HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:35

Idézet: Dead6nail - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 18:40

Gondold végig! Ha az ember nem találja meg linkek hiányában az oldalt, akkor a googlebot hogy tudná?

Peldaul ugy, hogy benyomtam a google submit url oldalan..

#982 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:12

Sziasztok! Én nem vagyok szakavatott, csak sokat olvasok, próbálkozok, meg állítólag van hozzá némi érzékem. A lényeg: a saját cégem oldalát csinálgatom(nám) mostanában. Amiben szeretnék kérni némi segítséget, ha nagyon ráértek: van egy css layout-om, meg style 1-2-3 témám. Elvileg az oldalam ezekből táplálkozik. A fő probléma az, hogy mivel internet explorerre "optimalizáltam" (inkább így sikerült) nekem firefoxba a navbar összeugrik, ie6 alatt valamiért "csak" ugrál, ami nagyon idegesít. Én már nem látom az okát, mi lehet rossz a kódban. Meg nagyon örülnék némi kritikának, amolyan komplett véleményezésnek az oldalról, mit kéne máshogy illetve, mi az ami jó benne. A logót ne cikizzétek, a főnököm sok-sok próbálkozásból választotta ezt. Azon tutira nem változtatok. Vegyétek figyelembe, hogy én ezt TÉNYLEG nem tanultam! Esetleg, ha a kódjaim barkácsra szorulnak, örülnék neki, ha nem kínaiul írnátok le... Minden segítséget köszönök, előre is.
Az oldal linkje: www.clearlucky.hu

Szerkesztette: vidéki srác 2006. 12. 24. 23:17 -kor

MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#983 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 24. 23:31

...esetleg, a témafájlokat el tudom küldeni, vagy akár az egész oldalt is... 1,4 mega...
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#984 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 11:28

Kicsit belejavítgattam a kódban mind HTML, mind pedig CSS terén. Még nagyon sok javítanivaló van benne, de legalább a menü nem esik szét a böngészők alatt.

http://www.tutorial....ucky/index.html

Amire figyelj szerintem:
- A html kód elég csúnya, formázni kellene (minimálisan belenyúltam most abba is, talán kicsit tagoltabb lett).
- A css-t minden téren összevissza használod.
-- A neveket ne program generálja (style1 stb.), te add meg, ha lehet beszédesen.
-- Feleslegesen használtál több css-t, ezeket egybevontam (és kommentekkel tagold rendesen, úgy is átlátható lesz)
-- Van, amit többször is definiáltál (pl. body)
-- a tulajdonságot egy elemhez hol a css fájlban, hol pedig a html-ben adod meg (vagy mindkettőben)
-- stb.. :)
- Ne használj space-t a fájlnevekben.

Ha megfogadsz egy tanácsot, használj egy normális szerkesztőprogramot (bár szvsz a DW kódnézetben sem rossz), pl. tudom ajánlani az ingyenes PsPad-ot, vagy az Aptana-t és a kódokat próbáld meg inkább kézzel bevinni. A kód írása közben pedig elsőre Firefox alatt tesztelj és ha ott már tökéletes, akkor nézd meg (és esetleg módosítsd egészítsd ki a kódot) IE alatt is.

FF alatt használd az új FireBug-t ( http://getfirebug.com ), ilyen css/div-es mókákhoz nagy segítség.

Szerkesztette: Harder 2006. 12. 25. 11:34 -kor

tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#985 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 13:17

Idézet: Harder - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 11:28

Kicsit belejavítgattam a kódban mind HTML, mind pedig CSS terén. Még nagyon sok javítanivaló van benne, de legalább a menü nem esik szét a böngészők alatt.

Amire figyelj szerintem:
- A html kód elég csúnya, formázni kellene (minimálisan belenyúltam most abba is, talán kicsit tagoltabb lett).
-- A neveket ne program generálja (style1 stb.), te add meg, ha lehet beszédesen.
-- Feleslegesen használtál több css-t, ezeket egybevontam (és kommentekkel tagold rendesen, úgy is átlátható lesz)
-- a tulajdonságot egy elemhez hol a css fájlban, hol pedig a html-ben adod meg (vagy mindkettőben)

Ha megfogadsz egy tanácsot, használj egy normális szerkesztőprogramot (bár szvsz a DW kódnézetben sem rossz), pl. tudom ajánlani az ingyenes PsPad-ot, vagy az Aptana-t és a kódokat próbáld meg inkább kézzel bevinni. A kód írása közben pedig elsőre Firefox alatt tesztelj és ha ott már tökéletes, akkor nézd meg (és esetleg módosítsd egészítsd ki a kódot) IE alatt is.

FF alatt használd az új FireBug-t ( http://getfirebug.com ), ilyen css/div-es mókákhoz nagy segítség.

huh... értem... bár még azt a tiednél is csinálja, hogy arréb-arréb tolja a soron következő menüt. ez nagyon gáz.

#986 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 13:21

Idézet: Harder - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 11:28

Amire figyelj szerintem:

viszont látom a te verziódban legalább már nem szalad össze a menü firefox alatt! elkérhetném... Please!

#987 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 25. 14:24

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 13:17

huh... értem... bár még azt a tiednél is csinálja, hogy arréb-arréb tolja a soron következő menüt. ez nagyon gáz.

#navigation a:hover {
	color: #000;
	text-decoration: none;
	border: 1px solid #a9a9a9; /* <- ez nem kell */
	background-color: #a9a9a9;
}

ul.navig {
	height: 24px; /* <- ez sem kell */
}

#988 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 14:32

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 14:24

#navigation a:hover {
    color: #000;
    text-decoration: none;
    background-color: #a9a9a9;
}

ul.navig {
}

:respect:

#989 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 14:39

:rolleyes: lehet hogy én vagyok sötét, de én sehol nem látok /* -ot... megnéztem a css layoutban, style 1-2-3 ban is, de sehol nem látom... :(

:omg: ritka hülye vagyok.... de leesett... kijavítottam, föl is töltöttem, de most meg a gombok nem tötik ki a szürke területet... most már csak ez idegesít.

Szerkesztette: vidéki srác 2006. 12. 25. 14:50 -kor

#990 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:04

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 14:39

:omg: ritka hülye vagyok.... de leesett... kijavítottam, föl is töltöttem, de most meg a gombok nem tötik ki a szürke területet... most már csak ez idegesít.

Harder változatát javítottam, nem az eredetit. Ha te is azt módosítod a fentiek szerint (azaz kiveszed a felesleges szabályokat), rendben lesz.

#991 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:22

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:04

Harder változatát javítottam, nem az eredetit. Ha te is azt módosítod a fentiek szerint (azaz kiveszed a felesleges szabályokat), rendben lesz.

Most javítottam. így már jobb. Vidékre már ez is nagyon jó. Nézegettem épületgépész oldalakat. Hát, vannak elég gázos oldalak, de ez ne legyen mentségemre. :D  Nem, hát szeretném ha tökéletes lenne, de én bavallom őszintén, hogy a képességeim korlátozottak és végesek. Ráakaszkodni meg nem szeretnék senkire, tudom az milyen zavaró és idegesítő lehet, meg különben sem várhatom el.
Azt hogy szokták ki írni: Ajánlott böngésző Internet Explorer? Ilyen meg ilyen felbontásban? Stb, Stb... Firefox alatt meg ne nézzék. :Đ

Szerkesztette: vidéki srác 2006. 12. 25. 15:25 -kor

#992 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 25. 15:28

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:22

Most javítottam. így már jobb. Vidékre már ez is nagyon jó. Nézegettem épületgépész oladalkat. Hát, vannak elég gázos oldalak, de ez ne legyen mentségemre. :D  Nem, hát szeretném ha tökéletes lenne, de én bavallom őszintén, hogy a képességeim korlátozottak és végesek. Ráakaszkodni meg nem szeretnék senkire, tudom az milyen zavaró és idegesítő lehet, meg különben sem várhatom el.
Azt hogy szokták ki írni: Ajánlott böngésző Internet Explorel? Ilyen meg ilyen felbontásban? Stb, Stb... Firefox alatt meg ne nézzék. :Đ

Nodenode… Harder (valószínűleg karácsony tiszteletére) ingyen megcsinálta neked, már csak át kellene másolni az ő html forráskódját a ti szerveretekre (index.html jobb klikk, save as..., layout.css jobb klikk, save as..., layout.css-ben fenti két módosítás megejtése, index.html-ben "index_elemei/" visszacseréje "styles/"-ra, illetve "images/"-re, boldog karácsonyt ;)).

Szerkesztette: KovacsUr 2006. 12. 25. 15:31 -kor

#993 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 15:31

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:28

Nodenode… Harder (valószínűleg karácsony tiszteletére) ingyen megcsinálta neked, már csak át kellene másolni az ő html forráskódját a ti szerveretekre (index.html jobb klikk, save as..., layout.css jobb klikk, save as..., layout.css-ben fenti két módosítás megejtése, boldog karácsonyt :))

:respect:  :respect:  :respect: köszönöm és viszont kívánok boldog karácsonyt!!!

#994 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 16:14

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:28

Nodenode… Harder (valószínűleg karácsony tiszteletére) ingyen megcsinálta neked, már csak át kellene másolni az ő html forráskódját a ti szerveretekre (index.html jobb klikk, save as..., layout.css jobb klikk, save as..., layout.css-ben fenti két módosítás megejtése, index.html-ben "index_elemei/" visszacseréje "styles/"-ra, illetve "images/"-re, boldog karácsonyt ;)).

Közben azért nézegetem a layoutot, mert izgat a dolog. Jól értelmezem, hogy az összes style-t egybegyúrta volna? És csak a layoutot kell csatolnom? :think:

#995 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 19:08

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 15:24

Igen, elég sok ilyen van a kódban. Ehhez már nem volt türelmem, csak a HTML-ből másolgattam át a css-be. :) Szvsz gyorsabb lenne újraírni a kódot nulláról, mint az összes javítást és tisztogatást megcsinálni.

#996 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 25. 19:10

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 25., hétfő - 17:14

Közben azért nézegetem a layoutot, mert izgat a dolog. Jól értelmezem, hogy az összes style-t egybegyúrta volna? És csak a layoutot kell csatolnom? :think:

Pontosan. Nem látom különösebben értelmét, hogy a stílusokat több helyen tartsd, közel sem akkor a kód, hogy indokolt lenne. Így könnyebb lesz karbantartani és áttekinteni is.

Idézet

Vidékre már ez is nagyon jó.

Boccs, de ez butaság! :D A neten nincs "vidék" és egyébként is. Tanulni jó dolog, ilyenekből kell. Ha kell, csináld meg 2x, 3x, 4x stb.... amíg tökéletes nem lesz, a következő lapot meg kirázod a kisujjadból is. :)

Nézd meg ezeket a linkeket, hogy oldották meg a layout-t:
http://blog.html.it/...youtGala38.html
http://blog.html.it/layoutgala/
http://www.dynamicdr.../style/layouts/

Szerkesztette: Harder 2006. 12. 25. 19:23 -kor

#997 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 11:25

szeretnék az oldalra keresőt elhelyezni szeretném, ha a küld gomb hasonló stílusú legyen, mint az oldal színvilága, de a fő gond nem ez, hanem én nem komálom a google keresőt, inkább live-ot, vagy msn-t szeretnék használni. hogy lehetne ezt megvalósítani?

#998 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 28. 16:46

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 11:25

szeretnék az oldalra keresőt elhelyezni szeretném, ha a küld gomb hasonló stílusú legyen, mint az oldal színvilága, de a fő gond nem ez, hanem én nem komálom a google keresőt, inkább live-ot, vagy msn-t szeretnék használni. hogy lehetne ezt megvalósítani?

Add Windows Live Search to your website

Add MSN Search to your website

#999 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 19:24

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 16:46

:up: TE aranyat érsz!  :respect:

#1000 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 28. 19:28

a live.com-os nem elérhető, sajnos de az msn az megy

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.