Idézet: -=nfs=- - Dátum: 2004. szept. 30., csütörtök - 13:49
Sziasztok
Ne haragudjatok, hogy nem olvastam végig a fórumot és úgy kérdezek, mert lehet volt már róla szó.
Az lenne a kérdésem, hogy egy html oldalba szeretnék betenni egy popup scriptet, de az istennek sem sikerül, valszeg nagyon hülye vagyok hozzá
A script megírásához az RW PopUpWiz programocskát használtam. Eredményként ezt kaptam:
Na már most lehet nem jól értettem az angolt, ezért valaki leírná nekem, hogy mit hova írjak?
ebbe pl-ul kell valamit írni a zárójelek közé? onLoad="popupwiz()"
aztán ebbe be kell írni valahová a popup címét? Mármint az XXXXXX helyen kívül?
<script LANGUAGE="javascript">
<!-- Start www.info-pack.com/popupwiz/
function popupwiz() {
var page = 'XXXXXXXXX' ;
var name = 'December<->Januar' ;
var options = 'width=200,height=200,' ;
myPopup = window.open(page, name, options) ;
myPopup.focus() ;
return false;
}
End www.info-pack.com/popupwiz/ -->
</script>
Vagy lehet az a baj, hogy több script is van már az oldalban és azok elnyomják egymást valahogy?
köszi előre is a válaszokat.
A scriptek nem "nyomják" el egymást, de persze ne használj két azonos nevűt egy oldalon belül.
Ami még megszívlelendő, hogy a scripteket még a head részben írd meg, és függvényhívásokkal (mint itt is) igyekezz meghívni őket.
Ami jelen esetben neked kell ugye, egy olyan script, ami egy popupban nyit meg egy másik oldalt. (én bizony letiltom a popupokat!!)
<script type="text/javascript">
<!--
function ujablak()
{
var page="http://www.ezt_a_linket_ajanlom.hu/";
var szelesseg=500;
var magassag=450;
var page_name="itt adhatod meg az új ablak nevét";
ablakom=window.open(page, page_name,"toolbar=no,directories=no,menubar=no,resizable=no,scrollbars=0, width="+szelesseg+", height="+magassag);
ablakom.focus();
}
-->
</script>
A toolbar, directories, resiable változókat az általad megadott verzióban nem említette a script, itt minden le van tiltva rajta.
A magasság és szélességet csak azért adtam meg így, mert az általad megadott szkriptben is így volt
A szkriptet pedig már csak meg kell hívni.
Ez történhet az odal betöltésekor, egy linkre kattintva, vagy bármi más, amihez lehet eseményt kapcsolni.
A meghívás pedig
onclick="ujablak()";
ahol az adott elemnek lehet onclick eseménye
vagy
<script type="text/javascript">
ujablak();
</scripr>
ebben az esetben ezt a html body részében bárhol elhelyezve az oldal lefutásakor meghívódik. (ezt amúgy eléggé utálom...)
Illetve a body onlad eseményéhez is lehet kötni ezt.
De figyelmeztetlek, hogy nagyon sokan letiltják a popupokat, főleg az onload-osokat!