HWSW Informatikai Kerekasztal: W-Net's MicroDSL - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

W-Net's MicroDSL Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 19. 13:48

Ja, most néztem a W-net's-nél is megemelték a sávszélt ugyanolyan ár mellett.
256-ról 384-re, 384-ről 512-re, 512-ről 768-ra.

Kár, hogy minket ez sem érint...

#122 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 19. 14:40

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. jan. 19., szerda - 13:48

Ja, most néztem a W-net's-nél is megemelték a sávszélt ugyanolyan ár mellett.
256-ról 384-re, 384-ről 512-re, 512-ről 768-ra.

Kár, hogy minket ez sem érint...

jah, de megszünt a szinkronitás, és odairták, hogy hálózaton belül ennyi a max sebesség.. szal, ez nem jó..
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#123 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 20:15

Nézted a vépi infót?
A jó kurva annyukat!  :reklamacio:
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#124 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 21:19

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. jan. 21., péntek - 20:15

Nézted a vépi infót?
A jó kurva annyukat!  :reklamacio:

Most nézem és nem térek magamhoz.
Mondjuk kíváncsi vagyok a szerződésre, mert a 2 éves előfizetéssel a 384-ért a 8900 még azt mondom szódával elmegy de ha olyan szerződést iratnak alá, hogy semmi garantált rendelkezésre állás, meg garantált sávszél akkor bukta.

Nem tudom miért kell ilyen árakkal indítaniuk. Muszáj már az elején elriasztani mindenkit a nettől?

Na mind1 azért ide írom az infókat, mi mennyi hogy akit érdekel az itt megtalálja:

Mimimum csomag:
128/64
Havi 1GB(nevetséges!!!!!!!!!!!!) adatforgalom
ezen felül 30ft/mb
1db email cím
5mb email cím tárterület (hol élünk??? 3 éve adtak annyi tárterületet emailhez, nem kábelnethez)

Havidíjak:
5000 (2 éves hűség)
5500 (1 éves hűség)
6250 (nincs hűség)

(hozzáteszem, ha ISDN2-vel feljövök csak netezni, meg játszani pár órára akkor simán összejön 100mb adatforgalom egy alkalommal, úgyhogy az az 1gb az úgy ahogy van nevetséges, 5gb a határeset)

---

Korlátlan csomag:
384/128
korlátlan adatforgalom
2db email cím
10mb email tárterület (aztaqrva!)

Havidíjak:
8900 (2 éves hűség)
9900 (1 éves hűség)
11125 (nincs hűség)

Ja, mindkét csomagnál csak 1 csatlakoztatott gép lehet.

Na akkor még egy kis ráadás:

Bekötési díj:
nincs (2 éves hűség)
5000 (1 éves hűság)
10000 (nincs hűség)

plusz ~4000ft anyagköltség beszereléskor
És a kábelmodemet sem örökbe kapod, csak használatra, mondjuk ez még érthető csak akkor a belépési díjakat nem értem igazán.

Szóval ennél azért emberibb árakat vártam, mert teszemazt én először csak ki szeretném próbálni mennyire korrekt a szolgáltatás, akkor fizetek 10000 belépési díjat, 4000 anyagköltséget és 11000ft havidíjat aztán lehet, hogy nagy sz*r a szolgáltatás így kidobtam az ablakon 25000ft-ot és a szolgáltatónak jóformán semmibe nem került.

Ez olyan kb. mint a matáv monopóliuma kicsiben.  :D
Nincs már lehetőség, eszed, nem eszed, nem kapsz mást.  :reklamacio:

Megjósolom, hogy 3-4 hónap múlva majd jönnek a nagy bekötési akciók, meg olcsóbb díjak aztán akik először beköttették, meg kötöttek 1-2 éves szerződést azok rághatják a kefét akik meg kivártak azok örülhetnek.

#125 Felhasználó inaktív   mip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 08:10

Ki kéne venni a kezünk a biliből.
A belépési díj nem a kliens eszköz ára itt sem, máshol sem. Van épp elég egyéb költség, amihez hozzájárultat a szolgáltató. Próbálj meg felszereltetni egy új 230V-os órát egy új házba. Fizetetd a hálózatfejlesztési díjat, és mégsem a tied az óra.
Az árakra meg szvsz vidéken korrekt. Tudomásul kell venni, hogy más a megtérülési ráta vidéken, és más pl. Pesten.
A 128-as forgalmi korlátjában igazad van, azt tényleg 5G körül kellett volna belőni, vagy ha már kolrálotos, elfelejteni a sebesség korlátot (mint ahogy azt 2004-ben még sok helyen a tvnetwork is csinálta -nekem 6000 rugórért volt 1G forgalom 1M-án Dunaharasztin).
A 384-es korrekt. A 8900 nem sok.
www.kevenet.hu

#126 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 10:52

Idézet: mip - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 8:10

Ki kéne venni a kezünk a biliből.
A belépési díj nem a kliens eszköz ára itt sem, máshol sem. Van épp elég egyéb költség, amihez hozzájárultat a szolgáltató. Próbálj meg felszereltetni egy új 230V-os órát egy új házba. Fizetetd a hálózatfejlesztési díjat, és mégsem a tied az óra.
Az árakra meg szvsz vidéken korrekt. Tudomásul kell venni, hogy más a megtérülési ráta vidéken, és más pl. Pesten.
A 128-as forgalmi korlátjában igazad van, azt tényleg 5G körül kellett volna belőni, vagy ha már kolrálotos, elfelejteni a sebesség korlátot (mint ahogy azt 2004-ben még sok helyen a tvnetwork is csinálta -nekem 6000 rugórért volt 1G forgalom 1M-án Dunaharasztin).
A 384-es korrekt. A 8900 nem sok.

Egyetértek annyiban, hogy a 8900 az pont jó a 384ért csak nehogy az legyen, hogy szar a szolgáltatás és a szerződésben meg nincsen ilyen esetre felmondási lehetőség, mert az gáz lenne.

#127 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 22. 12:01

Csak azért szentségeltem, mert úgy terveztem,h itthon lesz egy 128/64/5GB-os vonalam havi 3-4Ezerért, a kóterba meg töltögetnék, de ezek után biztosan a 384-eset kell választani 9000-ért, mert, ha a másikat csak 1gigával túlhasználom akkor is 8Ezret fizetek...
Másrészt kicsit félek aláírni két évre egy teljesen új szolgáltatónál... Kiváncsi vagyok mennyi minimumot garantálnak... Aztán ha rákötöttek mindenkit, akkor meg majd szívunk valamivel a garantált fölött... De hát ne így legyen! :respect:
[ASUS M2N, AMD Athlon 64 X2 5400+@2.8GHz, 2X1Gb Kingston 800MHz DDR2, MSI Radeon HD3850 256Mb DDR3, Samsung 223BW 22" LCD]

#128 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 13:19

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 12:01

Csak azért szentségeltem, mert úgy terveztem,h itthon lesz egy 128/64/5GB-os vonalam havi 3-4Ezerért, a kóterba meg töltögetnék, de ezek után biztosan a 384-eset kell választani 9000-ért, mert, ha a másikat csak 1gigával túlhasználom akkor is 8Ezret fizetek...
Másrészt kicsit félek aláírni két évre egy teljesen új szolgáltatónál... Kiváncsi vagyok mennyi minimumot garantálnak... Aztán ha rákötöttek mindenkit, akkor meg majd szívunk valamivel a garantált fölött... De hát ne így legyen! :respect:

Egyetértek. Majd említsd meg nekik ezt az 1gb-os korlátot, hogy azt valahogy igen elkalkulálták, főleg ilyen árakkal majd én is megemlítem, annak ellenére, hogy én a 384/128-asat választottam volna mindenképpen.
És én is ettől a 2 év aláírásától félek, mert a 8900ft még azt mondom elmegy, de a tv csatornára is úgy van kiírva, hogy Max letöltési sebesség: 384 kb, Max feltöltési sebesség: 128 kb
Ezt lehet úgy is érteni, hogy ha ennyit valamikor eléri annak lehet nagyon örülni, de a minimum meg nincs megszabva így ha éppen csak 10k-val jön az sem baj. Csak azért mondjuk nem fizetek 9000-et havonta.

Na meg mindenhol ez a mentalitás van úgyis, hogy a lehető legkisebb befektetésből legnagyobbat kaszálni így én sem lennék meglepve ha éppen délutánonként meg esténként belassulna a rendszer nagyon. Még a chellonál is így van pedig az nem kis cég. (jó mondjuk ott 150kbyte/sec helyett lemegy 50-60-ra azt nevezik lassulásnak...)
Ezért örültem volna valami olyan akciónak, hogy 1 hónapig ki lehetne próbálni a rendszert kötöttségek nélkül (nem ingyen persze) aztán utána elég eldönteni, hogy ki milyen szerződést köt.

#129 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 24. 16:48

Én még nem hívtam fel őket. Majd, ha felhívtad őket leírnád, h mit garantálnak vagy mit nem? Meg, hogy mikor jönnek szerződést kötni és mikor kezdik el bekötni a dolgokat?
Kösz!

#130 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:07

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. jan. 24., hétfő - 16:48

Én még nem hívtam fel őket. Majd, ha felhívtad őket leírnád, h mit garantálnak vagy mit nem? Meg, hogy mikor jönnek szerződést kötni és mikor kezdik el bekötni a dolgokat?
Kösz!

Persze, de azt írták, hogy akik tavaly leadták az igényfelmérést azokat automatikusan felkeresik, szóval én arra várok. De mivel 15.-től kezdik gondolom szerelni a dolgokat (vagy akkor már a szoláltatás indul?) még várok pár hetet.
Aztán majd beszámolok.

#131 Felhasználó inaktív   sif85 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 00:05

OK! Mind1! Faterom telefonált, és azt mondták, h jövő 7en jönnek. Kivi vagyok mi lesz... Sztem csak szerződést kötünk... Ti alá meritek írni két évre???

#132 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 08:12

Idézet: sif85 - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 0:05

OK! Mind1! Faterom telefonált, és azt mondták, h jövő 7en jönnek. Kivi vagyok mi lesz... Sztem csak szerződést kötünk... Ti alá meritek írni két évre???

Hát jó kérdés...

Majd elolvasom a szerződést aztán megpróbálom megdumáni, hogy nekem ok a két év de legyen valami lehetőség, hogy első hónapban meg lehessen változtatni a szerződést ha valami nagyon nem klappol. Na meg a garantált sávszélesség nem ártana ha benne lenne.
Esetleg még abba is belemegyek, hogy fizetem a 10k belépési díjat meg a 11k havidíjat első hónapban aztán ha minden ok akkor aláírok 2 évre, persze ez csak akkor ok ha ilyenkor visszakapom a 10k belépési díjat. Nem tudom milyen a hozzáállásuk de valamit csak lehet velük dumálni.

Mondjuk a f@stávból már teljesen elegem van, most jött ki a telefonszámla, 18300ft... És ugye szünetben volt pár éjszakai netezés az max összesen 500-1000ft meg volt 1 max 1.5 óra túllépésem. Ugye 6ft/perc-el számolva két sávon 720ft/óra. De ebből sehogy nem jön ki a 18300...

Most ezután lesz 3000ft alapdíj a telefonra, meg 8900 a net aztán ha sok lesz a telefonszámla az max a mobil hívások miatt lesz de nem a fos net miatt ami nem ér semmit.

#133 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 28. 20:33

BaLee: nézd meg, hogy tételesen miből jött össze a teleonszámla. Onnéttól kezdve nincs vita, nincsenek durcás arcok.

Én is itthon ISDN2-őt használok (Véptől két falunyi távolságban) - de rájöttem, hogy nem érdemes a dupla sávszéllel szórakozni, mert eléggé el tudja varázsolni a telefonszámlát. Talán csak egyszer volt rá szükség, hogy dupla sávszéllel netezzek: amikor egy céges melót otthonról csináltam és az AS/400-as online kapcsolat miatt (meg a nagy adatforgalom miatt) kellett a sávszél, hogy ne kelljen sokat.

Két éves szerződésről annyit: soha nem szabad két évre aláírni, mert nagyot lehet vele bukni. Egy év alatt is sokat változhat a piaci helyzet. És a szolgáltatók ha nem akarnak becsődölni, akkor bizony változtatnak a bevált csomagokon, vagy az előfizetési díjakon. Szóval 1 év.

#134 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 10:03

Jah, csak nekem turbo isdn csomag van amiben a lényeg, hogy 2 szálon is le lehet használni a 40 órát. És mivel én játszani is szoktam neten ezért mindenképpen kell a két sáv.

A számlánkat meg annyira tételesen nem lehet megnézni, mert van 3 internet használati díj, meg van 3 levonás és így +4000ft jön ki internetre ami elvileg nem jöhetett ki de tök mind1.

Két éves szerződéssel kapcsolatban egyfelől igazad van, de nálunk az elmúlt 8 évben annyi történt összesen, hogy kb. 3 éve lett végre lehetőség isdn-t beköttetni (wow, micsoda fejlődés) meg volt róla szó, hogy jön egy mikrohullámú szolgáltató, de nem jött. adsl-ről szerintem álmondi sem merünk még jópár évig. Szóval ha 1 évre írok alá, az 1 évben 17ezer forin bukta 2 éveshez képest kapásból de ha esetleg szar a szolgáltatás vagy bejön az 5% és mégis jön valami jobb és olcsóbb szolgáltató akkor nem kell még 1 évet szívni. Nem is beszélve arról, hogy ha le lesz terhelve a vonaluk és fejlesztés helyett mondjuk inkább beraknak egy forgalmi korlátot...
De ha két évest kötök akkor meg 2 évig semmit sem lehet csinálni. Ezért vagyok nagyon kíváncsi a szerződés szövegére. De úgyis tudom, hogy az lesz benne, hogy a szolgáltatónak mindenhez joga van a megrendelőnek meg a fizetéshez van joga...

Még 1 fontos kérdés az utolsó mondatodhoz "És a szolgáltatók ha nem akarnak becsődölni, akkor bizony változtatnak a bevált csomagokon, vagy az előfizetési díjakon. Szóval 1 év. ":
Most aki két éves szerződést köt azzal gondolom nem csinálhatják meg, hogy neki ugyanannyiért adják a szolgáltatást továbbra is míg a többieknek csökkentik az árat, vagy igen? Vagy erről is szól ez az egész?

#135 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:50

Idézet: BaLee - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 10:03

....
Még 1 fontos kérdés az utolsó mondatodhoz "És a szolgáltatók ha nem akarnak becsődölni, akkor bizony változtatnak a bevált csomagokon, vagy az előfizetési díjakon. Szóval 1 év. ":
Most aki két éves szerződést köt azzal gondolom nem csinálhatják meg, hogy neki ugyanannyiért adják a szolgáltatást továbbra is míg a többieknek csökkentik az árat, vagy igen? Vagy erről is szól ez az egész?

dehogynem, egy csomo szolgáltatónál a nagyon sok éve pontosan fizető, megbizható ugyfél többet fizet mint akit most szettek össze az utcárol, de vmi akcijója van..

#136 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:43

BaLee: nekem is TurboISDN van, és én is játszottam itthon régebben. Call of Duty, CS, Quake III még elfogadható sávszéllel ment. A pingek is egészen elfogadhatóak voltak, probléma legfeljebb akkor volt, amikor egy-egy pályát le kellett tölteni.

A kérdésedre visszatérve: miért csökkentené a szolgáltató az előfizetési díjat, ha egyszer a szerződésben az áll?! Tehát ezért veszélyes a két év...amúgy nálunk is nagyon sokáig csak analóg vonalon lehetett netezni, ISDN2 kb. 2-3 éve van. Ez sem egy hiperszuper, de legalább a VNC már elbírja, így ha a benti gépen VPN-en keresztül dolgozni akarok, akkor a fél sávszél ált. elég. Arról nem is szólva, hogy dupla sávszélnél nem lehet telefonálni (illetve körülményesen)

A szerződésmódosításnál legfeljebb olyasmi fordulhat elő, hogy pl. az ADSL sávszél 384-ről 512-re emelik szerződésmódosítás nélkül. ISDN2-nél persze ettől nem kell félni :)

#137 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:47

"két szálon is le lehet használni a 40 órát"

Ez most hogyan is van? Ha két szálon használom akkor csak 20 óra, vagy akkor is 40?

#138 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:56

Idézet: kukola2 - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:47

"két szálon is le lehet használni a 40 órát"

Ez most hogyan is van? Ha két szálon használom akkor csak 20 óra, vagy akkor is 40?

Turbó isdnel, ha két szálon, akkor 40 helyet 20 óra lesz.. tehát egy szállal számolva lesz 40 óra..
ezt már ki lett tárgyalva a turbo isdnes topikban..
ha nem turboisdn akkor nem szoltam.

#139 Felhasználó inaktív   kukola2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:17

" 2 szálon is le lehet használni a 40 órát "

Charlie: én is így tudtam, valszszeg félreértettem a fogalmazást

#140 Felhasználó inaktív   BaLee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 16:34

Idézet: charlie - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:56

Turbó isdnel, ha két szálon, akkor 40 helyet 20 óra lesz.. tehát egy szállal számolva lesz 40 óra..
ezt már ki lett tárgyalva a turbo isdnes topikban..
ha nem turboisdn akkor nem szoltam.

Rosszul tudjátok.
A turbo isdn lényege, hogy a havi 40 óra egy szálon is és két szálon is 40 óra. Különben nem lenne "turbo" isdn...
Bár a turbo-ról nekem valahogy még így sem az isdn ugrik be.  :D

Téma megosztása:

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.