Idézet: Péntek - Dátum: 2005. jan. 18., kedd - 19:21
Tehát milyen tápot javasoltok?
400 W-os DTK 20490 (házzal), ház nékül max. 17000-ért megkapom
360 W-os Sirtec 11240
400 W-os Azona 10990
370W-os ENERMAX 19990
450 W-os Gembird 7.490
képest kicsit sokallom...), minőségi, tartós, strapabíró, megbízható tápot szeretnék hosszú távra.
Helló!
Én szeptemberben vettem a Mittralnál egy 410-es SirTec 12-centis ventis ledes tápot. Mondjuk igénybevétel volt, fél évig ment a gépben úgy, hogy volt hogy 2 hétig le se kapcsoltam, a gép a radiátortól nem messze van, és meg is van pakolva sok jó dologgal, tehát mondhatni melegedett is.
A táp fél évig bírta. Tegnap elkezdte eldobálni a 4 tűs alaplapi csatlakozón a fesz-t, aztán a harmadik reboot után már be sem kapcsolt a gép, csak amikor áram alá helyeztem a tápot a kis kapcsolóval, akkor nagyon magas sípoló hang hallatszott. Tehát meghalt, mint annak a rendje.
Na most beszéltem a Mittrallal, készségesek voltak, egyből felajánlottak a cserét, szerintem gyanítják hogy ez a táp szériahibás. Sajnos ráb.tam mert anno 16ezer felett vettem, most nem tom mennyi náluk, de szerintem 11-12 bruttó lehet, tehát a dualventis 420-as ChiefTec-hez amire cserélem, párezret még rá is kell fizetnem, de sajna az az egyetlen olyan táp van náluk, ami 400W feletti, és márkás is. Igaz, azis 24 tűs alaplapi csatlakozós, de a szervízes srác telefonon azt mondta, van átalakító és azzal nem lesz gond. Kérdésem, 24->20 (+4?) tűs átalakító az jó, használható? Nem hiszem hogy gond lenne vele, de azért gondoltam megkérdezem.
A másik, hogy én naiv anno azt hittem, hogy ááá a Sirtec az ugyanaz mint a Chieftec, hát nem. Ez csak azért bosszantó, mert nem sokkal olcsóbb, viszont amint látszik, lényegesen szarabb. Épp ezért az a véleményem, hogy ilyen nem eredeti cuccokat ezentúl akkor sem fogok venni, ha az a gyártó beszállítója, mert szerintem a Mittral megvett valami gagyi eladhatatlan árúkészletet, és azt árúsítják ki.
Mindenesetre, új vásárlóknak NEM ajánlom a Sirtecet. Inkább párezerrel többért vegyetek eredeti Chieftec-et, és azzal nem lesz gond (ahogy nekem se a 300-as ill. 360-as Chieftec-emmel).