HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások Értékeld a témát: -----

#1741 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 06. 14:46

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 15:33

A DU-meter az a géped hálókártyáján átmenő forgalmat számolja, a Chellost is.

ÉS? Ezt tudom. A hálókártya a kábelmodembe van kötve. Más géphez nincs kapcsolva.
k s

#1742 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 15:00

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 15:09

Na újra megnéztem:

13:53-kor 699MB volt. Ekkor lenulláztam a DUmeter-t.
15:00-kor 719MB volt. A DU szerint 95MB a forgalom, tehát akkor mégse számol.

(Bár ott van 20MB amit nem tudok, hogy jött össze, mert csak ide írtam 1x ...)

Alapvető tévedés: a forgalommérő oldal nem realtime értékeket mutat!

#1743 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 16:18

Idézet: Melinda - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 15:33

A DU-meter az a géped hálókártyáján átmenő forgalmat számolja, a Chellost is.

Nagy valószinűséggel állítom hogy ő ezzel tisztában van!
A probléma ott van hogy azon kívül hogy ide írt ami max 250kb forgalom nah jó 500 nem csinált mást csak chellon belüli forgalmat! És így is generálódott valami!

Üdv

#1744 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 18:00

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 15:46

ÉS? Ezt tudom. A hálókártya a kábelmodembe van kötve. Más géphez nincs kapcsolva.

Lemaradt az, amit NSD már közölt veled, bocsi. 
Kb másnap látod a mért eredményt.

#1745 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 18:14

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 11:24

Ha dolgozni akarsz, fizess elő business csomagra. Ez a baj a mayar mentalitással, "majd én megmutatom, hogy olcsóbban is megússza a cégem a hálót", aztán ha bukik rajta egy vagon pénzt, akkor perelni akar. Nem véletlenül drágább a business csomag.

Gondolod, hogy ha bussines csomagom van, és ugyan úgy nem értesítenek a modem cseréről, akkor kijöttek volna előbb?
Ugyan úgy kedden jöttek volna ki, tök mindegy milyen csomagom van.
A cégemet meg nem is érdekli, hogy milyen a csomag. A munka menjen, és kész.  :)
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1746 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 18:21

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 11:32

Szartak volna rá, nincs előbb ember, aki kimegy. Mindig az első szabad időpontot dobják fel neked. És nem azért szarnak rá, mert nem érdekli őket, hanem mert az ÁSzF megvédi a céget egy ilyen pertől, és attól még nem lesz hamarabb ember, hogy Te elsápadsz, perrel fenyegetőzöl és kurvaanyázol. Max az üfsz agyát húzod fel, amivel meg sokra nem mégy. Egyébként meg ha ismernéd egy nagy cég működését, akkor tudnád, hogy az, aki felvesz neked egy kiszállást, nem ismeri még látásból sem a kiszálló technikusokat, mert egy programban ütemezi neked a kiszállást, akiket a technikusok kooordinátora kinyomtatja és kiozstja őket reggelente, azok meg szétszélednek a városban.

Várjunk csak!
Nem fenyegetőtzem semmivel, nem anyáztam, ez csak egy gondolat volt, hogy talán akkor...
Vagyok annyira inteligens, hogy ha azt mondta az üfsz hogy kedd, akkor kedd.

Lezárva a vitát, azért jobban odafigyelhetnének, mert meg van adva 4 elérhetőség (telefonszám, egy email cím, egy kapcsolattartó a cégnél, valamint egy postacím) ahol lehetne értesíteni a felhasználót, hogy ekkor és ekkor legyen otthon.
Mégsem értesítettek. Ez bosszantott, nem más.
Saját képekről is!

#1747 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 18:25

Idézet: BoGab - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 11:54

Azért:

1. Ha távmunkában dologzik, akkor nem feltétlenül cég és nem feltétlenül tudja megfizetni a Buisness csomagot.
2. Ha az ő hibája lenne, kidobta a levelet, nem vette fel a telefont, letörölte a mailt, akkor 100%-kosan egyetértenék veled, de amennyiben a szolgáltató hibájából alakul így, akkor bocs, de nincs igazad. Ebben a helyzetben a lehető leggyorsabban helyre kéne hozni a bakit, nem?
3. Másik pedig az, hogy az UPC, mint szolgáltató 0-24 "korlátlan" internethozzáférést garantál, akkor sztem nem minősül mentőszolgálatnak, hogy kimegy megcsinálni. A szerződésben valóban benne van, hogy egy hónapban hány %-kos kimaradás lehet (ha jól rémlik benne van).

Egyáltalán nem értesítettek! Nem vagyok olyan hülye, hogy magam ellen vétsek!
És valóban nem cégről van szó, hanem otthoni bedolgozásról.
Saját képekről is!

#1748 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 19:33

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 16:00

Alapvető tévedés: a forgalommérő oldal nem realtime értékeket mutat!

Ezt kicsit furcsálom.
Napközben ugyanis változik, tehát nem napi 1x történik az összesítés.

Ilyen nem realtime rendszert nehezebb írni, mint a realtime-ot...
k s

#1749 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:15

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 19:14

Gondolod, hogy ha bussines csomagom van, és ugyan úgy nem értesítenek a modem cseréről, akkor kijöttek volna előbb?
Ugyan úgy kedden jöttek volna ki, tök mindegy milyen csomagom van.
A cégemet meg nem is érdekli, hogy milyen a csomag. A munka menjen, és kész.  :)

A business előfizetőknek külön kapcsolattartójuk van névvel, telefonszámmal, nem ügyfélszolgálathoz fordulnak. Igaz, árban is, sebességben is egy kicsit más nagyságrend. Hidd el 50-100e+ÁFA és 2MBit vásárlása esetén nem felejtenek el semmiről sem értesíteni. Már csak azért sem, mert nincsenek annyian, amiből ki lehetne felejteni. Jó, tudom, az már nem a távmunka árkategória :)

#1750 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:23

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 19:21

Várjunk csak!
Nem fenyegetőtzem semmivel, nem anyáztam, ez csak egy gondolat volt, hogy talán akkor...
Vagyok annyira inteligens, hogy ha azt mondta az üfsz hogy kedd, akkor kedd.

Lezárva a vitát, azért jobban odafigyelhetnének, mert meg van adva 4 elérhetőség (telefonszám, egy email cím, egy kapcsolattartó a cégnél, valamint egy postacím) ahol lehetne értesíteni a felhasználót, hogy ekkor és ekkor legyen otthon.
Mégsem értesítettek. Ez bosszantott, nem más.

Bocs, talán én is kicsit túlreagáltam a dolgot. Szóval általában a fejállomások lekapcsolása akkor történik meg, amikor már pár hete csak <20 előfizető van rajta. Ezek többnyire az elérhetetlen kategóriába tartoznak, mert mondjuk cserélgetik a mobilszámukat, mert külföldön vannak, vagy mert amikor hívják őket, sosem veszik fel a telefont, mert bármi más dolguk van. Ezek az emberek kapnak normális postai levélben értesítést, hogy az "elérhetetlenség rossz, mi megpróbáltuk, ekkor le lesz kapcsolva a fejállomás a feneked alól, ha nem jelentkezel vagy nem, ez már a Te sarad, a számlázás folyik tovább". Emellett előfordulhat, hogy valaki kimarad, csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Hidd el, nyoma van, ha kerestek vagy hogy kiment-e a levél, jogszabály kötelez az iktatásra.

Egyébként meg ha 1-2 nap különbséggel kapcsolunk le fejállomásokat, akkor előfordul (hiszen van, akinek ez csak hobbi), hogy ember nem szól, hátha megjavul, közeledik a hétvége, ember beparázik, hogy nem tud csetelni hétvégén, és telefonál. És ekkor bizony feltorlódnak a kiszállások -> pénteken betelik a hétfő és már csak a kedd marad.

#1751 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 06. 21:26

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 20:33

Ezt kicsit furcsálom.
Napközben ugyanis változik, tehát nem napi 1x történik az összesítés.

Ilyen nem realtime rendszert nehezebb írni, mint a realtime-ot...

Realtime = azonnal látod, mit forgalmaztál.
Nem realtime = ciklikusan gyűjti be és összesíti az adatforgalmadat.

Utóbbi esetben a ciklusidő variálásával akármilyen nem realtime rendszer megvalósítható, amit még elbír a vas. Szerintem ebben nincs semmi furcsa, a ciklusidő nem csak 1 nap lehet.

#1752 Felhasználó inaktív   donjoevanni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 07. 00:58

Idézet: Pacal - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 10:35

Szia!
Így van nem oszt az én gépemre ip-t a router. Xp-m van,nincs bekapcsolva a tűzfal. Két hétig tökéletes volt a kapcsolatom (modem csere óta),egyik reggel bekapcsoltam a gépet és már nem volt netem. A két gép sem látja már egymást. A Surecom most 263... oszt IP-ket.

Köszi.

Nos, ha a Lányod gépén is a hálózati beállítások alatt DHCP-ről fogadás van beállítva, és Nálad is, továbbá a Surecom DHCP-ként osztaná a két gépnek a címeket, a hálókábeled nem törött (a Surecom jelzi a kapcsolatot), másik csatihelyen is ezt csinálja, és még reset után is, akkor tényleg célszerű az SMC-re átnyergelni. Nekem most az üzemel (7004BR), és amióta a fejkarbantartás tegnapelőtt véget ért minden rendben működik (a lényeg, hogyha az is ismerje a MAC klónzást). Egyébiránt, a Motorola dokumentáció szerint egyszerre képes az USB-n és az ethernet csatin keresztül is működni, tehát elvileg a két gép így is (közvetlenül) rátehető, de én a hardveres tűzfalat (ami a Surecomban vagy az SMC-ben van) valahogy jobban csípem a szoftveresnél, ami lelassíthatja a gépedet, sőt esetleg távolról akár ki is iktathatják. Jó vásárlást és sok sikert az új cuccossal!

#1753 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 07:56

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 7., hétfő - 1:58

, akkor tényleg célszerű az SMC-re átnyergelni. Nekem most az üzemel (7004BR), és amióta a fejkarbantartás tegnapelőtt véget ért minden rendben működik (a lényeg, hogyha az is ismerje a MAC klónzást). Egyébiránt, a Motorola dokumentáció szerint egyszerre képes az USB-n és az ethernet csatin keresztül is működni, tehát elvileg a két gép így is (közvetlenül) rátehető, de én a hardveres tűzfalat (ami a Surecomban vagy az SMC-ben van) valahogy jobban csípem a szoftveresnél, ami lelassíthatja a gépedet, sőt esetleg távolról akár ki is iktathatják. Jó vásárlást és sok sikert az új cuccossal!

Úgy nézem, hogy az Edimax is megy rendesen. Az új ZoneAlarm sux, ha router mögött van(!).
A "hardveres tűzfal" ugyanúgy egy processzor + oprencer + szolgáltatások mint a pc-n. Legfeljebb más hibákat és más támadási felületeket hagy(hat).  (Ha alulméretezik ráadásul, akkor ez is lassíthat stb.)

A Motorola több pc-t is engedne magán át (neki mindegy), de ha normál chello-d van, akkor csak egy gépre fogsz chello-s IP címet kapni, a másikra (többire) nem.

#1754 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:10

nekünk még csak most foik 1eztetés a csellósux-osokkal hogy miko' jöjjenek modemcserére, de ami nekünk jó az nekik nem szal 1enlöre huzodik a dolog :)
de bövülés már vout, jó is a 90k-s letöltés ha egy pillanatra elfelejti az ember a korlátot :))
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#1755 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 08:38

Udv!

Ha mar volt szo rola regebben, akkor bocsi, csak az utolso kb. 2-3szaz hozzaszolast olvastam, de nem birom ki, hogy ne kerdezzem meg... mennyivel jobb egy cablerouter, mint egy normalisan bekonfigolt iptables+routed valamelyik linux disztribbel (akinek nincs kedve konfigolni, annak smoothwall), esetleg egy bsd?
Mas tema... tud valaki (esetleg Nagy Sarga Domper :p ) valamit arrol, hogy Debrecenben varhato-e fejlesztes, es ha igen, nagyjabol mikor lehet szamitani a 768/256ra? Igaz, hogy attol, hogy tudom, meg nem lesz hamarabb, dehat a kivancsisag... :)
Az ufsz-es temahoz szeretnek meg annyit hozzafuzni, hogy az upcnek van az egyik "legnormalisabb" csapata; normalisan viselkednek az emberrel, ertik a dolgukat, gyorsan es jol dolgoznak; raadasul az elmut ket evben osszesen kb. 10-15 nap leallas volt, ami akarhogy is szamolom, joval 95% feletti rendelkezesre allas... ha nem lenne a 15 gigas korlat, egy szavam sem lenne... :)

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#1756 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 09:04

Cablerouter: csendes, olcsó, keveset fogyaszt, erre a célra van tervezve.
Egy külön gép, ami erre lenne üzembehelyezve: hát nem tudom, szvsz semmi nem szól mellette. (legalábbis az én felhasználási területemen :))
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1757 Felhasználó inaktív   Pacal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 09:32

Idézet: donjoevanni - Dátum: 2004. jún. 6., vasárnap - 23:58

Nos, ha a Lányod gépén is a hálózati beállítások alatt DHCP-ről fogadás van beállítva, és Nálad is, továbbá a Surecom DHCP-ként osztaná a két gépnek a címeket, a hálókábeled nem törött (a Surecom jelzi a kapcsolatot), másik csatihelyen is ezt csinálja, és még reset után is, akkor tényleg célszerű az SMC-re átnyergelni. Nekem most az üzemel (7004BR), és amióta a fejkarbantartás tegnapelőtt véget ért minden rendben működik (a lényeg, hogyha az is ismerje a MAC klónzást). Egyébiránt, a Motorola dokumentáció szerint egyszerre képes az USB-n és az ethernet csatin keresztül is működni, tehát elvileg a két gép így is (közvetlenül) rátehető, de én a hardveres tűzfalat (ami a Surecomban vagy az SMC-ben van) valahogy jobban csípem a szoftveresnél, ami lelassíthatja a gépedet, sőt esetleg távolról akár ki is iktathatják. Jó vásárlást és sok sikert az új cuccossal!

Sziasztok!

Na helyreállt ez a csoda Surecom. Reggel visszadugtam,hogy még egy uccsó kisérlet. Nyomtam neki Factory Defaults-ot, Mac clonozást, Release/Renew-et,restart és láss csodát minden úgy megy mint előtte. Mind a két gép látja egymást, van net. Pedig ezeket már végig játszottam vele, nem értem. Jót tett neki,hogy 24 órát kihúzva volt a fiókomba?
Kábel nem szakadt mert akkor nem világítani a zöld led a routeren. Köszönöm a segítségedet. Remélem most már jó lesz. De akkor sem értem. Windows-on nem változtattam semmit.

#1758 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:09

p1  16-128ram 0.5-3gb hdd: fogyasztas <50W (nem tudom, h pontosan mennyi, csak "saccoltam"), csak a tap meg a vinyo "zajos" (egy normalis bordaval meg venti sem kell a procira, vagy ha kell is, eleg egy regi pici venti), olcso (szerintem mindenkinek van otthon regi alaplap+proci+ram+vinyo, vagy ha nincs, par ezerert lehet kapni bontokban, sztem nem dragabb, mint 1 router); linux es bsd ingyen van (termeszetesen a smoothwall is).
Elonyok: szerintem nem sok alacsony arkategoriaju routerben van proxy (cache, adblock, savkimeles, stb.); a linuxot nem erdekli, hogy milyen modemre van kotve; sokkal szelesebb koru konfiguralhatosaggal rendelkezik.
Hatrany: egy haz vmivel nagyobb helyet foglal el, mint egy router (mar ha egyaltalan hazban van a gep... :p ); kell hozza nemi elokepzettseg (kiveve talan a smoothwallt); valamivel tenyleg hangosabb es tobbet fogyaszt, de a kulonbseg elhanyagolhato, foleg, ha van lehetoseg kamraba / pincebe / padlasra / akarhova elrakni gepet.
Nem kotozkodni akarok, meg csak meggyozni sem akarok senkit, csak 1xuen erdekel a tema, szeretnem megismerni a velemenyeket es gondolatokat, pro es kontra, mar csak azert is, mert barki barmikor kerulhet olyan helyzetbe, hogy kell neki tuzfal/router/akarmi, es ilyenkor nem art tisztaban lenni a valasztasi lehetosegekkel.

drs

#1759 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 10:22

Tényleg van nálam is akár két komplett p1-es gép :), de ez nem mindenkire igaz.
Router: semmi hangja nincs, 10-20W a max fogyasztás (5V, max 2A, hatásfok), könnyebb konfigurálni, és tényleg kis helyet foglal. Ára: <12eFt újonnan, nem használtan, garanciával. Azért ennyibe benne van a használt p1-es is, pláne, ha 5 hálókártya kell bele, vagy switch mellé, mert mondjuk 4 gépet a router ellát. Nem érzem szükségét proxy-nak (sőt, nem szeretnék proxy-t). A routerben lévő NAT szerintem elég jó 'firewall'-nak. Egy p1-es, linuxos routerrel sem tudod megspórolni a gépenkénti víruskeresőt.
Szumma: még mindig nem látom értelmét az ilyen linuxos routereknek.
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#1760 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 07. 11:14

p1est monitorral egyutt 10 alatt megkapsz (tuzfalhoz meg nem kell monitor); de akinek van otthon rakat regi gepe, annak anyagilag mindenkeppen kevesbe eri meg a cablerouter. A switch valoban megdobja az arat, ugy mar majdnem annyiba kerul, mint a crouter (vagy ha nincs otthon regi gep, akkor tobbe, majdnem duplajaba, felteve, hogy nem bnc-s halozattal nyomulsz :p).
A NAT valoban ved valamennyire (amit nem latsz, azt nem tudod megtamadni), de "kritikus alkalmazasoknal" nem elegendo (ki mukodtet otthon csellon keresztul iranyitott lelegeztetogepet? :D ) .
Proxyt miert nem szeretnel? Squidnek van jonehany aranyos funkcioja, savszelkorlatozas, url blokkolas regex ido ip meg egyebek alapjan, meg meg lehetne sorolni napestig, es gyakorlatilag semmilyen hatranya nincs (hacsak az nem, hogy noveli a tamadasi feluletet a tuzfalon...).
A gepenkenti viruskereses total mas tema. Ha a halon beluli gepeken m$ "oprencer" futkorasz, akkor mindenkeppen szukseges antivir, fuggetlenul attol, hogy milyen routert/tuzfalat hasznalsz.
A cserenek valoban nincs ertelme, akinek crouter van, annak csak plusz kiadas meg vacakolas lenne egy linuxot felhuzni, nekem meg a crouterre valo atallas lenne penzkidobas. Akkor van jelentosege ezeknek az infoknak, ha nincs egyik sem, de szukseg van ra.

drs

Téma megosztása:

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90