HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 25. 11:51

Idézet: toktelen - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 10:17

Én személyszerint azt tettem, hogy www.mrtg.com ezzel a cuccal pingettem az átjárót és grafi kusssss an megjelenítettem és elküldtem nekik és megkérdeztem , hogy elküldjem -e máshova is (HIF), ha nem ismerik el az gáz , mert ők is ezt használják.  :)  Most ADSL oszt jó

Köszi a választ. Ezt az akármit én i nézegettem, csak sajnos a használatához kevés vagyok. Amúgy simán maguktól leszerelték? Mennyi időd volt még a szerződésből?

#102 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 15:41

Idézet: toktelen - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 10:17

Én személyszerint azt tettem, hogy www.mrtg.com ezzel a cuccal pingettem az átjárót és grafi kusssss an megjelenítettem és elküldtem nekik és megkérdeztem , hogy elküldjem -e máshova is (HIF), ha nem ismerik el az gáz , mert ők is ezt használják.  :)  Most ADSL oszt jó

Tudom pofátlanság, de nem maradt a dunawebes korszakodból valami általam is hasznosítható konfigfile vagy ilyesmi ebből a bizonyos cuccból? Sajna nem vagyok túl szakavatott a témában, de nem hangzik rosszul a megoldás...

#103 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 07:47

Szerintem tűrhető(sajnos nem a legjobb de legalább ez van) a dunaweb-es szolgáltatás, bár vannak belassulások, megállások!!De jobb mint a semmi!
De nálunk nincs más lehetőség internetezésre!! (hála invitel  :reklamacio:  :down: )
Kiváncsi vagyok a dunawebnél lesz-e sávszélesség növelés, vagy árcsökkentés???
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#104 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 08:09

Idézet: blitz - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 8:47

Szerintem tűrhető(sajnos nem a legjobb de legalább ez van) a dunaweb-es szolgáltatás, bár vannak belassulások, megállások!!De jobb mint a semmi!
De nálunk nincs más lehetőség internetezésre!! (hála invitel  :reklamacio:  :down: )
Kiváncsi vagyok a dunawebnél lesz-e sávszélesség növelés, vagy árcsökkentés???

Szerintem sávszélnövelésre ne számíts. Az alapvető udvariasságon kívül semmit nem lehet tőlük várni, nem az a fontos nekik, hogy te maximálisan elégedett legyél, hanem hogy ne legyél annyira elégedetlen, hogy a már meglévő szerződést felbontsd.

Ha nincs más lehetőség, akkor kénytelen vagy náluk aradni. Anno nekem sem volt más, de fél éve van ADSL, úgyhogy nem leszek türelmes. Az a gond velük, hogy hónapok óta szarul megy a netem, de ők persze nem vették észre... Nekem cca. másfél hónapja feltűnt, azóta telefonálgatok meg egyebek (3 hónap alatt ők 33 olyan napot mértek, amikor 10%-nál nagyobb volt a csomagvesztésem  :reklamacio: ). De úgy fest, megoldódott, tegnap reggel óta 0.5%-os csomagvesztéssel üzemel, átlagosan 30 ms-os válaszidőkkel. Kíváncsi vagyok rá, meddig lesz ilyen, de ha letelik a 2 év, soha többé Dunaweb, és soha többé wireless.  :reklamacio: 

#105 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 14:13

Idézet: desiderius - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 9:09

...(3 hónap alatt ők 33 olyan napot mértek, amikor 10%-nál nagyobb volt a csomagvesztésem  :reklamacio: ). De úgy fest, megoldódott, tegnap reggel óta 0.5%-os csomagvesztéssel üzemel, átlagosan 30 ms-os válaszidőkkel. .... 

Te hogy méred ilyen pontosan a csomagvesztést???
Nekem ezek az adatok jönnek ki:

bix.hu [194.38.118.50] pingelése 32 bájt méretű adatokkal:

Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=24 ms TTL=58
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=23 ms TTL=58
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=25 ms TTL=58
Válasz 194.38.118.50: bájt=32 idő=42 ms TTL=58

194.38.118.50 ping-statisztikája:
    Csomagok: küldött = 4, fogadott = 4, elveszett = 0 (0% veszteség),
Oda-vissza út ideje közelítőlegesen, milliszekundumban:
    minimum = 23ms, maximum = 42ms, átlag = 28ms
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#106 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 14:16

desiderius ha megkérdezhetem te hol dunawebezel???

#107 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 16:51

Idézet: blitz - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 15:16

desiderius ha megkérdezhetem te hol dunawebezel???

Erdőkertes.

A csomagvesztés: egyrészt a dunawebet kifaggattam az általuk mért adatokról. Vácon, Török Péter volt olyan kedves és megmondta. (Amúgy az ügyfélszoli számokon meg szokták mondani - ilyen téren korrektek, de ha visszahívást ígérnek - hát az gyakran kimarad).

Másrészt én is pingelek: jelenleg Freeping (www.tools4ever.com) nevű progi - nem túl jó, de arra, hogy az általam megadott IP-ket adott időközönként pingelje, jó, csak hát komolyabb statisztika készítésére nem alkalmas. Naponta reset, egy hozzávetőleges kép így is kialakul: tapasztalataim szerint ha én 10% felett mérek, a dunaweb "hivatalos" mérései is követik ezt az adatot. Feljebb írta egy volt "sorstárs", hogy használta azt a bizonyos MRTG nevű valamit - de én ehhez kevés vagyok.

#108 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:23

Még egy kis adalék: ezerrel nekiláttam böngészni, és nem csak mérve, de érzésre is nagyságrendekkel gyorsabb lett a dolog. Szerencsére rendszeresen használok egy ADSL-t is, úgyhogy van mivel összehasonlítani. Következtetés: a technológiával semmi gond, simán lehet rajta jó hozzáférést szolgáltatni. A kérdés, hogy a szolgáltató mire hajlandó odafigyelni, mennyire foglalkozik az ügyfelei problémáival. Most ugyan örülök, hogy végre normálisan netezhetek, de mivel nem tudom, hogy mit változtattak, abban sem lehetek biztos, hogy a megoldás bombabiztosra sikerült - szóval bármi is lehet még. A legbeszédesebb viszont az, amit fentebb is írtam: Én magam 1,5 hónappal ezelőtt vettem észre, hogy gázos, és akkor is abból, hogy a feltöltés vacakolt (a böngészés csak kicsit akadozott, a letöltési sebesség azonban átlagot tekintve megvolt - csak az ingadozás volt nagy - aztán a pingelés derített fényt a dologra).
A szolgáltató viszont már érzékelhette volna a problémát hónapokkal korábban - ha nem vették észre, az is gáz, ha meg észrevették, és így is hetekig kellett telefonálgatnom - hát ezt már minősíteni sem érdemes.
Szóval úgy tűnik, tud a Dunaweb normálisan szolgáltatni, ha akar, illetve ha az ember a sarkára áll. De szerintem a felhasználók nagy része még csak nem is sejti, hogy esetleg a kapott szolgáltatás még a Dunaweb igencsak karcsú minőségi paramétereinek sem felel meg. (Ez utóbbiakat alkalomadtán lehet, hogy valamelyik hatóság orra alá kellene dörgölni, főleg, hogy laikusnak teljesen semmitmondó, és ÁSzF ide, ÁSzF oda - ilyen témában azt hiszem elvárható az ALAPOS (!) KIOKTATÁS.).

#109 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 17:54

Idézet: desiderius - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 18:23

...Most ugyan örülök, hogy végre normálisan netezhetek, de mivel nem tudom, hogy mit változtattak, abban sem lehetek biztos, hogy a megoldás bombabiztosra sikerült - szóval bármi is lehet még....

Nekem lassan már több mint fél éve van dunaweb-es elérésem!
Első egy-két hónap nagyon jó volt, utánna egyre rosszabb lett!(közben többször is az ügyfélszolgálatot hívtam másik vevö antennát ajánlottak persze majdnem 20e Ft lett volna)De egyszer csak agusztus végén újra nagyon jó lett a szolgáltatás(nem is kellett másik antenna)! Kiderült másik ssid-t üzemeltek be, azóta elfogadható lett újra!!Valószínő nem bírta már a sok előfüzetőt 1db ssid(11mbps)!!!
Nálatok nem ez lehetett a megoldás?
Én a jelerősséget a NetStumbler 0.4.0 nevő programmal ellenőrzöm!Ezzel vettem észre a 2. ssid-t is!!

#110 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 18:11

Idézet: blitz - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 18:54

Kiderült másik ssid-t üzemeltek be, azóta elfogadható lett újra!!Valószínő nem bírta már a sok előfüzetőt 1db ssid(11mbps)!!!
Nálatok nem ez lehetett a megoldás?
Én a jelerősséget a NetStumbler 0.4.0 nevő programmal ellenőrzöm!Ezzel vettem észre a 2. ssid-t is!!

Én is ilyesmire gyanakodtam, de a helyzet az, hogy átraktak a másik antennára, úgy sem lett jó (ez volt cca. másfél hete). A röhej az egészben, hogy kb. most vasárnap déltől javult jelentősen (pont ezért vagyok szkeptikus, mert ugyan mit dolgozhattak ők vasárnap???).
Abban is igazad lehet, hogy az eszközeik nem bírják el az előfizetőik számát. Tehát végeredményben nem az időjárás, nem a technológia vagy más hasonló a hibás, hanem CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A SZOLGÁLTATÓ! De sebaj, a mi környékünkön megszűnt a monopolhelyzete (már másik wireless szolgáltató is van  :cool: ), úgyhogy alig várom a szerződés végét...

Mondjuk a jelerősség (nálam legalábbis) nem befolyásolt semmit - néha szinte alig volt jel, és kiválóan ment, máskor meg maximális jelerősség mellett mértem nagy csomagvesztést.

Mellesleg én már az első év végén járok (azért ez is durva, hogy egyéves szerződést nem kínálnak), de eleve úgy szereltettem be, hogy olvastam róluk rosszakat, tehát figyeltem - amire használtam a netet, arra jó is volt. Csak hát változnak az igények, ha az ember keze alatt 24 órás net van.

Ha a jelenlegi szinten üzemelne stabilan, csak ajánlani tudnám mindenkinek, mert bár nem túl sok az a 256/256, de a szimmetrikus kapcsolatnak is megvannak az előnyei, és ha az ember megelégszik havi néhány 10 GB ( :cool: ) letöltésével, teljesen jó. Az elvileg dinamikus IP-m gyakorlatban teljesen fix (felár nélkül), ez se hátrány, stb, stb. Valamivel olcsóbb, nem kell hozzá se kábeltévé, se telefon, ahol meg nincs más, pláne. Csak hát a szolgáltató adjon magára valamit! De anno pont azt olvastam róluk, hogy odvariasak, korrektek, ügyfélszoli felveszi a telefont (nem mint Axeleroéknál), de cselekedni... :confused:

#111 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 22:17

Idézet: desiderius - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 19:11

...Ha a jelenlegi szinten üzemelne stabilan, csak ajánlani tudnám mindenkinek, mert bár nem túl sok az a 256/256, de a szimmetrikus kapcsolatnak is megvannak az előnyei, és ha az ember megelégszik havi néhány 10 GB ( :cool: ) letöltésével, teljesen jó. Az elvileg dinamikus IP-m gyakorlatban teljesen fix (felár nélkül), ez se hátrány, stb, stb. ...

Amúgy nekem nincs problémám a szolgáltatóval mert eddig elég korrektek voltak velem! Ha így maradna a szolgálltatás akkor örülnék!!! :respect:  De nem valőszínű mert egyre több előfizető lesz és így csak csökkenhet az antennák kapacitása!! Bűvíteni pedig nembisztos hogy fog a szolgáltató!! :(
Nekem 384/64-es kapcsolatom van!
nekem is megvan havi 40gb szóval semmi ok panaszra! :up:

#112 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 22:23

Este van, gondolom sokan ráérnek, meg az eső is esik... néhány órája már nem olyan rózsás a helyzet, mint délelőtt... Még a végén kiderül, hogy kutyából tényleg nem lesz szalonna?  :(

#113 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 06:01

Idézet: desiderius - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 23:23

Este van, gondolom sokan ráérnek, meg az eső is esik... néhány órája már nem olyan rózsás a helyzet, mint délelőtt... Még a végén kiderül, hogy kutyából tényleg nem lesz szalonna?  :(

Minden csoda 3 napig tart??? Vagy még addig se!! :confused:

Szerkesztette: blitz 2004. 11. 09. 06:01 -kor

#114 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:13

Idézet: blitz - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 7:01

Minden csoda 3 napig tart??? Vagy még addig se!! :confused:

Hát szerencsére még tart a csoda. Azt hiszem, a délutáni "csúcs" egy kicsit meglátszik a pingstatisztikán, de azért nem olyan vészes. Csak még mindig nem tudtam napirendre térni afelett, hogy ha így is lehet, akkor miért nem lehetett megoldani a dolgot korábban?  :reklamacio:

#115 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:27

Épp az imént beszéltem a dunawebesekkel: azt ők is észrevették, hogy vasárnap hajnalban meggyógyult Erdőkertesen az internet. De hogy mitől, azt nem tudják...  :think:

#116 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 15:54

Idézet: desiderius - Dátum: 2004. nov. 9., kedd - 16:27

Épp az imént beszéltem a dunawebesekkel: azt ők is észrevették, hogy vasárnap hajnalban meggyógyult Erdőkertesen az internet. De hogy mitől, azt nem tudják...  :think:

Valaki biztosan ráolvasással gyógyította!!!  :omg:
Végülis az a lényeg megy!!
Csak nehogy újra bedobja az unalmast, mert akkor ki tudja megjavítani ha nem a dunawebesek???

#117 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 18. 13:19

Valaki nem tud valamit, hogy lesz-e sebességnövelés, vagy esetleg árcsökkentés??? :confused:
Bár lehet hogy nem változik semmi, de legalább maradjon jó a szolgáltatás!!

#118 Felhasználó inaktív   toktelen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 22. 22:43

Idézet: blitz - Dátum: 2004. nov. 18., csütörtök - 14:19

Valaki nem tud valamit, hogy lesz-e sebességnövelés, vagy esetleg árcsökkentés??? :confused:
Bár lehet hogy nem változik semmi, de legalább maradjon jó a szolgáltatás!!

Dunawebnél? ez a hét vicce :)

#119 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 23. 20:36

Idézet: toktelen - Dátum: 2004. nov. 22., hétfő - 22:43

Dunawebnél? ez a hét vicce :)

Hidd el hogy örülni kell hogy most jó a szolgáltatás!!

#120 Felhasználó inaktív   toktelen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 23. 21:03

Idézet: blitz - Dátum: 2004. nov. 23., kedd - 21:36

Hidd el hogy örülni kell hogy most jó a szolgáltatás!!

Csak az a gond, hogy alapból így kellene menni. Ez nem karácsonyi ajándék. Szerinted a szél vagy a Dunaweb javította meg....? :cool:

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.