HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#1041 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 29. 20:04

Idézet: Brett Shaw - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 15:38

Nem oszt, nem szoroz. Legalábbis a felhasználó számára. Hogy egyáltalán van-e a tápban PFC az csak az áramszolgáltatót érint(he)ti. Nincs semmi jelentősége.   

Én ezt tudom jól. Olyan értelemben tettem fel a kérdésemet, hogy neki miért számít?

Egyébként energiagazdálkodási szempontból jót teszünk azzal, ha aktív PFC-s tápunk van? Most ez teljesen komoly kérdés!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1042 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 07:41

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 15:22

Semmi közük egymáshoz....

Egyébként melyik válasz nyugtatna meg: az igen vagy a nem?

Jó válasz!
;)

Nekem elsősorban a megnyugvást a nagyobb és jobb minőségű táp hozza.

Annyit azért leszűrtem, hogy a PFC-ből nem feltétlenül nekem van hasznom.
Abból a 4 oldalból kb ennyit szűrtem le, lehet, hogy hülyeség, de akkor meg legalább arra figyeljetek oda, hogyha ti elektromos zsenik, amikor magyaráztok valamit, akkor azt egyszerű "köznyelven" is érdemes elmondani (még akkor is ha a zsenik nem értenek egyet), mert a pórnép nem ért azon a nyelven.
- kevesebb zavart enged vissza a hálózatba (ez jó lehet, pl a TV kép tisztaságának. Nekem ez ?)
- valamilyen plusz áramból (a franc emlékszik) kevesebb megy vissza, ami miatt a nagyfelhasználók büntit kapnak az áramszolgáltatótól, magánszemélyekre ez nem érvényes
- valamennyivel stabilabb feszt szolgáltat a szg felé
- drágább

Namármost, hogy amit most itt leírtam, az mekkora marhaság, az nem csak az én bűnöm, hanem hogy nem lett egyszerű módon leírva.
:D
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#1043 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 30. 07:48

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2004. április 30, péntek - 8:41

Jó válasz!
;)

Nekem elsősorban a megnyugvást a nagyobb és jobb minőségű táp hozza.

Annyit azért leszűrtem, hogy a PFC-ből nem feltétlenül nekem van hasznom.
Abból a 4 oldalból kb ennyit szűrtem le, lehet, hogy hülyeség, de akkor meg legalább arra figyeljetek oda, hogyha ti elektromos zsenik, amikor magyaráztok valamit, akkor azt egyszerű "köznyelven" is érdemes elmondani (még akkor is ha a zsenik nem értenek egyet), mert a pórnép nem ért azon a nyelven.
- kevesebb zavart enged vissza a hálózatba (ez jó lehet, pl a TV kép tisztaságának. Nekem ez ?)
- valamilyen plusz áramból (a franc emlékszik) kevesebb megy vissza, ami miatt a nagyfelhasználók büntit kapnak az áramszolgáltatótól, magánszemélyekre ez nem érvényes
- valamennyivel stabilabb feszt szolgáltat a szg felé
- drágább

Namármost, hogy amit most itt leírtam, az mekkora marhaság, az nem csak az én bűnöm, hanem hogy nem lett egyszerű módon leírva.

Az élet nem egyszerű. Nincsenek csak jó vagy csak rossz válaszok. Sőt nincsenek csak jó vagy csak jó dolgok sem. Sőt az életedért is fizetned kell. Általában az életeddel. Ha nem akarsz ismereteket szerezni, akkor hamarabb. De mert semmi nem csak jó vagy csak rossz, lehet, hogy később. És ez most jó? Vagy rossz?

Nem tudhatom neked mi a nagyobb és jobb.

Dönthetek helyetted. De nem akarok.

Viszont van itt sok jó próféta. Aki rögtön, kapásból bármiről megmondja a tutifrankót. Hallgass rájuk....

Szerkesztette: lameXpert 2004. 04. 30. 07:50 -kor

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1044 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:15

Lamex :) Jókat beszélsz ismét :)
Anonymus, szerinted azt hogyan lehetne emberi nyelven leírni, hogy tisztább lesz a kép, büntit kap a szolgáltató, stabilabb lesz a gép tápellátása? Mert szvsz ennél konyhaibban nehéz :) . A stabilitást egyébként nem befolyásolja, helyesebben egy amúgy is jó táp esetén nincsen kimutatható eredménye. Ami talán a fontos, hogy a géped szempontjából a valós haszna tulajdonképpen nulla, elllenben a környezeted védelme érdekében bedobhatsz vele egy cseppet a tengerbe.
Akkor most én vagyok a próféta? :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1045 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 30. 08:22

Idézet: didyman - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:15

Akkor most én vagyok a próféta? :)

Nem tudhatom. Minek érzed magad? A próféták ugyanis sosem érvelnek, csakis kinyilatkoztatnak....
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1046 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 08:50

Idézet: chariot - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 11:37

Az itteni hozzászólásokból azt már leszűrtem, hogy a softveresen mért fesz értékekeket illik fenntartással fogadni. Viszont az íly módon mért értékek változásai már adekvátnak tekinthetőek, nem?
Azért kérdem mindezt, mert az én 360-as csíftek tápom az alaplapi feszmérő szerint mindenben túlteljesít, 12V=12.2, 3.3V=3.4-3.5.
Nem pontos, hát nem pontos.
De ha kirajzoltatom a fesz-idő grafikont, akkor mindkettő ingadozik kb +-0.6V-ot, szép "tüskésen", rövididejű fel és leugrásokkal. Az egyetlen, amit pont 1.6V-nak mér az a magfesz, ami viszont 100%  terheléskor beáll 1.54-re. Mindeközben a gép (2.8@3.0 P4, ASUS P4P800, 2x256MB, ATI 9600PRO, 120MbSamsung, LG-DVD-RW) megy gond nélkül, de most akkor:

1. Kellett nekem mérőprogit használni, hogy hiába idegesítsem magam,
    vagy
2. A táp/lap fesz szabályzása mégsem kóser?

a proci feszingadozasa elsosorban az alaplapon mulik - ha nem birja a tap, eleg extrem ertekeket mutat mar pl 12vos agon. nem is az ertek, hanem a hirtelen teljesitmenynovekedes (idle vs cpuburn pl) nagy ingadozasokat okoz.

#1047 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 09:03

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:22

Nem tudhatom. Minek érzed magad? A próféták ugyanis sosem érvelnek, csakis kinyilatkoztatnak....

Igaz. Nem, nem érzem annak, ahhoz még nagyonis keveset tudok :) . Na igen, egy próféta szavát nem kérdőjelezik meg, így nincs is szükség arra, hogy magyarázatot tegyen mögéjük.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1048 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 09:19

Köszi fiúk a segítséget!
;)

Én csak tanácsot kértem, dönteni én döntök. Elmúltam már 30, szóval ezzel abszolúte nincs gondom, hogy vállaljam a felelősséget azért amit döntök. Nem kevés pénz és munkahely múlik rajtam a cégnél ahol dolgozok, szóval nem ismeretlen fogalom számomra a felelősség.

Én megtiszteltelek benneteket azzal (tényleg őszintén), hogy ismeretlenül is érdekelt a vélményetek, azért kérdeztem ilyen kitartóan. Nem nagyon érdekel a fizika (legalábbis nem ilyen mélyen), más dologban nagyon otthon vagyok, de ez nálam nagyon szürke terület.
Egyébiránt megkérdeztem a főnökömet, aki villamosmérnök (most jutott eszembe) és ős is belekezdett ugyanabba a szövegbe amit a PFC-s topikban olvastam, de tőle is csak annyit kérdeztem, kell-e ez nekem vagy sem. Ő azt mondta, hogy azt a kevés plusztpénzt megéri. Ő is tudhat valamit, komplett automata gépsorok tervezésével, fejlesztésével és gyártásval foglalkozott az előző multinál.
:respect:

Mindenkitől elnézést ha valakit untattam a kérdezősködésemmel.
El tudom képzelni, hogy én voltam az X-ik, aki ezzel jött elő, de hát ez van, és nekem kellett az infó!
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#1049 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 09:20

Idézet: didyman - Dátum: 2004. április 30, péntek - 8:03

Igaz. Nem, nem érzem annak, ahhoz még nagyonis keveset tudok :) . Na igen, egy próféta szavát nem kérdőjelezik meg, így nincs is szükség arra, hogy magyarázatot tegyen mögéjük.

Dehogynem kérdőjelezik meg, sokszor meg is ölték őket, ha nem tetszett amit mondtak!

Szóval csak csínján!
:p

:]

#1050 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 09:47

Heheheeee:) :D

#1051 Felhasználó inaktív   *Mogyi* 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:08

Hallott valaki a Tagan tápokról?
EZ érdekelne.
Kép
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Úgy néz ki, rápróbálok egyre, nem is kerül olyan sokba, kb. 80 €.
(Németföldön a Ch. HPC 420-302DF 55€...)
:paci:
ABIT KN9Ultra; 3200+; Leadtek 7900GS; KingMax DDR2-667; Seagate Barracuda & Samsung HDD; Pioneer DVD-RW; Toshiba DVD-ROM; iiyama 19" monitor; Chieftec Matrix ház; NorthQ 520W táp; stb. ...

#1052 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:15

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 21:04

Én ezt tudom jól. Olyan értelemben tettem fel a kérdésemet, hogy neki miért számít?

Persze, tudom. Én sem konkértan neked irtam, hanem az ez irányban érdeklődőknek. Kár volt téged beidézni, mert így úgy tűnt valóban, hogy téged akarlak okosítani. :) Bocs.  :up:

Idézet

Egyébként energiagazdálkodási szempontból jót teszünk azzal, ha aktív PFC-s tápunk van? Most ez teljesen komoly kérdés!

Valamicskét jó teszünk, de ez teljesen elhanyagolható. Ugye a  PFC a hálózat kapacitív vagy induktív terhelését (a meddő teljesítményt) hivatott csökkenteni. Hát egy mezei 420W-os táp nem igen van káros hatással a hálózatra, nem véletlen, hogy lakossági fogyasztásnál az Elektromos Művek nem mérik a meddő teljesitményt. Nagyüzemi fogyasztóknál már igen. Ilyen esetben már érdemes PFC tápokban ilyennel elátott berendezésekben gondolkodni, mert itt már bukszára megy a dolog.

Szerkesztette: Brett Shaw 2004. 04. 30. 10:25 -kor

NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1053 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 30. 10:31

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2004. április 30, péntek - 10:19

Köszi fiúk a segítséget!
;)

Én csak tanácsot kértem, dönteni én döntök. Elmúltam már 30, szóval ezzel abszolúte nincs gondom, hogy vállaljam a felelősséget azért amit döntök. Nem kevés pénz és munkahely múlik rajtam a cégnél ahol dolgozok, szóval nem ismeretlen fogalom számomra a felelősség.

Én megtiszteltelek benneteket azzal (tényleg őszintén), hogy ismeretlenül is érdekelt a vélményetek, azért kérdeztem ilyen kitartóan. Nem nagyon érdekel a fizika (legalábbis nem ilyen mélyen), más dologban nagyon otthon vagyok, de ez nálam nagyon szürke terület.
Egyébiránt megkérdeztem a főnökömet, aki villamosmérnök (most jutott eszembe) és ős is belekezdett ugyanabba a szövegbe amit a PFC-s topikban olvastam, de tőle is csak annyit kérdeztem, kell-e ez nekem vagy sem. Ő azt mondta, hogy azt a kevés plusztpénzt megéri. Ő is tudhat valamit, komplett automata gépsorok tervezésével, fejlesztésével és gyártásval foglalkozott az előző multinál.

Mindenkitől elnézést ha valakit untattam a kérdezősködésemmel.
El tudom képzelni, hogy én voltam az X-ik, aki ezzel jött elő, de hát ez van, és nekem kellett az infó!

Nem a "kérdezősködéssel" van a probléma, inkább sokszor a formájával, ami azért fontos lehet. (Ezügyben nem rólad van szó :) )

Annyit azért leszűrhetnénk, talán nem véletlen, hogy a főnököd is azzal kezdte. Mert talán tényleg tud valamit.

Például azt, hogy azzal kell kezdeni........ ;)
¤

#1054 Felhasználó inaktív   *Mogyi* 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:36

Ooooops... :reklamacio:

Bocsi a nagy képért, kisebb "inner" képet hirtelen nem találtam.
ABIT KN9Ultra; 3200+; Leadtek 7900GS; KingMax DDR2-667; Seagate Barracuda & Samsung HDD; Pioneer DVD-RW; Toshiba DVD-ROM; iiyama 19" monitor; Chieftec Matrix ház; NorthQ 520W táp; stb. ...

#1055 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 13:30

Na megszületett.

:wc:
:wc2:

Lehet senkit nem érdekel, de végül is egy Chieftec 420-as lesz, aktv PFC-vel!
:cool2:

#1056 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 13:33

Idézet: Anonymus23 - Dátum: 2004. április 30, péntek - 12:30

Na megszületett.

:wc:
:wc2:

Lehet senkit nem érdekel, de végül is egy Chieftec 420-as lesz, aktv PFC-vel!
:cool2:

De jó neked! :)

#1057 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 13:38

Behalt az alaplapom. Úgy gondoltam hogy a táp (300W Codegen) csinálta és kimérettem a tápot egy szakival. 'Aztat mongya' jó, mindent lead amit kell. Attól még lehet, hogy a táp a ludas? Vissza merjem tenni?

#1058 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 13:46

Táp kicserélve :)
DTK 400W
Az értékek:

Codegen 300W                   DTK
3.3V            20A                              25A
5.0V            30A                              35A
12.0V          13A                               15A
5.0V VSB(?) 2A                                 3A
POWER-OUT  165W max.                  210W max.

A feszültségek kismértékben most is ingadoznak, legalábbis szoftver szerint. Azért megnyugtatóbb az egész. :)

Szerkesztette: Kory 2004. 04. 30. 13:46 -kor

#1059 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 14:02

Idézet: M13 - Dátum: 2004. április 30, péntek - 12:38

Behalt az alaplapom. Úgy gondoltam hogy a táp (300W Codegen) csinálta és kimérettem a tápot egy szakival. 'Aztat mongya' jó, mindent lead amit kell. Attól még lehet, hogy a táp a ludas? Vissza merjem tenni?

Ha garis az alaplap és nincs rajta külső, vagy külsérelmi nyom (égés, törés stb.) akkor nyugodtan vidd vissza, hogy nem tudod mi a baja, de nem megy.
Az már a bolt dolga, hogy kiderítse, hogy mi a baja.
Ha nem tudják javítani, akkor meg csere.

Szerintem hajrá!

:cool:

Ha meg nem akarják cserélni, akkor  :box2:

#1060 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 14:52

Idézet: chariot - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 10:37

Azért kérdem mindezt, mert az én 360-as csíftek tápom az alaplapi feszmérő szerint mindenben túlteljesít, 12V=12.2, 3.3V=3.4-3.5.
Nem pontos, hát nem pontos.
De ha kirajzoltatom a fesz-idő grafikont, akkor mindkettő ingadozik kb +-0.6V-ot, szép "tüskésen", rövididejű fel és leugrásokkal. Az egyetlen, amit pont 1.6V-nak mér az a magfesz, ami viszont 100%  terheléskor beáll 1.54-re. Mindeközben a gép (2.8@3.0 P4, ASUS P4P800, 2x256MB, ATI 9600PRO, 120MbSamsung, LG-DVD-RW) megy gond nélkül, de most akkor:

1. Kellett nekem mérőprogit használni, hogy hiába idegesítsem magam,
    vagy
2. A táp/lap fesz szabályzása mégsem kóser?

helóbeló

Nem fogod elhinni de nekem is ilyen gondjaim vannak. Azzal a különbséggel hogy nekem a 420W chieftecem ad ugyanilyen értékeket (pl. 12V holtstabil de 12.30 mutat, a 3.3V le-fel ugrándozik, max érték 3.52 volt volt :)) ami régen sok).

Folytattam erről részletes és könyörtelen faggatást minden szinten, és a válaszok a következők:

1. HWSW fórum:

Sürgösen mérjem le a tápot, ugyanis a 3.3V ág max. 5%-ot tolerál, VÉSZHELYZET.

Ennek alapján előbb szereztem egy dettó ugyanilyen tápot. Nem kell mondani, az fesz-eredmények megegyeztek, ergó nem a táp rossz.

2. Ismerettségi kör, villanyos szaktekintélyek:

Szarjam le az egészet, az alaplap pontatlanul mér, amíg stabil a gép, ne érdekeljen. Márpedig stabil, mint a német előrehaladás.

3. Google.com

Egy US fórumon vki felvetette, hogy a túl nagy teljesítményű tápok nem képesek pontosan szűrni gyenge konfigok esetében, ezért ingadoznak a feszek, ami ALAPLAP ELHALÁLOZÁSSAL járhat. Nyekk.

4. MSI Support

Táp próbléma (naná), cseréljem le egy más tápra, és lessem a feszeket.

...

Ennyi a kibaszott nagy harci helyzet, mindenki ossza be magának.

ps. láma kérdés nem-műszakistól: alaplapon le lehet mérni a feszt multival? tápon már mértem le, igaz, segítséggel.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.