HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 14:31

Idézet: didyman - Dátum: 2004. április 27, kedd - 11:05

Aranyszabály, hogy annak, amit a szenzor mutat, nem hiszünk-így az 5VSTBY értékkel ne foglalkozz, ha ki-be tud kapcsolni a géped, akkor tuti jó. Ami gyengének tűnik, ha be tudsz szerezni kézimúszert, azzal mérd le. A 12V megszaladása valóban az 5V gyengeségét mutatja, valószínűleg neked is abból állít elő az alaplap delejt a procinak. Milyen alaplapod van? És ebben az esetben azt kell tenned, amit lamex is mondott:-).
Többi kérdés:
Igen, lehet, de ez legalább tucatnyi más dolog függvénye.
DTK-nál lejjebb ne add. Árban, úgy értem..

annyra nem merultem el soha az elektromos temakban,hogy muszerrel feszultseget merjek es nem is tervezem a kozeljovoben :)
gigabyte lap intel 865os chipsettel

meg 1 utso kerdes:
ha jo a DTK,akkor miert vesznek masok tobbert tapot kevesebb eszkozhoz?( az alairasok szerint a  3 vinyo +3 optikai eleg ritka,chieftec,enermax tap annal kevesbe)
:D
-Mi a közös a traktorban és a buziban?
- Mindkettőnek szaros a gumija.

#1002 Felhasználó inaktív   pityke001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 15:40

Köszönöm a hozzászolásokat, egyenlore a táp vásárlás "kedv" -etlenség miatt elnapolva.Majd fizetés tájékán :)
Idöközben megérkezett az uj 160-as Maxtorom, kissé félve ,de beuzemeltem :)
Eredmény:
VCore : 1.7-1.72 V
3.3V : 3.25 - 3.35 V
+12 V : 11.8 - 12.01 V
+5V : 4.80 - 5. V

Szóval amitöl tartottam beigazolodott, muszály lesz tápot cserélnem.Bár müködik minden,stabilan,
szegény Mercury igen meleg levegöt nyomat, akár fütésre is használhatnám ? :))
No még1x köszi mindenkinek

#1003 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 27. 16:53

Idézet: kenwud - Dátum: 2004. április 27, kedd - 15:31

......
meg 1 utso kerdes:
ha jo a DTK,akkor miert vesznek masok tobbert tapot kevesebb eszkozhoz?( az alairasok szerint a  3 vinyo +3 optikai eleg ritka,chieftec,enermax tap annal kevesbe)

Bocsáss meg. A kérdésed nem adekvát - mint ahogy mások tápvásárlási szokásai sem.

A DTK, Chieftec, Enermax sem jó önmagában, mint ahogy nem is rossz. Legfeljebb egy név, amiben úgymond megbíznak. Ettől még ugyanúgy lehet rossz választás is, mint ahogy sokszor az. Vagy csak feleslegesen drága. Túlméretezett vagy éppen alulméretezett.

A jó tápnak mindegy a neve. A lényeg az, hogy a te géped igényeit - a szükséges áramerősségeket tartalékkal együtt - a megfelelő időben, ideig és megbízhatósággal kiszolgálja.

Ezt viszont nem tudja önmagától. Neked kell tudni - legalább közelítőleg - milyen követelmények vannak, lesznek. Neked kell tudni kiválasztani az erre megfelelő választ: no az lesz a táp. Vagy rossz. DE a te választottad. :)

Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 27. 16:54 -kor

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1004 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 04. 27. 17:26

Köszönöm, Lamex.

...És ha nem hiszel nekünk, akkor ne kérdezz. Vegyél CT-t vagy Emax-ot, hiszen "mindenki" azt vesz :) . Némá, nekem is Emax van :) . De ez véletlen volt.
:)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1005 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 18:30

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 27, kedd - 15:53

Ezt viszont nem tudja önmagától. Neked kell tudni - legalább közelítőleg - milyen követelmények vannak, lesznek. Neked kell tudni kiválasztani az erre megfelelő választ: no az lesz a táp. Vagy rossz. DE a te választottad. :)

pontosan ezert tettem fel a kerdest :)

leirtam,mik lesznek benne.

sajnos en nem vagom tulzottan a temat es idom sincs elmerulni a benne,gondoltam,ennyi info eleg
es aki ezzel foglalkozik,az 1 perc alatt megmondja,melyik a legolcsobb+biztosabb megoldas :)

igazabol most csak azt irtad le,amit eddig is tudtam :)

azert koszi,hogy idot szenteltel a valaszirasra :]
-Mi a közös a traktorban és a buziban?
- Mindkettőnek szaros a gumija.

#1006 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 04. 27. 18:54

Idézet: kenwud - Dátum: 2004. április 27, kedd - 19:30

sajnos en nem vagom tulzottan a temat es idom sincs elmerulni a benne,gondoltam,ennyi info eleg es aki ezzel foglalkozik,az 1 perc alatt megmondja,melyik a legolcsobb+biztosabb megoldas :)

Pontosan ezt tettem.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1007 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 28. 07:39

A prohardveren van egy nagyon korrekt teszt amelyben a Coolink AP350X tápot messze a legjobb ár/minőség arányúnak hozzák ki, úgy hogy valszeg azt veszem meg.

#1008 Felhasználó inaktív   Klampfer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 07:48

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 23, péntek - 3:38

Csak megerositeni tudom. :)

400as DTK és 360as Chieftec eros terhelésnél ugyan azt a zajt kelti.
En ezekez lattam egymás mellet mukodni. (Persze azt én is tudom hogy a 400 nem egyenlo a 360-al)

#1009 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 08:04

Idézet: Klampfer - Dátum: 2004. április 28, szerda - 8:48

400as DTK és 360as Chieftec eros terhelésnél ugyan azt a zajt kelti.
En ezekez lattam egymás mellet mukodni. (Persze azt én is tudom hogy a 400 nem egyenlo a 360-al)

Ma jön a 400-as DTK tápom. Azért azt vettem végülis mert kicsit több mint a 360-as Chief, és azért egy kicsit olcsóbb is. Azért agyonterhelve nem lesz, egy 1.6-os XP-t ,Radeont, két vinyót, cdírót+sallangokat kell vinne. 300W is elég lenne, de a biztonság is fontos. A Codegenem 1 éves már és sajnos nevetséges, de az van, hogy igazából semmi baja, de ki tudja..bevallom őszintén elsősorban a fórum beírások vittek rá a cserére...  :respect:

Szerkesztette: Kory 2004. 04. 28. 08:06 -kor

#1010 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 11:26

Idézet: M13 - Dátum: 2004. április 28, szerda - 6:39

A prohardveren van egy nagyon korrekt teszt amelyben a Coolink AP350X tápot messze a legjobb ár/minőség arányúnak hozzák ki, úgy hogy valszeg azt veszem meg.

Komolyan mondom nem találom azt a tesztet a prohardwaren, valaki nyomjon már egy linket.

Előre is köszi.
:respect:

Szerk: AHHhh, közben meglett...

Én pl azt vettem észre, hogy a 350-es Codegen már nem nagyon bírja a 2200 Mhz-et kiszolgálni.
Régebb óta gondolkodom egy cserén, de ahogy jön a nyár (elég meleget ad ki a táp) le akarom cserélni, mielőtt baj lesz.

Szerkesztette: Anonymus23 2004. 04. 28. 11:27 -kor

Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#1011 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 13:41

Szó mi szó, nem a legjobb megoldás ehhez a konfighoz a 9011 alapértelmezett "tápja"...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1012 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 20:29

Ha veszek egy tápot külön, milyen házat érdemes hozzá venni?
(kb. olyan árba, mint tápnál a DTK "olcsó és még minőségi".
Táp+házra 15, max 20 ezer pénz jut(ha nagyon,de tényleg csak ha nagyon megéri 25 a kettőre)
Amit szeretnék:Asus a7n8x-e deluxe, AMD2500+ (tuning nélkül),ez a lap az 5V, vagy a 12V ot kívánja jobban?

#1013 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 20:50

Idézet: fiffer - Dátum: 2004. április 28, szerda - 21:29

Ha veszek egy tápot külön, milyen házat érdemes hozzá venni?
(kb. olyan árba, mint tápnál a DTK "olcsó és még minőségi".
Táp+házra 15, max 20 ezer pénz jut(ha nagyon,de tényleg csak ha nagyon megéri 25 a kettőre)
Amit szeretnék:Asus a7n8x-e deluxe, AMD2500+ (tuning nélkül),ez a lap az 5V, vagy a 12V ot kívánja jobban?

Milyen házat? Nos attól függ...

Döntsd el, mit vársz tőle. Néhány szempont:

- Csendes legyen? Akkor nem árt, ha némileg vastagabb lemezből készült, nem ereszbádogból. Kevésbé rezonál és kevésbé csavarodik, nyeklik-nyaklik az egész kóceráj.
- Sok meghajtód lesz? Hely is kell nekik...
- "Hűvös" processzort akarsz látni? Legyen benne minél több ventilátorhely. Esetleg minél több venti is...:)
- Sokat fogod szerelni? Nem árt, ha csavarmentes. És főleg sorjamentes.
- Nem mindegy, hogy hogyan néz ki? Ne sajnáld az időt, és keress, kutass körbe alaposan.
- És még olcsó is legyen? Na, úgy már nehéz lesz...:D

Szerkesztette: Telcontar 2004. 04. 28. 20:51 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#1014 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 21:06

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. április 28, szerda - 19:50

Milyen házat? Nos attól függ...

Döntsd el, mit vársz tőle. Néhány szempont:

- Csendes legyen? Akkor nem árt, ha némileg vastagabb lemezből készült, nem ereszbádogból. Kevésbé rezonál és kevésbé csavarodik, nyeklik-nyaklik az egész kóceráj.
- Sok meghajtód lesz? Hely is kell nekik...
- "Hűvös" processzort akarsz látni? Legyen benne minél több ventilátorhely. Esetleg minél több venti is...:)
- Sokat fogod szerelni? Nem árt, ha csavarmentes. És főleg sorjamentes.
- Nem mindegy, hogy hogyan néz ki? Ne sajnáld az időt, és keress, kutass körbe alaposan.
- És még olcsó is legyen? Na, úgy már nehéz lesz...:D

csak gondoltam van valami ötlet a 15 ezer forintos kategóriában(táp+ház, bruttó érték)

lesz :
- amd2500+
- asus a7n8x-e deluxe
- 1 120GB vinyó,
- 1 dvd író,
- egy gyengébb videokártya,(midi ház elég),
- 512 ram,
az összeállítás jó ideig nem fog bővülni, és semmiképp sem akarok tuningolni!!!!(úgy olvastam ilyen esetben gyengébb táp esetén sincs túl nagy probléma), és játszani sem, tehát amit lespórolok a VGA-n, hozzámegy a táphoz.

Szerkesztette: fiffer 2004. 04. 28. 21:16 -kor

#1015 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 21:20

Csak egy lehetőség a sok közül: Morex házak..

Szerkesztette: Telcontar 2004. 04. 28. 21:22 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#1016 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 01:24

Idézet: Kory - Dátum: 2004. április 28, szerda - 9:04

Ma jön a 400-as DTK tápom. Azért azt vettem végülis mert kicsit több mint a 360-as Chief, és azért egy kicsit olcsóbb is. Azért agyonterhelve nem lesz, egy 1.6-os XP-t ,Radeont, két vinyót, cdírót+sallangokat kell vinne. 300W is elég lenne, de a biztonság is fontos. A Codegenem 1 éves már és sajnos nevetséges, de az van, hogy igazából semmi baja, de ki tudja..bevallom őszintén elsősorban a fórum beírások vittek rá a cserére...  :respect:

Aktiv, vagy passziv PFC-s? Ha aktiv, ird mar le, milyen adatok+matricak vannak rajta... :)

#1017 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 06:52

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 2:24

Aktiv, vagy passziv PFC-s? Ha aktiv, ird mar le, milyen adatok+matricak vannak rajta... :)

Szerintem nem aktív (ennyi pénzért - 12500),  még nem fogtam a kezemben, mivel nem értem rá elmenni érte, talán ma estefele. De természetesen attól még majd leírhatom :)

#1018 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 07:54

A tuning "nem-léte" még nem jelenti azt, hogy gyengébb táp is elegendő. A Te barton-od így is jóval többet fog enni, mint az én jól tuningolt t-bred-em pl. .
Ehhez a konfighoz egy 350W-os táp javallott, de az alaplap miatt inkább 400W, máris mondom, miért. Az Asus alaplap helyett inkább ajánlanék Abit vagy Epox modellt. Az A7N8-ak az 5V-ból állítják elő a processzor tápfeszültségét. Ez mondjuk úgy, valamelyest jelentékeny mértékben okozhat gondot, részint a nem mindíg elég erős 5V, részint  a csatlakozón folyó nagyobb áram miatt(12V esetén kevesebb, mint fele akkora áram folyik, ráadásul az 5V-ot másra is erősen használja az alaplap). És ennek tetejébe a tépegységeken az 5V és 3,3V együttes terhelhetőségét is figyelembe kell venni, amiből így a barton egy elég nagy részt levesz. Így egy ilyen erősebb processzorhoz a hosszútávú stabilitás és megbízhatóság esetleg jelentős növeléséhez és némi spórolásként szvsz olyan alaplapot válassz, ami a 12V-ból állítja elő a proci tápfeszét. Ez tapasztalat (megbarnult, erősen leamortizált csatlakozás, táp miatti kisebb-nagyobb instabilitás..).

#1019 Felhasználó inaktív   fiffer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 08:39

Idézet: didyman - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 6:54

A tuning "nem-léte" még nem jelenti azt, hogy gyengébb táp is elegendő. A Te barton-od így is jóval többet fog enni, mint az én jól tuningolt t-bred-em pl. .
Ehhez a konfighoz egy 350W-os táp javallott, de az alaplap miatt inkább 400W, máris mondom, miért. Az Asus alaplap helyett inkább ajánlanék Abit vagy Epox modellt. Az A7N8-ak az 5V-ból állítják elő a processzor tápfeszültségét. Ez mondjuk úgy, valamelyest jelentékeny mértékben okozhat gondot, részint a nem mindíg elég erős 5V, részint  a csatlakozón folyó nagyobb áram miatt(12V esetén kevesebb, mint fele akkora áram folyik, ráadásul az 5V-ot másra is erősen használja az alaplap). És ennek tetejébe a tépegységeken az 5V és 3,3V együttes terhelhetőségét is figyelembe kell venni, amiből így a barton egy elég nagy részt levesz. Így egy ilyen erősebb processzorhoz a hosszútávú stabilitás és megbízhatóság esetleg jelentős növeléséhez és némi spórolásként szvsz olyan alaplapot válassz, ami a 12V-ból állítja elő a proci tápfeszét. Ez tapasztalat (megbarnult, erősen leamortizált csatlakozás, táp miatti kisebb-nagyobb instabilitás..).

Ha Abit akkor AN7-et néztem ki(olcsóbb is-->br.25), a 400w-ban egyetértünk, én is enyire gondoltam, proci még lehet 2600 vagy 2700+ is.
Köszi az infót, nem gondoltam, hogy ebben a topicban kapok alaplaptanácsot:)

A fő problémám, hogy egy Chieftech 420W(br. 25) +f@sza ház(br. 20) az 45 ezer Ft, amit persze szívesen elfogadnék, csak perpill nem tudom kifizetni...
DTK ház táppal br 18-ért láttam...
Amúgy elég sok ismerősöm van akiknek Codegen 300-350 W tápjuk van, és semmi problémájuk a géppel.Pl.:AMD2200+,AbitNF7-S,vinyó: 120GB+60GB+10GB,CD és DVD író egyszerre megy 350 Cod.ről)

#1020 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 08:51

Ez igaz lehet, hiszen a kodegennek is bírnia kell ilyen viszonylag alapkiépítéseket, mert különben nem venné senki, kérdés az, hogy meddig és mit visz még magával.
420W fölösleges, a 350 egy Abit-tal bőven elég kell legyen. Kalkulálj egy körülbelüli áramfelvételt minden ágra az alkatrészek alapján és ezt 1,2...1,5-el szorozva a legtökösebb biztonsági tartalék is meglesz(az eszközökre eleve csúcsértékeket szoktak megadni). Mivel a leadott áramok táponként mások, más arényban vannak, ezért célszerű áramerősségre méretezni és nem wattra, mert ez az utóbi érték egy hozzávetőleges átlag: Bizonyos esetekben a 12V hangsúlyosabb, míg másutt az 5V, az előbb is taglalt okok miatt.
csak leírom megint, halkan :) , hogy nekem egy 8rda-s epox van, @200x10-en ketyegő proci, @9700pro+tuning VGA, 10krpm-es 36G-s, 7k2-es 18G-s és 5k4-es, 8,4G-ás vinyók, SCSIvez, Live!, DVD, CD és CDRW külön-külön, LS120 és mindezt egy 300W-os enermax takarja be úgy, hogy nem erőlködik vele.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.