HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 407
  • 408
  • 409
  • 410
  • 411
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások Értékeld a témát: -----

#8161 Felhasználó inaktív   Straum 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 11:50

Idézet: Edu - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 20:19

Sziasztok!

Nem akarom (nagyon) szétOFFolni a topicot, de lehet, hogy van valaki aki tud nekem segíteni:

Februárban elköltötöm és az új helyen (XV. ker) nincs UPC így Chello sem. Persze a szerződést felbontani nem lehet, el kell "ajándékoznom" a még kb másfél éves előfizetést. A szerződésbontás kb 60 ropiba fájna. Nem tud valaki valakit akinek kéne Chello? Szerintem meg tudnánk egyezni, hogy mindenkinek jó legyen...

Ez ugye csak vicc??
Ha el merészelek költözni bármi okból, olyan helyre ahol nincs chello, akkor az szerződésszegés lenne?

#8162 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:06

Idézet: Straum - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:50

Ez ugye csak vicc??
Ha el merészelek költözni bármi okból, olyan helyre ahol nincs chello, akkor az szerződésszegés lenne?

Nem. Ha felbontod a szerződést hűségnyilatkozat alatt, az a szerződésszegés. Az hogy költözés miatt vagy egyéb okból, az a szolgáltató szempontjából irreleváns. Annak fejében biztosít neked kedvezményeket, hogy meghatározott időtartamig igénybe veszed a szolgáltatását. Ha te ezt felbontod, a szolgáltató jogosult az addig adott kedvezményeket - havidíjkedvezmény, bekötésidíj-kedvezmény, ajándékok (dvd, nyomtató, digicam, etc) ára - beterhelni. Ez rajta van az 1 db A4-es oldalnyi hűségnyilatkozaton, amire igazán nem mondhatja senki, hogy 40 oldal, nem olvassa el.

És ez nem csak a UPC-nél bevett gyakorlat. ADSL-t talán még áthelyeztetni tudsz a hűség alatt. Itt legalább azt lehet.

#8163 Felhasználó inaktív   IThomas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:25

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:06

ADSL-t talán még áthelyeztetni tudsz a hűség alatt. Itt legalább azt lehet.

Gondolom a SE lemaradt...
Amúgy hülyeség ,mert ugyanúgy áthelyzhető..igaz,nem ingyen...
Real Eyes Realize Real Lies!!!

#8164 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:32

Idézet: Edu - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 21:19

Februárban elköltötöm és az új helyen (XV. ker) nincs UPC így Chello sem. Persze a szerződést felbontani nem lehet, el kell "ajándékoznom" a még kb másfél éves előfizetést. A szerződésbontás kb 60 ropiba fájna. Nem tud valaki valakit akinek kéne Chello? Szerintem meg tudnánk egyezni, hogy mindenkinek jó legyen...

Szerintem ha nem tudod odaadni senkinek, akkor talan meg lehetne probalni azt a megoldast, hogy meltanyossagi alapon engedjek el a 60k-t, mivel rajtad kivul allo okok miatt nem tudod igenybe venni a szolgaltatast. Lehet, hogy nem sok ertelme van, de egy probat szerintem mindenkeppen meger. Remelem, ezzel nem mondtam tul nagy hujeseget.
Esetleg az uj tulajt meg lehetne kerdezni, hogy kell-e neki net, es ha igen, akkor a dolog meg van oldva.
Csodalom, hogy eddig meg senki nem irt olyasmit, hogy "a jupiszi hibaja, mer' mer' nem szolgaltatnak mindenhol"... :D

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#8165 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 12:34

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:06

Nem. Ha felbontod a szerződést hűségnyilatkozat alatt, az a szerződésszegés. Az hogy költözés miatt vagy egyéb okból, az a szolgáltató szempontjából irreleváns. Annak fejében biztosít neked kedvezményeket, hogy meghatározott időtartamig igénybe veszed a szolgáltatását. Ha te ezt felbontod, a szolgáltató jogosult az addig adott kedvezményeket - havidíjkedvezmény, bekötésidíj-kedvezmény, ajándékok (dvd, nyomtató, digicam, etc) ára - beterhelni.

Izé, én tavaly márciusban kötöttem Cehllót, de mivel elköltöztem, így le akartam mondani, de ugyanezt mondták a telefonba, mint most te. Ezzel nincs is gond, de ott a hölgy 2005. dec 31-et mondott, pedig szerintem márciusban már lejár az egy év hűségem!
Tyraan - Artum Inferniti

#8166 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 14:22

Idézet: drs - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 13:32

... mivel rajtad kivul allo okok miatt nem tudod igenybe venni a szolgaltatast.

A költözés mióta rajtad kívül álló ok? De még ha az is lenne, a UPC leszarja, teljesen jogosan.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#8167 Felhasználó inaktív   PAStheLoD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 14:39

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. jan. 10., hétfő - 14:23

Nem kicserélni kell, hanem még 1-2 db-ot betenni. Ez azért nem történt még meg, mert egész egyszerűen elfogyott. 15-én érkezik rengeteg, még min. 2 hét, mire a vasból fejállomás lesz, és indulnak a bővítések országszerte.

Ezekről a headendekről gondolom csak ti tudtok statot nézni ... tudod kiváncsiság :)

Azért köszi a pontosítást.   

Meg van még egy kérdésem. Ugye nekem cselló plusz van , tehát 3ip címet is kaptam , mert kell egy az öcsémnek is, de ő sajnos egy teljesen más tartományból kapott , ezért nem igazán megy a NetBios / SMB / Windows Network .. szóval LAN nem szuperál , csak ha valamelyikünk átírja az ip-jét "kézzel" ..  de akkor persze simán .

Szóval a kérdés, nem lehetne ezt valahogy megoldani ? Windoz-ban ARP -hez hiába adom hozzá öcsém MAC addressét meg ip-jét .. akkor se találja .. pedig switch-el szépen össze vagyunk dugva..  valakinek valami ötlete ? Esetleg nem lehet felvetetni még 1 ip címet a csellós kártyával ? 10.0.0.1 meg 2 és akkor az nem kavar be csellónak ..
-= hátööö ... msn://pas@uze.net  ilyen-eg0-bl0g: pasthelod.ashes.hu =-

#8168 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 15:14

Idézet: IThomas - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 12:25

Gondolom a SE lemaradt...

Igen. Korán reggel volt még :)

#8169 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 15:17

Idézet: PAStheLoD - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 14:39

Esetleg nem lehet felvetetni még 1 ip címet a csellós kártyával ? 10.0.0.1 meg 2 és akkor az nem kavar be csellónak ..

Oprencer?
Ha win, akkor passz (valahogy biztos...), ha ping-win :D , akkor 'ifconfig eth0:0 10.0.0.1 up'
Egyebkent mar en is talalkoztam ezzel a problemaval, nem csellos kornyezetben:
adott egy belso halo, 1.1.1.x/255.255.255.128 cimekkel, az egyik gepet (winxp) kicsit le akartam valasztani, az ip-jet atirtam 2.2.2.2-re, az egyik linuxos szerveren (zebra, routed, mi1mas) pedig eth0 1.1.1.1  eth0:0 2.2.2.1, "levalasztando" winxp-s gepnek megadtam atjaronak a 2.2.2.1-et, linuxon iptables natolt. Minden mukodott, kiveve a wines megosztasok _egy reszet_. Vagyis volt olyan megosztas, amit lattam, de a legtobbet nem lattam, wines gepre kotott halozati nyomtatot nem tudtam hasznalni, stb. Nem sokat foglalkoztam a dologgal, ezert sajna megoldast sem tudok.

drs

Szerk.: lehet, hogy hujeseget mondok, de *nix alatt talan letezhet ip_contrack_netbios vagy hasonlo, az ip_conntrack_ftp es tarsaik mintajara

Szerkesztette: drs 2005. 01. 11. 15:20 -kor

"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#8170 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 15:24

Ezekről a headendekről gondolom csak ti tudtok statot nézni ... tudod kiváncsiság :)

Azért köszi a pontosítást.   

Meg van még egy kérdésem. Ugye nekem cselló plusz van , tehát 3ip címet is kaptam , mert kell egy az öcsémnek is, de ő sajnos egy teljesen más tartományból kapott , ezért nem igazán megy a NetBios / SMB / Windows Network .. szóval LAN nem szuperál , csak ha valamelyikünk átírja az ip-jét "kézzel" ..  de akkor persze simán .

Szóval a kérdés, nem lehetne ezt valahogy megoldani ? Windoz-ban ARP -hez hiába adom hozzá öcsém MAC addressét meg ip-jét .. akkor se találja .. pedig switch-el szépen össze vagyunk dugva..  valakinek valami ötlete ? Esetleg nem lehet felvetetni még 1 ip címet a csellós kártyával ? 10.0.0.1 meg 2 és akkor az nem kavar be csellónak ..

Nem megoldható az egy tartomány, de ha elkezdesz az ip címekkel kavarni, légyszi ne a 10-es hanem a 192.168-as vagy hasonló tartományt használj, mert a 10-est a modemek is használják.

#8171 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 15:51

Lehetni lehet, be kell adni a hálókártyánál a 192.168.x.x/255.255.255.0-t és a chellos IP/subnetet-t ebben a sorrendben majd a registryben átírni a a chellos IP/subnetet 0.0.0.0-ra, akkor jobb esetben lesz DHCP a második IP-n és NetBT az elsőn. NetBT csak az elsőre megy, a DHCP-t jelentő 0.0.0.0-t meg csak a registryben lehet beállítani (HKLM\System\Services\TCPIP\Preferences\Interfaces\...).

Lehet variálni a routing táblába beírt fix úttal is (route parancs, ARP nem játszik, mert amíg nem egy subneten van a két cím, az UPC-n keresztül menne úgy is.).

Én egyébként pöcsölés helyett inkább DSL routert, esetleg a gépekbe 2. hálókártyát használnék.

#8172 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 16:06

NSD: tavaly márciusi bekötésnél ez év márciusig tart a hűségnyilatkozat vagy év végéig?
Mert szüneteltetni szeretném a szolgáltatást, de ha csak márciusig tart (ugye akkor jár le az egy év a bekötéstől számítva), akkor nem fizetem ki a bekötési díjat + a HP 3650-es nyomtatót feleslegesen, hanem inkább kivárom ezt a 2 hónapot és szüneteltetem a szolgáltatást, ha viszont dec 31-ig kellene fizetnem, akkor inkább egyszerűbb lenne visszafizetni mindent (bekötési díj: 25k + a nyomtató)...
Tyraan - Artum Inferniti

#8173 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 16:41

Idézet: Jareth - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 16:06

NSD: tavaly márciusi bekötésnél ez év márciusig tart a hűségnyilatkozat vagy év végéig?
Mert szüneteltetni szeretném a szolgáltatást, de ha csak márciusig tart (ugye akkor jár le az egy év a bekötéstől számítva), akkor nem fizetem ki a bekötési díjat + a HP 3650-es nyomtatót feleslegesen, hanem inkább kivárom ezt a 2 hónapot és szüneteltetem a szolgáltatást, ha viszont dec 31-ig kellene fizetnem, akkor inkább egyszerűbb lenne visszafizetni mindent (bekötési díj: 25k + a nyomtató)...

A hűségnyilatkozattól függ, hogy meddig tart, rá van írva. Van olyan, ami aláírástól számított időtartamig (1, 2 év), de van olyan, ami fix időpontig (pl 2005 dec 31). Ezt a papírodon nézd meg. A szüneteltetéssel kapcsolatban pedig a január 1-től érvényes ÁSzF 7.2-es pontja kötelező olvasmány neked. Ez tartalmazza január 1-től, hogy milyen esetekben terhelünk a hűségnyilatkozat felmondása miatt. A szüneteltetés immár - azóta - nem számít megszegésnek. Gondoltam érdekel :)

#8174 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 17:39

j napi rekordom:
5117 Mb ... sajna meglátszik a dvd író a forgalmamon.. de azért ez durva! :D

Üdv

#8175 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 17:40

Jha és DU meter szerint 18 GB szal még alá is mér bőven UPC pajtás a 13 GB-al!

Üdv

#8176 Felhasználó inaktív   localnet 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 17:44

Idézet: Xero - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 17:40

Jha és DU meter szerint 18 GB szal még alá is mér bőven UPC pajtás a 13 GB-al!

Üdv

Nem mér az alá, csak késik 1-2 napot.

#8177 Felhasználó inaktív   Edu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 11. 17:49

Idézet: drs - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 11:32

Szerintem ha nem tudod odaadni senkinek, akkor talan meg lehetne probalni azt a megoldast, hogy meltanyossagi alapon engedjek el a 60k-t, mivel rajtad kivul allo okok miatt nem tudod igenybe venni a szolgaltatast. Lehet, hogy nem sok ertelme van, de egy probat szerintem mindenkeppen meger. Remelem, ezzel nem mondtam tul nagy hujeseget.
Esetleg az uj tulajt meg lehetne kerdezni, hogy kell-e neki net, es ha igen, akkor a dolog meg van oldva.
Csodalom, hogy eddig meg senki nem irt olyasmit, hogy "a jupiszi hibaja, mer' mer' nem szolgaltatnak mindenhol"... :D

drs

Méltányossági alap nincs, erre konkrétan rákérdeztem...
Az új lakónak meg valszeg nem kell net. :(

#8178 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 18:20

Kicsi az esélye, hogy költözés címén engedjen a UPC, hacsak nem arról van szó, hogy kitoloncoltak az országból. Az is érdekes, ha valakinél lehet úgy értelmezni a hűség nyilatkozatot, hogy az nem egy naptári évig tart. Mi az, hogy valaki köt egy év hűségnyilatkozatos szerződést, mondjuk márciusban és az nem jár le csak majd következő év dec. 31.-el.  Ezt épeszű ember fel nem foghatja.
NSD mondd azt vicceltél, ilyet nem lehet megcsinálni. Hogy lehet az egy év másfél évtől is hosszabb?

#8179 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 18:26

Idézet: chhoward - Dátum: 2005. jan. 11., kedd - 18:20

Kicsi az esélye, hogy költözés címén engedjen a UPC, hacsak nem arról van szó, hogy kitoloncoltak az országból. Az is érdekes, ha valakinél lehet úgy értelmezni a hűség nyilatkozatot, hogy az nem egy naptári évig tart. Mi az, hogy valaki köt egy év hűségnyilatkozatos szerződést, mondjuk márciusban és az nem jár le csak majd következő év dec. 31.-el.  Ezt épeszű ember fel nem foghatja.
NSD mondd azt vicceltél, ilyet nem lehet megcsinálni. Hogy lehet az egy év másfél évtől is hosszabb?

Azt nem egy éves hűségnek hívják és jellemzően Q4 felé árulják. Ott a hűségnyilatkozatot nem egy évre írod alá, hanem következő év dec 31-ig. Ez így is van benne, nincs benne átcseszés. Március felé nem ilyenek a hűségek, de pl okt-nov-dec felé igen.

#8180 Felhasználó inaktív   chhoward 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 11. 18:29

NSD!
Megnyugtattál.
Mondtad, hogy valami fekete csoda jön Miskolcra.
Mikor láthatjuk vendégül a fiúkat, esetleg miben tudunk segíteni?

Téma megosztása:

• (413 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 407
  • 408
  • 409
  • 410
  • 411
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.