idézet:
Ezt írta james007:
segitsetek nekem volna egy kerdesem
szeretnek jatekhoz olyan cheatet irni ami kijavit egy erteket ! nem tudom ismeritek-e az olyan cheat progikat amikel a valtozokra lehet rakeresne es igy tobb kereses utan kilyon hogy hol tarolja az adott erteket,na szoval ha mar megvan az hogy hol tarolja akkor milyen progival lehetne ezt egyszeruen megirni hogy ezt az erteket kijavitsa[/quote]
Program game_patch;
Var F:File;
B:Byte;
Begin
Assign(F,'javitando.exe');
{$i-}
ReSet(F,1);
{$i+}
If IOResult<>0 Then
Begin
//A fajl nem sikerul megnyitni
End;
Seek(F,$3DCD); //Mondjuk a $3DCD cimen van a javitando ertek
B:=$BC; //Es teszem azt $BC-re kell javitani
BlockWrite(F,B,SizeOf(B));
Close(F);
End.
A program egy bajtot javit, de ez alapjan mar meg fogod tudni csinalni.![]()
Programozás.
Elküldve: 2003. 07. 23. 07:47
Van aki ismeri a bináris számokat, van aki nem.
Elküldve: 2003. 07. 23. 10:02
idézet:
Ezt írta Kriss:
Program game_patch;
Var F:File;
Begin
Assign(F,'javitando.exe');
{$i-}
ReSet(F,1);
{$i+}
If IOResult<>0 Then
Begin
//A fajl nem sikerul megnyitni
End;
Seek(F,$3DCD); //Mondjuk a $3DCD cimen van a javitando ertek
B:=$BC; //Es teszem azt $BC-re kell javitani
BlockWrite(F,B,SizeOf(B));
Close(F);
End.
A program egy bajtot javit, de ez alapjan mar meg fogod tudni csinalni.[/quote]
Egy konstans érték javításához ez elég, ehhez még program sem kell, hanem egy egyszerű editorral ami megtud nyítni binárisan egy file átírható tetszőlegesen(p.
De egy változóhoz..., honnan tudod, hogy mi alapján állítgatja és abban mi a rossz?
Elküldve: 2003. 07. 23. 11:42
idézet:
Ezt írta james007:
segitsetek nekem volna egy kerdesem
szeretnek jatekhoz olyan cheatet irni ami kijavit egy erteket ! nem tudom ismeritek-e az olyan cheat progikat amikel a valtozokra lehet rakeresne es igy tobb kereses utan kilyon hogy hol tarolja az adott erteket,na szoval ha mar megvan az hogy hol tarolja akkor milyen progival lehetne ezt egyszeruen megirni hogy ezt az erteket kijavitsa[/quote]
![]()
ezt nem irtem, mit szerenel kicserelni??
Elküldve: 2003. 07. 23. 19:48
Van egy jatek az Live For Speed lehet sokan ismerik
a lenyeg a lenyeg hogy van benne egy kocsi amit csak akkor enged valasztani ha elersz 200 pontot...
namarmost en megtalaltam hogy hova irja a program a pontszamokat megpediglen a 0085cae0 -ertekbe.
Es most jon a lenyeg merthogy ide mondjuk beirunk 5000 pontot
na erre kelene egy kis program es a foraskodja mert ugye mas jateknal is igy munkodik csak mas lesz az az ertek ahova eltarolja a program a pontot eletero penz miegymast!
Varom a KING-ek hozzaszolasat
Elküldve: 2003. 07. 23. 20:19
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Egy konstans érték javításához ez elég, ehhez még program sem kell, hanem egy egyszerű editorral ami megtud nyítni binárisan egy file átírható tetszőlegesen(p. [/quote]
Valoban, teljesen igazad van. De, ez csak egy pelda, hogyan lehet megcsinalni. Raadasul szerintem sokkal kenyelmesebb ilyen feladatra is progit irni, mert kinek van ahhoz kedve, hogy minden egyes alkalommal nyitogassa a file-t, keressen es javitson. Nekem nincs es soha nem is lesz.Raadasul az editor is kulon progi, amit vagy tarolgatni, vagy installalgatni kell a hasznalathoz.
![]()
idézet:
Ezt írta Vajonész:
De egy változóhoz..., honnan tudod, hogy mi alapján állítgatja és abban mi a rossz?[/quote]
:confused:
Teljesen szuksegtelen azt tudni, hogy mi alapjan allitgatjuk a valtoztatni kivant erteket.
En a Dark Colony-hoz csinaltam cheat progit, ami a penzt nagy ertekre allitotta egy lementett jatekallasban. Ehhez nem kellett ismernem azt, hogy mennyi volt. Egyszeruen felulirtam es igy jo sok penzem lett.
"mi alapján állítgatja", en 1M-t akartam,
"és abban mi a rossz?", semmi csak keves volt.![]()
Elküldve: 2003. 07. 23. 20:39
majd ha haladó leszek én is kérdezek.
Sziasztok.
Elküldve: 2003. 07. 23. 20:59
idézet:
Ezt írta james007:
Na akkor bovebben es konkretan
Van egy jatek az Live For Speed lehet sokan ismerik
a lenyeg a lenyeg hogy van benne egy kocsi amit csak akkor enged valasztani ha elersz 200 pontot...
namarmost en megtalaltam hogy hova irja a program a pontszamokat megpediglen a 0085cae0 -ertekbe.
Es most jon a lenyeg merthogy ide mondjuk beirunk 5000 pontot
na erre kelene egy kis program es a foraskodja mert ugye mas jateknal is igy munkodik csak mas lesz az az ertek ahova eltarolja a program a pontot eletero penz miegymast!
Varom a KING-ek hozzaszolasat[/quote]
Szerintem erre a problemara teljesen alkalmas a fenti kod, csak javitsd ki az alabbi sorokat:
Seek(F,$3DCD);
B:=$BC;
erre
B:Word;
Seek(F,$85CAE0);
B:=$1388;
Nos, igy a 85CAE0 offszettol kiirja B erteket.
Elküldve: 2003. 07. 23. 22:32
var f:file;
b:word;
begin
assign(f,'lfs.exe');
{$i-}
reset(f,1);
{$i+}
if IOresult<>0 then
begin
// nem sikerult
end;
seek(f,$0085CAE0);
b:=$1388;
blockwrite(f,b,sizeof(B));
close(f)
end.
milehet a problema tipp ??
Elküldve: 2003. 07. 24. 00:15
idézet:
Ezt írta james007:
na megcsinaltam es nem munkodik[/quote]
Mi nem mukodik?
Elküldve: 2003. 07. 24. 03:43
idézet:
Ezt írta james007:
na megcsinaltam es nem munkodik
milehet a problema tipp ??[/quote]
nem vagyok king, sohasem csinaltam meg ilyet, ezert csak egy buta tipp a hibara:
tehat odamesz az adott offszet cimrol beirsz az x byte-nyi adatot. pontosan ? byte az, amit beirsz, es pontosan ? byte helyere? (remelem ertesz)
es mi a hiba, mi nem mukodik?egyszeruen nem tortenik semmi?
amugy a jatekok nem elkodolva taroljak ezeket az infokat? vagy az lfs az nagyon regi?
talan a file modositja sajat magat is, tehat idovel bekerul par plusz info ez ele, elcsuszuj igy nem mindig muxik. vagy vegulis akarmi lehet...
ps:
biztos az .exe -t kell modositani?
Elküldve: 2003. 07. 24. 08:13
idézet:
Ezt írta Kriss:
Valoban, teljesen igazad van. De, ez csak egy pelda, hogyan lehet megcsinalni. Raadasul szerintem sokkal kenyelmesebb ilyen feladatra is progit irni, mert kinek van ahhoz kedve, hogy minden egyes alkalommal nyitogassa a file-t, keressen es javitson. Nekem nincs es soha nem is lesz. [/quote]
Ha fix helyen van, vagy ha sokszor akkarod, akkor valóban jobb a program.
idézet:
Ezt írta Kriss:
Raadasul az editor is kulon progi, amit vagy tarolgatni, vagy installalgatni kell a hasznalathoz. [/quote]
Mert a pascalhoz nem kell külön program?
idézet:
Ezt írta Kriss:
Teljesen szuksegtelen azt tudni, hogy mi alapjan allitgatjuk a valtoztatni kivant erteket.
En a Dark Colony-hoz csinaltam cheat progit, ami a penzt nagy ertekre allitotta egy lementett jatekallasban. Ehhez nem kellett ismernem azt, hogy mennyi volt. Egyszeruen felulirtam es igy jo sok penzem lett. "mi alapján állítgatja", en 1M-t akartam,
"és abban mi a rossz?", semmi csak keves volt. [/quote]
Én erre reagáltam:
"na szoval ha mar megvan az hogy hol tarolja akkor milyen progival lehetne ezt egyszeruen megirni hogy ezt az erteket kijavitsa "
Ebből nem az derült ki számomra, hogy valahol elrontódik az érték. S nem az, hogy jó az érték csak kevés
[ 2003. július 24.: Vajonész szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 24. 10:19
idézet:
Ezt írta dcr:
nem vagyok king, sohasem csinaltam meg ilyet, ezert csak egy buta tipp a hibara:
tehat odamesz az adott offszet cimrol beirsz az x byte-nyi adatot. pontosan ? byte az, amit beirsz, es pontosan ? byte helyere? (remelem ertesz)[/quote]
2 Byte - mivel Word tipusu.
idézet:[/quote]
amugy a jatekok nem elkodolva taroljak ezeket az infokat? vagy az lfs az nagyon regi?
En sem vagyok "King", csupan a sajat tapasztalataimbol indultam ki es a DC nem kodolta az infokat. Nem fix helyen tarolta a DC sem a penz erteket.
[ 2003. július 24.: Kriss szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 24. 10:33
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Ha fix helyen van, vagy ha sokszor akkarod, akkor valóban jobb a program.[/quote]
Miert ragaszkodtok a fix helyhez? :confused:
A progi nem tudja megkeresni, hogy hol kell modositani?
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Mert a pascalhoz nem kell külön program?[/quote]
Dehogynem kell, de ha mar egyszer megirtad, akkor egy .exe-ben ott fog csucsulni a progi mellett es csak el kell inditani.
Elküldve: 2003. 07. 24. 14:35
idézet:
Ezt írta Kriss:
Miert ragaszkodtok a fix helyhez?
A progi nem tudja megkeresni, hogy hol kell modositani?
[/quote]
Mintha "programod" fixhelyen keresett volna, nem?
Persze, mindent csinálhat.
idézet:
Ezt írta Kriss:
Dehogynem kell, de ha mar egyszer megirtad, akkor egy .exe-ben ott fog csucsulni a progi mellett es csak el kell inditani.[/quote]
Te kötöszködsz velem? Te Feltelepíted a Delphit(vagy TP-t), megírod a programot, leforgatod, elmented, aztán uninstal Delphi. Ne fárasz már, hogy így teszel!
Elküldve: 2003. 07. 24. 15:10
idézet:
Ezt írta Vajonész:
Te kötöszködsz velem?[/quote]
Eszemben sincs, eppen ezert szeretnem lezarni a vitat, mert ugy veszem eszre, hogy nagyon nem ertjuk egymast.
Elküldve: 2003. 07. 26. 15:53
Elküldve: 2003. 07. 26. 17:24
idézet:
Ezt írta Socket370:
Lehet, hogy nagyon nem illik ide,de azt, hogy lehetne egy sima TXT, fájlbó megállapitani, hogy abban egy szövegrés mikor írodott?[/quote]
szerintem sehogy. ha olyan filerendszert hasznalsz, ami eleg komolyan loggolja az esemenyeket, akkor talan van eselyed.
Elküldve: 2003. 07. 27. 11:01
idézet:
Ezt írta Socket370:
Lehet, hogy nagyon nem illik ide,de azt, hogy lehetne egy sima TXT, fájlbó megállapitani, hogy abban egy szövegrés mikor írodott?[/quote]
Toled fugg:) cvs-t hasznalva ez kovetheto, igy ha cvs-be dolgozol, dolgozik vki akkor ott lathato mikor mi valtozott.
Elküldve: 2003. 07. 27. 12:50
idézet:
Ezt írta Kriss:
Eszemben sincs, eppen ezert szeretnem lezarni a vitat, mert ugy veszem eszre, hogy nagyon nem ertjuk egymast.[/quote]
A TP vagy a Delphi nem csak arra jó, hogy ezt a programot megírt, egy programozó mást is ír. Ha nem akar mást írni, mert nem programozó, akkor szerintem tényleg uninstallálja utána. És ki beszélt TP-ről meg Delphiről? FreePascal! Ki akar ilyeneket vásárolni?Egy ilyen progihoz bőven elég.
[ 2003. július 27.: kondenzator szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 07. 27. 14:10
idézet:
Ezt írta dcr:
szerintem sehogy. ha olyan filerendszert hasznalsz, ami eleg komolyan loggolja az esemenyeket, akkor talan van eselyed.[/quote]
igazán, nemértek ehez, még lezdö vagyk, de gol lehetne ezt megtudni?
sima NTFS filesytemet használok

Súgó
A téma zárva.