HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen egeret? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen egeret? Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Naszta 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 18. 01:15

idézet:
Ezt írta StLewis:
Mivel nem szándékozom új topicot nyitni ezért ismét elteszem a kérdést: Milyen egeret?, ha
-max 1 görgőre van szükségem (a 2 v több már zavarna... :) )
-leginkább cad és game
-max 3-4000 pénz legyen
-A golyósokkal teljesen meg vagyok elégedve
Leginkább a márkákra lennék kiváncsi. Eddigi számgép használatom során 3 patkánnyal dolgoztam a 7 év alatt, kettőnek a kapcsolója ment tönkre, egynek a "madzaga".
Hogy van ez manapság? Melyik márkának mi a gyengéje?
Segítséget előre is köszönöm.

Ui.:Én egy A4Tech egeret néztem ki magamnak, de az ismerőseim lebeszélnének a MÁRKÁRÓL...

Üdv Lewis
[/quote]

Szerintem vedd meg a Microsoft legfapadosabb optikai egerét (Optical Wheel Mouse a neve).

1) Jó minőségű.
2) Te még nem tudod, de ha tényleg rajzolsz, akkor kelleni fog az optikai egér (tapasztalat). :p ;) Sokkal kényelmesebb, hidd el!
3) Ebben az alap egérben is jó logika van (ami az optikát kezeli).
4) Nem lőtted túl a kiszabott pénz keretet:
- MICROSOFT WHEEL OPTICAL MOUSE PS/2 + USB (OEM) 3,402.- Ft 4,253.- Ft vagy
- MICROSOFT INTELLIMOUSE OPTICAL PS/2 + USB 5,544.- Ft 6,930.- Ft ez drágább, de valamivel jobb...

#182 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 11:10

idézet:
Ezt írta StLewis:

-max 1 görgőre van szükségem (a 2 v több már zavarna... :) )
-leginkább cad és game
-max 3-4000 pénz legyen
[/quote]

szia!

szerintem manapság 1 egér van, ami használható normálisan CAD programok alatt (ha 3 gombra van szükséged). és ez bizony az A4Tech istállójából származik. ugyan 2 görgője van, de a 3 gomb között, így nem zavaró, sőt éppen jó.

golyós, de nagyon érzékeny, alig koszolódik a belseje. van rajta egy thumb button is, amire felrakhatsz mindenféle gombot.

mi a cégnél használunk Pro/E-t és Autocad-et (ez utóbbit ritkábban szerencsére :) ). a Pro/E-nak kell a 3 gomb, az autókedben pedig praktikus. mivel a thumb buttonra fel lehet tenni a CTRL-t is, így akár egy kézzel is tudok Pro/E-zni vagy autókedben a zúmot használni. középső gombbal meg pan. ha dolgozni akarsz, akkor ez az egér szerintem verhetetlen. a formája is, nagy kezem van és pont jó hozzá.

egy ideig küzdöttem egy Logitech Dual Optical egérrel is, eladtam, mert ez sokkal jobb. hiába optikai a másik, ha néha megugrott (a szenzor előtt egy pordarabka ugrál és kész), a fogása igen rossz volt nekem. a gombok ott ugyanis nem futottak ki a széléig, volt egy pereme. a középső gomb helyett a jobb gombot nyomkodtam, mert olyan kicsi volt és nem volt rajta középső gomb, hanem csak egy görgő. mivel azt nem bírtam nyomkodni, így felkonfiguráltam a thumb buttont a középsőre, de az így katasztrófa volt. el is adtam, engem csak hátráltatott.

a A4Tech igen olcsó, már másfél éve használom napi 8-10 órát és semmi baja. szerintem munkára igen jó. ha pedig nem tetszik, akkor igen kevés pénzt bux :)

[url="http://"http://www.a4tech.com/a4techenglish/www-11.htm"]itt olvashatsz róla...[/url]

és így néz ki:

Kép

egy próbát megér, talán még tetszeni is fog. jó egerészést kívánok mindenkinek!

üdv!
.
.
.

#183 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 11:11

Köszi Naszta és Donphobos!

[ 2003. február 18.: StLewis szerkesztette a hozzászólást ]
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#184 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 11:44

MS Intellimouse Explorert.

Fantasztikus az érzékenysége, minden felületen próbálgattam és jól működött. Nekem nagy lapát kezem van, és nagyon kényelmes (igaz ez csak a jobbkezeseknek áll)

Ha sikerül végre bekonfigurálni 2000 alatt a két extra gombot, akkor ez lesz a csúcs.

ZooLee

#185 Felhasználó inaktív   StLewis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 18:37

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Szerintem probalj ki valahol egy MX500-as Logitechet, aztan nem biztos, hogy utana 4e-ert akarsz venni egeret. :cool:

Amugy meg passz, nem ismerem a 4-5e-s kinalatot.
[/quote]

Megnéztem ezt a "patkányt" : Nem lenne szívem egy ilyent agyonhajtani...megaztán nincs rá 15ropim... :D :D
"Néha mindenki elkövet néhány hibát/De ha magadba nézel és azt látod hogy/A szíved tiszta akkor/ Jó az út amin jársz és többé/ Ne is fordulj vissza" -Tankcsapda-Örökké tart

#186 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 19:18

idézet:
Ezt írta donphobos:

szia!

szerintem manapság 1 egér van, ami használható normálisan CAD programok alatt (ha 3 gombra van szükséged). és ez bizony az A4Tech istállójából származik. ugyan 2 görgője van, de a 3 gomb között, így nem zavaró, sőt éppen jó.

golyós, de nagyon érzékeny, alig koszolódik a belseje. van rajta egy thumb button is, amire felrakhatsz mindenféle gombot.

mi a cégnél használunk Pro/E-t és Autocad-et (ez utóbbit ritkábban szerencsére :) ). a Pro/E-nak kell a 3 gomb, az autókedben pedig praktikus. mivel a thumb buttonra fel lehet tenni a CTRL-t is, így akár egy kézzel is tudok Pro/E-zni vagy autókedben a zúmot használni. középső gombbal meg pan. ha dolgozni akarsz, akkor ez az egér szerintem verhetetlen. a formája is, nagy kezem van és pont jó hozzá.

egy ideig küzdöttem egy Logitech Dual Optical egérrel is, eladtam, mert ez sokkal jobb. hiába optikai a másik, ha néha megugrott (a szenzor előtt egy pordarabka ugrál és kész), a fogása igen rossz volt nekem. a gombok ott ugyanis nem futottak ki a széléig, volt egy pereme. a középső gomb helyett a jobb gombot nyomkodtam, mert olyan kicsi volt és nem volt rajta középső gomb, hanem csak egy görgő. mivel azt nem bírtam nyomkodni, így felkonfiguráltam a thumb buttont a középsőre, de az így katasztrófa volt. el is adtam, engem csak hátráltatott.

a A4Tech igen olcsó, már másfél éve használom napi 8-10 órát és semmi baja. szerintem munkára igen jó. ha pedig nem tetszik, akkor igen kevés pénzt bux :)

[url="http://"http://www.a4tech.com/a4techenglish/www-11.htm"]itt olvashatsz róla...[/url]

és így néz ki:

Kép

egy próbát megér, talán még tetszeni is fog. jó egerészést kívánok mindenkinek!

üdv!
[/quote]

Ez egy kibaszott jo egér!
Ilyet használtam, három évig, és nagyon szerettem. Volt mellete egy Moseman+ om is, de ezt sokkal jobban szerettem.
Sajnos a mikrokapcsoloja tönkrement a sok diablotol :(

#187 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 02. 18. 19:44

idézet:
Ezt írta donphobos:
[/quote]
Szerencsere az MX szeria joval kenyelmesebbre sikerult, meg kier a gomb az eger vegeig, mint a regi szep MM+-os idokben.

Amugy probaltam MX700 utan Cordless MouseMan Opticalt, haaat, tenyleg fapados. (Ugyanez a kulonbseg megvan az MX500+MouseMan Dual Optical kozott, hiszen ezek vezeteknelkuli tesoirol van szo)

#188 Felhasználó inaktív   selmo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 24. 00:55

Ki használ Ms Int. Explorer 1.0-át?
MS Intellimouse Explorerből két fajta létezik:
1.0 1500 kép/s
3.0 6000 kép/s.
Igazából nekem az 1.0-ás alakja jön be, viszont ebben egy korábbi (gyengébb) képfeldolgozó egység van. Érdekelne, hogy ezt mennyire lehet észrevenni, FPS-ek játszhatók-e vele?
:confused:

#189 Felhasználó inaktív   Stinky 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 02. 28. 20:48

En az MS Intellimouse 1.1a-nak a "megerositett valtozatat" ajanlom jatekra ! Csak ebben van tapasztalatom, viszont ha csak mezei ms intell. 1.1a akkor a jobb katt 3 honap utan kilazul es ugy erzekeli mintha nyomogatnad
Bye

#190 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 14:12

idézet:
Ezt írta Xero:
Én 2 éves használat után javaslom a saját egerenytyűm!
A4Tech WOP-35!Egyszerűen tökéletes!Nagyon jó érzékeny otika!Könnyű van a kcsikének farak(ez a rosszv a rádiósban sztem,mivel nagyon hezek az elemek miatt)5 gomb 2 görgő!
FPS-hez sztem nagyon jó!Szép is(egy kis M$ koppintás) és...jó!Szóval csak ajánlani tudom!És az ára is barátságos!4-5e!Sztem nagyon megéri!
Kép

Szerintem igényes..

Üdv
[/quote]

Ismerősöm most cserélte le ezt, mert a gyors mozgásokat nem szerette igazából. És ő se keveset CS-zik...

Mx500-at vett, szerintem jó döntés! :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#191 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 15:15

Én is ilyesforma cserén agyalok!

Üdv

#192 Felhasználó inaktív   dyRo11 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 19:36

HÉÉé, ne savazzátok már a cordless opticalt!

Nekem is ilyen van, és teljesen meg vagyok elégedve. Elötte egy xar escom görgős volt, de annyira ugrált, megminden koszt felszedett, hogy egy délelött meguntam, és megvettem a logitechet. Nem tom kollégának autocadben mi nem jött be, pedig a görgőt lenyomva tartva lehat mozgatni a 'képet'. Zoom meg maga a görgő... minden 1 helyen. Az meg hogy nem érnek végig a gombok, nekem pont tetszik, mert így van hova tenni az ujjaimat, ha épp nem nyomkodok. Amúgy meg teljesen profi anyagokból van, gumírozott hely a nagy, meg kisujjnak...

Szal jó kis egér ez, bár lehetne könnyebb, meg csinálhattak volna saját töltőt is hozzá, de ennek ellenére csípem.

na üdv,
dyRo

#193 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 20:48

Az mx700 is olyan dög nehéz mint a cddo?
Mert engem az zavart!Viszont ha nem akkor elgondokodom hogy mx500 helyett már ilyet vegyek!Nem tom!

Üdv

#194 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 02. 23:03

idézet:
Ezt írta Xero:
Mert engem az zavart!Viszont ha nem akkor elgondokodom hogy mx500 helyett már ilyet vegyek!Nem tom!

Üdv
[/quote]

Nehezebb azért mint az Mx500! Ezt olyan mondta, aki vett Mx700-at, és mondta, hogy olyan nehéz mint a cordless opticalja, pedig ő mx500-nehézséget akart.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#195 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 03. 00:45

idézet:
Ezt írta Xero:
[/quote]
Mivel ugyanugy ceruza meretu akkukkal megy, igy nem konnyebb, mint a Cordless MouseMan Optical.

Amugy a NiMh akku siman 2x annyira nehez, mint a sima ceruzaelem...

#196 Felhasználó inaktív   selmo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 04. 01:28

idézet:
Ezt írta St1nkY^:
En az MS Intellimouse 1.1a-nak a "megerositett valtozatat" ajanlom jatekra ! Csak ebben van tapasztalatom, viszont ha csak mezei ms intell. 1.1a akkor a jobb katt 3 honap utan kilazul es ugy erzekeli mintha nyomogatnad
Bye
[/quote]

Mi az a "megerositett valtozatat" ?

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2003. 03. 06. 16:51

Hol lehet m.o.-on Microsoft optikai egereket venni 5 év garral? Mindenhol csak 1 évvel látom, pedig 5 jár hozzá!

#198 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 16:04

Sziasztok!
Rájöttem hogy az A4Tech WOP-m már kevés nekem ezért kinéztem egy másik egeret!
Fontos volt hogy 10 rugót ne nagyon haladja meg kitünő optikája legyen és legyen legalább 5 gombja!
Választásom a Microsoft Intellimouse 3.0-ra esett!
Ez az ha midnen igaz! Kép
Nagyon megköszönnék pár véleményt illetve tapasztalatot!
Vagy pár helyet a neten ahol meg lehet oclsón rendelni!
Előre is köszi!

Üdv

#199 Felhasználó inaktív   Sound 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 10. 17:37

IE 3.0ról csak annyi a véleményem, hogy király egér :)) Én is ilyet vettem anno, úgy tavaly május táján. Teljes mértékbe meg vagyok vele elégedve. Pontos, nekem eddig még nem hibázott, fenemód kényelmes, és szöveg egérlappal könnyen navigálható. Szal én nyugodt szívvel ajánlom!!! :D
.: S0und :.

email - soundb@freemail.hu

#200 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 11. 02:50

idézet:
Ezt írta Xero:
Fontos volt hogy 10 rugót ne nagyon haladja meg kitünő optikája legyen és legyen legalább 5 gombja!
[/quote]
MX500 brutto 13.5 a Miklandban.
IME kitudjahany meg 13.2.

[ 2003. március 11.: nyunyu szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11