSL gyorsítás értelmében 8 mega is lehet... És? Mire használom? 1 megára még azt mondom, hogy oké ott lehet normálisan nézni ONLINE videót, de felette? Töltögetésnél 4 megán mondjuk 30 perc 1 cd... És? Ha letöltöttél mindent magadnak ami csak kell, utána mire használod? De komolyan? Mire lehet használni a nagy sávszélt... Ugye alapvetően legális dolgokra, de illegálisból is pár hét után, több cuccod lesz mint amit felbírsz dolgozni...

Legalábbis szerintem...

#362 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 17. 08:20

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 4:44

2 Megás netem van itthon, ami ADSL gyorsítás értelmében 8 mega is lehet... És? Mire használom? 1 megára még azt mondom, hogy oké ott lehet normálisan nézni ONLINE videót, de felette? Töltögetésnél 4 megán mondjuk 30 perc 1 cd... És? Ha letöltöttél mindent magadnak ami csak kell, utána mire használod? De komolyan? Mire lehet használni a nagy sávszélt... Ugye alapvetően legális dolgokra, de illegálisból is pár hét után, több cuccod lesz mint amit felbírsz dolgozni...

Legalábbis szerintem...

1. Először is szeretnék NORMÁLIS hangminőségben, akadozás nélkül IP telefonálni és
2. vennék egy webcamet is, ha kapnék normális uploadot hozzá.
3. IPTV-ről feltételezem ne is álmodozzak...
4. Bedolgoznék multimédiás anyagok készítésébe, de a Királyi Posta hamarabb eljuttatná a CD/DVD-t, mint a drótposta

A "hasznos" cuccok gyüjtögetését illetően teljesen igazad van, ahhoz bőven elég (talán még sok is) volt a 384 kbit.

Egyébként az a trend, hogy sávszélt emelknek a szolgáltatók, mert ezzel azt sugallják a felhasználóiknak, hogy figyelnek rájuk és többet kapnak ugyanazért a pénzért. Ezen kívül az új előfizetőket könnyebb meggyőzni, ha választani kell 2 vagy több szolgáltató között. Természetesen amíg ló nincs...  :smoker:

Szóval csak oda akartam kilyukadni, hogy a legtöbb szolgáltató nem arról akar meggyőzni, hogy jó nekem a kis sávszél is, hanem tálcán kínálják a nagyobb sávszélt.

Szerkesztette: gezza 2007. 01. 17. 08:30 -kor

Legszebb öröm a műköröm.

#363 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 08:52

Idézet: gezza - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 9:20

1. Először is szeretnék NORMÁLIS hangminőségben, akadozás nélkül IP telefonálni és
2. vennék egy webcamet is, ha kapnék normális uploadot hozzá.
3. IPTV-ről feltételezem ne is álmodozzak...
4. Bedolgoznék multimédiás anyagok készítésébe, de a Királyi Posta hamarabb eljuttatná a CD/DVD-t, mint a drótposta

A "hasznos" cuccok gyüjtögetését illetően teljesen igazad van, ahhoz bőven elég (talán még sok is) volt a 384 kbit.

Egyébként az a trend, hogy sávszélt emelknek a szolgáltatók, mert ezzel azt sugallják a felhasználóiknak, hogy figyelnek rájuk és többet kapnak ugyanazért a pénzért. Ezen kívül az új előfizetőket könnyebb meggyőzni, ha választani kell 2 vagy több szolgáltató között. Természetesen amíg ló nincs...  :smoker:

Szóval csak oda akartam kilyukadni, hogy a legtöbb szolgáltató nem arról akar meggyőzni, hogy jó nekem a kis sávszél is, hanem tálcán kínálják a nagyobb sávszélt.

Én se arról akarlak meggyőzni, hogy jó neked a kicsi... Az RLAN-t nem szabad T-Comhoz hasonlítani... T-Com multi, mi kis cég, T-Com állami támogatásból milliárdokat vesz fel (sokszor a semmire) mi önerőből vagyunk... Stb...

Én mosonszentmiklósi születésű vagyok. Van ott ADSL... Az 1 megás nem jön 384el annyira telített a központ... Faluhelyen hacsak nem valami atom új a központ az ADSL nem tud semmit.. Sajnos :(

Szerintem előbb utóbb fel tudunk zárkózni, csak ehhez 1 kis idő kell...

Válaszok a felvetéseidre:

- IP telefonálni Nálad mondjuk egy skypot jelent? Millió rlanos ügyféllel szoktam skypolni 384en annak tökéletesen kell menni...

- AZ upload a szolgáltatók mummusa, a technika miatt... 2 megás adsl -emhez 150k upload van...Ezzel én se tudom megváltani a világot...

- IPTV-ről egyenlőre ne, ez még gyerekcipőbe jár máshol is, nemhogy nálunk...

- Nem kötekedésből, de ha pénzt akarsz keresni a szolgáltatással válts nagyobb csomagra (1 mega 9500)  azzal már bármit tudsz dolgozni és még az árát is visszahozza...

Szóval 100 szónak is 1 a vége, folyamatosan fejlesztünk, dolgozunk, hogy minél jobb, gyorsabb, tartalmasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani...

#364 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 11:50

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 8:52

Én se arról akarlak meggyőzni, hogy jó neked a kicsi... Az RLAN-t nem szabad T-Comhoz hasonlítani... T-Com multi, mi kis cég, T-Com állami támogatásból milliárdokat vesz fel (sokszor a semmire) mi önerőből vagyunk... Stb...

Én mosonszentmiklósi születésű vagyok. Van ott ADSL... Az 1 megás nem jön 384el annyira telített a központ... Faluhelyen hacsak nem valami atom új a központ az ADSL nem tud semmit.. Sajnos :(

- IP telefonálni Nálad mondjuk egy skypot jelent? Millió rlanos ügyféllel szoktam skypolni 384en annak tökéletesen kell menni...

- AZ upload a szolgáltatók mummusa, a technika miatt... 2 megás adsl -emhez 150k upload van...Ezzel én se tudom megváltani a világot...

- Nem kötekedésből, de ha pénzt akarsz keresni a szolgáltatással válts nagyobb csomagra (1 mega 9500)  azzal már bármit tudsz dolgozni és még az árát is visszahozza...

Szóval 100 szónak is 1 a vége, folyamatosan fejlesztünk, dolgozunk, hogy minél jobb, gyorsabb, tartalmasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani...

Köszönöm a válaszaid! Ezt nevezem korrekt hozzáállásnak és egyenes beszédnek.  :respect:

Azért ha van még tartalék, ne sajnáljátok a "néptől"!  :ninja:
Legszebb öröm a műköröm.

#365 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 17. 14:07

Idézet: gezza - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 12:50

Köszönöm a válaszaid! Ezt nevezem korrekt hozzáállásnak és egyenes beszédnek.  :respect:

Azért ha van még tartalék, ne sajnáljátok a "néptől"!  :ninja:

Türelem, sávszélt terem... :D  :respect:

#366 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 01:07

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 3:41

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a Wimax ez annyira gyerekcipőben jár, mint kb. a vízzel működő autó... Beszélnek róla, néha mutatnak valamit, de igaziból semmi konkrét... Nekünk lenne a legjobb ha lenne Wimax... 40-50km szolgáltatási terület 1 központal stb... Hát szerintem ez egyenlőre álom...

wimax sem lesz 40-50 kilóméter hatósugarú, legfeljebb az alföldön, ahol nincsenek fák.  :mad:
rálátás nélkül kb 10 kilóméterig jó, részleges rálátás esetén 15 és tiszta rálátás esetén lesz 60-70 kilóméter. Mindenesetre jódarabig csak gerincnek lesznek használva, mivel qrva drága cuccos... :rolleyes:
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#367 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 07:48

Idézet: Ladis - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 2:07

wimax sem lesz 40-50 kilóméter hatósugarú, legfeljebb az alföldön, ahol nincsenek fák.  :mad:
rálátás nélkül kb 10 kilóméterig jó, részleges rálátás esetén 15 és tiszta rálátás esetén lesz 60-70 kilóméter. Mindenesetre jódarabig csak gerincnek lesznek használva, mivel qrva drága cuccos... :rolleyes:

Hát igen... De itt annyi mendemonda jelent meg a helyi újságban, hogy az valami hihetetlen... De az a jódarab is még odébb van...  :respect:  :up:

#368 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 10:34

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 6:48

Hát igen... De itt annyi mendemonda jelent meg a helyi újságban, hogy az valami hihetetlen... De az a jódarab is még odébb van...  :respect:  :up:

:D Túl sok szakértő kezdi el hírdetni a hülyeséget... Részemről nem látom értelmét a wimaxon gondolkodásnak, mert jelenleg nem hozza vissza az árát. Egy szolgáltató sem hülye, hogy beleugorjon.
Tealán egy dolog van ami miatt várom nagyon. Full duplex!

Szerkesztette: Ladis 2007. 01. 20. 10:36 -kor

2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#369 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 13:28

Idézet: Ladis - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 9:34

:D Túl sok szakértő kezdi el hírdetni a hülyeséget... Részemről nem látom értelmét a wimaxon gondolkodásnak, mert jelenleg nem hozza vissza az árát. Egy szolgáltató sem hülye, hogy beleugorjon.
Tealán egy dolog van ami miatt várom nagyon. Full duplex!

:offtopic:

A wimaxról megfontoltabban nyilatkoznék. Tőkeerős cég pillanatok alatt le tudja majd fedni vele azt a piaci szegmenst, ahol most a mikrós szolgáltatók jórészt mozognak.
A wimaxxal kapcsolatban a kulcs az lesz, hogy mikor jönnek ki az 5G-s wimax eszközök ( elsősorban pci, mpci interface), a többi minde ennek a függvénye.

www.kevenet.hu

#370 Felhasználó inaktív   Kaktusz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 15:54

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 4:44

Legalábbis szerintem...

1 mega online videora kevés, na persze , ha a feltöltés annyi  :D ...egyébként "egérmozira" elég. A fejlődés iránya az IP TV, de minek ezzel izgatni a usereket. ;) ....és akkor mi van, ha többen szeretnének a családból mást nézni?
Egyébként meg, ha a kőkorszaknál akarsz maradni akkor a betárcsázós Net is jó, hiszen azon is jön "azinternet"  :D  :D  :D
" A hídon akkor kell átmenni, amikor odaér az ember."

#371 Felhasználó inaktív   Kaktusz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 16:14

Én se arról akarlak meggyőzni........

Én se arról akarlak meggyőzni, hogy jó neked a kicsi...
      Lassan 3. éve mást sem tesztek ebben a topicban is.

Az RLAN-t nem szabad T-Comhoz hasonlítani...
      Valóban nem, Ő legalább  szolgáltat a sok pénzért.

mi önerőből vagyunk...
      És az előfizetők pénzéből.

Faluhelyen hacsak nem valami atom új a központ az ADSL nem tud semmit..
      Hát persze...ott csupa "másodrendű" Netező él. Nekik bármi jó  :mad:

Akkor kellene ígérni, ill. teljesíteni.  ;)

Millió rlanos ügyféllel szoktam skypolni 384en annak tökéletesen kell menni...
    Khm...mekkora feltöltéssel is?  :D

AZ upload a szolgáltatók mummusa, a technika miatt...
    Ez ugye a felhasználót abszolút nem érdekli! Ő csak Netezni akar. ;)

IPTV-ről egyenlőre ne, ez még gyerekcipőbe jár máshol is, nemhogy nálunk...
        Khm...ennyire azért ne legyünk "pesszimisták"...a fejlődés EZ. aki kimarad az lemarad.

válts nagyobb csomagra (1 mega 9500)  azzal már bármit tudsz dolgozni és még az árát is visszahozza...
        Nézd meg az árajánlatokat, 9500-ért már nemcsak 1 megát lehet kapni.

folyamatosan fejlesztünk, dolgozunk, hogy minél jobb, gyorsabb, tartalmasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani...
        Megnyugtat, hogy ez a topic még 5-6 év múlva is nagyon aktív lesz. :p

#372 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:14

Idézet: mip - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:28

A wimaxról megfontoltabban nyilatkoznék. Tőkeerős cég pillanatok alatt le tudja majd fedni vele azt a piaci szegmenst, ahol most a mikrós szolgáltatók jórészt mozognak.
A wimaxxal kapcsolatban a kulcs az lesz, hogy mikor jönnek ki az 5G-s wimax eszközök ( elsősorban pci, mpci interface), a többi minde ennek a függvénye.

wimax nincsen frekvenciához kötve! van 5 gigán is cuccuk, de főleg 3-ra akarnák állítani. Únióban próbálkoznak felszabadítani ezt a tartományt. megjegyzem vannak már motorolák a szabványra építve, de... hát fizesse meg aki akarja. Egyébként itt is lassan fognak lecsengeni az árak. Qrva drága lesz marha sokáig. :D

#373 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:16

Idézet: Kaktusz - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 14:54

1 mega online videora kevés, na persze , ha a feltöltés annyi  :D ...egyébként "egérmozira" elég. A fejlődés iránya az IP TV, de minek ezzel izgatni a usereket. ;) ....és akkor mi van, ha többen szeretnének a családból mást nézni?
Egyébként meg, ha a kőkorszaknál akarsz maradni akkor a betárcsázós Net is jó, hiszen azon is jön "azinternet"  :D  :D  :D

IP tv is gyerekcipőben jár. Már vannak cégek akik olyan szabványt akarnak, amivel a sávszélesség igényt levehetik minimálisra. Na akkor terjed el, mint állat!

#374 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:21

Idézet: Kaktusz - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 15:14

Én se arról akarlak meggyőzni, hogy jó neked a kicsi...
      Lassan 3. éve mást sem tesztek ebben a topicban is.

Az RLAN-t nem szabad T-Comhoz hasonlítani...
      Valóban nem, Ő legalább  szolgáltat a sok pénzért.

mi önerőből vagyunk...
      És az előfizetők pénzéből.

Faluhelyen hacsak nem valami atom új a központ az ADSL nem tud semmit..
      Hát persze...ott csupa "másodrendű" Netező él. Nekik bármi jó  :mad:

Akkor kellene ígérni, ill. teljesíteni.  ;)

Millió rlanos ügyféllel szoktam skypolni 384en annak tökéletesen kell menni...
       Khm...mekkora feltöltéssel is?  :D

AZ upload a szolgáltatók mummusa, a technika miatt...
       Ez ugye a felhasználót abszolút nem érdekli! Ő csak Netezni akar. ;)

IPTV-ről egyenlőre ne, ez még gyerekcipőbe jár máshol is, nemhogy nálunk...
        Khm...ennyire azért ne legyünk "pesszimisták"...a fejlődés EZ. aki kimarad az lemarad.

válts nagyobb csomagra (1 mega 9500)  azzal már bármit tudsz dolgozni és még az árát is visszahozza...
        Nézd meg az árajánlatokat, 9500-ért már nemcsak 1 megát lehet kapni.

folyamatosan fejlesztünk, dolgozunk, hogy minél jobb, gyorsabb, tartalmasabb szolgáltatást tudjunk nyújtani...
        Megnyugtat, hogy ez a topic még 5-6 év múlva is nagyon aktív lesz. :p

Ebből csak arra térnék ki, hogy:

"AZ upload a szolgáltatók mummusa, a technika miatt...
    Ez ugye a felhasználót abszolút nem érdekli! Ő csak Netezni akar. ;) "

Nálunk rengeteg ügyfél van a feltöltési oldal miatt. Nagyon különböző az emberek szokása, és az igénye. Neked a letöltés számít, míg sok ügyfelünknek az azonos sebességű feltöltés. Miért? Mert vannak emberek, akik nem csak információs szemetet gyűjtögetnek, hanem munkára, kommunikációra használják a hálót, és erre csak szimetrikus vonal megfelelő.

#375 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 22:33

Idézet: Ladis - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 21:14

wimax nincsen frekvenciához kötve! van 5 gigán is cuccuk, de főleg 3-ra akarnák állítani. Únióban próbálkoznak felszabadítani ezt a tartományt. megjegyzem vannak már motorolák a szabványra építve, de... hát fizesse meg aki akarja. Egyébként itt is lassan fognak lecsengeni az árak. Qrva drága lesz marha sokáig. :D

Olvassd el újra, amit írtam. Nem az a lényeg, hogy a szabvány mikor véglegesül, vagy hogy mikor jönnek rá eszközök általában. A lénegy az, hogy mikor jönnek ki rá 5G-s pci,mpci interface-ek. A frekvencia már fel van szabadítva - hivatalosan - hozzá. Mo.-on 5,7-5,8 között már csak wimax mehet hivatalosan.
Az 5G-s eszközök nem lesznek drágák, viszont sokat el fognak belőle adni nagyon gyorsan. Ez egyszerűen műsik miac, mint a 3,5GHz.
Bocs az  :offtopic: -rt, de le kellett írnom.
www.kevenet.hu

#376 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 07:11

Mikor lesz már megint emelés? 1.5 év után 128 down és nuku up nagyon sovány!  :reklamacio:  :omg:
Legszebb öröm a műköröm.

#377 Felhasználó inaktív   Kaktusz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 08:42

Idézet: gezza - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 7:11

Mikor lesz már megint emelés? 1.5 év után 128 down és nuku up nagyon sovány!  :reklamacio:  :omg:

Ha szolgáltatót váltasz  :D

#378 Felhasználó inaktív   mizsepizse22 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 20:54

Idézet: gezza - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 8:11

Még a mostani se fejeződött be... :D

#379 Felhasználó inaktív   gezza 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 22:32

Idézet: Buga_Laci - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 20:54

Még a mostani se fejeződött be... :D

Akkor most megyek és kiásom a ház előtt menő üvegkábelt és megcsapolom!  :smoker:  :think:  :confused:
Legszebb öröm a műköröm.

#380 Felhasználó inaktív   padlizsan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 00:08

Nekem csak kettö Skype ismerös van, de egyikkel sem tudok beszélni mert szar a internetkapcsolat.16h-23-24h-ig használhatatlan, hiába van-volt sávszélesités.Borzaszto az RLAN
szolgáltatás.
Most megyek elaltatom a tehenet,aludt tejet szeretnék vacsorázni!!
zsan

http://darnozselifoci.de.tl/Home.htm

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Utolsó »