Ipcopot nem probaltam, de screenshotok alapjan nagyon ugy tunik, h egy az egybe' lekoppintottak a smoothwallt (vagy forditva?), es ez a gyanum az ipcop-1.3.0.iso mountolasa utan csak megerosodott. Meg a konyvtarszerkezet is u.a. (/var/smoothwall <-> /var/ipcop meg hasonlok...).
Vegulis nem baj az, ha egy temara tobb variacio is letezik... mar csak azt nem tudom, hogy melyik volt elobb...

A crouter vs linux vitahoz meg egy adalek: ha felrak az ember egy linuxot tuzfalkent, akkor ott mas dolgok is futkoraszhatnak, pl. fajlszerver (pl.: 3 gep, 20 giga mp3, 50 giga film, 100 giga jatek, es maris van ertelme a fajlszervernek, ha mind3 gepet folyamatosan hasznaljak a "gyerkocok" vagy eppen apuci vagy anyuci, nem kell folyamatosan tobb ezer cd kozott kotoraszni), mail-szerver (nincs olyan, hogy "nem erem el a leveleim, mert mar megint nemmux a freemail", meg mennyivel jobban nez ki egy sajatnevem@mysrv.org cim, mint egy sajatnev12672@freemail.hu, meg spam- es virusszures ingyen, sajat szajiz szerint), meg meg sokminden. Ilyen funkciokkal tudtommal nem rendelkeznek a cable/dsl routerek.
Szoljatok, ha nagyon off a tema!
drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."