HWSW Informatikai Kerekasztal: Programozás. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Programozás. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 27. 16:51

Erre csak véletlenül lenne esélyed. Ez nem a filerendszer feladata. Ha olyan fontos, akkor maradj a CVS-nél.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#82 Felhasználó inaktív   BIT Fighter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 28. 09:01

idézet:
Ezt írta kondenzator:

A TP vagy a Delphi nem csak arra jó, hogy ezt a programot megírt, egy programozó mást is ír. Ha nem akar mást írni, mert nem programozó, akkor szerintem tényleg uninstallálja utána. És ki beszélt TP-ről meg Delphiről? FreePascal! Ki akar ilyeneket vásárolni? ;) Egy ilyen progihoz bőven elég.

[ 2003. július 27.: kondenzator szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Termeszetesen a FP is nagyon jo sok dologra. En Delphiben irom a progikat, mert az allandoan fent van. Itt a gond az volt, hogy Vajonesszel nagyon elbeszeltunk egymas mellett es nagyon nem akarta megerteni, hogy mit szeretnek mondani az installalgatassal es a tobbivel.
10 féle ember van a világon.
Van aki ismeri a bináris számokat, van aki nem.

#83 Felhasználó inaktív   BIT Fighter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 28. 09:05

idézet:
Ezt írta Socket370:
Lehet, hogy nagyon nem illik ide,de azt, hogy lehetne egy sima TXT, fájlbó megállapitani, hogy abban egy szövegrés mikor írodott?[/quote]

Ha kovetelmeny a TXT, akkor szerintem sehogy, mert en nem ismerem a cvs-t. (Kicsit bovebben elmondana vki mi is az :) )
Viszont sajat fajlformatummal megoldhato.

#84 Felhasználó inaktív   dcr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 28. 10:21

idézet:
Ezt írta kisbetu:
Erre csak véletlenül lenne esélyed. Ez nem a filerendszer feladata. Ha olyan fontos, akkor maradj a CVS-nél.[/quote]

gondolom neki a programban onmagaban kell tudna az idopontokat, ezert irtam, hogyha a filerendszer eltarol valahol minden modositast, akkor talan van ra esely (bar en nem tudok ilyesmi letezeserol, de biztos, hogy van :) ), viszont szerintem a cvs-ben turkalni sem tul szerencses dolog (bar annyira nem ismerem), mivel a fejleszto gepen rajtavan, de egy user-en mar nincsen. persze az megvaloszinutlenebb, hogy olyan fs lenne a usernel.
szoval hulyeseget irtam, sorry.

#85 Felhasználó inaktív   Vajonész 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 28. 14:44

idézet:
Ezt írta Kriss:

Termeszetesen a FP is nagyon jo sok dologra. En Delphiben irom a progikat, mert az allandoan fent van. Itt a gond az volt, hogy Vajonesszel nagyon elbeszeltunk egymas mellett es nagyon nem akarta megerteni, hogy mit szeretnek mondani az installalgatassal es a tobbivel.
[/quote]

Most akkor leírhatod.
Várom. :D

#86 Felhasználó inaktív   BIT Fighter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 29. 13:17

idézet:
Ezt írta Vajonész:

Most akkor leírhatod.
Várom. :D
[/quote]

Nos, en csak azert mondtam, hogy jobb erre progi, mert igy archivalod a patchelni kivant progival egyutt. Ezek utan mar csak el kell inditani es megcsinalja a valtoztatasokat. Kvazi, nem kell telepiteni semmit es nem kell bongeszni a kodot.

#87 Felhasználó inaktív   Vajonész 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 30. 14:27

idézet:
Ezt írta Kriss:

Nos, en csak azert mondtam, hogy jobb erre progi, mert igy archivalod a patchelni kivant progival egyutt. Ezek utan mar csak el kell inditani es megcsinalja a valtoztatasokat. Kvazi, nem kell telepiteni semmit es nem kell bongeszni a kodot.
[/quote]

Jobb rá, na de végét akkor sem fogom megérteni, ugyanis, ahhoz hogy megírhasd telepítened kell egy fordítót minimum, ezért tényleg nem értem mi bajod a telepítéssel, az nem tudod kikerülni, sebaj.
A másik meg az, hogy ha nem tud programozni, akkor meg a kutya van elásva. :cool:

De inkább, hagyjuk, lényegtelen.
:D :D :D

#88 Felhasználó inaktív   Pontifex Maximus 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2003. 08. 05. 12:28

Ha én most kezdenék, én a Visual C#-ot használnám. Kezdőnek ideális, a managed környezet miatt nem kell destructorokkal, objektumok megszüntetésével kinlódni, hatalmas objektum könyvtár, viszonylag egyszerű kezelés, és ráadásul a SDK a compilerrel letölthető a netről. Persze nagy valószinűséggel soha nem fogsz notepaddel forrást szerkeszteni, de szerencsédre a Campus License Agreement keretében minimális áron használhatsz pl. egy Visual Studio .NET Professionalt, amely tökéletes erre a feladatra (is) Campus [url="http://"http://www.rufusz.hu"]http://www.rufusz.hu[/url]

A nyelv egy kis HTML ismeretettel web programozásra is jó (ASP .NET), irhatsz benne .NET komponenseket, szervizeket, stb.

Én a C-t a jövőre nézve tartom fontosnak, a szemléletmód és az objektumorientált világ megismeréséhez.

Pontifex Maximus.

#89 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 10. 22:34

Sziasztok.
Na végigolvastam a topikot. Szegény Socket370..
Állítása szerint programozni szeretne. Erre jött a sok okosság, hogy ezt meg azt csinálja, ilyen meg olyan nyelveket tanuljon. Ez így nem megy. Ilyen dolgot nem tud az ember önállóan megtanulni. Olyan, mintha az óvodást elküldenénk érettségizni. Meg mi az, hogy max. 7. osztályos matek kell?! Lehet, hogy a gép nem tud több műveletet az összeadásnál, összehasonlításnál, de mi nem gépek vagyunk, hanem emberek. Igen kemény matek áll a programozás mögött!
Socket:
1. alapvető adatszerkezetek (vki már írt róluk)
verem, sor, táblázat (soros, önátrendező, rendezett), halmaz, multihalmaz, tömb, lista, sztring, fák, b-fák, keresőfák, állományok (szeriális, szekvenciális, random legalább, de az összetett állományszerkezetek is jöhetnek elméleti szinten: indexelt szerkv, multilista, invertált)
2. jöhetnek az alapvető fogalmak:
specifikáció, implementáció fogalma, nyelvek fajtái (imperatív, deklaratív), a "nyelvfa" (mi miből, hogyan), azonosító, konstans, nevesített konstans, típus, aztán a vezérlési szerkezetek: ciklus, elágaztatás, stb. kifejezés (és fogalomrendszere, alprogramok, paraméterkiértékelés és átadás, hatáskör, élettartam, KIVÉTELKEZELÉS, IO, stb.
Ezek ismeretének hiányában ugyanis kár hozzáfognod!
Ha ezeket érted, továbbléphetsz. Ezek nélkül NEM!
Mi anno a C-vel kezdtünk. Elsőnek bonyolultnak tűnt. Másodjára is. Elég harvderközeli nyelv, emiatt aztán piszokgyors. Még ma is nagy szerepe van. (Elméleti mindenképp, de a gyakorlat is azért!!) Azért tartom fontosnak eme eljárásorineált nyelv ismeretét, mert az EO fogalomrendszere fog vmilyen szinten az OO nyelvek esetén is megjelenni. Én jelenleg Java-ban "nyomulok", nagyon szeretem a nyelvet, de felejtsd el a sok szar buildert. Ott sosem tanulsz meg programozni.
Ha a C filozofiáját átláttad, gyere vissza és mondom tovább. :) Ezer más dolog vár még reád. (Hú micsoda rege).

Socket: Ne úgy tanulj meg úszni, hogy beugrasz az Kaszpi-tenger közepébe és ússz ki valahogy. Előtte zuhanyozz le és lassan menj a vízbe. Különben elsüllyedsz. .. És sosem lesz kedved ebbe a topikba írni megint.

[ 2003. augusztus 11.: Tunk papa szerkesztette a hozzászólást ]
strc prst skrc krk

#90 Felhasználó inaktív   E 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 08:22

idézet:
Ezt írta Tunk papa:
...[/quote]

DE?

;)

#91 Felhasználó inaktív   Tank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 11. 08:35

idézet:
Ezt írta E:

DE?

;)
[/quote]

Jaja. Szintén zenész? :) Figyu, nekem bejött és úgy érzem bivalyerős elméletet kaptunk! A gyakrésze úgyis csak rajtunk múlik...
strc prst skrc krk

#92 Felhasználó inaktív   flugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 19. 23:55

Érdekes dolog az első nyelv kérdése. Nekem sok választásom nem volt, a C64 és a basic volt csak kéznél, de legalább 18 évesen is büszke lehettem arra, hogy a legocsmányabb pascal kódot tudom gyártani.

Szerintem bármelyik nyelv jó kezdetnek, még az olyanok is, mint a Prolog vagy Clean. Sőt, van ahol kifejezetten ezzel kezdenek. Persze van három nyelv, amit semmiképpen nem szabad először megtanulni: a BASIC, a BASIC, meg a BASIC. Ezt nem csak a én, a magam példáján mondom, hanem minden programozók programozója, Dijkstra.

Tudomásom szerint iskolák a következő nyelvekkel kezdenek: Pascal (középiskolák, már csak a tanárok képesítésének határa miatt is), C (szakosodó középsulik, egyetemek), esetleg Modula-2 (olyan mint a Pascal, csak lehet vele programot csinálni), C++ (egyetemek, ahol követik a divatot), Java (még trendibb egyetemek), Beta (Dániában van ilyen suli ;) ), Clean (Hollandiában van ilyen suli), és még jónéhány, pl biztos van suli, ahol kezdenek Smalltalkal.

A Smalltalk egyébként jó rajt, ha az ember letölti a Dolphin 98-as Smalltalkot, mert az magában szimplán is egy tanfolyam. Tök egyszerű, sokat látott non-oop hackereknek is érdemes ránézni.

Érdekesebb az, hogy az ember milyen nyelvet tanul meg (ismer meg) második, harmadik alkalommal. Én Basic-kel kezdtem, mint mondtam, és jó sokáig működő programokat írtam benne. Aztán megismertem a Pascalt, és jó ideig működő Basic programokat írtam Pascalban. Mire rájöttem, hogy a Pascal miért is jó, már meg is tanultam Modulául, ami szerencsés volt, hiszen a Modula majdnem Pascal, ezért a működő Pascal program Modulában nem is volt rossz. Aztán sokáig írtam működő Pascal programot C++-ban, és most már, néhány évi rendes meló után végre C++ programokat írok C++-ban. Néhány hét után tetszőleges imperatív nyelvben tudok csinálni működő C++ programot :) .

Persze hobbiprogramozáshoz elég volt a Pascal. Kis játékokat, vicces megszakítás-hekkeket, egyszerű modellezéseket, az első saját menükezelő felületet, grafikus effekteket jól lehet vele csinálni, és ha az ember nem akar komoly (értsd több napot igénybe vevő, vagy több emberes) programot írni, több nem is kell.

Megj: a fórumot nem teljesen olvastam el, szóval lehet hogy csak én nem vettem észre, de fontos, hogy a C++ és a Java előnye az, hogy a neten _nagyon_ sok dolog elérhető ezeken a nyelveken, amit már mások megírtak, így aztán az embernek már nem kell megírni. Open source rulez.

flugi

#93 Felhasználó inaktív   flugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 20. 00:10

idézet:
Ezt írta james007:
na megcsinaltam es nem munkodik

var f:file;
b:word;
begin
assign(f,'lfs.exe');
{$i-}
reset(f,1);
{$i+}
if IOresult<>0 then
begin
// nem sikerult
end;
seek(f,$0085CAE0);
b:=$1388;
blockwrite(f,b,sizeof(B));
close(f)
end.

milehet a problema tipp ??
[/quote]

Három lehetőség van:

1. Arra gondolsz, hogy a program futása közben a memóriában megtaláltad azt a részt, ahol futás közben éppen van az aktuális pontérték (ami lehetséges, mert vannak olyan hackercuccok, amikket ilyet ki lehet mérni). Ez az eset teljesen valószínűtlen, mert ha meg tudsz keresni egy ilyen értéket a memóriában, akkor már vagy annyira advanced, hogy megoldd a problémát.

2. Arra gondolsz, hogy az állásmentésben rájöttél, hogy hol van elrejtve a pontszám. Ez esetben viszont nem az exe file az, amit át kell írni, hanem az állásmentés fájlja. Ha az exe tárolja ugyanis a pontértéket, az eléggé fura eset, nem tartom valószínűnek.

3. Nem jöttél rá jól, mi van ezen az értéken, amit megtaláltál. Lehet hogy véletlen egybeesés miatt ugyanannyi, mint amit kerestél.

Ha jól látom, itt a fórumon keveset írtál ahhoz, hogy el tudnám dönteni, a fentiek közül melyik eset az igazi.

flugi

#94 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 25. 20:29

up
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#95 Felhasználó inaktív   OctaLAN 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 17:00

idézet:
Ezt írta Pontifex Maximus:
Ha én most kezdenék, én a Visual C#-ot használnám. Kezdőnek ideális, a managed környezet miatt nem kell destructorokkal, objektumok megszüntetésével kinlódni, hatalmas objektum könyvtár, viszonylag egyszerű kezelés, és ráadásul a SDK a compilerrel letölthető a netről. Persze nagy valószinűséggel soha nem fogsz notepaddel forrást szerkeszteni, de szerencsédre a Campus License Agreement keretében minimális áron használhatsz pl. egy Visual Studio .NET Professionalt, amely tökéletes erre a feladatra (is) Campus [url="http://"http://www.rufusz.hu"]http://www.rufusz.hu[/url]

A nyelv egy kis HTML ismeretettel web programozásra is jó (ASP .NET), irhatsz benne .NET komponenseket, szervizeket, stb.

Én a C-t a jövőre nézve tartom fontosnak, a szemléletmód és az objektumorientált világ megismeréséhez.

Pontifex Maximus.
[/quote]

Én C#-ban programozok már egy ideje, csináltam benne mind ASP.NET applikációkat, mind Windows Applikációkat. Szerintem az egyik legletisztultabb legérthetőbb nyelv.

(Tudom Microsoft de ez tényleg jó!)
"Kell néha pár bolyhos emlék, szótöredék, villanó mondat-foszlány, hogy megtaláld elhagyott gyermekarcod, s magadból valamit újra visszahozzál."

#96 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 01. 11:04

idézet:
Ezt írta OctaLAN:

Én C#-ban programozok már egy ideje, csináltam benne mind ASP.NET applikációkat, mind Windows Applikációkat. Szerintem az egyik legletisztultabb legérthetőbb nyelv.

(Tudom Microsoft de ez tényleg jó!)
[/quote]

Egyrészt tényleg jó, de csak egy koppintás a JAVA -ról.
Az MS nagyon jól tud koppintani, ala Win :-)
Viszont megint csak Win alatt működik. Jójó FrameWork kell hozzána de jelenleg ez csak Win hez van meg, és szerintem egyhamar ez nem lesz elérhető win -en kivül sehol máshol. Igy adtodd az MS a sz@r -nak egy nagy pofont.
Ha asztali piacon nem is annyira, de Szerver oldalon pl elég komoly megoldások vannak szembe álitva az MS -el. Nem hiszem hogy egy 4-8-16 procis gépen Itanium kivételével WIN szaladna. Ott pedig JAVA az úr, ahogy ki néz az is marad.
Tetejébe nem is véletlenül.

De kezdő nyelvnek ez sem jó. Túl bonyolult.

Egyébként nem terjed, nagyon nem.
Csak azok a cégek használják akiket nem érdekel semmi és csak MS -t használnak minden esetben.
pl Mobil szolgáltatók.

#97 Felhasználó inaktív   j.cs. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 01. 13:18

idézet:
Ezt írta Benoke:

Csak azok a cégek használják akiket nem érdekel semmi és csak MS -t használnak minden esetben.
pl Mobil szolgáltatók.
[/quote]

Szerintem ne hasznalj tobbes szamot... Tudomasom szerint ez csak az egyik hazai mobilszolgaltatora igaz. Es mintha mar naluk is kezdene kisse kinyilni a vilag...

#98 Felhasználó inaktív   Benoke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 10. 02. 12:20

idézet:
Ezt írta j.cs.:

Szerintem ne hasznalj tobbes szamot... Tudomasom szerint ez csak az egyik hazai mobilszolgaltatora igaz. Es mintha mar naluk is kezdene kisse kinyilni a vilag...
[/quote]

Csak példa volt. Egyébként sok más cég van még akik bedolgoznak oda és azok megint csak only MS :-)

#99 Felhasználó inaktív   Socket 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 01:11

Nos.
Leöltöttem a Dev-C++ nevű programot.
Nos, elkezdtem a C könyvet olvasgatni.
Mondjuk kicsit késő is van, de tulajdonképpen hgyan is müködik ez a progi, hogyan lehet vele futtatható fájlt készíteni?
http://tet-halo.ning.com/
TeT háló-Tanulást segítő technológiák.
Pedagógus mentor rendszer.

#100 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 29. 01:42

Idézet: Socket - Dátum: 2006. jan. 29., vasárnap - 1:11

Nos.
Leöltöttem a Dev-C++ nevű programot.
Nos, elkezdtem a C könyvet olvasgatni.
Mondjuk kicsit késő is van, de tulajdonképpen hgyan is müködik ez a progi, hogyan lehet vele futtatható fájlt készíteni?

Nem teljesen értem mire gondolsz. Compile + run ha a forditásra gondolsz....
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.