HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen egeret? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen egeret? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 27. 11:04

a hüvelyk és a középső ujj azért más egy kicsit. mivel a modellt állandóan forgatni kell és mindig használom elfogadásra a középső gombot, így kéne nagyon. jó lenne viszont optikai mozgás, mert azt is megszerettem.

viszont a 3 gomb jobban kell, így alighanem nyugdíjazom a Dual Opticalt... :(

azért írjatok, ha eszetekbe jut még valami. hol lehet már kifutott Logitech egereket kapni?

üdv!
.
.
.

#62 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 27. 12:25

donphobos: a görgő, mint középső gomb miért nem jó?

(nem kötözködés, csak érdekel)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#63 Felhasználó inaktív   Wercsy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 09. 27. 20:44

idézet:
Ezt írta zippofcy:
Na. Mielott leirnatok a vezeteknelkuli egereket probaljatok ki az uj A4Techet. Azt amelyik optikai ES radios. Aksi van benne amit az USB portrol lehet feltolteni. Az ara meg rohejes: 8ezer korul van. A minosege pedig kifogastalan. De persze a sok sznob Logitech meg Mikrofos fannak ugyis hiaba beszelek :( De a tobbiek: hallgassatok ram!!! :cool:
[/quote]

Én nekem nagyon tetszik az A4Tech optikai egere. Kb. 1 éve azt használom, de zavar, hogy van vezetéke. Ez az egér, amit leírtál, nekem teszik, de úgy láttam, hogy csak 3 gombos. Viszont én már megszoktam az 5 gombos optikai egeret. Nincs ebből véletlenül 5 gombos változat (optikai, rádiós, USB porton keresztül töltehető)?

#64 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 27. 21:14

idézet:
Ezt írta donphobos:
kedves Nyunyu!

...

a CTRL+bal gomb zoom-ol,
a CTRL+középső gomb forgat,
a CTRL+jobb gomb pan-ol

Pro/Engineer alatt. a középső gombbal lehet elfogadni a parancsokat is (done) és a jobbal váltogatni közöttük. így tényleg szükségem van mindhárom gombra...

üdv!
[/quote]

Talán állj át SolidEdge-re... ;)

Bocsi. (Utálom a Proe-t. :cool: )

[ 2002. szeptember 27.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#65 Felhasználó inaktív   Alibulin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 27. 22:23

Nekem nagy mákom volt! Annak idején sikerült elcsípnem a Tesco-ban akciósan egy Mitsumi avantgard infravörös egeret. 2000 ft-ért vettem. Sajnos ez golyós, és így a koszolódás megmaradt. Ez persze nem nagyon érdekelt volna, és nem nagyon akartam 2000 ftnál többet költeni egérre, mivel olyan eszköz, ami nem igazán ér többet ennél.(előállítható márkától, típustól függetlenül 1000-2000 ft alatt, a többi pénz, csak lehúzás.) Egér csere nem volt betervezve, de múlt héten pénteken történt egy jó vétel. A sulihoz közeli boltban valaki vett egy márkátlan optikai egeret, amiért 658 ft-ot fizetett. A hír gyorsan terjedt, és rohantam venni egyet.(sajnos nem volt többre pénz nálam)Sikerült egy ilyen "akciós" egeret szereznem. A hétvégén teszteltem, és nagyon bevállt (a suliban használt a4tech-hez képest semmi különbség nincsen tudásában) Jópár ismerősnek szóltam, tudok olcsón optikai egeret, és készültem a keddi friss szállítmányra. (hiszen pénteken az összes elfogyott.) Kedden haverral be a boltba, és kérdeztük, van e abból a szuper kis egérből? Az eladó elég zavartan mondta, hogy van, csak sajnos nem annyiért, amennyiért pénteken adták, hanem 2500-ért, ugyanis elnézték az árát, és beszerzési ár alatt adták el. Hm na így lett occsó optikai patkányom. Egyébként teljesen ugyan olyan, mint a dexxa optikai egere. Leszámítva a hiányzó dexxa feliratot. 5 gomb van rajta, és egy görgő. A kis újhoz eső gomb rossz helyen fekszik, de ezen kívül kényelmes elhelyezésű minden, és jól simul a kezembe. Ez persze saját adottságaimnak is köszönhető.
Itt megnézhető ez az egér, csak a felirat nincsen rajta. 650-et megért!
Ali

#66 Felhasználó inaktív   J ▪ B 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 28. 07:38

idézet:
Ezt írta Charles:
Csak azt nem értem, hogy a MAI NAPIG sincs fenn az MX sorozatról SEMMI a Logitech honlapján!

MIÉRT?

A E-C ben kb 3 hete kapni őket, látom már teszt is van róla...

Nem értem! :rolleyes:

Üdv!
[/quote]

Attol meg, hogy az E-Connectnel kint van, nehogy azt hidd, hgoy kapni is lehet, en egy heten belul ketszer is beszivtam veluk. Kint volt a Logitech Z-680 (honlapon szinten semmi, de csomo kinti online boltban lehet rendelni), megrendeltem, jott az email, hogy nincs, nem tudjak mikor lesz, rendeles torolve. Aztan rendeltem par nap mulva egy ATI Radeon 9700 PRO-t, amivel szinten ugyanigy jartam :(
Szal erdemes vigyazni veluk...

#67 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 29. 18:50

Hello!

Majd szólok, ha van valahol, és megvettem! :D

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#68 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 08:09

idézet:
Ezt írta *Iguana*:

Talán állj át SolidEdge-re... ;)

Bocsi. (Utálom a Proe-t. :cool: )

[ 2002. szeptember 27.: *Iguana* szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

:)
ez nem fog menni, mert ezt használjuk a cégnél. márpedig a középső gomb miatt nem fognak átállni egy sokkal kisebb tudású szoftverre.

Wizard kérdezte, hogy miért kell a görgő helyett a középső gomb. hát, ha nem használod a középső gombot üzemszerűen, akkor nehéz lesz megérteni. próbáld elképzelni, hogy az első gomb helyett van egy görgő. úgy elég gáz lenne kattintgatni, hogy egy görgőt nyomkodsz minden parancs helyett. márpedig Pro/E alatt a középső gombot igen intenzíven használjuk. szóval kell a középső gomb.

de látom, hogy nincs igazán már 3 gombos egér, így holnap reggel a Dual Optical visszaadja a helyet az A4Tech-nek.

azért köszi, hogy segíteni próbáltatok. ha találok olyan boltot, ahol még kapni régi Logitech egereket, akkor veszek valami régi Mouseman-t, amin nincs görgő. vagy egy olyan szív alakút, ami 3 gombos.

köszi, üdv!
.
.
.

#69 Felhasználó inaktív   JulWCZar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 14:20

Mivel ***-tam elolvasni a fórumot, nem tom írták e már:
A jobb quakerek Microsoft optikai egerekre esküsznek (asszem újabb verziókra, a régiekkel gondok voltak). Márpedig ők tuggyák.

#70 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 16:37

Az mar regen volt, azota a Dual Optical-ra eskudtek, mert 2x800dpi-s erzekeloje van, szemben az IntelliMouse Explorer 3.0 800dpi-sevel.

Egy ideig tenyleg az IME 3.0 volt a legnagyobb mintavetelezesu optikai eger, de a MM Dual Optical meg pontosabb volt nala.

Viszont az uj tesztbol az jott ki, hogy az MX500-as mindenkit uberelt...

Ja, es a Logitech szerint 40"/sec (~1m/sec) sebessegig birja kovetni az eger az asztalt :ccol:
Tehat odebblokod ezerrel, meg mindig tudja, merre megy a kurzor, nem ugy, mint a korabbi M$ egerek, amelyek ilyenkor mentek korbe-korbe...

#71 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 18:13

Hali
Nah ma a nagykerben megláttam egy Genius NetScroll Optical-t és mivel nekem kedvezményem van,megvettem.

Íme:
Kép

Ez,ha utcáról beesik valaki,akkor 6200 pénzbe kerül,de nekem összesen 4000-ben volt.
Most itt tologatom és igen szépen világít a sötétben.Kényelmes,kézreálló.Bár eddig is Genius Scrollom volt,de az nem optikai.
Szóval az első benyomásaim jók az egerentyűről.Bár az oldalukon nem találtam meg,hogy milyen érzékünységü is ez az egér.De így első mozgatásra,minimum a duplájának itélem,mint a görgős Genius volt.

-A hozzáadott szoftvert viszont nem igazán merem telepíteni,mert a görgőst is anélkül használtam.Ugyanis a szoftverrel néha fagyogatott.
Mi időmbe került míg rájöttem a fagyás okára. :( Egérszoftver uninstall és azóta nem volt fagyásom.
Nem tudja valaki,ennek javítottak már a szoftverén? Feltelepítsem,vagy sem?
-----------
Hali UFO

#72 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 09. 30. 22:28

Ha bárki lát MX500-at valahol, ne habozzon szólni!

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#73 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 03. 08:35

[url="http://"http://www.gamersdepot.com/accessories/logitech/mx_mice_shootout/001.htm"]http://www.gamersdep...hootout/001.htm[/url]

#74 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 03. 13:57

idézet:
Ezt írta nyunyu:
[url="http://"http://www.gamersdepot.com/accessories/logitech/mx_mice_shootout/001.htm"]http://www.gamersdep...hootout/001.htm[/url][/quote]

Kösz nyunyu, de nem így értettem! Bár látom hogy ez is egy másik új review, úgyhogy THX!

Egyébként ma érdeklődtem a Librában, mivel ők is forgalmazók és épp arra jártam, és azt mondták, MA van a termékbemutató belőlük. De nem tudott választ adni a "Mikor lesz?" kérdésre... :(
Remélem 2 hét múlva lesz már...

Üdv!

#75 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 04. 09:30

Hi!

Nekem korábban egy A4Tech optikai egerem volt, de zavaró volt, hogy gyoras irányváltoztatást (gyorsan és hosszan jobbra-balra húzáskor) nem tudta követni, elkezdett közben fel-le mozogni a kurzor. Ez CS alatt idegesítő, mivel nem lehetett gyorsan fordulni, helyette a plafont vagy a padlót bámultam.

Lanpartin végigpróbálgattam az összes optikai egeret Microsoftól a Geniuson át egész a Logitech egy optikásig és mindegyik ezt csinálja.
Végül kipróbáltam a sor végén a Dual Opticalt és csodák csodája ez tudja a nagyon gyors mozgást is követni.
Állítólag egy teszt szerint nem elég gyors az egerek képfeldolgozó egysége.
Azóta nekem Is Dual van, és nem bánbtam meg, hihetetlen jó. :) Sajnos csak a Media Marktban láttam 5 év garival, mindenhol csak 1 évet adnak, viszont itt volt a legdrágább. :(

Ezen kívül csak a 3.0 Microsoft az egyetlen, ami szintén nem hülyül be a gyors mozgástól. A régi is gagyi.
(szintén behülyül az A4Tech rádiós, plusz még késik is a rádió miatt...)

Jó válogatást!
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#76 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 04. 10:25

idézet:
Ezt írta nyunyu:
Az mar regen volt, azota a Dual Optical-ra eskudtek, mert 2x800dpi-s erzekeloje van, szemben az IntelliMouse Explorer 3.0 800dpi-sevel[/quote]

ez utobbi mintavetelezesi sebessege azonban 6000/mp, szemben a Logitech (2X) 2000-evel
ahogy en vettem ki a tesztekbol, elegge egyforman ajanljak mindkettot

#77 Felhasználó inaktív   damox 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2002. 10. 05. 22:03

Naszoval.. Orulok hogy ratalaltam erre a forumra, bar igazandibol nemtom jo helyen kerdezek e ilyet, de nekem problemaim vannak az val optikai egerentyummel.
Kép

Ime, o lenne az, egeszpontosan ->
"LOGITECH 3 BUTTON SCROLL OPTICAL WHEEL MOUSE USB/PS2 OEM M-BJ69"

A problemam az, hogy mikozben mozgatom, neha fogja magat, es elkezd elindulni magatol egy iranyba. de nem akarhogyan, eszmeletlen gyorsan. Ez elsosorban FPS-nel mutatkozik meg, mivel felkapja pl a kepet folfele totalban, es ugy porog hogy szinte utanozni se lehetne azt a sebesseget. Ezt addig csinalja amig el nem huzom az egeret egy masik iranyba. Szoval durvan nyomja. Jatekon kivul, tehat win gui-n ugyanez a helyzet, de itt egyszeruen elintezi, pl huzom valamire az egeret es szo szerint TELEPORTALJA a pointert egy kedve szerinti sarokba.. Ezt nagyjabol felorankent csinalja de semmi szabajszeruseg nincs benne (szal sztm ez valamejest kizarja az elektronikai hibat). A driveret felraktam, abbol is a legujabbat, es ugy sem javult meg (a win2k alapbol felismerte az egeret, HID compilant wheel mouse-nak). Ha esetleg valakinek van egy tippje ezt illetoen, valaszoljon kerem :)

elore is koszonet minden hasznos tippert,

udv:
dmx

Ps: ha nincs mas, visszaviszem, ugyanis meg csak 4 napos. Egyebirant ezt tegnap delutan kezdte csinalni. (a wheel se tokeltes amugy, amikor mozgatom gorog a kep szepen, de ahogy abbahagyom neha visszaugrik egy lepest tok varatlanul fel vagy le)
THIS IS A JOURNEY INTO SOUND

#78 Felhasználó inaktív   SeezJear 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 05. 22:10

nemis hallottam ilyen iFeel-es egérről még.. Mennyi egy ilyen ifeel-es egér? ms és logitech gyártja, vagy csak logitech? Milyen progik támogatják? Amúgy nekem már másfél éve MS wheelmouse explorer van (4-5e ft-os ms egér, legolcsóbb optikai ms) és semmi gáz nincs vele. Persze a 700ft-os DeXa copy-ból nekem is jutott :) Igaz haver? :))
SeezJear Laboratories Inc.

#79 Felhasználó inaktív   a-n-d-r-e-w 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 05. 22:22

Nekem egy Maxxtro rádiós egerem van ami szerintem jó, nekem legalábbis tökéletesem működik.

[url="http://"http://www.ixbt.com/peripheral/maxxtro-radio-wireless-mouse.shtml"]-> Itt <-[/url] megnézhetitek.
"te mindig ilyen okos vagy, nem kell szerénykedni" - Tuncsi
--> DEZSŐKE <--

#80 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 10. 05. 22:33

idézet:
Ezt írta damox:
huzom valamire az egeret es szo szerint TELEPORTALJA a pointert egy kedve szerinti sarokba..[/quote]

nincs esetleg kosz az optikan?
egyetlen apro, odaragadt pihe eleg lehet ahhoz, h nagy mozgasnak tekintse

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »