HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 07. 08:47

Idézet: [sabee] - Dátum: 2004. máj. 7, péntek - 7:25

Lehet hogy megint nem a megfelelő helyre írok, de a sztori a táppal kezdődött (lásd fentebb) és az alaplappal folytatódott...most viszont egy nagy tanácstalanság van :confused:
Tehát az alaplap nem lehet a hunyó, szervizes ember kimérte: feszek rendben, proci hozza a megfelelő teljesítményt.
A táp sem lehet, oda-vissza cserélgettem a Chieftec360 és a Zalman400 APF-t, mindkettőn ua. értékek.
Tegnap beleraktam az Epoxba a régi 2000+ procit azzal meg még gázosabb értékek a Sandrában.

Memókat is tettem bele minden fajtát, latencyket dedós szintre leszedtem...semmi

Most akkor hol a hiba?  Esetleg a 230V Rákoskeresztúron nem EU konform, vagy mi a jófranc van? Tápkábel? Bezavar a rádiós egér a procinak?  :eek:  :eek:  Már minden f@sság eszembe jutott :help:

Kimerült a szürkeállományom...tudtok segíteni??

Lehet, hogy sok mindent olvastam mindenféle fórumon, de nem te mondtad, hogy újrarakod a wint?

Nálam kb 2-3-4 havonta újrarakom, annyit megér az a 1 / 1,5 óra.
Mondjuk ha megy, akkor én se bántom.
De 30-40 játék install be szokott tenni neki.
:(

Ha ez sem segít, akkor meg nagy valószínűséggel mégis az alaplap lehet a bibis. Mondjuk ha a szervízben azt mondják, hogy jó, az még nem jelenti azt, hogy az valóban jó!
:mad:
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#1162 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 09:18

Idézet: TiLa - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 18:15

A Delta ez egyik legnagyobb OEM tápgyártó cég.
Valahol olvastam, hogy a Chieftec most váltott beszállítót és az új tápjait a Delta készíti.

Ez bíztató. :) Mondjuk a súlyán érezni, hogy van benne anyag - hogy milyen, az majd kiderül, remélem nem csak egy féltégla  :rolleyes:

#1163 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 01:43

Valaki meg tudja mondani, hogy milyen márka az a Sirtec a Mistral árlistájában? Utána zárójelben, hogy Chieftec, és a sima Chieftecnél drágább is! (Bocs, de nincs kedvem Guglizni...)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#1164 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 05. 08. 07:31

Pedig hamarabb kapnál választ :(
De ha itt a keresőbe beírod, akkor is...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1165 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 09:08

Idézet: Misi_D - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 2:43

Valaki meg tudja mondani, hogy milyen márka az a Sirtec a Mistral árlistájában? Utána zárójelben, hogy Chieftec, és a sima Chieftecnél drágább is! (Bocs, de nincs kedvem Guglizni...)

zárójelben ott van egy ismerteb márka neve...

hali!

Én is új táp vásárlása előtt állok, és szemezek ezekkel a szép kis fekete Zalman tápokkal (ZM400B-APS). Érdemes megvennem egy ilyet? (a csend és a design egyaránt fontos).

előre is köszi a választ!
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1166 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 10:45

Idézet: apuci - Dátum: 2004. máj. 6, csütörtök - 14:34

Vettem egy olcsó tápot, van valakinek infója róla?
Az adatai:
Delta Electronics Inc., 350W max 300W rated
+3.3V   25A
+5V      25A
+12V    15A
3.3V +5V kombinált 180W
3.3V +5V +12V  290W
És ami megtetszett benne : Made for Chieftec

Hol vetted?? kellene nekem is egy olcsóbb

#1167 Felhasználó inaktív   Anonymus23 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 11:44

Na!
Tegnap este megjött az új tápom.
Egy Chieftec 420-as lett.
Aktív PFC-s! ;)
Halk, s ami számomra még fontos az élettartam garancia.

Meglehetősen nagy súlykölönbség volt a 350W-os Codegenhez képest, bár az is PFC-s volt.

Mostmár 1,7 volton is megy stabilan a 2200 MHz.

:dance:
Gigabyte GA-P55A-UD4 ▓ Core i5 750 ▓ CM Hyper TX3 ▓ 2x2+2x4GB DDR3 ▓ Gigabyte GTX580 ▓ 128GB SSD Samsung 830 ▓ 8,25 TB Samsung ▓ Genius5.1 HomeTheater ▓ Samsung SyncMaster P2770HD ▓ Logitech G5 Laser ▓ CM 960 II Advanced ház ▓ Corsair CX400W ▓ KingPro 650VA szünetmentes táp ▓ SonyEricsson Xperia X8 ▓ Samsung 40C650 ▓ Asus HDP-R1 ▓ Acer V3-531G

#1168 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 13:19

Nah, jóvanna, csak hát este már egy kicsit késő volt, gondoltam nem keresgetek, csak megkérdezem hátha kiböki valaki, ma meg szépen elolvasom. De azóta már rákerestem... :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

#1169 Felhasználó inaktív   _Balagee_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 13:54

Érdemes ma még 360W os tápot venni? (Chieftec)
2500+ barton, AN7 lap, hálókártya, esetleg 2 wincsi, 1 cd író alá?

Vagy felejtsem el és csak nagyobban gondolkodjam?

#1170 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 20:47

Idézet: _Balagee_ - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 14:54

Érdemes ma még 360W os tápot venni? (Chieftec)
2500+ barton, AN7 lap, hálókártya, esetleg 2 wincsi, 1 cd író alá?

Vagy felejtsem el és csak nagyobban gondolkodjam?

Mai konfigokhoz bőven elég a 360W-os Chieftec. Hogy a jövő mit hoz, ki tudja? A legújabb nVidia FX6800-as csodakártyához 480 W-os tápot ajánl az nVidia. :rolleyes: :reklamacio: Ne vicceljenek már, én nem fogok mini atomerőművet telepíteni a gépembe. :o Meg egy klímaberendezést bele. :D
... a trip back in time is all I need ...

#1171 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 22:48

Na, emberek! Meg tudja mondani valaki, hogy létezik-e olyan Chieftec 420-as táp, ami egy 12 cm-es ventivel van szerelve? Ilyet még sehol sem láttam (igaz csak most kezdtem keresgetni). Most olvastam végig az egész (!) topicot, és sokan sokfélét ajánlanak, de nekem ilyen lenne a szívem vágya. Láttam valahol, tán a konkurens fórumon, hogy elvileg most jönnek ki ilyenek! Meg tudná ezt erősíteni valaki? Köszike előre is!

És miért Chieftec a választásom? Nos: ÓCCSÓBB, mint a Zalman meg az Enermax, emellett nem nagyon hallottam még Csíftek halálról (biztos volt, csak én nem emléxem rá). Szerintem atomstabilak, de ez persze szubjektív vélemény. De ha nem lenne az, akkor is ÉLETTARTAMGARANCIA van rájuk. Ez nagyon sokat lendít azért egy eszköz megítélésén! Van ilyen mondjuk Enermaxra? Nincs. (ahogy én tudom persze.) És ha mégis bexarik? Akkor drága vót oszt ámen! Nekem ne mondja senki, hogy hát enermaxaznemromlikelmerazolyanfaxa, mert bármi elromolhat - by Murphy! Na de visszatérve a CT-re: a hangjuk: hát, volt némi panasz erre, de azért halk a 2 ventis szerintem, mondjuk engem nem igazán zavar a kissé hangos gép. Legalább hallom, hogy műxik!  :D De ha télleg lesz egyventis, mint amit említettem, akkor már semmi gond sem lehet velük. Ennyi. Ilyet keresek! Segítsetek, plíz!

#1172 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 08. 22:50

Ha túl okos lettem volna az előbb, akkor bocs mindenkitől! :)  :respect:

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 05. 08. 22:53

Idézet: Misi_D - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 23:48

Na, emberek! Meg tudja mondani valaki, hogy létezik-e olyan Chieftec 420-as táp, ami egy 12 cm-es ventivel van szerelve? Ilyet még sehol sem láttam (igaz csak most kezdtem keresgetni). Most olvastam végig az egész (!) topicot, és sokan sokfélét ajánlanak, de nekem ilyen lenne a szívem vágya. Láttam valahol, tán a konkurens fórumon, hogy elvileg most jönnek ki ilyenek! Meg tudná ezt erősíteni valaki? Köszike előre is!

És miért Chieftec a választásom? Nos: ÓCCSÓBB, mint a Zalman meg az Enermax, emellett nem nagyon hallottam még Csíftek halálról (biztos volt, csak én nem emléxem rá). Szerintem atomstabilak, de ez persze szubjektív vélemény. De ha nem lenne az, akkor is ÉLETTARTAMGARANCIA van rájuk. Ez nagyon sokat lendít azért egy eszköz megítélésén! Van ilyen mondjuk Enermaxra? Nincs. (ahogy én tudom persze.) És ha mégis bexarik? Akkor drága vót oszt ámen! Nekem ne mondja senki, hogy hát enermaxaznemromlikelmerazolyanfaxa, mert bármi elromolhat - by Murphy! Na de visszatérve a CT-re: a hangjuk: hát, volt némi panasz erre, de azért halk a 2 ventis szerintem, mondjuk engem nem igazán zavar a kissé hangos gép. Legalább hallom, hogy műxik!  :D De ha télleg lesz egyventis, mint amit említettem, akkor már semmi gond sem lehet velük. Ennyi. Ilyet keresek! Segítsetek, plíz!

Chieftec 12cm PSU.

Elvileg az ősszel már kapható lesz nálunk; kb. 20% -kal drágábban, mint a sima.

#1174 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 01:02

Rövidke kérdés: a táp miatt van az szerintetek, hogy a gépem az egyik vinyómat rebootkor nem mindig ismeri fel?
A konfig: kx7-333, 1600+ palomino, 256/333 DDR, 40gb ibm 7200 rpm, 40gb maxtor 5400 rpm, 8.4gb quantum 5400 rpm, lg dvd-rw, floppy, 3 venti (proci, táp, +2 a házban), tv tuner, sb128, ati radeon ve, 2 hálókártya, 300 W chieftec

Semmi sincs húzva, viszont a proci mindig 100%-on megy.
Úgy tűnik nekem, hogy mióta beraktam egy plusz ventit azóta nem szereti az ibm vinyómat felismerni időnként.

#1175 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 01:23

Idézet: Blue-MOD - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 20:35

Ejnye-bejnye ... hogy lehet ennyire tapintatlanul fogalmazni. Hivd úgy, hogy "Szociális foglalkoztató" ..

Bocsanat, ha tudtam volna, hogy erintett vagy... :Đ

#1176 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 03:44

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 2:23

Bocsanat, ha tudtam volna, hogy erintett vagy... :Đ

:offtopic:

De gonoooooosz.  Kép

Kép

Topichoz:

ha 20%-kal drágább lesz az a 12-es Chieftec, akkor már inkább egy jó kis FSP nem? Abból is van 12 cm-es ventivel szerelt.
Vagy esetleg egy ilyen: (ez se lehet rossz, ráadásul 14 cm-es venti van benne):
Kép

SF 450TS -BK / 14cm Lüfter 
O/P Load +5V +12V +3.3V -5V -12V +5VSB
Max Amp.. 42A 27A 32A 0.5A 0.8A 2.5A

Szerkesztette: BigBear 2004. 05. 09. 03:54 -kor

42

#1177 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 07:17

szedd ki a plusz ventit és megtudod... messzriről senki sem fogja tudni megállapítani helyetted mi a probléma. Az is lehet hogy egszerűen kontakthibás, vagy sérült a tápkábeled.
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#1178 Felhasználó inaktív   apuci 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 07:58

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 11:45

Hol vetted?? kellene nekem is egy olcsóbb

A kedvenc boltunkban, a M*****lban, 6800+fa volt. Egyelőre még működik  :p

#1179 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 08:37

Idézet: orbano - Dátum: 2004. máj. 8, szombat - 10:08

hali!

Én is új táp vásárlása előtt állok, és szemezek ezekkel a szép kis fekete Zalman tápokkal (ZM400B-APS). Érdemes megvennem egy ilyet? (a csend és a design egyaránt fontos).

előre is köszi a választ!

:rolleyes:    :rolleyes:    :rolleyes:
--HunFrost vízhűtés--

#1180 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 09:03

Ilyet hol lehet kapni ?  :eek:
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

Téma megosztása:

• (288 Oldal)