HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   sydoka 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 29. 07:40

nekem 1 form-os kérdésem lenne. input type=file -nál hogy tudom megadni, hogy pl csak *.jpg között lehetssen válogatni?
accept='image/jpg' nemmüx.

#842 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 30. 13:39

css style-okat lehet valahol kapni?  :respect:

szerk: még egy kérdés: colorschemest hogy kell egy adott témára betölteni (még mindig deamweaver) (cs)-t...  :confused:

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 30. 13:57 -kor

#843 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 30. 21:08

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 30., szerda - 14:39

css style-okat lehet valahol kapni?  :respect:

szerk: még egy kérdés: colorschemest hogy kell egy adott témára betölteni (még mindig deamweaver) (cs)-t...  :confused:

css style-okat?
ezt most nem értem.

Ellenben ajánlom pl.:
http://www.cssremix.com/
http://www.cssbeauty.com/
http://cssmania.com/
-- Legyen egy jó napod! --

#844 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 11:12

colorsémát hogy tudok alkalmazni egy adott témára?  :respect:

#845 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 13:56

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 12:12

Ne haragudj, de ez a kérdés számomra nem értelmezhető.

Milyen color séma, milyen adott témára?

#846 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 31. 14:22

Idézet: Delawer - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 13:56

Ne haragudj, de ez a kérdés számomra nem értelmezhető.

Milyen color séma, milyen adott témára?

jajaj!!  :omg:
ugye ismered a colorshemes.com-ot??
na ott le lehet tölteni szépen összeállított color-sémákat, eddig érted. xyz.cs kiterjesztéssel, elvileg a colorsémát alkalmazni kell egy adott css témára. az a kérdés hogy hogy?! dreamweaverben. vagy már az adott css tartalmazza a szineket is?? na ez a nagy kérdés.  :confused:

#847 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 08:33

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 31., csütörtök - 11:12

Fogsz egy texteditor, meg egy böngészőt. Először a w3schools.com -on elolvasod a css leírást, hogy az alapokkal tisztában légy, utána a texteditorral megírod a css-t. Ha a css -kész, akkor be kell illyeszteni a lapodba.

szerk.: És légyszives ne csapkodd a fejed, mikor hülyeségeket kérdezel, ráadásul hiányosan, és pontatlanul.

Szerkesztette: e-lias 2006. 09. 01. 08:39 -kor

#848 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 09:19

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 8:33

Fogsz egy texteditor, meg egy böngészőt. Először a w3schools.com -on elolvasod a css leírást, hogy az alapokkal tisztában légy, utána a texteditorral megírod a css-t. Ha a css -kész, akkor be kell illyeszteni a lapodba.

szerk.: És légyszives ne csapkodd a fejed, mikor hülyeségeket kérdezel, ráadásul hiányosan, és pontatlanul.

köszi, és bocs. mint korábban már írtam: nem kóder vagyok hanem dizájner. :respect:

#849 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 09:24

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 9:19

köszi, és bocs. mint korábban már írtam: nem kóder vagyok hanem dizájner. :respect:

Nincs gond részemről, Delawer meg majd megmondja a magáét :D
De a lényeg, hogy a css szerkesztgetésével tudsz színsémákat felvinni egy adott lapra, persze ha nem minden kép.

#850 Felhasználó inaktív   melon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 13:29

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 10:19

Ezzel azért légyszi ne takarózz, aki websiteokat designol, annak illik ismernie a cél médiumot. Itt most nem programozásról van szó, a html és a css is csak egy jelölőnyelv. :rolleyes:
Amúgy szerintem konkrét kérdésekre szívesen válaszol itt mindenki, csak okosan tedd fel őket ;)
Jó munkát! :up:

#851 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 19:52

...hát van aki olyan mint egy mátrix, pötyögi a kriksz-krakszokat és összeál az oldal. na ez nem én vagyok!  :(
amúgy most már tiszta. valóban nem volt értelmes a kérdés, mer attól hogy én tudom mit akarok, nem biztos hogy más érti...  :cool:

#852 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 01. 20:31

Megjegyzem a designer főleg tervező-t jelent (ok, rajzolót is) :)
Arculattervezéshez valóban nem kell érteni a html-hez, max. annyiban, hogy nem nehezítem meg fölöslegesen a "kóder" életét pl. gradiens borderekkel :) , de erősen javallott ismerni annyira a html-t, hogy mi minden oldható meg vele (egyesek kezében szinte mindenre, mások kezében alig ér valamit :) )

Személy szerint nem haragszom, számomra nem volt érthető a kérdés, de ezt jeleztem.

#853 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 01. 21:18

Idézet: Basic - Dátum: 2006. szept. 1., péntek - 20:52

...hát van aki olyan mint egy mátrix, pötyögi a kriksz-krakszokat és összeál az oldal. na ez nem én vagyok!  :(
amúgy most már tiszta. valóban nem volt értelmes a kérdés, mer attól hogy én tudom mit akarok, nem biztos hogy más érti...  :cool:

Ezzel semmi gond, csak ne vállalj egyedül honlapkészítést, mert mindenki rosszul jár. Keress magadnak egy páratlan programozót. :up:

#854 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 08:52

Kollégák HELP!

Van egy kis javascript problémám.

Csinálok egy kép-pontozásos rendszert, 1-5-ig lehet csillagokkal jelölni a jó és rossz képeket.

Ezt úgy oldottam meg, hogy legeneráltam sok kis gif-et, és a névnek az átlag*10 nevet adtam (tehát egy 3.5-ös átlagú kép 35.gif-et kap, egy 4-es átlagú 40.gif-et), minden gif 5 csillagot tartalmaz adott pontnak megfelelő szinezésben 10-től 50-ig ötösével.

Ha a kedves látogató az egeret a csillagok fölé viszi, akkor onMouseover eseményében egy sima script innerHTML-lel kicseréli a képet aranyszinü csillagra. Az 5 csillagos gifeken 5 db négyzet van linknek definiálva <map> és <area rect...> megoldással, így ha az első csillag fölé viszi az egeret, akkor cseréli az egycsillagosra, stb. (mivel a csillagok pontozáskor átlátszóak, ezért küldi az alap átlagot is)

Na nem is magyarázom tovább, nem itt van a gondom, hanem ott, hogy onMouseoutnál vissza kéne állnia a default kijelzésre, vagyis a szürke csillagokra. Ez Firefox alatt szépen meg is történik, de IE 6.x és IE7(beta) alatt is ottmaradnak az aranyszinü csillagok ahol a kedves látogató legutoljára egerészett.
Már órákat szarakodtam, egy itteni topiktárs is segített, de nem jöttem(ünk) rá, miért nem megy IE alatt visszafelé az, ami odafelé simán. A kód odafelé is ugyanaz, mint visszafelé. Mi a rák baja van az onmouseout()-tal?

Ominózus oldal:
http://skodaklub.racingnet.hu/index.php?pa...m=2&kategID=all
kisképet kell kinagyítani, és ott lesznek a csillagok fent középen. Jelenleg még konstans átlag van megadva, minden képhez azonos, és csak ezen az albumon mutatja még. A forráskód úgy jön elő, ha az ablakot kinagyítod jobbra lefelé, és ott a fehér részen nyomsz jobb klikk forrás megtekintését. Próbáltam letisztítani egy kicsit, hogy átláthatóbb legyen, és bejelöltem, hogy hol van az a rész. A getObj() függvény eddig mindenhol működitt, abba nem ér belekötni :), meg a csillagok sincsenek még preloadolva...

Köszi előre is.  :respect:
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#855 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 08. 10:59

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 9:52

Kollégák HELP!

Van egy kis javascript problémám.

Csinálok egy kép-pontozásos rendszert, 1-5-ig lehet csillagokkal jelölni a jó és rossz képeket. [...]

Rövid válasz a hosszú kérdésre: nem kell ide javascript :) Csináld meg CSS-el, marha egyszerű és működni fog mindennel, ami ismeri az a:hover-t :)

http://komodomedia.c...les/ratings.htm

Egyébként nem tudom mi lehet a hiba, de én is belefutottam hasonlóba pár napja egy menüvel kapcsolatban, ahol hoverre megjelent egy div, aztán IE7 alatt kurvára nem akart eltűnni (IE7-en kívül nem találtam mégegy browsert amibe rossz lett volna)
-ZsOlTi-

#856 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 11:13

Ez tényleg klassz :up:, de hogy lehet ennek megmondani, hogy alapból mondjuk 3 csillag világítson?

#857 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 11:24

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. szept. 8., péntek - 12:13

Ez tényleg klassz :up:, de hogy lehet ennek megmondani, hogy alapból mondjuk 3 csillag világítson?

Csinálsz pl egy a.aktivcsillag class-t, ennek beállítod a megfelelő világító hátteret és alapból ezt a classt adod az első 3 csillagnak.
-ZsOlTi-

#858 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 08. 16:49

Na közben kicsit átírtam.
Viszont nemcsak hogy az onMouseout() nem megy hanem ha van benne onmouseover(), akkor onnantól semmi más sem megy, még ha van megadva href="valami.php" akkor az sem.
Megőszült pár hajszálam.
Mindenesetre most azt csináltam, hogy IE alatt nincsen más, csak onClick, nem szineződik a csillag (pont a lényeg), FF alatt meg még üzen is.

Mivel azt is beleraktam, hogy csak regisztrált tagok pontozhatnak, ezért itt egy kis videó, hogy hogyan is működik valójában, mert máshogy már nem tudjátok megnézni. http://szuts.com/~temp/sk.wmv (570kb)

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 09. 08. 17:00 -kor

#859 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 15:20

Valaki egy picit helyretenne ilyen dolgokban, hogy Ajax, DHTML, esetleg Javascript? Ha dimanikus, kliensoldali programozással szeretnék megismerkedni, melyikkel érdemes foglalkozni, merre vezet a jövő? Jó, tudom, hogy mindkettő Javascript -re épül.  :)
Esetleg milyen leírásokat, dokumentációkat ajánlatok, lehetőleg magyar nyelven?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#860 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 21:57

Javascript - ez egy objektumorientál scriptnyelv, mely alapesetben a DOM szerkezetre épülve teszi interaktívabbá a weblapokat. Forrásszinten általában olvasható (vannak tömörített, kevéssé olvasható).
Alapértelmezett kiterjesztése: .js
A különböző böngészők kicsit másképp implementálják sajnos a javascriptet ezért fordulhat elő, hogy bizonyos scriptek nem, vagy nem úgy működnek a különböző böngészőkön.

DHTML - Dinamikus HTML, a html "kiterjesztése", hogy ne csak statikusan álló weboldalakat lássunk (emlékszünk még biztos az egérkövető füzérekre, a fényújságokra), ezt a kiterjesztést a javascript-ekkel lehetett elérni.

AJAX - (A)szinkron Javascript és XML. Ez már egy jóval komolyabbnak mondható alkalmazás, mely a lap interaktívitását hivatott növelni. AJAX technikával el lehet érni, hogy egy weboldal bizonyos tartalma úgy frissüljön, hogy közben nem kell az egész weboldalt újratölteni. Az AJAX-hoz az alapötletet érdekes módon az MS fejlesztette ki, még az IE 5 -ben létrehozta az XMLHttpRequest objektumot (kb. 6 éve!)

Ami érdekes, hogy manapság sokévnyi tapasztalatot összesítő javascript függvénytárakat hoztak létre, melyek a DHTML, AJAX és diszkrét javascript technikákat hivatott egységesen, és szabványokat követve egybefogni.
A diszkrét javascript lényege, hogy a html kódodban a különböző eseményeket (onclick, onmouseover, stb.) nem írjuk be, hanem egy külön js fájlban igyekszünk ezt "elkapni" és megflelő módon lekezelni.
Ezáltal létrejöhet egy olyan webes programozás, amely a rétegszemléletet már a kliens oldalra is kiterjeszti (külön css, külön js és tiszta html kód)

Leírások:
Híresebb weboldalak, melyek alkalmazzák ezeket az új technikákat:
http://www.netvibes.com/
http://del.icio.us/

és egy kis finomság, kollegám, Nec remekművéből:
http://www.pannon.hu...osszehasonlito/

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41