HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 03. 19:46

Idézet: vatom - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 20:34

Csak nem a Mistralból, te kis hamis? A legnagyobb nálatok szintén 350-es...  :think:

Azert ajanlom, mert bevalt. :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1102 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 03. 20:02

Idézet: zoltanz - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 20:40

A tápoknál előfordul ha nagyon a határon használják ki a teljesítményt az "elfáradás" .
Legalább is én így nevezném ezt a hibát. Lehet hogy 1 évig is rendben működik vagy 1 hónapig  aztán arra figyelsz fel, hogy nem indul elsőre a géped aztán már csak harmadszora utána meg csak ha valamilyen fogyasztót leveszel róla.
Nálam 2 táp is eljátszotta már ezt. Úgy döntöttem befektetek egy Coolink 350W ( 7 k ) vagy Chieftec -be 360W ( 12  k ).  Jó egy kicsit előre látó is akarok lenni.

A nevezett jelenség a pufferkondik gyenge minősége folytán jelentkezik és mint másra is, ebben a témában már utaltunk... :) . A dolog "határon használattal" való összefüggése is egyenes, ha a meleg miatt történik a kiszáradás. Ezért kell minőséget venni...
Vatom, ne hagyd a fenébe! A kodegenben még mindíg nincsen túlfeszültség-védelem. Ez már alapból megér egy cserét. Bár becsületére legyen mondva, nem ránt magával annyi konfigot, amennyit a varganéni..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1103 Felhasználó inaktív   *Mogyi* 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 03. 22:54

:confused:

Senki nem ismeri tehát ezt a tápot?

Kép

:OOO
ABIT KN9Ultra; 3200+; Leadtek 7900GS; KingMax DDR2-667; Seagate Barracuda & Samsung HDD; Pioneer DVD-RW; Toshiba DVD-ROM; iiyama 19" monitor; Chieftec Matrix ház; NorthQ 520W táp; stb. ...

#1104 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 01:54

Idézet: *Mogyi* - Dátum: 2004. máj 3, hétfő - 23:54

Senki nem ismeri tehát ezt a tápot?

imidzs

:OOO

Tagan? Az eletben nem hallottam meg rola...  :confused: Bar, ha jo tap, csak engem minosit... :p

#1105 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 06:44

Idézet: Dj.Kakukk - Dátum: 2004. máj 2, vasárnap - 14:58

Lehet, hogy nagy f@szságot ;) mondok, de minél több a +3.3V -on leadott amper, annál inkább tuning táp, és nem valószinüen munka táp.
Szal megküldheted a procit, de csak kevés vincsivel.

Értem, s akkor az 5V és a 12V (jelen esetben ez duplája a Chieftecben), akkor ezek mihez kellenek?

#1106 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 07:37

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 10:12

Aki a trend miatt cserél tápot, az meg is érdemli! Egy kiváló minőségű 400W-os mindenhez elég. A GF6800 Ultrahoz is elég lesz.

Persze, hogy elég. Csak az a kérdés, mennyi idő alatt? :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#1107 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 08:11

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj 1, szombat - 10:12

Aki a trend miatt cserél tápot, az meg is érdemli! Egy kiváló minőségű 400W-os mindenhez elég. A GF6800 Ultrahoz is elég lesz.

No offense but: nekem pl a 420-as csiftek most kezdett el kevés lenni, hogy belekerült egy pár újabb/nagyobb cutz a gépembe ... most keresem az új "jelöltet", ami valószinüleg egy enermax 550-es lesz ...
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#1108 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 08:25

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 9:11

No offense but: nekem pl a 420-as csiftek most kezdett el kevés lenni, hogy belekerült egy pár újabb/nagyobb cutz a gépembe ... most keresem az új "jelöltet", ami valószinüleg egy enermax 550-es lesz ...

Már bocsi, de elnézve a konfigodat ezen nem is csodálkozom :D  3 vinyó, 3 optikai meghajtó, meg egy kisebb erőmű.

Szerkesztette: Kory 2004. 05. 04. 08:26 -kor

#1109 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 08:32

Idézet: Kory - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 9:25

Már bocsi, de elnézve a konfigodat ezen nem is csodálkozom :D  3 vinyó, 3 optikai meghajtó, meg egy kisebb erőmű.

... csak a pontosság kedvéért 4 optikai meghajtó ...  :rolleyes:
Ha a tények nem igazolják az elméletet, változtasd meg - a tényeket. - Albert Einstein

#1110 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 08:41

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 8:37

Persze, hogy elég. Csak az a kérdés, mennyi idő alatt? :)

Minél hamarabb, annál szamarabb!  :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#1111 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 08:45

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 9:11

No offense but...

Szerintem nem a te konfigodhoz hasonló "vadhajtásokat" kellene felhozni ellenpéldaként az állításom megcáfolására! A következő mi lesz? Ír valaki, hogy ő 8 vinyót használ 8 CD íróval és kevés neki a 600W-os táp? Ugyan már!

Szerintem ezen a fórumon is alapvetően a "normális", átlagos felhasználásról van szó. Ebben a témában is. 2 vinyóhoz, két optikai meghajtóhoz, PCI-os kártyákhoz (Hangkártya, TV tuner, LAN stb.), valamelyik újabb procihoz és a legbrutálisabb gamer VGA-hoz is megfelelő egy 400W-os táp. Pont.

#1112 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 09:05

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 9:32

... csak a pontosság kedvéért 4 optikai meghajtó ...  :rolleyes:

Jah, bocs, (pedig először 4 -et akartam írni, de nem tudom miért írtam 3-at), azon most gondolkozom minek 4 optikai meghajtó. (DVD külön + CD író külön + DVD író külön, de minek még egy?)

#1113 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 09:19

Cd olvasó?  :)

#1114 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 09:21

Idézet

Szerintem ezen a fórumon is alapvetően a "normális", átlagos felhasználásról van szó.

Lehet, hogy per pillanat nem átlagos a gépem... imho nem kell sok idő (1-2 hónap) és az lesz ...

Idézet

Ebben a témában is. 2 vinyóhoz,

Vinyonként (pl 7200RPM) kb 40-50W seek/read állapotban (ez összesen 80-100W)

Idézet

két optikai meghajtóhoz,

meghajtónként 25-35W irás/olvasás (ez összesen 50-70W)

Idézet

PCI-os kártyákhoz (Hangkártya, TV tuner, LAN stb.)

PCI kártyánként 20-25W (ez összesen 50-75W)

Idézet

, valamelyik újabb procihoz

AMD-t nem tudom, hogy manapság mennyit eszik, P4 újabb proci 80-100W (nem prescott)

Idézet

és a legbrutálisabb gamer VGA-hoz is

legrbrutálabb VGA kártya felszippant vagy 100W-ot

Idézet

megfelelő egy 400W-os táp. Pont.

A fentebbiekhez még számold hozzá az alaplap+memo által elfogyasztott vagy 40-50W-ot és ott tartunk, hogy adott helyzetben amikor ezek az alkatrészek egyszerre vannak intenziv használatban akkor 500W-nál tartunk. Kevés az a lehetőség, amikor minden alkatrész egyszerre megy, minél több van egyidőben használatban, annál közelebb jut a gép/táp ahoz a limithez amit még jelentősebb ingadozás nélkül ki tud szolgálni.

Csak végy alapul egy pl.: játék elinditását:

- C: meghajtóra telepitett rendszer (50W)
- D: meghajtóra telepitett játék (50W)
- E: optikai meghajtóban a játéklemez (30W)
- proci full terhelés töltés alatt (80W)
- Memória modulonként 15-20W (40W)
- Vidkari 3D alkalmazás mellett (80W)
- Alaplap, chipset, hangkari, USB ... sallang (ventilátorok, stby terhelések) (50W)

Add össze a fentieket és rájössz, hogy egy sima 2 vinyós "átlagos" rendszer is súrolja/közel van a névleges 400W-hoz.

#1115 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 09:24

Idézet: Kory - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 10:05

Jah, bocs, (pedig először 4 -et akartam írni, de nem tudom miért írtam 3-at), azon most gondolkozom minek 4 optikai meghajtó. (DVD külön + CD író külön + DVD író külön, de minek még egy?)

- LG DVD-ROM
- LG DVD-RW
- LG CD-RW
- Sony CD-RW

A két CD-RW arra jó, hogy "szimultánban" tudok több másolatot csinálni amikor kell.

A DVD-RW-t nem "szivesen" használom "sima" cd irásra, mert a befektetés/amortizáció ráta roszabb mint egy sima CD-RW használata esetében.

#1116 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 04. 09:37

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 10:21

Lehet, hogy per pillanat nem átlagos a gépem... imho nem kell sok idő (1-2 hónap) és az lesz ...

Soha nem lesz az! Most, hogy az optikai meghajtók ilyen olcsón megvásárolhatóak... Ha most vennék gépet, akkor én is egy DVD írót vennék, aztán csókolom. Egy átlagos gépben nem volt, nem lesz soha több optikai meghajtó, mint maximum 2.

Nem beszélve a vinyóról!

Idézet

A fentebbiekhez még számold hozzá az alaplap+memo által elfogyasztott vagy 40-50W-ot és ott tartunk, hogy adott helyzetben amikor ezek az alkatrészek egyszerre vannak intenziv használatban akkor 500W-nál tartunk. [...]Add össze a fentieket és rájössz, hogy egy sima 2 vinyós "átlagos" rendszer is súrolja/közel van a névleges 400W-hoz.

Felesleges ez a számolgatás, mert nem állja meg a helyét. Egy 300W-os DTK táp szolgál engem majd' 3 éve a legkisebb teljesítményingadozás nélkül. 2 optikai meghajtó, 2 vinyó, SB LIVE! Platinum, hálókari, Athlon proci... Rajtam kívül még sokezren vannak így.

400W-os minőségi táp meg fog felelni a legbrutálisabb VGA mellett is. Pont.

#1117 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 09:43

Na azért én azt nem hiszem , hogy pl. egy PCI modem, vagy PCI hálókártya vagy egy "egyszerűbb" PCI hangkütyü darabonként 20-25W-ot fogyaszt!  :eek:
Egyébként OK. Meg már az optikai dolgokat is értem :) bár nekem ennyi nem kellene.

#1118 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 10:14

Idézet: Kory - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 10:43

Na azért én azt nem hiszem , hogy pl. egy PCI modem, vagy PCI hálókártya vagy egy "egyszerűbb" PCI hangkütyü darabonként 20-25W-ot fogyaszt!  :eek:
Egyébként OK. Meg már az optikai dolgokat is értem :) bár nekem ennyi nem kellene.

Pedig átlagértékben, de leginkább hangkártyára vonatkoztatva igaz a 20-25W ...

#1119 Felhasználó inaktív   Blue-MOD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 10:24

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 10:37

Soha nem lesz az! Most, hogy az optikai meghajtók ilyen olcsón megvásárolhatóak... Ha most vennék gépet, akkor én is egy DVD írót vennék, aztán csókolom. Egy átlagos gépben nem volt, nem lesz soha több optikai meghajtó, mint maximum 2.

Nem beszélve a vinyóról!

Felesleges ez a számolgatás, mert nem állja meg a helyét. Egy 300W-os DTK táp szolgál engem majd' 3 éve a legkisebb teljesítményingadozás nélkül. 2 optikai meghajtó, 2 vinyó, SB LIVE! Platinum, hálókari, Athlon proci... Rajtam kívül még sokezren vannak így.

400W-os minőségi táp meg fog felelni a legbrutálisabb VGA mellett is. Pont.

Az hogy 4 optikai meghajtó van a gépemben "valószinű", hogy nem átlagos, viszont hasonlits össze egy un: amortizációs rátát arra az esetre, ha egy sima cd-t irsz meg egy DVDRW drive-val, vagy egy CDRW drive-val. Tegyük fel (tényleg csak fiktiv példa szintjén), hogy megveszel egy DVDRW-t cca. 30000 Ft-ért ami "1000db" cd megirására van "kalibrálva" valamint megveszel egy CDRW-t 8000-Ft.-ért ami szintén "1000db" cd megirására van "kalibrálva". Az első esetben 30FT/lemezirás amortizációs költséged jelentkezik, mig a második esetben csak 8Ft/lemezirás.

#1120 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 04. 10:24

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. máj 4, kedd - 9:14

Pedig átlagértékben, de leginkább hangkártyára vonatkoztatva igaz a 20-25W ...

És akkor mi igaz az alaplapi hangkártyára?
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.