HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#2721 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:07

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 16:44

1.Az amatort elfogadom, mivel nem ertek hozza. szerk.: Bar soha nem is mondtam hogy ertek hozza, ezert kerdezek itt.
2.Ebbol azert legyszi ne hasonlits azokhoz akik lebarmozzak a masikat.
Kosz.

De ha mar ilyen kedvesen valaszoltal, elmondhatnad egy amatornek bovebben mi az az SB tap, es hogyan szaritja ki az elkot kikapcsolt, kihuzott allapotban?

Lusta vagyok írni...

import:

Na ja. engem is bosszant a Codegen fikázás, de ma rájöttem, hogy minimum kétfajta van belőle, mindkettő 300W-os, de az egyiken, a régebbin, nincs rajta a +12V-os csati, ami az Intel processzoros lapokhoz kell. Nekem is ilyen van, Y kábelt adtak hozzá, így oldották meg a külön alaplapi csatit (a 4 érinkezős). Bazi nehéz, és van rajta hálózati kapcsoló. Ma találkoztam egy ugyanolyan kinézetű, ugyanolyan kék címkés 300W-os Codegennel, az első ami feltünt, hogy nincs hálózati kapcsolója, a másik, hogy gyárilag van kinövesztve a 12V-os külön alaplapi csatija, a harmadik, hogy pille könnyű, a negyedik pedig az, hogy rossz, tönkrement, leállt, egy sokkal kisebb fogyasztású gépben, mint az enyém. Furcsa, nem?
Tehát azt is tudni kellene, hogy melyikről beszélünk, amikor az egyik ember szidja, a másik meg dicséri.
A tápnézegetés apropóját az adta, hogy a kollégám vadiúj "csíftek" tápja, a 20000 Ft-os 3 nap után kidurrant. Menet közben. A készenléti FET-je szállt el. Egy világ dőlt össze benne, és emiatt már én sem hiszek a "márkás" dolgokban, pedig már elhatároztam, hogy drága tápot veszek. Persze erre mindenki azt mondja, teljes joggal, hogy egy fecske nem csinál nyarat, a legmenőbb cuccokkal is megtörténhet, hogy van köztük egy gyári hibás.
De most jöjjön a folytatás.
Gond nélkül kicserélték neki, kapott egy másikat, ezt tettük a nyúzópadra, egész nap ment műterheléssel, feszek ellenőrizve, minden pöpec, az alig forgó ventilátorok hideg levegőt hoznak ki a dobozból. Délután kikapcs, csak a készenléti része megy, alig terheléssel, tehát nem 2A (a max terhelhetősége!) hanem pár mA. Kis idő mulva odamentem, és "megszagoltam" a tápot (sokszor ez a legpontosabb hőmérés), aztán gyorsan megtapogattam. Forró volt. A hűtőbordája, amin a hálózati oldal FET-jei vannak, a készenlétiével együtt, több mint 60 fokos volt. Ekkor megmértük az áramfelvételét,  ez több mint 150 mA volt, a 220-as hálózatról!!! Hoppá. 33W teljesítményfelvétel üresjáratban, kikapcsolva! És ez már egy másik táp, de ez is napokon belül tönkre fog menni. Tehát két 420W-os Chieftec, aranyszínű csavarokkal, árnyékolt csatlakozókábellel, dupla ventilátorral, szintén arany ventiráccsal, nehezek mint a dög, mert tele vannak hűtőbordával, és mindkettő rossz. Nos?

Az SB-tápból (Stand-By) éled fel a táp, és a gép, amikor megnyomod a pówer gombot.
Attól, hogy te  a gépet winfosban leállítottad, és a gép leáll, attól a gép még áramalatt van, az SB táp ketyeg, mint egy időzített bomba.
Az aktív hűtés nélküli forró borda mellé precizen be van tervezve a hőérzékeny elektrolitkondi, ami lassan, de biztosan kiszárad, kapacitását elveszté, ezután egyre feljebb tolja a táp rezgési frekijét....
Ez addig megy, míg bírja a visszacsatolás, és/vagy tranyó, ezután PÁHh! és látványosan másvilágra költözik.
Hogy, egyefül, vagy valakit visz magával, azt a MÁK véletlen változó erősen befolyásolja.

#2722 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:37

Idézet: stol - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 17:07

Az SB-tápból (Stand-By) éled fel a táp, és a gép, amikor megnyomod a pówer gombot.
Attól, hogy te  a gépet winfosban leállítottad, és a gép leáll, attól a gép még áramalatt van, az SB táp ketyeg, mint egy időzített bomba.
Az aktív hűtés nélküli forró borda mellé precizen be van tervezve a hőérzékeny elektrolitkondi, ami lassan, de biztosan kiszárad, kapacitását elveszté, ezután egyre feljebb tolja a táp rezgési frekijét....
Ez addig megy, míg bírja a visszacsatolás, és/vagy tranyó, ezután PÁHh! és látványosan másvilágra költözik.
Hogy, egyefül, vagy valakit visz magával, azt a MÁK véletlen változó erősen befolyásolja.

Kosz! Akkor ha az ember gyereke szorgalmasan kihuzgalja a konnektorbol a tapot,miuatan lesutdanolt, novelheto az elettartama? Vagy ez ujabb problemakat vet fel? :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2723 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 18:37

vki ismeri (azaz használ)
Sweex Gold 450W ATX tápegység, Dual Fan, díszdobozban :eek:
450W ATX OEM tápegység P4+XP, 220V tápkábellel, két ventilátor
kép itt

mennyi az a 450duplavé valójában?

#2724 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 19:13

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:37

Kosz! Akkor ha az ember gyereke szorgalmasan kihuzgalja a konnektorbol a tapot,miuatan lesutdanolt, novelheto az elettartama? Vagy ez ujabb problemakat vet fel? :)

Igen, akár 2-3x akkora élettartama lehet a tápnak, és a villámokkal szemben is védetteb.

Kép

#2725 Felhasználó inaktív   visit 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 20:17

Idézet: diegho - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 0:41

460-as Ultrapower van valakinek?

Nagyon impresszív és pont most kellene tápot vennem:
+5V 30A
+12V 30A
+3.3V 28A

Szia, nekem ez van. (460-as UP)
Minden fesze tök stabil, bevált, de ott a de. A chieftechem után bizony hangos...
Van benne ugye elől hátul egy-egy venti, plusz alul is egy. Az alsót egyből kikaptam, de még így is hallani. Félreértés azért ne essék: viszonyítva hangos. Az eddigi tápjaim során azért mindegyiknél lényegesen halkabb, kivéve a chieftechet. Ez azért nyílván nem sokat mond... Szóval éjjel kettőkor, a mikor a beteg szúnyogot is meghallod a szobában, na akkor azért hallani a tápot. Nappal, nem hallani, csak, ha odahajolsz  egy félméterre. Szétszedtem, belemértem. A ventik alapból 6V-ot kapnak, de amikor csak egy ventit hagytam benn, akkor kb. 3 perc múlva érzékelte az automatika, hogy meleg van odabenn, és ráadta a 12V-ot a ventire. Ekkor ment át a szobán a gőzmozdony...
Azon gondolkodom, hogy kicserélem benne a maradék két ventit valami halkra. A Papst NEM jó, mert kicsi a légszállítása. Az SB talán. Csak hangosabb.
De a feszek, azok tuti rendben vannak, emiatt ajánlom.
Soltek K8TPRO939, 3200+ Athlon64

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2004. 09. 27. 20:43

Idézet: stol - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:07

Lusta vagyok írni...

import:

Na ja. engem is bosszant a Codegen fikázás, de ma rájöttem, hogy minimum kétfajta van belőle, mindkettő 300W-os, de az egyiken, a régebbin, nincs rajta a +12V-os csati, ami az Intel processzoros lapokhoz kell. Nekem is ilyen van, Y kábelt adtak hozzá, így oldották meg a külön alaplapi csatit (a 4 érinkezős). Bazi nehéz, és van rajta hálózati kapcsoló. Ma találkoztam egy ugyanolyan kinézetű, ugyanolyan kék címkés 300W-os Codegennel, az első ami feltünt, hogy nincs hálózati kapcsolója, a másik, hogy gyárilag van kinövesztve a 12V-os külön alaplapi csatija, a harmadik, hogy pille könnyű, a negyedik pedig az, hogy rossz, tönkrement, leállt, egy sokkal kisebb fogyasztású gépben, mint az enyém. Furcsa, nem?
Tehát azt is tudni kellene, hogy melyikről beszélünk, amikor az egyik ember szidja, a másik meg dicséri.
A tápnézegetés apropóját az adta, hogy a kollégám vadiúj "csíftek" tápja, a 20000 Ft-os 3 nap után kidurrant. Menet közben. A készenléti FET-je szállt el. Egy világ dőlt össze benne, és emiatt már én sem hiszek a "márkás" dolgokban, pedig már elhatároztam, hogy drága tápot veszek. Persze erre mindenki azt mondja, teljes joggal, hogy egy fecske nem csinál nyarat, a legmenőbb cuccokkal is megtörténhet, hogy van köztük egy gyári hibás.
De most jöjjön a folytatás.
Gond nélkül kicserélték neki, kapott egy másikat, ezt tettük a nyúzópadra, egész nap ment műterheléssel, feszek ellenőrizve, minden pöpec, az alig forgó ventilátorok hideg levegőt hoznak ki a dobozból. Délután kikapcs, csak a készenléti része megy, alig terheléssel, tehát nem 2A (a max terhelhetősége!) hanem pár mA. Kis idő mulva odamentem, és "megszagoltam" a tápot (sokszor ez a legpontosabb hőmérés), aztán gyorsan megtapogattam. Forró volt. A hűtőbordája, amin a hálózati oldal FET-jei vannak, a készenlétiével együtt, több mint 60 fokos volt. Ekkor megmértük az áramfelvételét,  ez több mint 150 mA volt, a 220-as hálózatról!!! Hoppá. 33W teljesítményfelvétel üresjáratban, kikapcsolva! És ez már egy másik táp, de ez is napokon belül tönkre fog menni. Tehát két 420W-os Chieftec, aranyszínű csavarokkal, árnyékolt csatlakozókábellel, dupla ventilátorral, szintén arany ventiráccsal, nehezek mint a dög, mert tele vannak hűtőbordával, és mindkettő rossz. Nos?

Én mindig áramtalanítok.

A legolcsóbb megoldás a Somogyi Elektronik -féle kínai kikapcsolós elosztó.

Bár nekem még van előtte egy magyar ;) is, de manapság már csak a kínai beszerezhető ~1k áron.

Magyar is van : az fémházas (kínai : műanyag), de kb. 4k.

Mindennek megnövelhető az élettartama, ha áramtalanítod.

Ez alap.

#2727 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 21:06

Bolic! :D ejnye. :)
Stol: jééé, Deer panel! :) Na ezen van hely a túlfeszproteksönnek. Csak nincs beültetve...
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2728 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 21:39

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 22:06

Stol: jééé, Deer panel! :) Na ezen van hely a túlfeszproteksönnek. Csak nincs beültetve...

Beszélsz itt mellé  :D
Inkább az Enermax 375AXVE és a 460-as UP között segíts különbséget tenni. Mert a teljasítményük kb ua. (Amperban értve  :D ) bár egyik 370 a másik meg 460 és ez utóbbi azért olcsóbb.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#2729 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 21:44

Deer? Ez?
Én nemrég szedtem szét egyet, és naykig tele volt ültetve a panel,és a hűtőbordák is akkorák kb. mint a Chieftecben. Súlya pedig kb. 1.5kg.

#2730 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 21:44

Ultra Power 550

Lehet, hogy csak az en hulyesegem, de ami errol az oldalrol szarmazik, minimum fenntartassal kezelnem...
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2731 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 09. 27. 21:53

Digitel: Rá van írva, maradjunk ennyiben. :) A panel az jó, mondom, helye van rajta sokmindennek, csak az utólagos átdolgozások, ugye. Ez a jobik, az L&C a szarabbik.
Acws: szvsz jó az UP, ha olcsóbb. Az enermax mellett szól a bejáratott név..
Sunrise: Húúúú,VAZZEEEE! Mit találtál...
Megújult Varganéni! Eltűnt a kis fel-lekapcsolható lámpa!!! Nincs meg valakinek az az oldal lementve?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2732 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 21:56

Ja, megujult, de hogy a tapjaik is.... Mindenesetre nem en leszek az akinel ez kiderul... :D :D
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#2733 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 27. 22:08

Idézet: didyman - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 22:53

Ez a jobik,

Kíváncsi sem vagyok a rosszabikra :)
Vargamamának tényleg klassz lett az oldala. De csak az odala. (sötét oldala)

#2734 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 07:27

Idézet: bolic77 system - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 17:55

A legeslegjobb minőségű táp mégis robbant fel? :think: :omg: Akkor mit mondjak erre? Azt, hogy ne vegyek meg? :Đ

Igazság szerint nem felrobbant, hanem éles sípolás közepette kiolvadt benne valami.
Különösebben meg sem ijedtem, mert tudom, hogy erre a tápra lehet számítani a védelem terén is. :respect: Ha egy szutyok táp hal el így, valszeg visz magával mást is.
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#2735 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 09:11

Tessék kitalálni, hogy milyen névre hallgat a táp!

JNC Vargáné és tsa BT.... :D
De, ez 1998-as évjárat, akkor "még" nem volt olyan gagyi....

Mit gondolsz miért nem bontottam el alkatrésznek?!
Ebből lesz a legújabb low-cost tuning tápom.
Már a túlfeszvédelem alkatrészei be vannak készítve a dobozkába, csak be kén építeni, ahhoz meg idő kén...

Ebben még a kettősdiófkák is nagyobbak, és a táptranyók is bikák gyárilag, és BE VAN ÉPÍTVE GYÁRILAG A HŐFÖGGŐ VENTISZAB, csak nincs a bordra ragasztva a termisztor ;) ....

#2736 Felhasználó inaktív   Laslie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 12:05

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 22:44

Ultra Power 550

Lehet, hogy csak az en hulyesegem, de ami errol az oldalrol szarmazik, minimum fenntartassal kezelnem...

az én tápom speciel a Ramirisből van.
ASRock K7S8X R3.01 | AMD Duron 1600 MHz | Spire WhisperRock III | 512 MB DDR SDRAM | Abit 9550 CDT 128MB 128bit | Seagate Barracuda 7002.7 80 GB | WD WD200EB 20 GB | Samsung 52/32/52 CR-RW | LG GSA-4040B | UltraPower AT-T460 460W | Codegen 6012-1 ház

#2737 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 13:15

Idézet: kukelyk - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 19:37

vki ismeri (azaz használ)
    Sweex Gold 450W ATX tápegység, Dual Fan, díszdobozban :eek:
450W ATX OEM tápegység P4+XP, 220V tápkábellel, két ventilátor
kép itt
mennyi az a 450duplavé valójában?

:think:  :confused:

#2738 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 15:52

Idézet: Peetie - Dátum: 2004. szept. 27., hétfő - 16:44

1.Az amatort elfogadom, mivel nem ertek hozza. szerk.: Bar soha nem is mondtam hogy ertek hozza, ezert kerdezek itt.
2.Ebbol azert legyszi ne hasonlits azokhoz akik lebarmozzak a masikat.
Kosz.

De ha mar ilyen kedvesen valaszoltal, elmondhatnad egy amatornek bovebben mi az az SB tap, es hogyan szaritja ki az elkot kikapcsolt, kihuzott allapotban?

Hja!

Még nem kértem bocsánatot a 2. pontban megfogalmazottakért!

Ezennel bocsánatot kérek az esetleges személyeskedésért, általánosításért! :respect:

#2739 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 16:14

Gyors kérdés:

Kép

A +3.3 3.36-3.39, a +5 5.04-5.11 és a +12 12.16 és 12.31 között ingadozik úgy, hogy dvd-t írok, közben a HD Tune nevű program a 2 lemezes RAID0 tömböt teszteli és fut a CPU Burn-in 1.01.

Szerintetek ezek az értékek jók?

#2740 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 28. 16:46

Idézet: Eiki - Dátum: 2004. szept. 28., kedd - 17:14

Gyors kérdés:

Kép

A +3.3 3.36-3.39, a +5 5.04-5.11 és a +12 12.16 és 12.31 között ingadozik úgy, hogy dvd-t írok, közben a HD Tune nevű program a 2 lemezes RAID0 tömböt teszteli és fut a CPU Burn-in 1.01.

Szerintetek ezek az értékek jók?

Hi!

Jónak mondható.

Bár, én ekkor már kondit hajingálnék ki, ill. be az Acorp-ba.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.