HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 11:24

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 10:32

, van net. Pedig ezeket már végig játszottam vele, nem értem. Jót tett neki,hogy 24 órát kihúzva volt a fiókomba?

Van a saját gépeden ZA vagy ilyesmi? (Illetve, friss, 5-ös körüli ZA, hogy pontos legyek.)
Nekem ilyeneket a megpunnyadt lelkű Netgear csinált, "ő" a WAN oldaltól feküdt meg változó idő után.
Annak is jót tett egy-egy nap pihi :)

#1762 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 11:29

Idézet: drs - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 9:38

mennyivel jobb egy cablerouter, mint egy normalisan bekonfigolt iptables+routed valamelyik linux disztribbel (akinek nincs kedve konfigolni, annak smoothwall), esetleg egy bsd?

Annyira nem jobb, hogy egy rakat cable/dsl routerben eleve valamilyen arm-ra vagy mips-re fordított Linux megy, busybox-szal begyógyítva az 1-2 M flash-be.
Semmi értelme nincs igazából, ha csak az nem, hogy 5-9W-ot fogyaszt, és ajándékba adják mellé a 4 portos switch-et meg a wireless AP-t, amit külön többe kerülne megvenni, mint a routerkedéssel együtt :)
Meg kicsi,és nem zúg.
IPCOP-ot próbáltad?

#1763 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 11:42

Idézet: llamada - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 10:24

Van a saját gépeden ZA vagy ilyesmi? (Illetve, friss, 5-ös körüli ZA, hogy pontos legyek.)
Nekem ilyeneket a megpunnyadt lelkű Netgear csinált, "ő" a WAN oldaltól feküdt meg változó idő után.
Annak is jót tett egy-egy nap pihi :)

Nincs semmilyen tűzfal program,még az xp saját tűzfalát is kikapcsoltam.Pénteken tettem fel szűz windows-t és semmit nem pakoltam fel csak az Intel Inf-et. Most, hogy már jó a router rakosgatom vissza a cuccokat. De tűzfalat soha nem használtam. Érdemes bekapcsolni a Surecom tűzfalát?
Hiába egy-egy nap pihi nekem is jót szokott tenni:)

#1764 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 12:33

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 12:42

De tűzfalat soha nem használtam. Érdemes bekapcsolni a Surecom tűzfalát?
Hiába egy-egy nap pihi nekem is jót szokott tenni:)

Elvileg igen, gyakorlatban először várd ki, hogy így milyen a neted, és meddig marad a Surecom a felszínen. Ha néhány napot kibírt, akkor jegyezd fel  beállításokat (és mentsd le), aztán próbáld a különféle beállításokat. Valami helyi tűzfal nem ártana azért. (Nem muszáj ZA-nak lennie.)

#1765 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 12:56

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 8:32

Sziasztok!

Na helyreállt ez a csoda Surecom. Reggel visszadugtam,hogy még egy uccsó kisérlet. Nyomtam neki Factory Defaults-ot, Mac clonozást, Release/Renew-et,restart és láss csodát minden úgy megy mint előtte. Mind a két gép látja egymást, van net. Pedig ezeket már végig játszottam vele, nem értem. Jót tett neki,hogy 24 órát kihúzva volt a fiókomba?
Kábel nem szakadt mert akkor nem világítani a zöld led a routeren. Köszönöm a segítségedet. Remélem most már jó lesz. De akkor sem értem. Windows-on nem változtattam semmit.

A factory defaults csak jót tehet vele, egyedül az utána következő beállítgatás (ha van mit) okozhat egy kis nyűgöt. A hosszú pihentetés is jót tehet neki, a kondik biztos kisülnek ennyi idő alatt (ha van benne :) .

#1766 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 13:17

Na talán most már stabilizálódik a netem. Nem tudom, hogy Dömpivel beszéltem-e ma a supporton, vagy sem, de sikerrel jártam. A napokban többször elment a netem, a barikámat levettem, és USB-vel, illetve a UPC-s saját hálókártyájával próbálkoztam, és modem újraregisztrációt kívántam végrehajtani, de hol néha nem hogy a netet, hanem a Motorola modem konfigrészét sem értem el. Azonban B.T. (Dömpi?) úr segített nekem, és kaptam egy új ip címet, valamilyen ütközés léphetett fel (regisztrált és nem regisztrált ip cím kérdésköre), és már megnyílt a prov oldal, ahol a modemet újra regisztrálva életre kelt a net. Lehet, hogy már volt erről szó, de ha valakinek új modemmel el-el megy a netje, akkor lehet, hogy ez a megoldás (új ip cím kérése, de nem biztos, hogy az ipconfig /release /renew új ip címet ad, hanem csak a support). Szóval, ez úton is köszönet a segítségért!  :respect:

#1767 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 14:03

Ipcopot nem probaltam, de screenshotok alapjan nagyon ugy tunik, h egy az egybe' lekoppintottak a smoothwallt (vagy forditva?), es ez a gyanum az ipcop-1.3.0.iso mountolasa utan csak megerosodott. Meg a konyvtarszerkezet is u.a. (/var/smoothwall <-> /var/ipcop  meg hasonlok...).
Vegulis nem baj az, ha egy temara tobb variacio is letezik... mar csak azt nem tudom, hogy melyik volt elobb... :p
A crouter vs linux vitahoz meg egy adalek: ha felrak az ember egy linuxot tuzfalkent, akkor ott mas dolgok is futkoraszhatnak, pl. fajlszerver (pl.: 3 gep, 20 giga mp3, 50 giga film, 100 giga jatek, es maris van ertelme a fajlszervernek, ha mind3 gepet folyamatosan hasznaljak a "gyerkocok" vagy eppen apuci vagy anyuci, nem kell folyamatosan tobb ezer cd kozott kotoraszni), mail-szerver (nincs olyan, hogy "nem erem el a leveleim, mert mar megint nemmux a freemail", meg mennyivel jobban nez ki egy sajatnevem@mysrv.org cim, mint egy sajatnev12672@freemail.hu, meg spam- es virusszures ingyen, sajat szajiz szerint), meg meg sokminden. Ilyen funkciokkal tudtommal nem rendelkeznek a cable/dsl routerek.
Szoljatok, ha nagyon off a tema!

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#1768 Felhasználó inaktív   PunishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 15:17

Idézet: drs - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 13:03

Ipcopot nem probaltam, de screenshotok alapjan nagyon ugy tunik, h egy az egybe' lekoppintottak a smoothwallt (vagy forditva?), es ez a gyanum az ipcop-1.3.0.iso mountolasa utan csak megerosodott. Meg a konyvtarszerkezet is u.a. (/var/smoothwall <-> /var/ipcop  meg hasonlok...).
Vegulis nem baj az, ha egy temara tobb variacio is letezik... mar csak azt nem tudom, hogy melyik volt elobb... :p
A crouter vs linux vitahoz meg egy adalek: ha felrak az ember egy linuxot tuzfalkent, akkor ott mas dolgok is futkoraszhatnak, pl. fajlszerver (pl.: 3 gep, 20 giga mp3, 50 giga film, 100 giga jatek, es maris van ertelme a fajlszervernek, ha mind3 gepet folyamatosan hasznaljak a "gyerkocok" vagy eppen apuci vagy anyuci, nem kell folyamatosan tobb ezer cd kozott kotoraszni), mail-szerver (nincs olyan, hogy "nem erem el a leveleim, mert mar megint nemmux a freemail", meg mennyivel jobban nez ki egy sajatnevem@mysrv.org cim, mint egy sajatnev12672@freemail.hu, meg spam- es virusszures ingyen, sajat szajiz szerint), meg meg sokminden. Ilyen funkciokkal tudtommal nem rendelkeznek a cable/dsl routerek.
Szoljatok, ha nagyon off a tema!

drs

Hi!
En eleg reg ota osztom a chellot es akkoriban meg huzosak voltak a router arak meg volt itthon egy folosleges 486os 2 kartya bele bnc kabel kihuz:) es azota is szalad rajta ftp,mail,samba es egy kis oldalacska:)
16:38:26 up 53 days, 18:23, szunetmentest azert nem vettem melle:)

#1769 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 17:38

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 14:17

Na talán most már stabilizálódik a netem. Nem tudom, hogy Dömpivel beszéltem-e ma a supporton, vagy sem, de sikerrel jártam. A napokban többször elment a netem, a barikámat levettem, és USB-vel, illetve a UPC-s saját hálókártyájával próbálkoztam, és modem újraregisztrációt kívántam végrehajtani, de hol néha nem hogy a netet, hanem a Motorola modem konfigrészét sem értem el. Azonban B.T. (Dömpi?) úr segített nekem, és kaptam egy új ip címet, valamilyen ütközés léphetett fel (regisztrált és nem regisztrált ip cím kérdésköre), és már megnyílt a prov oldal, ahol a modemet újra regisztrálva életre kelt a net. Lehet, hogy már volt erről szó, de ha valakinek új modemmel el-el megy a netje, akkor lehet, hogy ez a megoldás (új ip cím kérése, de nem biztos, hogy az ipconfig /release /renew új ip címet ad, hanem csak a support). Szóval, ez úton is köszönet a segítségért!  :respect:

Nem, halandó ember nem szokott belémfutni :) B.T. egyébként nincs a helpdesken, de általában segíteni szoktak az embereknek :) Egyébként meg köszönik a dícséretet.

#1770 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 17:39

Idézet: drs - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 9:38

Mas tema... tud valaki (esetleg Nagy Sarga Domper :p ) valamit arrol, hogy Debrecenben varhato-e fejlesztes, es ha igen, nagyjabol mikor lehet szamitani a 768/256ra? Igaz, hogy attol, hogy tudom, meg nem lesz hamarabb, dehat a kivancsisag...

Még nincs időpont.

#1771 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 18:43

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 16:38

Nem, halandó ember nem szokott belémfutni :) B.T. egyébként nincs a helpdesken, de általában segíteni szoktak az embereknek :) Egyébként meg köszönik a dícséretet.

Pedig kétszer is telefonáltam :) . Akkor lerántom a leplet a kolléga nevéről: Bogdán Tamás. Bemutassam? :)

#1772 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 19:08

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 19:43

Pedig kétszer is telefonáltam :) . Akkor lerántom a leplet a kolléga nevéről: Bogdán Tamás. Bemutassam? :)

Gábor :)

#1773 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:30

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 20:08

Gábor :)

En meg Zsolt. Sziasztok! :)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#1774 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 20:35

Idézet: b0rZ - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 21:30

En meg Zsolt. Sziasztok! :)

Mármint nem én, hanem az említett kolléga :)

#1775 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 09:34

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 19:35

Mármint nem én, hanem az említett kolléga :)

A másik meg Tóth Gergő/Gergely (egyéb?) volt. :)

#1776 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 09:59

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 18:38

Nem, halandó ember nem szokott belémfutni

megint sugárzik a szerénység  :rolleyes:
HP Pavilion DV-5 1160eh

#1777 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 10:05

Idézet: Avicularia - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 10:59

Már viccelni sem lehet... grat.

#1778 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 10:11

Idézet: Avicularia - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 10:59

Ja!És még a nickje is milyen fellengzős már?NAGY Sárga Dömper...kicsivel már be se éri...:nevet:
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#1779 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 10:20

LEhet, hogy ti ezt poénosnak tartjátok :reklamacio: ,de szerintem nem illik egy olyan embert cinkelni és ugratni, aki megpróbál, amint lehet segíteni illetve fontos információkat jutat el hozzánk  :respect:
Úgyhogy aki fikázni akar az turkáljon otthon és ne itt! :mad:

Remélem egyébként, hogy véletlenűl sem gondoltátok komolyan  :D  De Én komolyan gondoltam, amit írtam  :omg:  :smoker:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#1780 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 06. 08. 15:27

:offtopic:

Nem tudom sikerül-e beszúrni, de szolgálataiért megpróbálok a mi Dömperünknek kedveskedni. Nosza!

Kép

Kép

Ha nem sikerült volna, akkor az csak azért van, mert nem láma vagyok, hanem csak nem találtam az 'any key' gombot (idézet egy fórumozó láblécéből).

Téma megosztása:

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.