HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:00

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 12:53

talán

Működik, köszönöm ;)

Egyébként, még amikor ránéztem a kódra, akkor is azt hittem, ha nem adok meg egy propertyt, az olyan, mint ha "auto" lenne. De ezek szerint nem :)
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#882 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:20

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 12:00

Működik, köszönöm ;)

Egyébként, még amikor ránéztem a kódra, akkor is azt hittem, ha nem adok meg egy propertyt, az olyan, mint ha "auto" lenne. De ezek szerint nem :)

FF text-align: center; -re nem teszi középre az elemeket, csak a szöveget. azért kell neki az auto. Az IE meg nem veszi figyelembe az auto-t.

Szerkesztette: e-lias 2006. 10. 05. 12:20 -kor

#883 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 12:58

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 13:20

FF text-align: center; -re nem teszi középre az elemeket, csak a szöveget. azért kell neki az auto. Az IE meg nem veszi figyelembe az auto-t.

wow, micsoda trükkök!! :up:
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#884 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:16

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 12:58

wow, micsoda trükkök!! :up:

Ha másképp nem megy :D

#885 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:27

ff 1.5 -ben nem mukodik a writing-mode: tb-rl;. (ie-ben mukodik). az uj ff-ban mar jo ez? valaki megtudna ezt nezni? :smoker:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#886 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 14:58

Idézet: des - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 14:27

ff 1.5 -ben nem mukodik a writing-mode: tb-rl;. (ie-ben mukodik). az uj ff-ban mar jo ez? valaki megtudna ezt nezni? :smoker:

Van kicsomagolós FF 2 próba, nézd meg azzal.

#887 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 16:23

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. Oct. 5., Thursday - 15:58

Van kicsomagolós FF 2 próba, nézd meg azzal.

hat jo.. akkor leszedem este aztan megnezem magam. :cool:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#888 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 19:57

Idézet: des - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 15:27

A writing-mode az IE only, használd helyette a direction-t.

Szerk: bocs, hülyeséget mondtam, vertikális szöveget nem tud a direction.

Szerkesztette: zZsOlTi 2006. 10. 05. 20:11 -kor

-ZsOlTi-

#889 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 17:26

Szevasztok!

Leven HTML -hez alma vagyok (leven jellemzoen grafikai szinten szoktam belefutni weboldalakba), viszont most picit nekialltam osszekattingatni egy frameset -es vazat, es megakadtam...

Az elso vaz igy nez ki KATT!!!

Alapvetoen lenne egy torzs, egy fejlec, meg egy oldalso panel, ezutobbiban (baloldaliban) levo flash -bol lenne vezerelve a torzs tartalma (jobboldali, es also csak szegelykent funkcional)... Namost ezzel csak az a problemam, hogy en kozepreigazitott fix szelessegu oldalt akarok, a frame -ek meg mindig tapadnak a bongeszo oldalaihoz (font lent, ez meg nem is problema)...

Beleolvasgatva a topic -ba lattam ezt az "iframe" szavacskat (mondtam hogy alma vok :)), es picit utannaolvastam, majd egy vizszintesen fix meretu iframe -be belepakoltam az egesz frameset -et.

Ez igy nagyjabol ok is lenne, ha mukodne mind explorerben, mind firefox -ban (azt hiszem erre a kettore elegendo ellenorizni, ugye?), ellenben csak explorerben jelenik meg jol, leven firefox -ban az iframe fuggoleges magassag relativ beallitasara nem reagal (height="100%"), csak ha abszolut adom meg (de az sajna nem jo nekem).

Szoval az lenne a kerdesem, hogyan lehetne megoldani (mar ha egyaltalan lehet, es egyszeru), hogy az iframe firefox alatt is engedelmeskedjen a magassaga relativ meghatarozasanak (vizszintesen mukodik rendesen... erdekes!!!)

Ja, itt az iframe -es probalkozas KATT!!!

Esetleg, ha magaval a szerkezettel, vagy elgondolassal van valami gebasz, es relative egyszeruen orvosolhato, nyugodtan szoljatok ram, hogy huleseget csinaltam!

Elgondolasra a jobboldali es lenti frame -ek (melyekben vsz csak szegely lesz) lehet atmennek egy tablazatba, mert a kereten belul esetlegesen megjeleno scrolbar eleg illuziorombolo...

Elore is koszi...

Szerkesztette: Vertigo 2006. 10. 10. 17:40 -kor

#890 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 10. 18:44

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 18:26

[...]
Esetleg, ha magaval a szerkezettel, vagy elgondolassal van valami gebasz, es relative egyszeruen orvosolhato, nyugodtan szoljatok ram, hogy huleseget csinaltam!
[...]

Őőő.. :) Hacsak nincs valami extra okod a frameset használatára, akkor inkább felejtsd el és rakd össze az egész szerkezetet máshogy, pl egy középre igazított táblázattal (tableless megoldást már nem is merem javasolni).
-ZsOlTi-

#891 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 19:49

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 19:44

Őőő.. :) Hacsak nincs valami extra okod a frameset használatára, akkor inkább felejtsd el és rakd össze az egész szerkezetet máshogy, pl egy középre igazított táblázattal (tableless megoldást már nem is merem javasolni).

Tablazattal olyan problemam van, hogy a menu flash -be lenne, es menuvaltaskor nem szeretnem ha az oldal flash -vel mindennel egyutt ujra betoltodjon, hanem csak az oldal azon resz valtozzon amit szeretnek...

Nem tudom, talan van olyan modszer (bocs, ha nagy huleseg), hogy a cellak elnevezettek, es belejuk betoltheto egy html file, hogy az oldalso cellaban levo  flash ujbol ne toltodjon be?!?!  :eek:

Ezidaig csak frame szeru dolgokat lattam amivel relative egyszeruen ez megoldhato (annelkul hogy az egesz flash lenne), illetve layer -ekkel nem szeretnek sz@rakodni, mert rossz tapasztalataim vannak veluk regebbrol...

Szerkesztette: Vertigo 2006. 10. 10. 19:52 -kor

#892 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 10. 20:56

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 20:49

Tablazattal olyan problemam van, hogy a menu flash -be lenne, es menuvaltaskor nem szeretnem ha az oldal flash -vel mindennel egyutt ujra betoltodjon, hanem csak az oldal azon resz valtozzon amit szeretnek...

Nem tudom, talan van olyan modszer (bocs, ha nagy huleseg), hogy a cellak elnevezettek, es belejuk betoltheto egy html file, hogy az oldalso cellaban levo  flash ujbol ne toltodjon be?!?!  :eek:

Ezidaig csak frame szeru dolgokat lattam amivel relative egyszeruen ez megoldhato (annelkul hogy az egesz flash lenne), illetve layer -ekkel nem szeretnek sz@rakodni, mert rossz tapasztalataim vannak veluk regebbrol...

Nincs azzal semmi probléma, ha minden oldallal újra betöltődik a menü (úgyis kesseli a browser). Az ellenkezőjével több gond van, pl nem lehet bookmarkolni az egyes aloldalakat. (De ha ragaszkodsz ehhez a frames témához, akkor is összerakhatod az egészet táblázattal, legfeljebb a középső nagy cellába/táblázatba egy iframe-t raksz és oda töltöd be a változó tartalmat.) De továbbra sem javaslom, szebb lenne az úgy, ha minden menüpont külön oldalra mutatna...
-ZsOlTi-

#893 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 10. 22:17

Idézet: zZsOlTi - Dátum: 2006. okt. 10., kedd - 21:56

Nincs azzal semmi probléma, ha minden oldallal újra betöltődik a menü (úgyis kesseli a browser). Az ellenkezőjével több gond van, pl nem lehet bookmarkolni az egyes aloldalakat. (De ha ragaszkodsz ehhez a frames témához, akkor is összerakhatod az egészet táblázattal, legfeljebb a középső nagy cellába/táblázatba egy iframe-t raksz és oda töltöd be a változó tartalmat.) De továbbra sem javaslom, szebb lenne az úgy, ha minden menüpont külön oldalra mutatna...

Koszike...

Alapjaba veve, ha egyszeru menu lenne, akkor nem lenne gond az ujboli betoltodes, de lehet lesz benne valami gyors 1sec -es megnyitas, illetve nem a menuben, hanem a kornyeken lenne valami kis diszkret anim, ami nem szep ha ugralva ujrakezdodik menukattintasoknal, illetve jatszok a gondolattal, hogy ha sikerul videozok valami kis blueboxos narrator funkcioju asszisztens feleseget (na ehhez meg egy kis bevilgatast ossze kene szervalnom) valamelyik sarokba, de ez meg nem biztos, ha belekerul akkor is max kesobb, csak probalnam ugy megcsinalni a dolgot, ha kesobb belekerulne, ne bortisa az egesz oldal szerkezetet...

A tablazat tartalmi reszebe egy iframe jol hangzik (w=100% h=100%), de gyanitom, hogy a firefox -os hiba ugy is fen all... Jol gondolom?

Ugy erzem ez a firefox -os bug (vagy esetleg az en tudatlansagom) a kulcsproblema... Nincs valami varazsszo amire ez elmulik? :D

#894 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 11. 07:42

Lehet akkor már érdemesebb lenne js -el megadni egy cellának az innerhtml-t, és a linkek paraméterétől függően töltené be. De ez szeritnem bonyolultabb, mint ahogy leírtam, és a frame -esnél mindenképp. De a frame -ek használata nem javasolt. Ha egyszer lejött a flas, akkor a következő frissítésnél már nem fog sokáig töltődni. Ugyan úgy gyorsítótárban lesz mintha képes menü lenne.

#895 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 16. 19:30

hali,  :)
lehet hogy nem a legjobb helyen teszem föl a kérdést, de nem szeretnék ezért az 1 kérdésért új topicot nyitni, szal: létezik-e, (és hogy hívják) olyan program amivel teljesen letölthető (persze, csak ha nincs könyvtárvédelem) teljesen egy weboldal, css, meg minden...  :think:
köszi a választ  :respect:

#896 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 20:14

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 20:30

hali,  :)
lehet hogy nem a legjobb helyen teszem föl a kérdést, de nem szeretnék ezért az 1 kérdésért új topicot nyitni, szal: létezik-e, (és hogy hívják) olyan program amivel teljesen letölthető (persze, csak ha nincs könyvtárvédelem) teljesen egy weboldal, css, meg minden...  :think:
köszi a választ  :respect:

File / Save page as... :)

Amúgy a >WinHTTRACK< nevű progit használtam régebben, az minden fájlt leszedett, képeket, css-t, js-t, swf-et, mindent.

Szerkesztette: Gyulavitéz 2006. 10. 16. 20:15 -kor

<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#897 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 16. 20:39

Idézet: Gyulavitéz - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 20:14

File / Save page as... :)

Amúgy a >WinHTTRACK< nevű progit használtam régebben, az minden fájlt leszedett, képeket, css-t, js-t, swf-et, mindent.

:up:  :respect:

#898 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 14:16

Sziasztok!

Nekem misztikus problémával találkoztam. Csinálgatok egy lapot, amin alul IE alatt van egy nagy üres rész. Namost ez eddig akkor fordult elő, ha negatív relatív pozíciókat használtam. Mivel ilyeket most nem használok, ésrtetlenül állok a probléma előtt. FF -ben és Operában nem jelentkezik ez a gond. Segítsetek ha tudtok.

Katt

Valamit biztosan nem vettem észre. De mit?

#899 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 19. 15:17

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 15:16

Sziasztok!

Nekem misztikus problémával találkoztam. Csinálgatok egy lapot, amin alul IE alatt van egy nagy üres rész. Namost ez eddig akkor fordult elő, ha negatív relatív pozíciókat használtam. Mivel ilyeket most nem használok, ésrtetlenül állok a probléma előtt. FF -ben és Operában nem jelentkezik ez a gond. Segítsetek ha tudtok.

Katt

valami nem stimmel ezzel a .box osztállyal :(

Valószínű a html összerakás nem stimmel rendesen, mert van benne pár egymásbaágyazott box classú div.
Egyszerűsítsd a html kimenetet. :)
-- Legyen egy jó napod! --

#900 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 19. 17:10

Idézet: e-lias - Dátum: 2006. okt. 19., csütörtök - 15:16

A .container .box 10 pixel/dobozos alsó margója okozza. Ahogy Delawer is mondja, valószínűleg a kimenet összerakásával lehet a gond, ezt biztos nem így gondoltad.

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.