idézet:
Ezt írta Nagy Sarga Domper:
Tervezett új ÁSzF elérhetősége [url="http://"http://www.upc.hu/sajtokozlemenyek/InternetASZF_EHT.doc_2004_02_02.pdf"]itt[/url]. Idézet (33. oldal): "Amint a meghatározott 80%-os korlát (Internet-hozzáférési csomaghoz kötött maximális GB adatforgalom) elérésre kerül, az Előfizető figyelmezető e-mailt kap a Szolgáltatótól, és ha a használat tovább növekszik, a kábel modem automatikusan egy sokkal alacsonyabb Internet-hozzáférési sebességet állít be. Ez az alacsonyabb sebesség továbbra is – korlátlanul - lehetővé teszi az Előfizető számára, hogy Internet oldalakat látogasson meg, vagy elektronikus levelezését ellenőrizhesse."
[ 2004. február 03.: Nagy Sarga Domper szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
kösz a linket. Hát az árak érdekesek:
Chello light 8990
Chello classic 11990
Chello Plus 29990![]()
A light szerintem túl drága egy pusztán e-mailezésre és szörfözésre alkalmas csomaghoz.
Ahhoz hogy megérje váltani rá max 6ezer kéne legyen.
A Classic picit nagyobb limittel jó lenne.
A Plus ára nevetséges, talán ha korlátlan lenne és fele annyiba kerülne...
[ 2004. február 03.: zAcsKO szerkesztette a hozzászólást ]
UPC chello: bővítések és korlátozások
Elküldve: 2004. 02. 03. 22:59
Elküldve: 2004. 02. 03. 23:41
idézet:
Ezt írta zAcsKO:
kösz a linket. Hát az árak érdekesek:
Chello light 8990
Chello classic 11990
Chello Plus 29990![]()
A light szerintem túl drága egy pusztán e-mailezésre és szörfözésre alkalmas csomaghoz.
Ahhoz hogy megérje váltani rá max 6ezer kéne legyen.
A Classic picit nagyobb limittel jó lenne.
A Plus ára nevetséges, talán ha korlátlan lenne és fele annyiba kerülne...[/quote]
A chello plus még soha nem volt 29.900, most sem annyi, ezután sem. 15,9 (egy év) vagy 16,9 (két év). Ez olyan, mint az ADSL. Magas listaár, folyamatosan akció, ha aláírsz. Nem UPC specialitás, habár ügyfél szempontból megfontolásokra késztet. Én speciel invitel territóriumon lakom, ott ADSL-lel ez a helyzet.
A light meg... fentebb írtam százalékokat, hogy hány % van 1G alatt, a többit a fantáziádra bízom. Egyébként pedig az az államilag támogatott modemes internet alternatívája. Ott 100 órát kapsz ennyi pénzért telefonszámlával és internetelőfizetéssel együtt. Itt 24 órás netet, ami az előfizetőink nagy többségének internetezés szokásait (itt: felhasznált forgalom mennyisége) lefedi. Más a célközönség.
Elküldve: 2004. 02. 03. 23:48
idézet:
Ezt írta klespo:
Nem tudom, hogy más szolgáltatóknál van-e ilyen, de nem kéne a szerződéskor valami kiadványt a kezébe nyomni szegény új Lámának, hogy hogyan kéne nekiállni a relatíve biztonságos netezéshez??
Vagy majd úgyis rájön?[/quote]
Egybites user nem tudja, mi az. Biztosan csináltál már hálókártyaregisztrációt. Elindítod a böngésződ, bármit írsz be, a prov.chello.hu jön be. Belépsz, nyomsz 3 OK-t (már a modemszámot is kiolvassa, nemcsak a PC MAC-et), resetelsz, kész. Amí egy ember ezért felhív, hogy mit nyomjon (egy választási lehetősg van, a tovább), addig felesleges. Meglepődsz, de a többség egyszerűen tényleg csak a híradóból hallja először, hogy "hekker meg vírus". Szóval aki tudja, mi ellen kell védekeznie, védekezik ellene. Egyébként van a MyDoom-ról írás a chello.hu-n. A Blasterról is volt.
Elküldve: 2004. 02. 03. 23:49
idézet:
Most lett kiszűrve ~2000 MyDoomos IP, de hogy mi lesz velük...[/quote]
Csak az ügyfélszolgálat is tudjon róla. Szerencsétlen user felhívja, aztán majd nyomják a kampó szöveget, mint nekünk.
Elküldve: 2004. 02. 03. 23:59
Nem voltam otthon, szoval idesanyam fogadta a technikust. Teljesen korrekt volt, mindent bemericskelt, valami szurot is tett a modemre (?) (most nem otthon vagyok). Szoval a supporttal nincs gond. Most ugy nez ki, hogy megy a net...
Domper: mikor lesz Csepelen DOCSIS csere?
ui: nem akarok tudalekosnak tunni, de azt veszem eszre, hogy ossze-vissza irkaljuk a mertekegysegeket. Emlekezteteskepp (szerintem a legtobben tudjuk):
A kiloBIT es a kiloBYTE nem ugyanaz! Utobbi nyolcszorosa az elozonek. Tehat 8 Kbit = 1 KByte , ertelemszeruen 512 Kbit = 64 KByte.
A jelolesmodban nem vagyok biztos, de kb. ilyesmi...
[ 2004. február 04.: Pooh szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 04. 00:06
idézet:
"...egy sokkal alacsonyabb Internet-hozzáférési sebességet állít be."
[ 2004. február 03.: Nagy Sarga Domper szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
És mennyi az a sokkal alacsonyabb????? 1bit/s????? v. mi????? :confused:
[ 2004. február 04.: mozesapo szerkesztette a hozzászólást ]
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.
Elküldve: 2004. 02. 04. 00:10
idézet:
A chello plus még soha nem volt 29.900, most sem annyi, ezután sem. 15,9 (egy év) vagy 16,9 (két év). Ez olyan, mint az ADSL. Magas listaár, folyamatosan akció, ha aláírsz. Nem UPC specialitás, habár ügyfél szempontból megfontolásokra késztet. Én speciel invitel territóriumon lakom, ott ADSL-lel ez a helyzet.
A light meg... fentebb írtam százalékokat, hogy hány % van 1G alatt, a többit a fantáziádra bízom. Egyébként pedig az az államilag támogatott modemes internet alternatívája. Ott 100 órát kapsz ennyi pénzért telefonszámlával és internetelőfizetéssel együtt. Itt 24 órás netet, ami az előfizetőink nagy többségének internetezés szokásait (itt: felhasznált forgalom mennyisége) lefedi. Más a célközönség.[/quote]
Teljesen távol áll tőlem, hogy beléd akarjak kötni, csak a pontosság kedvéért... az árak (egy év-két év fordítva értendő) illetve már sajnos államilag támogatott net sincs, nyárig tartotta meg néhány szolgáltató ezeket a csomagokat, már támogatás nélkül.
Én örülök a sebesség növelésnek, jól jön az amikor valami gyorsan kell, vagy éppen böngészés közben akar megnézni az ember egy mozi előzetest mondjuk, nem baj az, ha gyorsan lejön. Gondolom mindenki számára természetes, hogy az öröm még nagyobb lett volna, ha a korlát is emelkedik.
A vitás részekről meg csak annyit, hogy szerintem inkább csak köszönet jár érte, hogy ingyen is ide jársz segíteni azoknak akiknek szüksége van rá.
[ 2004. február 04.: Bournie szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 04. 00:11
idézet:
Ezt írta mozesapo:
[ 2004. február 04.: mozesapo szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
névlegesen 128/64
Elküldve: 2004. 02. 04. 00:14
Ha bírja a hálózat a hónap eleji 768-as hajrát, akkor miért nem lehet egy picit az adatforgalmat bôvíteni? Kíváncsi lennék egy szavazás eredményére a következô lehetôségekkel:
1. 768/256/15GB
2. 512/128/20GB
Amenniyre követtem ezt a topicot, sokkalinkább volt probléma a korlát, mint a sávszél... Mégis mi alapján alakult ki a jelenlegi "ajándék"? Ha csak minimális százalék éri el a 15GB-ot, mennyit terhelne a hálózaton, ha ez a réteg "neadjisten" 20GB-ot forgalmazna egy hónapban?
szerk:
Húha így visszaolvasva nagyon flame gyanús hozzászólásra sikeredett (nem direkt), pedig tényleg csak tájékozódás jelleggel tettem fel a kérdéseket...
[ 2004. február 04.: dlt szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 04. 00:50
idézet:
Ezt írta dlt:
Egyáltalán nem látok logikát az új rendszerben:
Ha bírja a hálózat a hónap eleji 768-as hajrát, akkor miért nem lehet egy picit az adatforgalmat bôvíteni? Kíváncsi lennék egy szavazás eredményére a következô lehetôségekkel:
1. 768/256/15GB
2. 512/128/20GB
Amenniyre követtem ezt a topicot, sokkalinkább volt probléma a korlát, mint a sávszél... Mégis mi alapján alakult ki a jelenlegi "ajándék"? Ha csak minimális százalék éri el a 15GB-ot, mennyit terhelne a hálózaton, ha ez a réteg "neadjisten" 20GB-ot forgalmazna egy hónapban?
szerk:
Húha így visszaolvasva nagyon flame gyanús hozzászólásra sikeredett (nem direkt), pedig tényleg csak tájékozódás jelleggel tettem fel a kérdéseket...
[ 2004. február 04.: dlt szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Szerintem valahol talán ott kell keresni a dolgot, hogy reklámokban jobban hangzik a nálunk 1mbps-os net van, mint a nálunk 25GB-os korlát van...![]()
Elküldve: 2004. 02. 04. 02:09
El nem tudom képzelni, megint mi baja, de 2-4 percenként szakad a buli és tegyem össze a két kezem, ha 24K fölé megy...
Ja, és tökmindegy honnan próbálom, magyar vagy külföldi szerver, egyre megy...
S
[ 2004. február 04.: Smiler szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 02. 04. 07:23
Ismét elég rég írtam már ide.
Valaki említette a biztonságos netezésre való oktatást. Nos nagyon egyetértek vele, szerintem is kéne oktatni, olyan ez, mint az autóutakon a kresz. Itt is kéne valami ilyesmi, és nem kéne hagyni, hogy emberek összevissza csináljanak mindenféle baromságot. Pld mint ez a mindenféle jöttment levél csatolmányainak lefuttatása, aminek köszönhető a mydoom ilyen nagy elterjedtsége. Sokat lendíthetne az általános netbiztonságon az, ha jobban oktatnák az embereket a biztonságos netezésre.
Én zuglói vagyok, és a letöltés általában szépen hozza a 60 KByte/s-es átlagot, itt még TeraPro modem van, és 80.98.xx.xx-es tartományban vagyok. Szal nemnagyon tudom miért is kéne kábelmodemet cserélni. Miben lesz jobb, ha nekem itt lecserélik a modemet Docsis-esre? Egyébként kb mikor számíthatok rá?
Szerintem abban teljesen igaza van NSD-nek, hogy ez a sávszél emelés mindenképpen fejlődés, előrelépés, erre egy rossz szót nem lehet szolni. Az más kérdés, hogy nekünk inkább forgalmikorlát-mentességre sokkal nagyobb szükségünk lenne.
Mindamellett, hogy NSD itt nagyban serénykedik a userek megsegítésén, azért NSD plz had mondjak el egy pár dolgot, amin plz gondolkozz el, illetve kiváncsi vagyok a véleményedre, mint UPC-s.
Én több mint két éve kötöttem szerződést a UPC-vel a chello-ra, még 2001 decemberében. Már akkor a levegőben volt egy forgalmi korlát lehetősége, és éppen ezért szerződéskötés előtt jól körbetudakoltam a dolgokat. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, és kérdeztem erről a korlátról őket, és megnyugtattak, hogy nincs semmiféle korlát, és nem is kell ilyentől tartani. Reklám szintén nem írt korlátról.(tudom, ez nemigazán mérvadó. bár a hamis reklámok azért jelentenek dolgokat) Olvasgattam fórumokat, mindenfélét, és azt irták mindenütt, hogy nincsen korlát. Amikor jött a fickó, hogy aláírjuk a szerződést, még tőle is megkérdeztem ezt, és ő is azt mondta, hogy nincsen semmiféle korlát. Megnéztem a szerződést, abban se volt szó korlátról! ASZF-re hivatkozott még, de azt nem hozták el a szerződéskötők, és maguktól nem is hozták szóba. Mindenki azt mondta nekem, hogy a chello-n nincs semmiféle korlát! És mindezek után szépen aláírtuk a szerződést. Erre eltelik fél év, és bevezetik a korlátot, nem küldenek róla SEMMILYEN értesítést sem, nemhogy szerződés módosítást! (azóta se!!) És persze továbbra is fizessük a havidíjat. Aztán szépen engem is lekorlátozgattak szó nélkül.
Te ezt minek neveznéd? Mert én csak egyetlen szót tudok rá: ÁTVERÉS.
Olvasd el plz ezt a hírt: [url="http://"https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=22857"]https://www.hwsw.hu/hir.php3?id=22857[/url]
A japán nethelyzetről írják ezt: "Havi 24 dollárért (~ 5500 Ft-ért) olyan szolgáltatásra lehet előfizetni a szigetországban, amely mintegy 520-szor gyorsabb a hagyományos modemeknél."
Én kiszámoltam, tudod mennyi ez? 20 MBIT/S!!! Azaz Húsz-ezer KiloBit/s!!!
Havi 5500Ft-ért kapnak adatkorlát nélküli 20 MegaBit/s-es netet!!
Magyarán FELEannyi árért kapnak 40szer gyorsabb netet ott, mint itt, és ráadásul nem magyar, hanem - legalább 5szörös - japán fizetések mellett! Tehát ha ezt mind összeszámoljuk, 40(sebesség)x2(feleár)x5(fizetések)=400 azaz kábé NÉGYSZÁZszoros ár/termék különbség van a kettő között!!! (És még kihagytam az adatkorlát tényét)
És ráadásul nyilván nem veszteségesek, tehát mindez még meg is éri nekik!
Ezek után a magyar nethelyzetről és a UPC szolgáltatásáról mit gondolsz? Mert nekem csak egy jut eszembe: extra-kizsákmányolás.
Kérdezem én, ott ez hogy lehetséges? Itt miért nem?
Persze ez elég egyoldalú nézőpont tudom, és már látom is magam előtt erre a válaszokat, hogy sokkal többen vannak ott, így a fajlagos költség kevesebb, meg jobb gazdasági helyzet van ott, nagyobb népsűrűség, stb, stb, stb.
De azért akkor is, 400!-szoros különbség azért mégis elég vérlázító, nem?
Aztán a másik.
Az adatkorlát alapvető biztonsági hiba is.
Engem neten fenyegettek már meg, hogy pillanatok alatt lemerítik a 15 GByte-omat, sőt! Már floodoltak is meg ICMP-vel egyetemi netről! (ezzel teljesen lebénítva a netemet és fogyasztva a 15GB-omat)
Mi van akkor, ha elkezdenek huzamosabb ideig floodolni? És persze szépen lemerítik a 15GB-ot, és korlátra kerülök hó végéig. Ekkor mi van? Nem gondolod, hogy ez egy nagy kib**zás a userekkel? Erről mi a véleményed? Ilyenkor mit kell csinálni? ...Ja és hiába a tűzfal vagy gépkikapcs, attól még az adatok szépen a modemig eljönnek, és meríti a 15GB-t.
Ez így egy alapvető sebezhetőség, aminek maga a UPC teszi ki a usereit! ...És mérget mernék venni rá, hogy erre a UPC nem gondolt és/vagy sz**ik rá.
Elküldve: 2004. 02. 04. 12:16
idézet:
Ezt írta mozesapo:
[/quote]
Az új ÁSZF szerint a sebesség 90%-a maximum, ami a 768-as csomagnál min. 9,6 KB/s sebességet kell jelentsen, ugye Dömper? Ha ezt betartanák akkor még talán korlátozva is türhető lenne a net, hiszen az már majdnem ISDN![]()
Elküldve: 2004. 02. 04. 14:37
idézet:
Ezt írta zAcsKO:
Az új ÁSZF szerint a sebesség 90%-a maximum, ami a 768-as csomagnál min. 9,6 KB/s sebességet kell jelentsen, ugye Dömper? Ha ezt betartanák akkor még talán korlátozva is türhető lenne a net, hiszen az már majdnem ISDN[/quote]
Chello plus (768/256) most is 128/64-re van korlátozva.
Elküldve: 2004. 02. 04. 14:45
idézet:
Ezt írta dlt:
Egyáltalán nem látok logikát az új rendszerben:
[/quote]
A logika olyasmi, hogy ha felemeljük a 15G-t, akkor azt az előfizetők 6%-a fogja pozitív változásként tapasztalni, a többi észre sem veszi. A sávszélességemelés mindenkinek jó. És valóban, marketing szempontból is sokkal jobban hangzik.
Elküldve: 2004. 02. 04. 16:09
XIII. Visegrádi u-ban milyenek az esélyek modemcserére?Nekem még nem szólt senki
Elküldve: 2004. 02. 04. 16:52
idézet:
Jók. Durván az előfizetők harmadánál van docsis a 13. kerületben. Neked is fognak.[/quote]
A próféta szóljon belőled és növessze hosszúra a szakállad.
Kösz.

Súgó
A téma zárva.