HWSW Informatikai Kerekasztal: Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Dunaweb - mikrohullámú szolgáltatás Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 18:09

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 17:29

Szerintem vagy nálad ragadt be valami a böngészőben/tűzfalban/proxyban, vagy a Dunawebnél. Amióta ADSL-el nyomulok, ilyen gondjaim nem voltak, de a Dunawebnél nem egyszer fordult elő, hogy NAT mögötti gépről nem tudtam elérni https oldalakat, illetve nem ment pl. ICQ/MSN. (a netet osztó gépről minden jó volt, és amikor lecserélődött a netem, hirtelen minden rendben lett). Szóval nézz körül egy kicsit a saját gépeden, hátha elállítottál valamit, ha nem, akkor telefon ügyfélszolinak. (Ha meg lejár a hűséged, és van más szolgáltató... )

Sajnos ez így van nálam is sokszor elő szokott fordulni!!! :confused:  :down:
| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#182 Felhasználó inaktív   Juventus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 14. 18:38

Köszi a gyors válaszokat!
Nálam minden ok, de felhívtam az ügyfélszolgálatot és azt mondták, hogy másnál is jelentkezett ez a probléma , de  fogalma sincs hogy mitől van..... :confused:
Egyébként nálam sem műxik a Msn sem.
Sajnos más szélessávú alternatíva nincs a környéken :mad:

#183 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 12:04

Na... eddig nem volt baj vele, ma éjfél óta 10percenként megszakad a kapcsolat 1-5 percre, aztán megint "jó" :mad:  Nagyon idegesítő, nem tudom mi van vele :(  :(
Dun@web :down:

#184 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 12:51

Nem csak nálam rossz, a környéken mindenkinek, akinek Dun@web van :reklamacio:

#185 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:23

Idézet: Ati_ - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 13:51

Nem csak nálam rossz, a környéken mindenkinek, akinek Dun@web van :reklamacio:

Mondjuk az Invitel is vacakol egy kissé - a Dunaweb is elvileg az ő madzagjukon lóg...

#186 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:32

Idézet: Juventus - Dátum: 2005. ápr. 14., csütörtök - 18:38

.....
Sajnos más szélessávú alternatíva nincs a környéken :mad:

sajnos többen is így vannak ezzel!!   :(   :confused:

Szerkesztette: blitz 2005. 04. 25. 18:32 -kor

| alaplap: MSI Neo3-v| proci:Intel D 2.66 | memória: 1GB DDR | HDD:Maxtor 160 GB | Pioneer 109 DVD író | Fujitsu Siemens TFT 19" Monitor | Trust Bilentyűzet | Microsoft Wheel Mause | Sapphire X800 256 MB | 350w-os táp |

#187 Felhasználó inaktív   Richardka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 25. 18:42

hehe nemsokára melletük lakom, pár hazzal :)

persze ha sikerül a költözés :)
Már van nettem :)

#188 Felhasználó inaktív   blitz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 18:15

A Dunaweb miért nem emel sávszélességet ez már felháborító!!!
:confused:  :down:  :down:  :mad:

#189 Felhasználó inaktív   csuzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 09. 19:55

Idézet: Ati_ - Dátum: 2005. jan. 22., szombat - 22:03

sziasztok!
Nekem is Dunawebes internetem van.
Az lenne a kérdésem, hogy WinReinstall után miket kell beállítani, hogy mennyen? :think:
Kb 1 hónapja kötötték be, nekem még 1szer fordult elő, hogy 2 óráig nem ment, azóta nem volt gond, 90% fölött szokott lenni a jelerősség.
Üdv:Ati_ :respect:

hali!

Mivel méred a jelerősséget. Nekem is kellene valami progi. Én Békéscsabán az Alföldnetnél vagyok.

csuzso

#190 Felhasználó inaktív   chx_o 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 08:14

Idézet: csuzso - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 19:55

hali!

Mivel méred a jelerősséget. Nekem is kellene valami progi. Én Békéscsabán az Alföldnetnél vagyok.

csuzso

Alföldnet? HAHA, 25 rugóért 1 év hűség. Ennyi pénzért magadnak is megveszed a wlan cumót. Most látom, 5-10 rugó plusz a beszerelés. Ezek hülyék! Egyébként ismerem a bandát, nem szabad ott hűséget vállalni...

Üdv:
chx

#191 Felhasználó inaktív   csuzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 10:01

Idézet: chx_o - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 9:14

Alföldnet? HAHA, 25 rugóért 1 év hűség. Ennyi pénzért magadnak is megveszed a wlan cumót. Most látom, 5-10 rugó plusz a beszerelés. Ezek hülyék! Egyébként ismerem a bandát, nem szabad ott hűséget vállalni...

Üdv:
chx

Igen. 25 ennyiért veszed meg a cuccot. Most ez így nem bérelt, hanem saját lett. Biztos ki lehet olcsóbban is hozni, de aki nem akar utánnajárni valammennyi plusszt megér. Szerelés az tényleg szívás, de én magamnak rektam fel. Ezért is kellene a jelerősség mérő.
A hűség lemondása plussz 10 ezer, elvileg ennyi a kedvezmény a szettre.
Sajnos nincs más. Eddig a Voda GPRS-e volt.
A telephelyemen van ADSL- 18.000-ért  :mad: . Na ez a szívás. De a munkánkhoz néha kell.

csuzso

#192 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 10. 11:04

Idézet: csuzso - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 11:01

Igen. 25 ennyiért veszed meg a cuccot. Most ez így nem bérelt, hanem saját lett. Biztos ki lehet olcsóbban is hozni, de aki nem akar utánnajárni valammennyi plusszt megér. Szerelés az tényleg szívás, de én magamnak rektam fel. Ezért is kellene a jelerősség mérő.
A hűség lemondása plussz 10 ezer, elvileg ennyi a kedvezmény a szettre.
Sajnos nincs más. Eddig a Voda GPRS-e volt.
A telephelyemen van ADSL- 18.000-ért  :mad: . Na ez a szívás. De a munkánkhoz néha kell.

csuzso

Az igazán nagy szívás az, hogy az "INTERNET KÖZMŰ" országában, belvárosi, sűrűn lakott területeken még ilyen lehetőség sincs...  :reklamacio:
Bezzeg ahol van ADSL, ott tutira van még vagy 8 alternatív lehetőség/szolgáltató, szvsz egyre kedvezőbb ajánlatokkal...

#193 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 19:15

Nekem egy másik cégnél van mikrós netem. ami érdekes, hogy az első időket leszámítva (2-3 hét, amíg beállították a rendszert) teljesen fix kb 390-410kbps-os a sebességem, a letöltésem 40-45KBájt közt ingadozik, addig feltöltés akár 650-is lehet, vagyis 70 KBájt/s. ez a 384-es csomag által biztosított teljesítmény. Ha az 512-eset venném bizonyára több is lehetne. Stabilnak tűnik, és gyorsnak. Felénk még nincsen ADSL. Állítólag lesz valamikor, de még nemtudni mikor. Szerintetek tarifa csökkentésre, vagy sebesség duplázásra lehet majd számítani?
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#194 Felhasználó inaktív   csuzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 20:29

Sziasztok!

Jelerősség mérésre továbbra is várnék javaslatot. Valamint hogy tudnám az adatmennyiséget mérni, kontrolláslni?
Jelenleg 1G-s csomagra fizettem elő. DUmeter sajna nem a legjobb, mivel néha hálóra is kapcsolom a gépet és az is a Wlanon megy (a mikronet is ruterrel Wlanon van). Van valami progi, amivel valahogy szét tudnám választania két forgalmat (nem bízom benne). Amit adtak Alfolnet-es cím nem muxik (igaz lehet addig jó  ;) ), de azért pofára sem akarok hó végén esni.

Csuzso

#195 Felhasználó inaktív   toktelen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:10

Idézet: csuzso - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 21:29

Sziasztok!

Jelerősség mérésre továbbra is várnék javaslatot. Valamint hogy tudnám az adatmennyiséget mérni, kontrolláslni?
Jelenleg 1G-s csomagra fizettem elő. DUmeter sajna nem a legjobb, mivel néha hálóra is kapcsolom a gépet és az is a Wlanon megy (a mikronet is ruterrel Wlanon van). Van valami progi, amivel valahogy szét tudnám választania két forgalmat (nem bízom benne). Amit adtak Alfolnet-es cím nem muxik (igaz lehet addig jó  ;) ), de azért pofára sem akarok hó végén esni.

Csuzso

www.netstumbler.com mérőke

#196 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 10:35

Idézet: csuzso - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 20:29

Sziasztok!

Csuzso

Nekem a WLAN kártya Driverében van benne a jelerősségmérő

Szerkesztette: Ati_ 2005. 05. 21. 10:36 -kor

#197 Felhasználó inaktív   csuzso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 07:57

Idézet: Ati_ - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 11:35

Nekem a WLAN kártya Driverében van benne a jelerősségmérő

Hali!

Köszi a hozzászólásokat. Sajna most teljesen megdöglött a rendszerem (a vihar után szerintem valami elállítódott, mivel most nem is érzékel WLAN-t). Bevittem már részletekben mindent (antenna , AP ..), bent minden muxik, csak itthon nem sikerül pedig eddig csont nélkül jött (ezért is hülyeség, amit bent mondanak, hogy majd ők felszerelik, mivel "lehet" én nem tudom, de előtte egy hétig ment minden tökéletesen  :think: ).
A jelerősségmérés lehet megoldódik (csak az előbbiek miatt még nem sikerült kipróbálnom). A rendszerhez adott Senao AP-n talán szintén van ilyen funkció (csak az IP-jét, majd a jelszavát eddig titkolták, ezért nem is sikerült elérjem).

www.netstumbler.com mérőke nekem nem jó, mivel nem közvetlen kapcsolódok az AP-re, hanem lakásba bejövet rajta van egy Senao AP (fordítva, onnan kereszt kábellel egy WlanRouterraba és innen leosztom a laptopomnak. Így nem ment, mivel a Wlan Routert látja csak. Igaz jobban belegondolva lehet hogy megoldható a Router kiiktatásával... Na majd kipróbálom, ha lessz mit  :mad: .

Na mindegy most ADSL-en netezem (a Bt-nkből) addig a feltétlen szükséges dolgokat (Hungarotel 384-et most duplájára nyomta 768-al megy a net, állítólag jönnek új csomagok ).

csuzso

#198 Felhasználó inaktív   feme 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 19:55

Más nem vette észre mintha dunaweb is megemelte a sávszélességet???
Valaki??? :confused:

#199 Felhasználó inaktív   Juventus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 11:07

nem vettük észre sajnos........ :think:

#200 Felhasználó inaktív   gabeeapunk 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 09:17

Sajna ténylegesen az olyan mikronetes szolgáltatók vannak többségben, akik olyan házilag barkácsolt internetelérést biztosítanak, amit szinte már csak a rágógumi tart össze...sajnos eléggé lesújtó tapasztalataim vannak a WISPA "konferenciáról" http://www.wispa.hu/ aki akarja nézze meg, egyetlen jó, de méreg drága (Motorola Canopy, listaára, nem mondom meg, hol  :D 5.000.000Ft+ÁFA+VÁM) AP-t láttam a videón, a többi mind a SOHO kategória volt egzotikus márkákkal fűszerezve, de egy cég legalább már annyira értsen a dologhoz, hogy nem a SOHO-ból rendel ipari rendszerekhez cuccokat és nem 2. szolgáltató méreg dárga bérelt vonalát használja (legalábbis a belföldi kapcsolataihoz), egyébként eddig azt hittem, mérnöki irodákat illik megbízni - pláne ilyen - Mission Critical hálózatok megtervezésével, egyszer mondjuk rá kell szánni egy viszonylag nagyobb összeget, ami a tervezéstől a megvalósításig (a CISCO <a reklámja jó, de egyébként az se tud többet más industrial gyártóknál>szerint) 9 hónap alatt megtérül, persze nem százezres nagyságrendű béreltvonal mellett...az pedig egyszerűen szánalmas, hogy az előfizetőnek kell segíteni beállítani az antennát (fentebb olvastam)...100mW pedig EGY JÓL MEGTERVEZETT !!!! rendszer esetén elégnek kell lenni legalább 80km-re (pont-pont)...a 2.4Ghz-s hullámokat meg le lehet pattintani a házak sarkáról, ha jó a célzás ;)  illetve, ha valakinek van annyi gógyija, hogy alapból szórt spektrumot használ (másodpercenkénti több 100x-os csatornaváltás), így elkerülhető a visszhang és az elhalkulás (valamennyire)...lehet a kóklerek miatt nem terjed el a WiMAX-sem, ha ingyenes sávot használ majd ? (most zsírozzák, de ott a 3G-s mobil-lobby)...ha 30Ghz-n simán megy a digitális pont-pont kapcsolat (lsd. műhold, GSM rendszerek backbone-ja itthon is) ahol már az esőcsepp is elnyelheti a sugarakat, akkor 2,4Ghz-n miért ugrana szét egy jól megtervezett rendszer...persze rádión nincs 0%-os csomagvesztés.

Téma megosztása:

• (30 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.