HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#821 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 20:47

Naja, az aktív alkatrészeken van a lényeg. A kapcsolótranyók még elkábelezhetőek, de illene ezt árnyékoltan tenni, főleg a bázis/gate vezetéken. A diódák problémásak, mert azokon hirtelen 10-50A is el kell folyjon úgy, hogy az ott használt vezetéken-forraszon ne essen több kb. 50-100mV-nál. és ez nem kismiska dolog. A NYÁK áttervezését is ez teszi nehézzé. Meg persze az RF. Annyira nem magas a működési freki-20kHz körül, de az is épp elég problémás. A második 5let már nagyon jópofa, az használható. A nálunk honos tápoknál a tranyók és a diódák előtt, a hátlap(venti) irányába tulképpen nem sok magas alkatrész van, vagyis simán odaférne egy lemez. Ez ne alumínium legyen, hanem 3-4-es rézlemez, jobban vezet hőt. A venti helyére egy jókora hűtőborda (majd méretezni kell, szvsz 500cm2 elég kell legyen), ehhez nagy felületen csavarozva a belső rézidom. Na, ezen érdemes lenne továbbgondolkozni. Az érintésvédelem nagy böki. Főleg, ha a hűtőlemez egyben vezetékként is működik, bár ezt a cikkel ellentétben nem minden gyártó szereti alkalmazni szerencsére..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#822 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 20:54

Az elsőnél valami kőkori tápot beleztek ki, ott még esetleg elmegy a dolog.
Hűtő=vezeték, szvsz nem ajánlanám.

#823 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 20:59

Hat igen, nem egyszeru a dolog az tuti. :(

Azert lassan talan eljutunk odaig, hogy a tapot is hutsuk. Vizzel. :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#824 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 21:03

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. április 14, szerda - 22:04

Hat igen, nem egyszeru a dolog az tuti. :(

Azert lassan talan eljutunk odaig, hogy a tapot is hutsuk. Vizzel. :D

Elnézést, de nem bírtam ki. Kukkenzi bitte!

#825 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 21:12

Idézet: galileo - Dátum: 2004. április 14, szerda - 22:08

Elnézést, de nem bírtam ki. Kukkenzi bitte!

Akkor már inkább ez. :)
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#826 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 21:14

Idézet: czaki - Dátum: 2004. április 14, szerda - 22:17

Akkor már inkább ez. :)

Na, ez már pite! ;)

#827 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 21:15

Kegyetlen. Egyebkent gondoltam, hogy nehany ferdehajlamu egyen nekiesik ily modon. :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#828 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:44

Kép
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#829 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 07:21

Elég érdekes. Több ponton is aggályos.
-A PFC tekercse nem járul hozzá jelentősen a teljesítményveszteséghez, amit ott taglall a fickó. ha zümmög, és annak a hangja zavarja, akkor meg...
-A hőérzékelő elem (LM50 asszem?) nem a legjobb helyen van a bakelit-tok tetején, a dióda mellett, a bordán lenne a helye.
-érintésvédelem...
-Most nézem csak a PSU típusát, na? nem ismerős valakinek? Dede, ez bezony Jenci külhoni megtestesülése!! :D
Szal a passzív borda jobban hangzik, már csak azért is, mert a tápon magán aktív-passzív alkatrészekkel együtt sem disszipál kb. 20W-40-nál több(csúcsban ráadásul), amit egy 500cm2 hatásos felületű bordával simán el lehet hűteni
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#830 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 07:45

Azért hihetetlen, hogy egy ember, aki képes vízhűtést csinálni az otthoni gépére, ami azért nem kis lóvé, képes megragadni egy ilyen tápnál, amiben se védelem, se kakaó (annyi biztos nem, mint ami rá van írva)..

#831 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 14:18

Igen, igen, ez az, köszönöm! Mi a véleményetek róla? Nem túl zajos az a sok ventilátor?
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#832 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 15. 19:36

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 15:23

Igen, igen, ez az, köszönöm! Mi a véleményetek róla? Nem túl zajos az a sok ventilátor?

Az attól függ, mennyire van leterhelve a táp. Ugyanis a leadott teljesítmény függvényében változtatja a ventilátorainak fordulatszámát.

A táp minősége kifogástalan. Semmivel nem rosszabb, mint egy 2X-3X drágább a "fórumokonmindenkieztajánlja" típusú táp.

Ha a lehető legnagyobbat (460W) vásárolod meg, akkor a lehető legkisebbre redukálod annak esélyét, hogy az "élen járatott" tápban állandóan maximumon pörögjenek a ventik.

Ahogyan pl. az én 300W-os DTK-m esetében tapasztalható: hangos a lelkem. Eléggé!
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#833 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 15. 19:38

Idézet: galileo - Dátum: 2004. április 13, kedd - 22:39

:up:

Jaja, de azért jegyezzük meg, hogy Tommi megírta nekem, hogy bizony van hangja a cuccnak.
Szóval az a "teljesen hangtalan" kitétel a kétventi Zalman esetében nem állja meg a helyét.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#834 Felhasználó inaktív   Tommaso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 10:07

Idézet: Piftuka - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 20:43

Jaja, de azért jegyezzük meg, hogy Tommi megírta nekem, hogy bizony van hangja a cuccnak.
Szóval az a "teljesen hangtalan" kitétel a kétventi Zalman esetében nem állja meg a helyét.

Ez speciel egyventis (8cm). Mondjuk az se kizárt hogy ez a példány egész kicsit hangosabb mint a többi ugyanilyen, de nem hiszem hogy ez garanciális hiba lenne :)

#835 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 16. 12:17

Bocsi mindenkinek, hogy csak így belekontárkodok a témába, de érdekelne a véleményetek egy DTK 400W-os PFC-s tápról. Nem találtam sehol se infót például a zajszintjéről. Ha esetleg valaki használ vagy hallot és látott már ilyet akkor légyszi írja le a szubjektív véleményét.
Mindenkinek köszi ;)  és bocsi.

#836 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 13:55

Sziasztok,

Most készülök befektetni egy Pio DVD íróba, de ha jól számolgatom, a tápom, ki fog dőlni :)
Most 300W--os Mercury ( :) ) van benne. Eddig (kop-kop) semmi gond nem volt vele, meggyűrkőzött az egyre csak gyarapodó hardware igényeimmel.

Mivel jön a Pio, ezért váltok. Bementem egyik haverom boltjába, és érdekes módom eltántorított egy 360-as Cheiftec-től, és ajánlott  egy Mercury 450w-os tápott  :think:  :think:  :think:
(Tőle vettem az egész dobozom, és eddig semmivel nem volt gond (1-2 apróság, de legyűrtük))

Szóval, most mi legyen? Árban 1-2e-vel olcsóbban jönnék ki a mercsurival, viszont ha a Chieftec-et veszem, már azzal is a határon masírozna a gépem (azzal a tápkalkulátorral számolva kijött 354W környékére) Szóval ha valamikor aggatnék még 1-2 dolgot a vasba, névlegesen már a Chieftec is kevés lenne. (jó lenne ha nem kéne mindíg tápot is venni :) Perpill max 10-12e-m van rá)

A gép nem jár napokat. Van mikor megy 12-14 órát egyhuzamban, de ha nem, akkor még a hosszabító (mivel arról kap naftát) is kikapcsolom. Tehát nem vagyok amolyan "tápgyilkosféle" ember.

Szerintetek?

Bots ha hosszú voltam :)

Üdv.
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#837 Felhasználó inaktív   czaki 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 15:02

Idézet: lacam - Dátum: 2004. április 16, péntek - 14:55

...
Szóval, most mi legyen? Árban 1-2e-vel olcsóbban jönnék ki a mercsurival, viszont ha a Chieftec-et veszem, már azzal is a határon masírozna a gépem (azzal a tápkalkulátorral számolva kijött 354W környékére) Szóval ha valamikor aggatnék még 1-2 dolgot a vasba, névlegesen már a Chieftec is kevés lenne. (jó lenne ha nem kéne mindíg tápot is venni :) Perpill max 10-12e-m van rá)
...

Én ha a helyedben lennék, messziről elkerülném azt a Mercury tápot. :) Elméletileg a 360W-os Chieftec-nek is elégnek kell lennie a gépedhez, de esetleg nézd meg a DTK 400W-os tápjait, nagyon jó árban vannak, és a minőségük is kifogástalan.
Caution: objects in mirror are closer than they appear.

#838 Felhasználó inaktív   [sabee] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 15:27

Idézet: didyman - Dátum: 2004. április 14, szerda - 17:53

neh, az érdek rögtön! :D
99%, hogy tök ugyanazt a belet tertalmazza mindkét táp, egészen típusokig. A garancia legyen döntő, ha a síftek élettartamgaris(ugye, tisztelt m*stral?), azt vedd, ha mindkettőre ua. a gari, az olcsóbbat, mert a másikon csak a nevet fizeted plusszba szvsz.

Na ez az...pont ez a gondom. A 360-102-esem kezd gajra menni. A +3.3V az már csak 2.55 körül van  :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: !! A 2500+ Barton meg szemlátomást harmatgyenge, próbáltam Sandrát, PCMark04-et és nagyon buta eredmények jönnek ki. Egy 1.7es Celeron simán otthagyja...
Gondoltam előkap garipapír, és láss csodát csak 1 év gari van M?str?l-éknál... :reklamacio::reklamacio::reklamacio: most januárban járt le

Ezért kérdezném hogy van-e arra lehetőség hogy saját kezűleg küldjem vissza a régi tápot és akkor azt nekem valahol az EU-ban kicserélik (esetleg még tudok várni Máj 1-ig  :D )

Szóval...ötletek?
konfig / asszony-konfig
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.

#839 Felhasználó inaktív   galileo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 15:28

Idézet: czaki - Dátum: 2004. április 16, péntek - 16:02

Én ha a helyedben lennék, messziről elkerülném azt a Mercury tápot. :) Elméletileg a 360W-os Chieftec-nek is elégnek kell lennie a gépedhez, de esetleg nézd meg a DTK 400W-os tápjait, nagyon jó árban vannak, és a minőségük is kifogástalan.

Csak mint info: Az utóbbi fél évben négy IBM Netfinity gépben behalt a táp. Helyettük Mercury300-400-asok lettek rakva (nem röhög, nem firtatja a miértet) és eddig még semmi gond velük. A később az még ezután jön. ( nagyŐ-s Vili után szabadon)
Mindettől függetlenül én is a márkásabb cuccok híve vagyok, DTK-ra szavazok.

#840 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 15:57

Idézet: [sabee] - Dátum: 2004. április 16, péntek - 16:27

Na ez az...pont ez a gondom. A 360-102-esem kezd gajra menni. A +3.3V az már csak 2.55 körül van  :banghead::banghead::banghead::banghead::banghead: !! A 2500+ Barton meg szemlátomást harmatgyenge, próbáltam Sandrát, PCMark04-et és nagyon buta eredmények jönnek ki. Egy 1.7es Celeron simán otthagyja...
Gondoltam előkap garipapír, és láss csodát csak 1 év gari van M?str?l-éknál... :reklamacio::reklamacio::reklamacio: most januárban járt le

Ezért kérdezném hogy van-e arra lehetőség hogy saját kezűleg küldjem vissza a régi tápot és akkor azt nekem valahol az EU-ban kicserélik (esetleg még tudok várni Máj 1-ig  :D )

Szóval...ötletek?

Írjál szerelmes levelet csíftekéknek, hátha reagálnak rá, nekem anno válaszoltak.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.