HWSW Informatikai Kerekasztal: HTML kérdés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HTML kérdés Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 04. 10:59

Idézet: ledpapa - Dátum: 2006. Aug. 4., Friday - 1:56

Sikerült? :p  :Đ

Jaja! :D ;)

Eredmény:

Kép

Thanks  :respect2:

Üdv,
-=(Chrystopher)=-
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#762 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:34

Sziasztok...!

Készítettem egy oldalt, átmenetileg elérhető a http://vuk.lame.hu/deb/ címen, amely Drupal -lal lett kialakítva.
Van vele pár problémám, főleg IE alatt. A menűelemek között IE alatt van egy pár pixeles háttérszínű csík, pedig a CSS -ben levettem a padding/border/margin -t.
Jó lenne valamilyen módon az alsó, színes csíkot megoldani (lehetőleg JS nélkül), hogy akkor is a lap alján legyen, ha a tartalom nem ér le addig.
A fejléc IE alatt szétcsúszik, ha kisebb a felbontás, vagy lecsökkentem az ablak méretét.
Természetesen, ha bármi mást találtok az oldal kialakításában, amit célszerű lenne javítani, akkor azt megköszönném.

Szóval, a cím: http://vuk.lame.hu/deb/

Köszönöm a segítséget...!  :)

Szerkesztette: Nevergone 2006. 08. 09. 15:34 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#763 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 21:41

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 15:34

Sziasztok...!

Készítettem egy oldalt, átmenetileg elérhető a http://vuk.lame.hu/deb/ címen, amely Drupal -lal lett kialakítva.
Van vele pár problémám, főleg IE alatt. A menűelemek között IE alatt van egy pár pixeles háttérszínű csík, pedig a CSS -ben levettem a padding/border/margin -t.
Jó lenne valamilyen módon az alsó, színes csíkot megoldani (lehetőleg JS nélkül), hogy akkor is a lap alján legyen, ha a tartalom nem ér le addig.
A fejléc IE alatt szétcsúszik, ha kisebb a felbontás, vagy lecsökkentem az ablak méretét.
Természetesen, ha bármi mást találtok az oldal kialakításában, amit célszerű lenne javítani, akkor azt megköszönném.

Szóval, a cím: http://vuk.lame.hu/deb/

Köszönöm a segítséget...!  :)

a módszer egyszerú, használd az oldalnál a következő felépítést:
<szélesség>
<header></header>
<content>
<menu></menu>
<tartalom></tartalom>
</content>
<footer_spacer></footer_spacer>
<footer></footer>
</szélesség>

szóval ezt csináld meg <div id="fentinevek">-el, és jól lesz...persze a css megírása után (nézd el, hogy most nem bújok bele a drupal css-ébe, és mondok konyhakész megoldást, de perpill a saját css tengeremben úszkálok, és a tököm is ki van vele :) )

ja, a lényeg majd lemaradt: a footer_spacer -hez írj clear:both-t, hogy a floatingot kinyírd, és adj neki valami fix magasságot pl 80px; ha ezt a footerben próbálnád, akkor az ie elszáll kb úgy mint ahogy most.

#764 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:47

Van egy hulye kerdesem, ugyis tudom, hogy nem a valasz, de azert megkerdezem, hatha...

Egy oldalon belul le lehet tiltani egy szoveg (pl a google-kereso altali) indexeleset? Pl tegyuk fel, hogy letezik egy html tag, amit felismerve a google nem indexeli le azt a feliratot/szoveget/akarmit, ami a html tag-ek kozott van.
Tudom, hogy ha keppe alakitom, akkor biztosan mukodni fog, de tul sok szoveg van, igy tul nagy lenne a merete, viszont a cimet mindenkeppen indexelnie kene, ezert vetettem el a meta tag-be illesztheto noindex, nofollow trukkot.

#765 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 09:51

...

Szerkesztette: ion 2006. 08. 10. 09:52 -kor

#766 Felhasználó inaktív   Gyulavitéz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 10:13

valahol láttam egy ilyet, hogy

szöveg szöveg szöveg
<!-- robots content="none" -->
szöveg amit nem szeretnél ha beindexeljenek a keresők
<!-- /robots -->
szöveg szöveg szöveg

fogalmam sincsen, hogy működik-e, de beépítettem én is ott, ahol csak formázás és olyan tartalom van, amit nem kívánok indexeltetni és így a robotok is gyorsabban átjutnak azon a részen.
<a href='http://notik.hu' target='_blank'>bontott notebook alkatrészek</a>

#767 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:04

Igen, ezt en is megtalaltam, de ez egy egyedi keresomotorra vonatkozik:
http://www.xav.com/s.../help/1048.html

#768 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 10. 15:18

Idézet: ion - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 10:47

Egy oldalon belul le lehet tiltani egy szoveg (pl a google-kereso altali) indexeleset?

Egyszerűen nem küldöd ki a googlebotnak (vagy aminek még akarod) a kérdéses információt. (User agent stringet megnézed, ha crawler, egy flaget bebillentesz, később, ahogy generálod a kimenetet, ez alapján döntöd el, küldjed-e az adatot.)

#769 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 16:18

van létező technika, hogy IE FF és Opera alatt a dotted border egyforma legyen? (számomra a FF féle a tetszetős...a többit nem is tudom, hogy gondolták :) )

A háttérképes megoldást szeretném elkerülni...szóval valami css bűvölést keresek.

Előre is köszönöm!

#770 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 10. 16:38

Idézet: wlaszi - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 17:18

van létező technika, hogy IE FF és Opera alatt a dotted border egyforma legyen? (számomra a FF féle a tetszetős...a többit nem is tudom, hogy gondolták :) )

A háttérképes megoldást szeretném elkerülni...szóval valami css bűvölést keresek.

Előre is köszönöm!

Az IE miatt csak képpel (persze css-bűvöléssel egybekötve…)

#771 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:49

walaki meg tudná nézni ezt az oldalt, hogy hibátlanul bejön-e? én csak iexplorer béta7-el néztem, de azzal jó. még csak index oldal, most ütöttem össze fél óra alatt, a tulaj gyorsan fölhívott hogy kéne valami, hogy el tudják érni egyelőre. meg ma kapta meg a regelt nevét is. ha véleményezitek elárulom mivel ütöttem össze  ;)

#772 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 10. 19:00

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:49

walaki meg tudná nézni ezt az oldalt, hogy hibátlanul bejön-e? én csak iexplorer béta7-el néztem, de azzal jó. még csak index oldal, most ütöttem össze fél óra alatt, a tulaj gyorsan fölhívott hogy kéne valami, hogy el tudják érni egyelőre. meg ma kapta meg a regelt nevét is. ha véleményezitek elárulom mivel ütöttem össze  ;)

Tele van szeméttel a css, az Opera megáll az első hibánál, ezért semmit nem lát belőle. Tisztítsd ki (szabályok mögül pontosvessző ki már megteszi, ha a felesleges nyitó-záró tageket is kiveszed, a foxi is megeszi).

Ettől persze még gusztustalan a kód. :Đ

Szerkesztette: KovacsUr 2006. 08. 10. 19:03 -kor

#773 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 19:03

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:00

Tele van szeméttel a css, az Opera megáll az első hibánál, ezért semmit nem lát belőle. Tisztítsd ki (szabályok mögül pontosvessző ki már megteszi).

huh. ez gáz... meg már eljöttem a cégtől. itthon nincs semmi. azért kösz!  :respect:  amúgy a gyártó corelx3 :D

#774 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 19:24

de azé iexplorer 6-ban szépen bejön? addig fel se hívom a tulajt, bár már lehet hogy megnézte...
ie6-ot használ, remélem :Đ

#775 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 10. 19:38

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 20:24

de azé iexplorer 6-ban szépen bejön? addig fel se hívom a tulajt, bár már lehet hogy megnézte...
ie6-ot használ, remélem :Đ

Esztétikailag nem minősíteném, de megjelenik rendben. ;) Operában és Firefoxban is csak a betű- és bekezdésformázás hiányzik, a pozícionálás inline stílusként van megadva. (:omg:)

#776 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 19:43

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 19:38

Esztétikailag nem minősíteném, de megjelenik rendben. ;) Operában és Firefoxban is csak a betű- és bekezdésformázás hiányzik, a pozícionálás inline stílusként van megadva. (:omg:)

jóvanna. most mit vársz 25ezer foritért...  :eek: a főnököm qrvára húzta a száját hogy ennyiért beválaltuk, de végül is ma félóra, holnap meg ha lessz rá idő egy pár óra alatt meglessz.  :up:
a külsőt a fazon kérte, pontosabban hogy ilyen legyen a logója, meg a színvilága... mindez fél óra alatt, és felőlrá Corelben! ...inkább gratulálj...  :respect:

#777 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 10. 20:32

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 20:43

jóvanna. most mit vársz 25ezer foritért...  :eek: a főnököm qrvára húzta a száját hogy ennyiért beválaltuk, de végül is ma félóra, holnap meg ha lessz rá idő egy pár óra alatt meglessz.  :up:
a külsőt a fazon kérte, pontosabban hogy ilyen legyen a logója, meg a színvilága... mindez fél óra alatt, és felőlrá Corelben! ...inkább gratulálj...  :respect:

Persze, bocs, nem akartalak megbántani vele... :up: ;)  Sokáig morogtam azokra, akik ennyire nyomták lefele az árakat, de már tudom, hogy előbb-utóbb az ilyen pártízezres tákolmányok gazdái is rájönnek, hogy mégis igazi weboldalt szeretnének, ez pedig potenciális üzlet, szóval minél durvább kódot generál a Corel, annál jobb. :Đ

#778 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:12

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 20:32

Persze, bocs, nem akartalak megbántani vele... :up: ;)  Sokáig morogtam azokra, akik ennyire nyomták lefele az árakat, de már tudom, hogy előbb-utóbb az ilyen pártízezres tákolmányok gazdái is rájönnek, hogy mégis igazi weboldalt szeretnének, ez pedig potenciális üzlet, szóval minél durvább kódot generál a Corel, annál jobb. :Đ

Odaált felém a tag, aszondta kéne valami logo. összecsaptuk ezt ügyesen, meg alulra a füvecskét. teccet neki. aszongya: akkor lehetne ilyen az oldal is, azt a rizsát gyorsan bepötyögtem. hát mondom én már nem megyek át golive-ba, kiküldtem html-ba oszt viszlát.  meg ennyi pénzé? lehet hogy akkor még a maradék 3 oldalt is lerendezem corelba. ha meg profi oldalt akar majd szed össze pénzt ozt lesz az is. 25e esetleg 1 oldalt lehet összeütni, de sztem. az még annyié is ócsó.  :confused:

#779 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:37

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 21:32

Én még mindig morgok ezért. Én se megyek el pl gáz és vízvezetéket szerelni senkihez tized-huszad áron, mint a szakember. Pedig van egy kombinált fogóm, meg kalapácsom is, teszkós, szóval minden adott a jó munkához :) Csak a végén a csapból jönne a gáz, a rezsóból meg spriccelne a víz. :)
-ZsOlTi-

#780 Felhasználó inaktív   wlaszi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 21:54

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 16:38

Az IE miatt csak képpel (persze css-bűvöléssel egybekötve…)

és az operát hogy lehetne rávenni az FF-féle dotted-ra css-el?

Téma megosztása:

• (74 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.