HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   _neOn 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 30. 21:52

Erdeklodnek, hogy mit lehet tudni a Deer hazakhoz adott 300W-os deer cimkeju tapokrol, illetve a DTK 300-400W-os PFC-s tapjairol.  :think:

#2362 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 00:59

Idézet: _neOn - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 22:52

Erdeklodnek, hogy mit lehet tudni a Deer hazakhoz adott 300W-os deer cimkeju tapokrol, illetve a DTK 300-400W-os PFC-s tapjairol.  :think:

Deer tápok? Azzal etetik a szarvasokat? :D

Komolyra fordítva: vannak "vonalak", melyek mentén el lehet indítani bizonyos szintű spekulációkat, pl. a következő pár kép:

KépKép
Kép
Kép

Furcsa, miért is linkeltem be a 2 házról készült képeket kétszer? Mert elméletileg ez 4 ház - 2 Kobian, 2 Deer. Gyakorlatilag mind a Deer, mind a Kobian nevű cég rendel egy kilót a "146"-osból, meg a "141"-esből (a termékpalettájuk szinte fedi egymást...), matricázza, eladja. Nincs ezzel semmi gond, aki nem tud házat gyártani, rendeljen, módosítsa ki-ki vignettákkal (pl Deer), ki-ki átalakítással (pl. Thermaltake).

De akinek volt már Mercury alaplapja, az tudja, hogy Kobian=Mercury (szépen kiírja, meg egyébként is a Merkúr termékek KOB kódnévvel kezdődnek...), márpedig a Mercury tápok hagynak némi kívánnivalót maguk után.

Mindez korántsem bizonyítja, hogy a Deer tápok rosszak. Legalábbis azok számára, akik szerint a konnektor színe csakis FEHÉR, és minden további nélkül belenyúlnának egy barnába (no igen, aki a nullával találkozik fázis helyett, továbbra is ezt vallja majd, hiába az oktatás). Ezen egyéneknem üzenem, jó munkát, kellemes időtöltést Deer márkájú tápjaikkal! :D

DTK-ra nagy többségben nincs panasz, ami a teljesítményét/minőségét illeti. Akusztikai szempontokból talán nem éppen ideális. Ajánlottak közé sorolható, bár ebben biztos kapok majd megerősítést. ;)

Szerkesztette: lazac 2004. 08. 31. 01:05 -kor

#2363 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 31. 07:37

- :up: :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2364 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 09:23

Szerintetek Q-tec 550W Dual fan Gold-ot vagy 500W -os Low Noise(Big fan)kivitelt vegyek???

Mind a kettő passzív PFC-s???
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#2365 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 09:40

Én nem tudom, méirt vagytok ki ezzel az aktív, ill. passzív PFC mizzériával?!
Attól nem lesz stabilabb, csak a meddőáram kisebb a 230-on!

#2366 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 09:44

Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 10:40

Engem nem érdekel a pfc!!! Megnyugodhatsz!!!  :omg:

#2367 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 11:45

Idézet: stol - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 10:40

Talán mert szeretünk környezetvédeni? :) Kicsi a csepp, de tenger lesz belőle. Ezért.

Laki: Hát ismét köztünk! :D Ha csendet akarsz, akkor big fan-t vegyél. Hova kell ilyen erőmű táp?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2368 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 31. 13:06

Akko' Peace... :respect:

#2369 Felhasználó inaktív   Sricsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 05:56

Üdvözlet!
Van egy 160GB-os Samsung vincseszterem (sulinetes), és olyan problémával küzködök vele, hogy időnént leáll, pl. egy Linuxot sem tudok rá feltenni, Reset után BIOS nem ismeri fel. Aztán a szervízben volt kb. 4 hétig, és mire végre visszakaptam, szomorúan (inkább dühösen) állapítottam meg, hogy semmi sem változott, most is ogyanolyan hibásan működik, mint ezelőtt. Viszont: miután kivettem a nevezetes vinyót a gépből, és a régi Maxtoromról indítottam a Windowst, egyből mutatta magát az Asus Probe nevű progi, ami szerint a feszültségértékek magasak, a 3,3V az 4V körüli, a 12V pedig 15V lett. Kikapcsoltam, aztán újraindítás után visszaállt minden normál értékűre. Nos, arra gondoltam, hogy ez a kilengés nem-e a Samsung vinyó hatására következett be, vagyis talán nagyon megterhelte a vinyó a tápot; és amiatt voltak a magasak az értékek. Szóval, nem-e a táp a hibás, vagy kevés (Codegen, 300W)?
Aiknek van ötlete, annak előre is köszönöm!

#2370 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 09. 01. 06:57

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 12:45

Talán mert szeretünk környezetvédeni? :) Kicsi a csepp, de tenger lesz belőle.

Tartok tőle, Holt-tenger. :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#2371 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 08:14

Lamex: :p :D

Sricsi: Tudni kéne a konfigod többi részét is. Az Asusprobe bármikor mérhet hülyeséget, ennek ellenére a táp elképzelhető bűnös, ha a vinyó egyébként másik gépben rendesen megy és nem forró menet közben. Meg a BIOS-beállításokban nincs valami durva hiba.

#2372 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 10:58

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 31., kedd - 12:45

Talán mert szeretünk környezetvédeni? :) Kicsi a csepp, de tenger lesz belőle. Ezért.

Laki: Hát ismét köztünk! :D Ha csendet akarsz, akkor big fan-t vegyél. Hova kell ilyen erőmű táp?

A konfigom bővül és még kéne 2*120Gb Sata Vinyó meg egy dual Layer DVD író meg TV tuner is és még sorolhatnám!!! Hát eztért !

Újra itt vagyok!!! És kössz jól el vagyok!!!

#2373 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 01. 16:16

Ennek örülök!!! :D
Szóval ennyire bővítesz, akkor oké :) . Nézz rá az áramadatokra is, mert tudod, az a lényeg. És egy 460-as enermax noisekiller-hez mit szólnál?

#2374 Felhasználó inaktív   Sricsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 17:19

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 1., szerda - 7:14

Lamex: :p :D

Sricsi: Tudni kéne a konfigod többi részét is. Az Asusprobe bármikor mérhet hülyeséget, ennek ellenére a táp elképzelhető bűnös, ha a vinyó egyébként másik gépben rendesen megy és nem forró menet közben. Meg a BIOS-beállításokban nincs valami durva hiba.

Az alaplapom Asus A7N8X, Codegen 300W-os táp, Maxtor 40GB és Samsung 160GB vinyók, LG CD-író.
A vinyók hőmérsékletei általában 47-49 fokosak szoktak lenni, alighanem elkelne egy újabb vinyóhűtő, de ez a hőmérséklet nem túl magas ahhoz, hogy hibát okozzon szerintem.
Másik gépben a HDD-t még nem próbáltam, de nemsokára sor kerül rá.

#2375 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 17:46

Húha!
Az a CG300W nagyon kevés, főleg, ha valami erősebb proocid van! Életveszélyes az a CG, spórolj tápra szerintem! A 47-49 fok ugyan nem "sok", de közel van az eü. határhoz, plussza  smart mérési hibája-jobb lenne kicsit hűsebben.

#2376 Felhasználó inaktív   Smith 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 18:12

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 18:46

Húha!
Az a CG300W nagyon kevés, főleg, ha valami erősebb proocid van! Életveszélyes az a CG, spórolj tápra szerintem! A 47-49 fok ugyan nem "sok", de közel van az eü. határhoz, plussza  smart mérési hibája-jobb lenne kicsit hűsebben.

Enyém CPU 57 fokos :) Az jó? :D

Egyik nap mikor benne volt 3 vinyó a midi toronyban, itt hagytam nappalra, tetőtérben, redőny nélkül a gépet...... hazaérek, leülök, fagy minden, nemtom mi van, nyomok reset, bios írja CPU 85 fok :D Tápból jövő levegő égette a kezemet, gyorsaan kikapcs, torony szétkap, kereszthuzat miegymás :) De kibirta. A tápom azóta kicsit hülye, néha lekapcsol, meg ha 2 vinyó van akkor már a seagate fordulatszáma le-le esik időnként :D Na de holnap megjön a chieftek CT420A, akkor majd talán jobb lesz. A procira egyébként milyen hűtést vegyek ami jó is, tartós is, HALK!!!! is ? (Athlon XP 2000+) Most valami alap Spire van rajta, baj nincs vele, de a proci 57 fokos terheletlenül.

#2377 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 18:28

Silentbreeze.
Az a táp meg jöjjön gyorsan! :)

#2378 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 21:48

Segítség: sirtec (chieftec) 360W-os duál fanos táp. Ma tuningoltam a gépemet, de mindig az volt a baj hogy lekapcsolt a gép. Aztán csak úgy lehetett vissza hogy áramtalaítottam a gépet és úgy vissza. Most alapfeszen megy alap órajelen a gép és ezt csinálja időnként. Lehet táphiba? Elég szarul adja le a 12Vot is meg ingadozik a core is. De ezt eddig is csinálta. Furi hogy ez a második chieftec tápom ami valszeg meghalt. Holnap szerzek cseretápot. 5letek?
ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

#2379 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 02. 22:03

Idézet: Smith - Dátum: 2004. szept. 2., csütörtök - 19:12

Enyém CPU 57 fokos :) Az jó? :D

Egyik nap mikor benne volt 3 vinyó a midi toronyban, itt hagytam nappalra, tetőtérben, redőny nélkül a gépet...... hazaérek, leülök, fagy minden, nemtom mi van, nyomok reset, bios írja CPU 85 fok :D Tápból jövő levegő égette a kezemet, gyorsaan kikapcs, torony szétkap, kereszthuzat miegymás :) De kibirta. A tápom azóta kicsit hülye, néha lekapcsol, meg ha 2 vinyó van akkor már a seagate fordulatszáma le-le esik időnként :D Na de holnap megjön a chieftek CT420A, akkor majd talán jobb lesz. A procira egyébként milyen hűtést vegyek ami jó is, tartós is, HALK!!!! is ? (Athlon XP 2000+) Most valami alap Spire van rajta, baj nincs vele, de a proci 57 fokos terheletlenül.

Nem lehet, hogy az a Spire fordítva ül a procin? Első Athlon XP-m (yóó kis Palomino volt) nyáron 60 fokos volt alapjáraton emiatt.
... a trip back in time is all I need ...

#2380 Felhasználó inaktív   [EARTHQUAKE] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 03. 07:14

2vel feljebbi problémámra 5let?
ABIT NF7-S 2.0 # AMD ATHLON XP 2800+ @ ~ 2500 MHz # GeCube Radeon 9550 Extreme # Elixir 512 DDR 400 MHz # Chieftec 360W PFC Dual Fan # Western Digital Caviar SE 250GB/8MB/7200RPM/SATA # PIONEER DVR-110D# 19" Samsung SyncMaster 997MB # A házam

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.