HWSW Informatikai Kerekasztal: Tapkerdes..... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tapkerdes..... Értékeld a témát: -----

#4981 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 08:08

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 0:06

Ezúton is üdvözlöm a marketingeseket.  :)
A másik az h a "silent bisz-basz thermál senzór" -t ez dolog hogy ráírják a dobozra. Aztán h mi az igazság.  A codegányra is ráírják h pfc,aztán csak egy rokkantnyugdíjas hangyapöcs van benne.

őőőő, láttam olyat, hogy csak matrica vanrajta, de a cégében benne szokott lenni. Az más kérdés, hogy a ptc-t rendre én hajtom oda a bordához szorosan és támogatom meg legalább egy kis hővezetőanyaggal (jobb helyeken ugye csavarozni szokták), mert ezeknél a ptc az csak úgy ott van a borda mellett, kellő távolságban tőle (hogy csendes maradjon).
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4982 Felhasználó inaktív   sztivi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 25. 17:11

Sziasztok
Hadd kérdezzem már tőletek, hogy mennyi idő van még a BTX szabványig, ugy tudom, lassan kezdik tömegesen árulni... Ezzel párhuzamosan kimegy-e az ATX, vagy még marad valameddig.
Most tervezgetek, hogy év végéig összerakok egy alaposan előretervezett gépet, ami remélhetőleg kibir mellettem pár évet. Ugye az ember a táppal kezdi.....
Hasznos lenne bele egy jó tartós táp, amit nem cserélgetek.
Kösz előre a válaszokat
Coolink AP400-X, ASUS A7N8X-X, XP 2500+, 512/400 MHz Samsung, Asus Gef 4 Ti 4200, 40Gb Quantum, 120 Gb Samsung, 4*DVD-író

#4983 Felhasználó inaktív   lazac 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 17:46

Idézet: sztivi - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 17:11

Sziasztok
Hadd kérdezzem már tőletek, hogy mennyi idő van még a BTX szabványig, ugy tudom, lassan kezdik tömegesen árulni... Ezzel párhuzamosan kimegy-e az ATX, vagy még marad valameddig.

Üdv. A kérdés nagyon jó. Én úgy tudom, május 27-én jön a BTX, majd csak másnap kezdenek körbejárni a TX-biztosok, Hummereikkel, gépfegyverrel felszerelkezve, hogy begyűjtsék az azonnali hatállyal bezúzásra ítélt ATX specifikációval rendelkező házakat, tápokat. Aki bármiféle hazai machinálásra vetemedik, kötél általi halállal súlytandó.

Nekem derengenek az AT-ATX kombóval rendelkező lapok, meg a reset gombra kötögetett bekapcsoló megoldások. Nos ilyen mégegyszer nem lesz. Totális anarchia várható...

;)

#4984 Felhasználó inaktív   DarkChild 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 20:31

Egy félig-meddig nem ide illő kérdésem lenne :)
Egy > ilyen < házikót szeretnék okosítani.
A kérdés pedig: ebben mi tartja a tápot? A képeket nézve én semmi alátámasztást nem látok :)
Mindössze a táp hátsó oldalán lévő csavaroknak kéne megtartaniuk a masszív FSP-m?

#4985 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 20:31

Idézet: sztivi - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 18:11

Sziasztok
Most tervezgetek, hogy év végéig összerakok egy alaposan előretervezett gépet, ami remélhetőleg kibir mellettem pár évet. Ugye az ember a táppal kezdi.....
Hasznos lenne bele egy jó tartós táp, amit nem cserélgetek.
Kösz előre a válaszokat

Halkan jegyzem meg ,hogy BTX specifikációt kielégítő tápokat könnyedén kapsz már ma is...

#4986 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 25. 22:31

Idézet: DarkChild - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 20:31

Egy félig-meddig nem ide illő kérdésem lenne :)
Egy > ilyen < házikót szeretnék okosítani.
A kérdés pedig: ebben mi tartja a tápot? A képeket nézve én semmi alátámasztást nem látok :)
Mindössze a táp hátsó oldalán lévő csavaroknak kéne megtartaniuk a masszív FSP-m?

Az egyik kép szerint az alaplap felőli oldalfalon van egy párkány a tápnak. A 4 csavar is elég amúgy, ha a hátfal lemeze elég masszív.
... a trip back in time is all I need ...

#4987 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 26. 14:02

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 19:21

Tehát milyen tápot javasoltok?

400 W-os DTK 20490 (házzal), ház nékül max. 17000-ért megkapom
360 W-os Sirtec 11240
400 W-os Azona 10990
370W-os ENERMAX 19990
450 W-os Gembird 7.490

képest kicsit sokallom...), minőségi, tartós, strapabíró, megbízható tápot szeretnék hosszú távra.

Helló!

Én szeptemberben vettem a Mittralnál egy 410-es SirTec 12-centis ventis ledes tápot. Mondjuk igénybevétel volt, fél évig ment a gépben úgy, hogy volt hogy 2 hétig le se kapcsoltam, a gép a radiátortól nem messze van, és meg is van pakolva sok jó dologgal, tehát mondhatni melegedett is.
A táp fél évig bírta. Tegnap elkezdte eldobálni a 4 tűs alaplapi csatlakozón a fesz-t, aztán a harmadik reboot után már be sem kapcsolt a gép, csak amikor áram alá helyeztem a tápot a kis kapcsolóval, akkor nagyon magas sípoló hang hallatszott. Tehát meghalt, mint annak a rendje.
Na most beszéltem a Mittrallal, készségesek voltak, egyből felajánlottak a cserét, szerintem gyanítják hogy ez a táp szériahibás. Sajnos ráb.tam mert anno 16ezer felett vettem, most nem tom mennyi náluk, de szerintem 11-12 bruttó lehet, tehát a dualventis 420-as ChiefTec-hez amire cserélem, párezret még rá is kell fizetnem, de sajna az az egyetlen olyan táp van náluk, ami 400W feletti, és márkás is. Igaz, azis 24 tűs alaplapi csatlakozós, de a szervízes srác telefonon azt mondta, van átalakító és azzal nem lesz gond. Kérdésem, 24->20 (+4?) tűs átalakító az jó, használható? Nem hiszem hogy gond lenne vele, de azért gondoltam megkérdezem.
A másik, hogy én naiv anno azt hittem, hogy ááá a Sirtec az ugyanaz mint a Chieftec, hát nem. Ez csak azért bosszantó, mert nem sokkal olcsóbb, viszont amint látszik, lényegesen szarabb. Épp ezért az a véleményem, hogy ilyen nem eredeti cuccokat ezentúl akkor sem fogok venni, ha az a gyártó beszállítója, mert szerintem a Mittral megvett valami gagyi eladhatatlan árúkészletet, és azt árúsítják ki.
Mindenesetre, új vásárlóknak NEM ajánlom a Sirtecet. Inkább párezerrel többért vegyetek eredeti Chieftec-et, és azzal nem lesz gond (ahogy nekem se a 300-as ill. 360-as Chieftec-emmel).

#4988 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 15:16

Idézet: tiin - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 14:02

Kérdésem, 24->20 (+4?) tűs átalakító az jó, használható? Nem hiszem hogy gond lenne vele, de azért gondoltam megkérdezem.

Nekem is 420-as Chieftec van a Mittralból ;) és nekem is van hozzá átalakító. Ezresért vesztegetik, ha ez fontos :) Semmi gondom nincs vele: könnyen rá lehetett csatlakoztatni a lapra is, és a táp 24 tűs csatijára is, persze előtte 5 percig forgattam, hogy tuti jól álljon ;)

Csak annyi negatíumot tudnék mondani, hogy így nagyon hosszú lett a tápkábel, és nehéz volt bebírkózni a rack és a cd író közé...de nem lehetetlen :)

Szerkesztette: Péntek 2005. 01. 26. 15:18 -kor

#4989 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 21:40

Tiin: Egy márkanév egy szériájából hibás messzemenő következtetéseket levonni. A CT matrivával ellátott tápok között is nem egy gyenge minőségű kondival szerelt széria akad, csak azok pl. nem szoknak gépet tönkrevágni. Kondicsere és mennek tovább.
És egy lényeges apróság, amire felhívom a figyelmedet: Ezek a készülékek napi 8 óra igénybevételre vannak tervezve, nem egyhuzamban pl. 14x24 órára.
szerk. de ha jól látom, a szériahiba is csak egy feltételezés. Az, hogy a maestral-nál rendesek voltak, annak is betudható, hogy nem javítanak tápot, hanem a gyártó/importőr rögtön cseregaranciát vállal és így nem ők szenvednek vele. Vagy csak simán xarnak rá. De egyébként tápokat nem szoktak javítani...Csere és kész.

Szerkesztette: didyman 2005. 01. 26. 21:45 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#4990 Felhasználó inaktív   @tASS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:11

Hali!

Érdekelne hogy kinek milyen tapasztalata van(ha van) a Q-TEC tápokkal kapcsolatban!Mert ahogy néztam nem túl drágák és 2 év garisak,pont jó lenne nekem,codegent meg nem akarok mert mindenki csak szídja!
thx
Athlon 64 3200+;MSI K8N Neo2 Platinum;2x512DDR;Leadtek A400TDH;Maxtor 80Gb;Samsung 160Gb sata 8Mb;Q-TEC 550W(dualfan)

#4991 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 26. 23:27

Idézet: @tASS - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 22:11

...codegent meg nem akarok mert mindenki csak szídja!
thx

nem véletlenül!!
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#4992 Felhasználó inaktív   Alapember 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 00:42

codegen...régebben volt csak gyengébb, most közép kat, olyan ez mint az ABIT...kondi problémái..és lsd. most!

#4993 Felhasználó inaktív   tiin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 01:11

Idézet: Péntek - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 16:16

Nekem is 420-as Chieftec van a Mittralból ;) és nekem is van hozzá átalakító. Ezresért vesztegetik, ha ez fontos :) Semmi gondom nincs vele: könnyen rá lehetett csatlakoztatni a lapra is, és a táp 24 tűs csatijára is, persze előtte 5 percig forgattam, hogy tuti jól álljon ;)

Csak annyi negatíumot tudnék mondani, hogy így nagyon hosszú lett a tápkábel, és nehéz volt bebírkózni a rack és a cd író közé...de nem lehetetlen :)

Köszi a választ, nem örülök hogy nagyon hosszú de valahogy majdcsak megoldom, elég sok egység van a gépben és hááát... de ez legyen a legnagyobb baj, legalább az lesz amit eredetileg venni akartam (CT420) csak az eladó dumált rá szeptemberben a SirTec-re...

Idézet: didyman - Dátum: 2005. jan. 26., szerda - 22:40

És egy lényeges apróság, amire felhívom a figyelmedet: Ezek a készülékek napi 8 óra igénybevételre vannak tervezve, nem egyhuzamban pl. 14x24 órára.
szerk. de ha jól látom, a szériahiba is csak egy feltételezés. Az, hogy a maestral-nál rendesek voltak, annak is betudható, hogy nem javítanak tápot, hanem a gyártó/importőr rögtön cseregaranciát vállal és így nem ők szenvednek vele. Vagy csak simán xarnak rá. De egyébként tápokat nem szoktak javítani...Csere és kész.

Az igénybevétellel kapcsolatban azért annyit, hogy lehet hogy nem úgy van tervezve, de el kell bírja, ez nem lehet akadály egy ilyen tápnak, főleg nem fél év után. Amúgy szerintem rossz széria lehet, mert a szervízes srác egyből rá is kérdezett hogy "a 410-esről van szó, ugye?"...
Annak örülök és köszi hogy írtad hogy nem javítanak tápot, beparáztam kicsit ettől hogy akadékoskodni fognak, mert ők azért mégiscsak a Mittral és hát gondolom mindannyiunknak vannak velük - akár erősen is - rossz tapasztalatai. Nekem voltak, sőt amikor a főnököt kértem úgy elküldött melegebb éghajlatra hogy csak lestem meghasonulva, és mondom na jó, 5 ezer forintért én nem megyek bele egy ilyen anyázásba.
A CT 420-asról meg olvastam teszteket, elvileg nagyon jó és stabil fesz-értékei vannak, a szériában (300-360-420) a legjobb, most a régi 360-asom van a gépben, erről kicsit gyengébbeket írtak a tesztek, bár ez is jó (anno azért kellett a nagyobb mert néha ha együtt ment 2-3 cd-dvd egység, akkor újraindult a gép).

Hát mégeccer köszi a válaszokat :)

Szerkesztette: tiin 2005. 01. 27. 01:13 -kor

#4994 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 02:28

Idézet: Alapember - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 1:42

codegen...régebben volt csak gyengébb, most közép kat, olyan ez mint az ABIT...kondi problémái..és lsd. most!

Erre azért ne vegyél mérget...  :(  Pölö olvass csak egy pár oldalt vissza.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#4995 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 03:11

Idézet: Alapember - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 0:42

Ebben tévedsz.

#4996 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 06:55

Idézet: Alapember - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 0:42

pont fordítva  :omg:
JóSebesség

#4997 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 07:38

:D

#4998 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 07:42

Idézet: tiin - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 1:11

Az igénybevétellel kapcsolatban azért annyit, hogy lehet hogy nem úgy van tervezve, de el kell bírja, ez nem lehet akadály egy ilyen tápnak, főleg nem fél év után.

Mondj egy szabványt, ami ezt kimondja :) . Nem fogsz találni. A 24/7 igénybevételre más (jobb minőségű) alkatrészeket használnak, máshogy méreteznek. Általában kibírhatja, ha nincs nagyon megterhelve (ez gyakori eset, sokan nyúzzák ezeket a tápokat 24-ben :) ) és itt-ott jobban odafigyeltek a tervezésnél, de alapvetően nem erre tervezték. Alkatrészélettartam 2 év, ha napi 8 óra helyett 24, kétharmadával csökken ez az érték.

#4999 Felhasználó inaktív   @tASS 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 10:59

Hi!

Asszem megoldódott a problémám a Q-TEC tápokkal kapcsolatban!
http://www.szamitoge...ad.php?id=15074
Itt egész jó dolgokat írnak a 400W-ról úgyhogy maradok az 550W-s Q-TEC nél,a Chieftec nekem kicsit drága,tény hogy sokkal jobb de drága,a mistralban egy 420W-s 15000,az 550-es Q-TEC et meg megkapom 8200-ért!
De azért még mindig várom a véleményeket a Q-TEC-ről!!!!!
Athlon 64 3200+;MSI K8N Neo2 Platinum;2x512DDR;Leadtek A400TDH;Maxtor 80Gb;Samsung 160Gb sata 8Mb;Q-TEC 550W(dualfan)

#5000 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 27. 12:04

Idézet: @tASS - Dátum: 2005. jan. 27., csütörtök - 10:59

Hi!

Asszem megoldódott a problémám a Q-TEC tápokkal kapcsolatban!
http://www.szamitoge...ad.php?id=15074
Itt egész jó dolgokat írnak a 400W-ról úgyhogy maradok az 550W-s Q-TEC nél,a Chieftec nekem kicsit drága,tény hogy sokkal jobb de drága,a mistralban egy 420W-s 15000,az 550-es Q-TEC et meg megkapom 8200-ért!
De azért még mindig várom a véleményeket a Q-TEC-ről!!!!!

Voltak gyenge szériái,de különösebb gond nincs velük.
400W alatti szériái voltak kondigyengék.

Téma megosztása:

• (288 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 252
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.