HWSW Informatikai Kerekasztal: W-Net's MicroDSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

W-Net's MicroDSL Értékeld a témát: -----

#131 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 00:05

OK! Mind1! Faterom telefonált, és azt mondták, h jövő 7en jönnek. Kivi vagyok mi lesz... Sztem csak szerződést kötünk... Ti alá meritek írni két évre???
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#132 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 08:12

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 0:05

OK! Mind1! Faterom telefonált, és azt mondták, h jövő 7en jönnek. Kivi vagyok mi lesz... Sztem csak szerződést kötünk... Ti alá meritek írni két évre???

Hát jó kérdés...

Majd elolvasom a szerződést aztán megpróbálom megdumáni, hogy nekem ok a két év de legyen valami lehetőség, hogy első hónapban meg lehessen változtatni a szerződést ha valami nagyon nem klappol. Na meg a garantált sávszélesség nem ártana ha benne lenne.
Esetleg még abba is belemegyek, hogy fizetem a 10k belépési díjat meg a 11k havidíjat első hónapban aztán ha minden ok akkor aláírok 2 évre, persze ez csak akkor ok ha ilyenkor visszakapom a 10k belépési díjat. Nem tudom milyen a hozzáállásuk de valamit csak lehet velük dumálni.

Mondjuk a f@stávból már teljesen elegem van, most jött ki a telefonszámla, 18300ft... És ugye szünetben volt pár éjszakai netezés az max összesen 500-1000ft meg volt 1 max 1.5 óra túllépésem. Ugye 6ft/perc-el számolva két sávon 720ft/óra. De ebből sehogy nem jön ki a 18300...

Most ezután lesz 3000ft alapdíj a telefonra, meg 8900 a net aztán ha sok lesz a telefonszámla az max a mobil hívások miatt lesz de nem a fos net miatt ami nem ér semmit.

#133 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 20:33

BaLee: nézd meg, hogy tételesen miből jött össze a teleonszámla. Onnéttól kezdve nincs vita, nincsenek durcás arcok.

Én is itthon ISDN2-őt használok (Véptől két falunyi távolságban) - de rájöttem, hogy nem érdemes a dupla sávszéllel szórakozni, mert eléggé el tudja varázsolni a telefonszámlát. Talán csak egyszer volt rá szükség, hogy dupla sávszéllel netezzek: amikor egy céges melót otthonról csináltam és az AS/400-as online kapcsolat miatt (meg a nagy adatforgalom miatt) kellett a sávszél, hogy ne kelljen sokat.

Két éves szerződésről annyit: soha nem szabad két évre aláírni, mert nagyot lehet vele bukni. Egy év alatt is sokat változhat a piaci helyzet. És a szolgáltatók ha nem akarnak becsődölni, akkor bizony változtatnak a bevált csomagokon, vagy az előfizetési díjakon. Szóval 1 év.

#134 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 10:03

Jah, csak nekem turbo isdn csomag van amiben a lényeg, hogy 2 szálon is le lehet használni a 40 órát. És mivel én játszani is szoktam neten ezért mindenképpen kell a két sáv.

A számlánkat meg annyira tételesen nem lehet megnézni, mert van 3 internet használati díj, meg van 3 levonás és így +4000ft jön ki internetre ami elvileg nem jöhetett ki de tök mind1.

Két éves szerződéssel kapcsolatban egyfelől igazad van, de nálunk az elmúlt 8 évben annyi történt összesen, hogy kb. 3 éve lett végre lehetőség isdn-t beköttetni (wow, micsoda fejlődés) meg volt róla szó, hogy jön egy mikrohullámú szolgáltató, de nem jött. adsl-ről szerintem álmondi sem merünk még jópár évig. Szóval ha 1 évre írok alá, az 1 évben 17ezer forin bukta 2 éveshez képest kapásból de ha esetleg szar a szolgáltatás vagy bejön az 5% és mégis jön valami jobb és olcsóbb szolgáltató akkor nem kell még 1 évet szívni. Nem is beszélve arról, hogy ha le lesz terhelve a vonaluk és fejlesztés helyett mondjuk inkább beraknak egy forgalmi korlátot...
De ha két évest kötök akkor meg 2 évig semmit sem lehet csinálni. Ezért vagyok nagyon kíváncsi a szerződés szövegére. De úgyis tudom, hogy az lesz benne, hogy a szolgáltatónak mindenhez joga van a megrendelőnek meg a fizetéshez van joga...

Még 1 fontos kérdés az utolsó mondatodhoz "És a szolgáltatók ha nem akarnak becsődölni, akkor bizony változtatnak a bevált csomagokon, vagy az előfizetési díjakon. Szóval 1 év. ":
Most aki két éves szerződést köt azzal gondolom nem csinálhatják meg, hogy neki ugyanannyiért adják a szolgáltatást továbbra is míg a többieknek csökkentik az árat, vagy igen? Vagy erről is szól ez az egész?

#135 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:50

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 10:03

....
Még 1 fontos kérdés az utolsó mondatodhoz "És a szolgáltatók ha nem akarnak becsődölni, akkor bizony változtatnak a bevált csomagokon, vagy az előfizetési díjakon. Szóval 1 év. ":
Most aki két éves szerződést köt azzal gondolom nem csinálhatják meg, hogy neki ugyanannyiért adják a szolgáltatást továbbra is míg a többieknek csökkentik az árat, vagy igen? Vagy erről is szól ez az egész?

dehogynem, egy csomo szolgáltatónál a nagyon sok éve pontosan fizető, megbizható ugyfél többet fizet mint akit most szettek össze az utcárol, de vmi akcijója van..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#136 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:43

BaLee: nekem is TurboISDN van, és én is játszottam itthon régebben. Call of Duty, CS, Quake III még elfogadható sávszéllel ment. A pingek is egészen elfogadhatóak voltak, probléma legfeljebb akkor volt, amikor egy-egy pályát le kellett tölteni.

A kérdésedre visszatérve: miért csökkentené a szolgáltató az előfizetési díjat, ha egyszer a szerződésben az áll?! Tehát ezért veszélyes a két év...amúgy nálunk is nagyon sokáig csak analóg vonalon lehetett netezni, ISDN2 kb. 2-3 éve van. Ez sem egy hiperszuper, de legalább a VNC már elbírja, így ha a benti gépen VPN-en keresztül dolgozni akarok, akkor a fél sávszél ált. elég. Arról nem is szólva, hogy dupla sávszélnél nem lehet telefonálni (illetve körülményesen)

A szerződésmódosításnál legfeljebb olyasmi fordulhat elő, hogy pl. az ADSL sávszél 384-ről 512-re emelik szerződésmódosítás nélkül. ISDN2-nél persze ettől nem kell félni :)

#137 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:47

"két szálon is le lehet használni a 40 órát"

Ez most hogyan is van? Ha két szálon használom akkor csak 20 óra, vagy akkor is 40?

#138 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:56

Idézet: kukola2 - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:47

"két szálon is le lehet használni a 40 órát"

Ez most hogyan is van? Ha két szálon használom akkor csak 20 óra, vagy akkor is 40?

Turbó isdnel, ha két szálon, akkor 40 helyet 20 óra lesz.. tehát egy szállal számolva lesz 40 óra..
ezt már ki lett tárgyalva a turbo isdnes topikban..
ha nem turboisdn akkor nem szoltam.

#139 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:17

" 2 szálon is le lehet használni a 40 órát "

Charlie: én is így tudtam, valszszeg félreértettem a fogalmazást

#140 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 16:34

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:56

Turbó isdnel, ha két szálon, akkor 40 helyet 20 óra lesz.. tehát egy szállal számolva lesz 40 óra..
ezt már ki lett tárgyalva a turbo isdnes topikban..
ha nem turboisdn akkor nem szoltam.

Rosszul tudjátok.
A turbo isdn lényege, hogy a havi 40 óra egy szálon is és két szálon is 40 óra. Különben nem lenne "turbo" isdn...
Bár a turbo-ról nekem valahogy még így sem az isdn ugrik be.  :D

#141 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 17:55

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 17:34

Rosszul tudjátok.
A turbo isdn lényege, hogy a havi 40 óra egy szálon is és két szálon is 40 óra. Különben nem lenne "turbo" isdn...

Biztos vagy benne, hogy ez így van? LEhet, hogy ezért nagy nálatok a telefonszámla  :think:

#142 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:54

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 16:34

Rosszul tudjátok.

ez a becsapás benne...
olvasd végig a turbo isdnes topikot, meg a szerződést.. le van irva...

#143 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 30. 10:05

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 18:54

ez a becsapás benne...
olvasd végig a turbo isdnes topikot, meg a szerződést.. le van irva...

Gyerekek, mondom hogy ezt rosszul tudjátok. Én 3 hónapja csak (!!!) két szálon használom a 40 órát. Mindig ki is használtam az összeset de eddig nem volt sok a telefonszámla, sőt utánaszámoltam, hogy túlhasználatnál 6ft/perc, na ha most 20 órával mindig túlhasználtam volna akkor +7200ft lett volna alapból. És csak most lett sok a számla, de most is "csak" 4000ft körüli összeggel.

A turbo isdn-t pont azért indították, hogy két sávon is lehessen "száguldozni" ezért turbo. :D

Szóval akkor lehet, hogy rosszul van leírva a szerződésben, de hogy ez így van ez 100%.

#144 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 17:54

sif: na, volt már valami eksön? Mert erre még nem járt a fickó.

#145 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 19:21

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 18:54

sif: na, volt már valami eksön? Mert erre még nem járt a fickó.

Még múlt 7en azt mondta,h azon a héten jönnek, de legkésőbb ezen a héten. Na arra befizetek... Nem mondom,h megint milyen szép kerek mondtatok távoznak a számból...  :reklamacio:
De azért valamit mégis: Mi az úristennek mondja,h kijönnek, ha ba**nak rá? Mondja azt,h következő egy hónapban, aztán akkor nem ba**om fel az agyam...
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#146 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 09:05

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 19:21

Még múlt 7en azt mondta,h azon a héten jönnek, de legkésőbb ezen a héten. Na arra befizetek... Nem mondom,h megint milyen szép kerek mondtatok távoznak a számból...  :reklamacio:
De azért valamit mégis: Mi az úristennek mondja,h kijönnek, ha ba**nak rá? Mondja azt,h következő egy hónapban, aztán akkor nem ba**om fel az agyam...

Komolyan mondom ez a faszi csont hülye. Elsírja a kábelinfón, hogy minden lehetséges anyagi eszközüket a kábelnet kiépítésére fordítják. De ilyen szánalmas hozzáálással...

Most már tuti, hogy nem kötök 2 éves szerződést de még az 1 évestől is félek. Mert legtöbb helyen legalább addig foglalkoznak az emberrel amíg aláírja a szerződést de itt még addig sem...

#147 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 11:02

Valami fejlemény a fronton???
Legalább a ku_va weblapját izzítaná be! http://www.gpinet.hu

#148 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 12:04

Felhívom majd aztán rákérdezek mi a pálya aztán írok.
Poénból én is beírtam ezt a címet mondom hátha van weblapja. És van!
Igaz, nagyon minőségi.  :D

#149 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 11:41

Na új fejlemények:
Felhívtam és kérdeztem mikor jönnek szerződést kötni, ha jövő héten elvileg indul a szolgáltatás. Azt mondták, hogy jövő héten indulnak a bekötések a Bartók utcában. Mondom az jó mert pont onnan vagyok. Azt mondta, hogy a bekötés után jönnek csak a szerződéskötéssel (?) és mégegyszer felírta a házszámot ahol lakom és majd jelentkeznek.
Szóval akkor elvileg jövő héten kötik...

#150 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 10. 13:56

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. febr. 10., csütörtök - 12:41

Na új fejlemények:
Felhívtam és kérdeztem mikor jönnek szerződést kötni, ha jövő héten elvileg indul a szolgáltatás. Azt mondták, hogy jövő héten indulnak a bekötések a Bartók utcában. Mondom az jó mert pont onnan vagyok. Azt mondta, hogy a bekötés után jönnek csak a szerződéskötéssel (?) és mégegyszer felírta a házszámot ahol lakom és majd jelentkeznek.
Szóval akkor elvileg jövő héten kötik...

Először bekötik, aztán utána írsz szerződést???  :think:
Ez nagyon érdekesnek tunik nekem... Gondolom hozzank (Rakoczi), a legvegen jönnek. Na de nem is baj, mert akkor legalább elcsiripeled nekem az infókat a szolgaltatás minosegerol... :D

sif

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.